КАТ спира случайните проверки?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

КАТ спира случайните проверки?

Мнение от Top Gun Maverick » 25 Сеп 2013, 15:31

http://www.segabg.com/article.php?id=667097
Истина ли ще е това според вас или колкото и миналата година когато уж приеха нещо?
Между другото това, че са обнародвали ИНСТРУКЦИЯ не значи, че нещата ще се получат. Според член 125, катаджиите са служители на МВР и с правомощията им дадени от министъра...бла-бла-бла. Та трябва да изменят ЗАКОНА за целта ако уж няма да ни спират.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: лимузина

Re: КАТ спира случайните проверки?

Мнение от bat_gosho » 25 Сеп 2013, 15:47

Това го оповестяват през няколко месеца ама йок...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 25 Сеп 2013, 15:50

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: сред идиоти.
Мечтае да кара: e31 850csi

Мнение от skipper » 25 Сеп 2013, 15:51

BMW Power ACM написа:http://www.segabg.com/article.php?id=667097
Истина ли ще е това според вас или колкото и миналата година когато уж приеха нещо?
Между другото това, че са обнародвали ИНСТРУКЦИЯ не значи, че нещата ще се получат. Според член 125, катаджиите са служители на МВР и с правомощията им дадени от министъра...бла-бла-бла. Та трябва да изменят ЗАКОНА за целта ако уж няма да ни спират.

Че те не го ли въведоха миналата година ?
... Моя грешка онова беше за криенето . Иначе те много работи ужким приемат ... Тъкмо да се отървем от винетките за другата година и днес казаха , че остават :no:
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 25 Сеп 2013, 16:23

Ако махнат винетките, със сигурност ще измислят нещо друго. Та не ги мисли тия неща. Аз лично ще съм доволен ако запазят сегашните им цени.
Днес говорих с един катаджия и ми вика "ей го, сега ще сте доволни, няма да ви спираме". Предишните пъти никой не го коментираше така, ама сега явно ще го приемат. Въпросът е доколко ще го спазват.
И този на всичкото отгоре каза "абе то по-добре за нас така...". :mhihi: Шшшшш, къде бееее, оборота веднага пада наполовина, поне докато не измислят как да заобиколят забраната. Щом отсега я коментират така, значи вече мислят начини.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F82 M4

Мнение от devent » 25 Сеп 2013, 16:43

А какво ви пречи като ви спират?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F31
Детайли за колата: ...E36 M50 B20
E36 M52 B20
E39 M57 D25
E46 coupe M57 D30
Е39 M57 D30
E46 coupe M52 B28TU
Е91 N43B20A
E46 coupe M54B30 SMG II
F31 Touring N47D20C

Мнение от spec-V » 25 Сеп 2013, 16:46

devent написа:А какво ви пречи като ви спират?

Най-малкото,че ми губят времето !
Заяждат се ,дразнят итн....
Само в БГ ги има тия глупости ,спира ме бай Х.й ,и почва с лакардиите .. гражданска , преглед....бла бла .. вадиш хартия от жабката 10-15 мин. :bang:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 25 Сеп 2013, 17:04

Тоя, дето не му че чиста работата, има гузна съвест и основание да се притеснява. Аз лично не се притеснявам от нищо като ме спрат, знам, че съм изряден и нямам основание за притеснения. Имало е моменти когато не съм бил и също съм се притеснявал от проверки.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Детайли за колата: BMW

Мнение от Nedialkov » 25 Сеп 2013, 17:04

1) Ами примерно, че ми губят 5 мин.

2) Трябва на магистралата да им спра от 80-100 до 0-ла и след това да потеглям.

3) Да се ровя да търся талон за преглед и гражданска като съм си улепал колата като циганска сергия...

4) .. за какво му е да ме спира като си карам по правилата вместо да иде да регулира някое кръстовище дето има проблем вместо да търси за какво да се заяде с мене и накрая пак да не намери.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 25 Сеп 2013, 17:19

Да спират бре,да спират ,да санкционират,да раздават каквото искат правосъдие,но първо да сложат във всяка патрулка камера и когато спират дадена кола,да спира в обсега на камерата,която записва и звук,не са чак толкова скъпи тези камери,та тогава след като свърши дежурството да се знае че тези камери се преглеждат и се гледа къде са ходили полицаите,какво са правили и как са санкционирали и въобще как са си уплътнявали работното време за което взимат заплата,как са карали и всичко.
Значи задължиха онези дето карат книжки да сложат камери в колите,а на катаджиите никой за нищо не ги пипа и според мен умишлено...

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 25 Сеп 2013, 17:22

Не ми пречи. Но това, че всеки, ама всеки полицай ме спира е дразнещо. Прекалено тенденциозно се отнасят. Не може да пропускаш теи коли и да си се вторачил точно в мен. Така, че по добре да не ме спират. Да и аз съм си платил всичко-винетка, гражданска, преглед, аптечка, заверен пожарогасител. И аз съм изряден. Ама тва е прекалено. Така, че да слагат камери и да не ме занимават с глупости и да ми губят времето!!! Много отдавна се говори за камери, които по номера проверяват дали имаш нужните документи, дали си платил и т.н., ама кой да го вкара при положение, че на колите пред полицейските управления джамовете нямат един стикер...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 25 Сеп 2013, 17:27

Nedialkov написа:1) Ами примерно, че ми губят 5 мин.

3) Да се ровя да търся талон за преглед и гражданска като съм си улепал колата като циганска сергия...

4) .. за какво му е да ме спира като си карам по правилата вместо да иде да регулира някое кръстовище дето има проблем вместо да търси за какво да се заяде с мене и накрая пак да не намери.

Tи сериозно ли изложи тези доводи?

На мен също не ми пречи да ме проверяват, не виждам какъв е толкова проблема в ротинната проверка.
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F82 M4

Мнение от devent » 25 Сеп 2013, 17:36

Nedialkov написа:1) Ами примерно, че ми губят 5 мин.

Нито едно от посочените не е основателно..
1) Тези 5 минути ще ги изгубиш по-натам по трасето в задръстване, светофари..

2) Същото не го ли правиш на бензиностанциите, при пиш-паузата или просто като спреш за минутка почивка?

3) На мен ми седи всичко в задния джоб и го вадя за няколко секунди. Организацията на документите е персонална отговорност и това, че си ги забутал някъде не трябва да ти дава повод да агресираш по повод на проверяващите.

4) Защо пък с мен не се заяждат? Като си културен и караш по правилата, за какво ще се заядат? Ако караш извън закона - това отново се е твой персонален проблем. Мен като ме спрат и съм виновен си намирам начин да си се оправям. Дали ще е с блага дума, дали ще е с блага двайсетачка. Но пък никога, когато са ме сприрали за рутинна проверка не са се заяждали, нищо, че съм с БМВ.

п.с. нищо лично към теб, нито към който и да е от пишещите. Просто не разбирам омразата към рутинните проверки. Колко много хора са хващали така.. Аз поне се сещам за 3 примера с пияни..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Детайли за колата: BMW

Мнение от Nedialkov » 25 Сеп 2013, 17:37

Nasko_ написа:
Tи сериозно ли изложи тези доводи?

Не на майтап... пиша си колкото да не заспа..

Като имаш работа и бързаш и всеки ден на два пъти минаваш покрай караулката. Като те спрат на седмица 4 пъти и кога в 12 посред нощ кога в 7,20 сутринта и си ме дразни, като виждам че в същото време на 1 км от там е супер задръстено а г-н полицая ми се прави на дръж ми шапката като си карам ама според всеки знак.

Или застават след лукойл-а посока Пловдив и тъкмо си дигнал 100 и айде палка пред тебе и защо ... и той не знае.

Сега на мен това ми пречи пък ако на теб не ти пречи ОК. Радвам се за тебе аз просто съм друг човек и имам друго мислене. Искам парите дето плащам за данъци да отиват за обществено полезни дейности, а не да ми пречат и да ме забавят за работа и тн и тн вместо да направят точно обратното.

П.С. Другия път си спести коментари сериозно или несериозно. Това е форум за споделяне на мнения и аз съм изразил своето.

Поздрави!

Аватар

Мнение от F3P » 25 Сеп 2013, 17:46

daddy_ написа:Не ми пречи. Но това, че всеки, ама всеки полицай ме спира е дразнещо. Прекалено тенденциозно се отнасят. Не може да пропускаш теи коли и да си се вторачил точно в мен...

Значи има реална причина да те спират. На поне 80% от колите на "ентусиасти", независимо от марката, мога да ти намеря поне 2 повода да те спра за проверка- започни с глупости като тъмни стъкла и дневни светлини...

Дали ще имат наредби, инструкции или промяна в закона винаги ще се остави вратичка да те спират и дебнат- в тая "държава" е така...
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата