Хора, не разпилявайте боклуците си

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Хора, не разпилявайте боклуците си

Мнение от Top Gun Maverick » 31 Авг 2013, 14:20

Днес ходихме до връх Бузлуджа за малко на разходка. Не бях се качвал от една седмица, а миналата събота и неделя беше ралито там.
Та на качване ми направи ужасно впечатление колко много боклуци има разпилени по поляните и около завоите. Някак ни стана тъпо(на мен и жена ми)за всичката тази мизерия в нашата планина. Нямаше подходящи чувалчета в колата(защото торбичките са крайно недостатъчни), ама пак решихме да се опитаме нещо да посъберем като жертваме този път разходката си.
На едно място на слизане от върха горе-долу по средата на маршрута, където бе ралито имаше наистина дооооста боклуци. Гледам аз един голям чувал се мятка там и няколко по-малки торбички. Събрахме горе-долу половината боклук от тази поляна, който си беше с голям асортимент - чинийки, кофички, тарелки, опаковки от кафета 3 в 1, опаковки от снакс, цигарени кутии, бирени кутии, бутилки от бира, безалкохолно и вода(стъклени и пластмасови), изобщо от всичко, което СГАНТА може да разпилее, където сметне за добре. Да, използвам думата сган защото за мен е точно така. Да не говорим, че някои за "по-сигурно" вероятно, че няма да ги видят другите, бяха мятали всякакви боклуци из храстите. :shock:
Сега предполага, че от шибаното рали са имали някаква уговорка кой да чисти и колко, не знам кой е виновен дали те и нашата община, ама все си мисля, че ако хората имаха културата им пукаше поне малко за случващо се наоколо, нямаше да има толкова боклуци. След като аз мога да спра и да събирам с ръце боклуците на някакви мизерници, да ги пъхам в някакви потекли чувалчета и после в моя багажник, който си стана пак за автомивка, да ги търпя 20-на километра до Казанлък да ми миришат от багажника, докато детето ми се вози на задната седалка, значи и г-н бай х** може да си събира боклуците и да си ги изхвърли където е подходящо. Добро впечатление ми направи как една кола ни подмина и се върна след минута за да ни даде торбички и ни подариха едни ръкавици за да се събира по-лесно друг път. Жалко, че нямахме място повече в багажника и отпред в краката, а си играхме да отваряме пластмасовите шишета и да ти тъпчем за да заемат по-малко място, бирените кутийки също. На слизане ни направи впечатление, че дори където са били шатрите на екипите имаше боклуци, макар някои събрани в торби и чакащи някой да ги махне, някога от там. Еми другия път не идвайте на рали бе, не искам да ви гледам изобщо с вашите кочини след като ще ми направите балкана кочина. Сигурен съм, че и други като нас са спирали и са събирали боклуци за тази близо една седмица след ралито и въпреки това има още доооста. Утре може пак да идем и да посъберем, другата седмица пак, ама не бива да е така. Мен не ми пречи, че ще се оцапам малко защото ме дразни да виждам нещата по този плачевен начин, ама ако всеки си събира нещата когато ходи някъде, това няма да се налага на никой или поне ще се сведе до минимум.
Когато съм присъствал на мероприятия на БМВ клуб България, винаги след това се е събирало каквото трябва и съм сигурен, че повечето от вас тук си събират боклуците когато ходят някъде, ама все има и такива, които не го правят. Много бих искал да видя някой, който хвърля, да го видя къде живее и да му изсипя пред дома няколко чувалчета от тоя боклук, който той изхвърля в моята природа и планина. В нашата, в тази на всички нас и на животните. Не стига, че хората колонизираме всичко, ами дай и което можем да досъсипем да го направим от нехайство.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Хора, не разпилявайте боклуците си

Мнение от Е.Димитров » 31 Авг 2013, 14:43

Това го напиши на сергейчо,че те нали там се мотаят всяка година

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 31 Авг 2013, 14:46

Е.Димитров написа:Това го напиши на сергейчо,че те нали там се мотаят всяка година

:yes: Ама то боклуци, само боклуци могат да правят и разпиляват
Не Мы такие, Жизнь такая

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 31 Авг 2013, 15:00

Да, ама горе, където бяха те, бяха почистили или поне сега няма боклуци. Та те са едно, ама културата на хората съвсем друго.
Сега купих 10 броя чувалчета от 80 литра за 1.40 и мисля утре или другата неделя да се кача и да изчистя поне част от боклуците на хората. :banghead:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 31 Авг 2013, 17:12

BMW Power ACM написа:Да, ама горе, където бяха те, бяха почистили или поне сега няма боклуци. Та те са едно, ама културата на хората съвсем друго.
Сега купих 10 броя чувалчета от 80 литра за 1.40 и мисля утре или другата неделя да се кача и да изчистя поне част от боклуците на хората. :banghead:

Колега това което правиш е много добро като делo,ама като цяло е наистина безполезно убедил съм се в това...това е нещо като хората по автомивките които ми казват защо си миеш колата като утре пак ще е мръсна...ти ще изчистиш и другата година по същото време след ралито дали няма да е същото...трябва вместо да се напъваме да чистим,да се опитаме някак си да обясним на аборигените,че навън трябва да е като вкъщи,защо вкъщи никой не си хвърля фасове и бирени кутийки на килима?Защото си казва,ее това е тука у нас неможе да ми е мръсно,начи немоо ти е мръсно у вазе,ама навънка природата се ебе по шевовете от мръсотия ама ти си окей с това.Ето такова мислене имат тия аборигени за съжаление...колкото и да се опитваш колега винаги абсолютно винаги ще има кой да изцапа...
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 31 Авг 2013, 17:41

Не знам,тея неща трябва да се урегулират с яки глоби,ама да се събират,знаете ли кои лица се глобяват в България и каква е разликата с Германия да кажем.
Че в България не се глобяват хора без имущество или иначе казано,ако си ходиш пеша и пресечеш неправилно или хвърлиш хартия ,никой не може да те глоби (тоест може,ама никой не се занимава и после парите не могат да се съберат),в германия се глобява та ако ще да левитираш.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 02 Сеп 2013, 19:15

Хубава темичка и естествено доста непопулярна :lol:
Браво на автора-достойно и европейско поведение :yes:
Аз съм всяка седмица на Витоша и не виджам боклуци(млади хора да се изкачват -също :dunno: ,предимно 60+)
По пътеката на Вазов(водопада Скокльо :lol: )видях оставени боклуци след пикник(млади хора бяха ги оставили)
Не знам,аз се замислих дали да не ги събера,но не го направих-след като вървя 4-5 часа и си нося поне 3 часа празната бутилка от 1,5 литра вода,значи и мършите дето вървят 15-20 мин могат спокойно в раничките да си върнат отпадъците до първия кош :roll:
БоклИци много..
Бях мин. седмица на РИла, по пътя за Мусала само 1 празна бутилка от мин вода-като цяло много чисто- но и един човек да се катери нагоре не видях също :lol:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Назад към Извън Темата