Колеги, как ще коментирате?!
Модератор: Общи модератори
42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Колеги, как ще коментирате?!
По телевизията обясняват как на един тлъст жип му блокирала автоматичната скоростна купия и той станал много бърз и неуправляем изведнъж и изпоразмазал няколко човека по тротоара. Момиче, момче на по 20 години. Дали ни имат за малоумни или просто повечето зрители наистина ще го повярват?
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
Re: Колеги, как ще коментирате?!
Жипа май е Тойота, те нещо имаха проблеми с блокирането на педала на газта, така че може и да е истина 

Не Мы такие, Жизнь такая
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
А педала на спирачката и ръчната спирачка също ли блокират заедно с педала на газта? Направо не мога да повярвам, че има някой да се съмнява!
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Да бе, блокирал. По-скоро е натиснал вместо спирачката газта. Случвало ми се е един път с моя автомат в началото. Нали е сгодия автоматът, качваш се, кафенце, цигара, говориш едновременно по телефона, завъртиш се да си съблечеш якето, че ти е станало жега и не уцелиш педалите.
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
Съвсем наскоро един румънски камион размаза няколко леки коли и камиончета с жертви на "Хемус" около Гара Яна. По телевизията пак коментираха, че камионът се е движил със 106 км/час при разрешена скорост от 120км/час. От кога вдигнаха ограниченията не знам. А шофьорът с цялата си наглост обясняваше как слънцето го заслепило и не виждал нищо. Айде бе! Аз съм започнал да карам камион през 1986 година, още преди да взема книжка и такова чудо не съм виждал. Виждал съм обаче как заспиват на волана и се получава точно това.
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Мордехай написа:Съвсем наскоро един румънски камион размаза няколко леки коли и камиончета с жертви на "Хемус" около Гара Яна. По телевизията пак коментираха, че камионът се е движил със 106 км/час при разрешена скорост от 120км/час. От кога вдигнаха ограниченията не знам. А шофьорът с цялата си наглост обясняваше как слънцето го заслепило и не виждал нищо. Айде бе! Аз съм започнал да карам камион през 1986 година, още преди да взема книжка и такова чудо не съм виждал. Виждал съм обаче как заспиват на волана и се получава точно това.
Аз пък се чудя на коя нормална магистрала след завой ще има 3-4 километра опашка от спрели коли при ограничение 120км/h и няма да има нито един полицейски автомобил,който да регулира трафика , при положение ,че дни преди това се знаеше за задръстването , но румънеца е виновен, че не е карал със съобразена с пътната обстановка скорост!Колега,като паднеш следващия път в дупка на пътя и попилееш колата , да знаеш че ти си виновен , защото не си карал със съобразена с пътната обстановка скорост!
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
Разрешената скорост на тежкотоварни автомобили по магистралата е 80км/час. Един натоварен камион движещ се с тази скорост и изправна спирачна система на десетте колелета трябва да може да спре между 100 и 150 метра. Тоя ги беше помлял на поне 100 метрова отсечка. Иначе за сигнализацията и дупките - това е често срещано при нас, мерки не се предприемат.
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Мордехай написа:Разрешената скорост на тежкотоварни автомобили по магистралата е 80км/час. Един натоварен камион движещ се с тази скорост и изправна спирачна система на десетте колелета трябва да може да спре между 100 и 150 метра. Тоя ги беше помлял на поне 100 метрова отсечка. Иначе за сигнализацията и дупките - това е често срещано при нас, мерки не се предприемат.
Ааа тука не си прав колега. Ако тръгнеш по стария път от Елин Пелин към Вакарел, всички дупки са чинно оградени със жълта светло отразителна боя

Не Мы такие, Жизнь такая
- VanDal
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330д
- Мечтае да кара: Е24S
Четох за катастрофата с джипа - шофьорът е на 76год. Незнам какво му е блокирало и дали наистина е блокирало, ама на тази възраст вие какво очаквате. Дядо ми е на 82 год. и от време на време още кара москвича си, ей хора казвам ви - на тия години въобще не трябва да се допускат да шофират. Нито може да чува, нито да вижда като хората, нито реакциите са нормални (то се и вижда де).
Експертизата ще покаже дали е имало проблем или не, дано се оправят пострадалите.
Експертизата ще покаже дали е имало проблем или не, дано се оправят пострадалите.
- skipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: сред идиоти.
- Мечтае да кара: e31 850csi
Мордехай написа: камионът се е движил със 106 км/час при разрешена скорост от 120км/час.
Не че нещо , но камионите имат ограничител на 85/90

едит: А да не говорим , че на магистрала ограничението за КАМИОНИТЕ е 100 км/ч
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ў¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ў¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ў¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
¤¤¤¤¤¤¤¤
Пътно превозно ¦ В населено ¦ Извън ¦ По автомагистрала
средство ¦ място ¦ населено ¦
¦ ¦ място ¦
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Категория А 50 80 100
Категория В 50 90 120
Категории С, D 50 80 100
Категории
В + Е, С + Е, 50 70 100
D + Е
Категории Т, М 50 50 -
Самоходни
машини 40 40 -
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
- VanDal
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330д
- Мечтае да кара: Е24S
Не и ако се пусне по "инерция". Тогава ограничител няма
- skipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: сред идиоти.
- Мечтае да кара: e31 850csi
VanDal написа:Не и ако се пусне по "инерция". Тогава ограничител няма
Знам го този номер. Впрочем ето какво ни готвят от Европа:
Колите да не вдигат повече от 120 км в час, предлага ЕС. Също така новите автомобили да бъдат снабдени с камери, разчитащи пътни знаци за ограничаване на скоростта и автоматично да я намаляват, ако тя бъде превишена.
Мярката е оповестена от транспортния отдел на Европейската комисия в опит да бъде намалена смъртността по европейските пътища. Всяка година по тях загиват над 30 000 души.
Очаква се предложението да бъде публикувано през есента. Отсега то буди възражения, тъй като според някои ограничава свободата на автомобилистите. Има колебания също дали устройствата трябва да предупреждават шофьорите да намаляват, или да контролират скоростта автоматично.
Източник: dnes.bg
Oo (|||)(|||) oO
- ///MBlitzz
- кандидат ентусиаст
-
VanDal написа:Не и ако се пусне по "инерция". Тогава ограничител няма
Трябва да си много луд да пуснеш 20тона (например) по инерция с над 100км/ч

- Metzeler
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело с обратна дирекция
- Мечтае да кара: колело с предно предаване