Провокации
Модератор: Общи модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Wolf4
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 325i
- Мечтае да кара: M-ка, кво друго?
Провокации
Колеги, започвам тази тема по повод следната провокация. В днешното издание на VESTI.bg се намира следната статия:
БМВ изпрати в болница 48-годишен русенски моторист
http://www.vesti.bg/novini/bmv-izprati- ... st-5994766
За открито провокативния вид на заглавиято, дори не си струва да разговаряме. За съдържанието на статията - още по-малко. В крайна сметка, на всеки нормален човек в страната ни, а и по света, е ясно, че автомобилите не убиват хора. Хората убиват хора.
Да се излага името на една автомобилна марка, която се радва на обичта на милиони фенове по света и стотици хиляди в България е унизително и срамно.
Предлагам в тази тема да публикуваме всякакви медийни провокации, "посветени" на любимата ни марка и заедно да обмисляме начините за медийна борба срещу подобни съмнителни трибуни.
БМВ изпрати в болница 48-годишен русенски моторист
http://www.vesti.bg/novini/bmv-izprati- ... st-5994766
За открито провокативния вид на заглавиято, дори не си струва да разговаряме. За съдържанието на статията - още по-малко. В крайна сметка, на всеки нормален човек в страната ни, а и по света, е ясно, че автомобилите не убиват хора. Хората убиват хора.
Да се излага името на една автомобилна марка, която се радва на обичта на милиони фенове по света и стотици хиляди в България е унизително и срамно.
Предлагам в тази тема да публикуваме всякакви медийни провокации, "посветени" на любимата ни марка и заедно да обмисляме начините за медийна борба срещу подобни съмнителни трибуни.
Are you M enough...?!
- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+
Re: Провокации
Такива заглавия слагат за да хващат окото и да имат повече преглеждания. Не е направено с цел да злепоставя марката, но и това се е получило като краен резултат
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Първо за мен това не е чак такава значима провокация. След като не мога да му изпишат името(по обективни причини), нормално да натъртят на нещо. 24 годишен с БМВ...някои отдавна са го разпознали.
Иначе е вярно, че не колите, а хората правят такива неща. Преди дни тука една кранта блъсна моторист, но не беше с БМВ, а с някакво друго, но излезна, че била дрогирана.
Обаче пък не може да промениш погледа на хората, те винаги ще виждат как БМВ-тата блъскат и правят катастрофите, винаги ще виждат как бакшишите го правят, защото са някак запомнящи се лесно и са нарочени отдавна.
Кой помни когато някой гоУф направи някоя луда маневра? Всеки вика "виж го тъпанар" и толкова. След това не се помни изобщо каква е била колата. Ако е жълта обаче, веднага се почват обичайните приказки със "знаем ги тия бакшиши как карат", за БМВ-тата пък се казва "ами да, нали кара БМВ, той гъзар, той не знам си какъв".
В случай не казвам, че каращите подобни коли са невинни, напротив, но процента им сигурно е същия като на магазинерите от една страна и на каращите Пежо от друга. Да не говорим, че Волксвагени сигурно ще има повече замесени(защото са по-срещани по пътя)в катастрофи, аз например съм виждал БЕЗБРОЙ гоУфове и Пасат смачкани до неузнаваемост. Това какво значи, че трябва те ли да се сочат?
Ама просто с БМВ-тата нещата са малко по-такива. Когато някоя Ламбо или Ферари направи нещо такова, веднага се пише по медиите. Но понеже са рядкост, рядко и четем. БМВ-тата обаче са от лесно забележимите коли и същевременно най-караните от тези забележими коли. Затова и журналистите лесно си правят материалите с тях. За тях е достатъчно, че сега 1000 човека от форума ще кликнем на тоя линк(най-малко), другото е все тая.
Преди няколко месеца един от Казанлък се помля с едно старо А3 в София, но нищо му нямаше, загина гаджето му, обаче в новината не пишеше нищо за ХаЛуди, само от снимките ако си познавач на коли разбираш за колата. Момичето си умря и толкова. Обаче когато пуснах темата във форума с момчето, което с Е36 М3 скочи в гаражите в Казанлък, навсякъде натъртваха, че е БМВ, а нямаше дори одраскан човек никъде.
Трябва обаче колеги да се съгласите, че има достатъчно каращи тая марка, които се държат като пълни педерунгели на пътя, не дават път никога, а същевременно ако са отзад светят все едно те отвличат извънземни. За мен те са МАЛКА част от каращите марката, но стогат, та да ни сочат с пръст навсякъде. Аз в града ако си вдигна леко оборотите и ако някой ме види, че съм с БМВ, веднага следват едни скоци към тротоарите.
Ама не ги съдя хората, не знаят кой и какво кара, а като видят сърдитата муцуна и изпадат в ужас.
Напълни се и с достатъчно мангали кой с книжка, кой без,ама карат яко БМВ. След Е30, Е34, после Е39, Е46, сега гледам си умират да скачат и в Е60. Май само в 7-ците и М-ките ги е страх да се качват защото им се струват пари на вятъра.
За мен изброените са страхотни коли, ама има достатъчно народ, който им слага лож имидж. Лично аз много харесвам Е36(ако е гледано и изпънато), ама я питайте някой неутрален фен и веднага ще ви каже, че това е изгнила кола за тумба мангали, която гори и не върви.
Та така стоят нещата.
Иначе е вярно, че не колите, а хората правят такива неща. Преди дни тука една кранта блъсна моторист, но не беше с БМВ, а с някакво друго, но излезна, че била дрогирана.
Обаче пък не може да промениш погледа на хората, те винаги ще виждат как БМВ-тата блъскат и правят катастрофите, винаги ще виждат как бакшишите го правят, защото са някак запомнящи се лесно и са нарочени отдавна.
Кой помни когато някой гоУф направи някоя луда маневра? Всеки вика "виж го тъпанар" и толкова. След това не се помни изобщо каква е била колата. Ако е жълта обаче, веднага се почват обичайните приказки със "знаем ги тия бакшиши как карат", за БМВ-тата пък се казва "ами да, нали кара БМВ, той гъзар, той не знам си какъв".
В случай не казвам, че каращите подобни коли са невинни, напротив, но процента им сигурно е същия като на магазинерите от една страна и на каращите Пежо от друга. Да не говорим, че Волксвагени сигурно ще има повече замесени(защото са по-срещани по пътя)в катастрофи, аз например съм виждал БЕЗБРОЙ гоУфове и Пасат смачкани до неузнаваемост. Това какво значи, че трябва те ли да се сочат?
Ама просто с БМВ-тата нещата са малко по-такива. Когато някоя Ламбо или Ферари направи нещо такова, веднага се пише по медиите. Но понеже са рядкост, рядко и четем. БМВ-тата обаче са от лесно забележимите коли и същевременно най-караните от тези забележими коли. Затова и журналистите лесно си правят материалите с тях. За тях е достатъчно, че сега 1000 човека от форума ще кликнем на тоя линк(най-малко), другото е все тая.
Преди няколко месеца един от Казанлък се помля с едно старо А3 в София, но нищо му нямаше, загина гаджето му, обаче в новината не пишеше нищо за ХаЛуди, само от снимките ако си познавач на коли разбираш за колата. Момичето си умря и толкова. Обаче когато пуснах темата във форума с момчето, което с Е36 М3 скочи в гаражите в Казанлък, навсякъде натъртваха, че е БМВ, а нямаше дори одраскан човек никъде.
Трябва обаче колеги да се съгласите, че има достатъчно каращи тая марка, които се държат като пълни педерунгели на пътя, не дават път никога, а същевременно ако са отзад светят все едно те отвличат извънземни. За мен те са МАЛКА част от каращите марката, но стогат, та да ни сочат с пръст навсякъде. Аз в града ако си вдигна леко оборотите и ако някой ме види, че съм с БМВ, веднага следват едни скоци към тротоарите.

Напълни се и с достатъчно мангали кой с книжка, кой без,ама карат яко БМВ. След Е30, Е34, после Е39, Е46, сега гледам си умират да скачат и в Е60. Май само в 7-ците и М-ките ги е страх да се качват защото им се струват пари на вятъра.

За мен изброените са страхотни коли, ама има достатъчно народ, който им слага лож имидж. Лично аз много харесвам Е36(ако е гледано и изпънато), ама я питайте някой неутрален фен и веднага ще ви каже, че това е изгнила кола за тумба мангали, която гори и не върви.
Та така стоят нещата.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Beat
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
- Мечтае да кара: Десет цилиндрово Е60
- Детайли за колата: Много бавна
Брато,журналистите в България са на толкова ниско ниво,че се чудят как да привлекат внимание.Нямам думи просто.Естествено има и компетентни,но мнозинството дори не заслужават коментар-личи си и по тази статия.Автомибила няма значение-дали ще е БМВ,Ауди,Опел,Субару или каквото ще да е-няма знаение.Глупостта и безотговорността на пътя не се определят от марката.Мисля,че бях достатъчно изчерпателен,а и тези неща са достатъчно лесни за разбиране.По друг начин стои върпоса за родните журналисти,ама то те да ни са проблема...

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
m.dimitrov1992 написа:Такива заглавия слагат за да хващат окото и да имат повече преглеждания. Не е направено с цел да злепоставя марката, но и това се е получило като краен резултат

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
m.dimitrov1992 написа:Такива заглавия слагат за да хващат окото и да имат повече преглеждания. Не е направено с цел да злепоставя марката, но и това се е получило като краен резултат

A това сигурно е Лада Самара

Аз не мога да разбера едно нещо- ние отиваме по дяволите отвсякъде, а някой се притеснява, че името на някаква си марка било изложено и това било безкрайно долно

ATR-42/72
- Wolf4
- младши ентусиаст
-
DLVasilev написа:... Аз не мога да разбера едно нещо- ние отиваме по дяволите отвсякъде, а някой се притеснява, че ...
Колега, точно затова отиваме по дяволите отвсякъсе - защото ширещият се национален нихилизъм и овчедушие разреши на говедари, фесове и тикви да ни "управляват" 24 години, без никой от нас да им потърси сметка. Разреши им да затрият българската култура, история и традиции и да посегнат на българският етнос.
Някой беше казал "Прост народ - слаба държава.". Аз бих го перефразирал като "Бездушен народ - мъртва държава".
И това, повярвайте ми, не е друга тема...
Are you M enough...?!
Никаква провокация не е. Самата истина си е, че БМВ драйверите са най-агресивни и БМВ е най-често споменавана, като марка при катастрофи. И не само в България, а в световен мащаб:

Не, че car throttle е някакъв официалне показател, но все пак реални хора са гласували, а и тва е само пример.
Аз лично за последните няколко седмици от 10 ситуации, в едно 7-8 БМВ-та и шоферите им ги предизвикваха.
Просто куцо, кьораво и сакато се изпонакачи по различни БМВ-та - от стари до най-нови модели, като общото между всичките е, че се мислят за безсмъртни и понякога от тази самонадеяност си патят нормални хора.
Много малко останаха хората с БМВ-та, къде да имат елементарна трафик култура.

Не, че car throttle е някакъв официалне показател, но все пак реални хора са гласували, а и тва е само пример.
Аз лично за последните няколко седмици от 10 ситуации, в едно 7-8 БМВ-та и шоферите им ги предизвикваха.
Просто куцо, кьораво и сакато се изпонакачи по различни БМВ-та - от стари до най-нови модели, като общото между всичките е, че се мислят за безсмъртни и понякога от тази самонадеяност си патят нормални хора.
Много малко останаха хората с БМВ-та, къде да имат елементарна трафик култура.

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Ето още една подобна новина - Х5 е отнел предимство на мотоциклет в Стара загора:
http://stzagora.net/2013/09/27/%d0%b4%d0%b6%d0%b8%d0%bf-%d0%bf%d0%be%d0%bc%d0%b5%d1%82%d0%b5-%d0%bc%d0%be%d1%82%d0%be%d1%86%d0%b8%d0%ba%d0%bb%d0%b5%d1%82%d0%b8%d1%81%d1%82-%d0%b4%d0%b2%d0%b0%d0%bc%d0%b0-%d0%b1%d0%bb%d1%8a%d1%81/
Не смятам заглавието на темата за преднамерена провокация. Колата наистина е BMW и това е факт. По-интересни са обстоятелствата, при които е настъпил инцидента, но от информацията в медиите почти никога не може да се разбере какво точно е станало. Често журналистите пишат формени глупости, а понякога слагат и снимки от други инциденти, каквито намерят в мрежата. В случая - това на снимката е скутер, а не мотоциклет. Не че има голямо значение, но е показателно за "компетентността" на автора.
http://stzagora.net/2013/09/27/%d0%b4%d0%b6%d0%b8%d0%bf-%d0%bf%d0%be%d0%bc%d0%b5%d1%82%d0%b5-%d0%bc%d0%be%d1%82%d0%be%d1%86%d0%b8%d0%ba%d0%bb%d0%b5%d1%82%d0%b8%d1%81%d1%82-%d0%b4%d0%b2%d0%b0%d0%bc%d0%b0-%d0%b1%d0%bb%d1%8a%d1%81/
Не смятам заглавието на темата за преднамерена провокация. Колата наистина е BMW и това е факт. По-интересни са обстоятелствата, при които е настъпил инцидента, но от информацията в медиите почти никога не може да се разбере какво точно е станало. Често журналистите пишат формени глупости, а понякога слагат и снимки от други инциденти, каквито намерят в мрежата. В случая - това на снимката е скутер, а не мотоциклет. Не че има голямо значение, но е показателно за "компетентността" на автора.
Excellent! Steven is my name!
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Кви провокации, кви 5 лева?! Такива селяндури напоследак гледам, дето цапат имиджа на марката, че направо ми се драйфа вече..! Прави са си хората да ви хейтват в много голяма степен!
Никой не мое ма връне на селу!
- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
Естествено че е провокация, не е виновна марката за това че има идиоти!
И с други марки са ставали ужасни катастрофи но не се плюе по тях.
И с други марки са ставали ужасни катастрофи но не се плюе по тях.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Провокативното е, че колко от вас са видели заглавия "Опел блъсна пешеходец", "Шевролет направи катастрофа", "Дачия се преобърна" и т.н. Просто, ако участника е БМВ... трябва да се напише още в заглавието.

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Колега Wolf4, откога под егидата на BMW AG се събират само свестни, морални, възпитани и прочее от тоя сорт, хора, в частност, шофьори? BMW AG e производствена и търговска фирма, не религиозна организация. Тя продава "радостта от движението" с една цел, печалба. За всеки тази радост има различни измерения. Не може да изискваш под логото BMW да се събират само свестни хора. Ако реалноста е, че има хора, които карат BMW и са идиоти на пътя, тогава трябва да си наясно с този факт и да го приемеш. Аз не се съмнявам, че има такива хора и за съжаление те не са малко. В събота един мой съгражданин с E36, прескочи доста висок бордюр и се заби в една пейка. Това е реалността. Ти не можеш да защитиш тезата, че се петни името на BMW, понеже това име не включва нищо, което да е обединително около някакви ценности. Пример. BMW може да призовава да не сядаш пил, но не призовава да не се напиваш изобщо. Има голяма разлика.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Wolf4
- младши ентусиаст
-
Elesar74 написа:Колега Wolf4, ... реалноста е, че има хора, които карат BMW и са идиоти на пътя, ...
Колега, вече написах, че колите не убиват хора. Хората убиват хора (в твоя вариант - идиоти). Не считам, че мислим различно. Колкото до заглавието на цитираната статия - то е 100% тенденциозно и преднамерено. Като фен на марката БМВ аз смятам, че това е нечестно.
Are you M enough...?!
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Да, от тази гледна точка не е честно. Заглавието би следвало да е, че шофьор с BMW, е причинил еди каква си катастрофа и така отговорноста да сочи към човека, не към автомобила. Самата мисъл, че автомобила сам по себе си може да бъде държан отговорен за какво да е ПТП, е безумна.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2