Вече без нотариус при покупка на кола
Модератор: Общи модератори
60 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- mumford
-
320ci
-
- Детайли за колата: M52B20TU и 760Li
- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
Re: Вече без нотариус при покупка на кола
Малко недооблислено ми изглежда идваш с парите късаме по един лист от тетрадката рисуваме си договора и чао аз с моето копие си отчислявам колата от данъчното а ти го представяш в КАТ.
До тук добре какво правим ако.
1Съм пратил лице което се е представило за мен прибрало е парата и аз успорвам договора не е писан от мен.
2Автомобила има запор.
3Продавача има да плаща една торба данъци (надявам се да падне тази глупост) и на копувача му искат квитанция за платен данък човечеца не е взел защото не е добре информиран.
4Продавача има брак и продава колата едностанно без съгласие на съпруг-съпруга.
До тук добре какво правим ако.
1Съм пратил лице което се е представило за мен прибрало е парата и аз успорвам договора не е писан от мен.
2Автомобила има запор.
3Продавача има да плаща една торба данъци (надявам се да падне тази глупост) и на копувача му искат квитанция за платен данък човечеца не е взел защото не е добре информиран.
4Продавача има брак и продава колата едностанно без съгласие на съпруг-съпруга.

Conqueror написа:....
1: Купувача идиот ли е- като пишеш договор се попълват данните от ЛК.
2: Как нотариуса установява наличието на запор

3: Купувача идиот ли е- да си иска квитанция за платени данъци.
4: Ей това вече е проблем.
Това, че някой ще го прекарат щото е зле информиран си е лично негов проблем.
Добре, а прието ли е това, или само го обсъждат като останалите глупости ?
Е, сигурно някакви обучени хора с юридическо образование ще се занимават с тези неща в КАТ. То и сега нотариуса не може да проверява за запор на колата. Ако не се лъжа това го могат само за недвижими имоти. Последно миналата година като купувах кола нотариуса ме посъветва преди да я платя и да я прехвърлим, да я проверя за запор в КАТ, защото той не можел (хем ми беше познат). Отивам в КАТ, съответно питам като човек по нормалния начин, всеки казва "оооо, абсурд, нямаме право да даваме такава информация". И така пак с изпитания метод чрез познат, чукна за две минути в компютъра и каза "имала е запор, но в момента е свален, бягай бързо при нотариуса и идвай да я регистрираме, докато е чиста".
Та поне опасността да си купиш запорирана кола ще може да се избегне, ако продажбата става директно в КАТ. 

- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
идеята е кинтите които се оставят при нотариусите, да се пренасочат към фирма КАТ 

- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Крайно време беше! 
А предполагам, че за въпросните тежести ще може да се разбере почти веднага, ако процедурата е в реда, който си мисля...като в Германия примерно!
След като е съставен договорът за покупко-продажба, продавачът предоставя бележка ( от КАТ в случая ), с която колата е отписана от негово име и без която бележка вие не можете да я впишете на ваше! Ако има тежести не биха му издали подобна!
Просто плащате след като получите въпросната бележка

А предполагам, че за въпросните тежести ще може да се разбере почти веднага, ако процедурата е в реда, който си мисля...като в Германия примерно!
След като е съставен договорът за покупко-продажба, продавачът предоставя бележка ( от КАТ в случая ), с която колата е отписана от негово име и без която бележка вие не можете да я впишете на ваше! Ако има тежести не биха му издали подобна!
Просто плащате след като получите въпросната бележка

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
Zapa написа:идеята е кинтите които се оставят при нотариусите, да се пренасочат към фирма КАТ
Що- лошо ли ти се струва

1: Изискват всичко което искат и нотариусите- платен данък, декларации и т.н.
2: Проверяват за запор върху колата.
3: Автоматично колата се записва в общината на името на купувача. И се отписва от името на продавача.
4: Ако купувача е от същата област и няма да се сменят номерата- директно да се издава новият талон на името на купувача. Ако купувача е от друга област- да слагат транзитни номера.
Тоест ако нещата се случават на принципа "на едно гише"- нямам против.
F3P написа:Що- лошо ли ти се струваАз съм съгласен да платя не 100, а 150% от сумата дето давам при нотариуса ако сделката се извършва в КАТ. При няколко условия обаче:
1: Изискват всичко което искат и нотариусите- платен данък, декларации и т.н.
2: Проверяват за запор върху колата.
3: Автоматично колата се записва в общината на името на купувача. И се отписва от името на продавача.
4: Ако купувача е от същата област и няма да се сменят номерата- директно да се издава новият талон на името на купувача. Ако купувача е от друга област- да слагат транзитни номера.
Тоест ако нещата се случават на принципа "на едно гише"- нямам против.

Лошото, при запор на имущество е- че може да се продава, но тежестите от запора не падат- реално колкото и пъти да се препродаде една запорирана вещ- тя си е собственост на банката...
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Голямо пищене сега на нотариусите, защото ще им падне оборота драстично.
В крайна сметка и в момента при покупка на кола от автокъща, не се минава през нотариус и си спестяваш едни 350-400 лева за кола 10 бона.
В крайна сметка и в момента при покупка на кола от автокъща, не се минава през нотариус и си спестяваш едни 350-400 лева за кола 10 бона.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- DriftoMania
- Потребител
-
- Мечтае да кара: F10 ///M5
Демирев написа:Голямо пищене сега на нотариусите, защото ще им падне оборота драстично.
Да бе, да, не познавам човек, дето да е купил/продал втора употреба кола, без да обявят стойност при нотариуса 500 лв и така парите, дето им изръсват, са значително по-малко.
Аз, естествено, съм за отпадането на нотариусите. Продавахме една кола на английски номера и стана така - листчето, колата отчислена от английския КАТ и всичко ток и жица.

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
2004г. регистрирах Мондео 1.8 турбо дизел комби 96г. при нотариуса за 2250 лв. продажна цена - реалната беше 7500 лв.
- каза нотариуса по-малко не може да я пишем - ще има неприятности.
Гушна за един подпис една средна месечна заплата за Варна за нея година 2004
- каза нотариуса по-малко не може да я пишем - ще има неприятности.
Гушна за един подпис една средна месечна заплата за Варна за нея година 2004
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
F3P написа:3: Купувача идиот ли е- да си иска квитанция за платени данъци.
И по-лесно може... просто задълженията да остават за този, който ги е натрупал и няма бележки и глупости.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
Пуснах обява за колата на женицата. Дойде една мацка, огледа я, хареса я и отиваме да я прехвърлим. Влизаме на гишето и заставаме пред служителката на "КАТ" (местния такъв)
- Добър ден, продавам си колата (женен съм и двете коли са на мое име) на тази дама.
- За колко я продавате?
- 200$ (за коли над 10 години може да се обяви колкото си искате, идеята е, да се плати по-ниска такса при прехвърлянето)
- Дайте си документите.
Давам си хвърчащото листче (документ за собственост, който ми се изпраща по пощата всяка година и струва 265$). Служителката пресметна колко трябва да ми върне и ми даде рестото, което ми остава до края на срока на действие на талона. Каза на мацето колко дължи такса за прехвърляне и за документи. Тя си плати, взе си новия номер (при продажба аз си свалям моя, а на новия собственик му дават нов номер) и се разделихме поживо поздраво. Цялата операция отне точно толкова време, колкото ви отне да го прочетете. Повече време ни отне да отвием винтовете на стария номер, защото бяха ръждясали. Какви нотариуси, какви тежести, какви жени, какви бракове, технически прегледи, сверки .....
Тук няма начин, да не си платите данъка на колата (талона). Е, може и да не го платите в срок, но хванат ли ви, жална ви майка.
- Добър ден, продавам си колата (женен съм и двете коли са на мое име) на тази дама.
- За колко я продавате?
- 200$ (за коли над 10 години може да се обяви колкото си искате, идеята е, да се плати по-ниска такса при прехвърлянето)
- Дайте си документите.
Давам си хвърчащото листче (документ за собственост, който ми се изпраща по пощата всяка година и струва 265$). Служителката пресметна колко трябва да ми върне и ми даде рестото, което ми остава до края на срока на действие на талона. Каза на мацето колко дължи такса за прехвърляне и за документи. Тя си плати, взе си новия номер (при продажба аз си свалям моя, а на новия собственик му дават нов номер) и се разделихме поживо поздраво. Цялата операция отне точно толкова време, колкото ви отне да го прочетете. Повече време ни отне да отвием винтовете на стария номер, защото бяха ръждясали. Какви нотариуси, какви тежести, какви жени, какви бракове, технически прегледи, сверки .....
Тук няма начин, да не си платите данъка на колата (талона). Е, може и да не го платите в срок, но хванат ли ви, жална ви майка.
60 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4