Кола от Англия - смяна на собственик България

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 466,5 см3 на цилиндър
Мечтае да кара: Нормално

Кола от Англия - смяна на собственик България

Мнение от don't be » 02 Окт 2013, 10:27

Колега , харесал съм кола с английски номера в българария , човека си я кара така .
Въпросът е отивам плащам му я и я взимам ? Така казва той без нотариус без оформяне на документи .

Това вярно ли е , ще имам ли проблеми да я карам така и аз .
Ако ли не какъв е правилният ред , да е законно моя . Благодаря
За милиони-няма закони.

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Кола от Англия - смяна на собственик България

Мнение от kulov » 02 Окт 2013, 12:30

в англия така се купуват, да.
точно за 2 минути става всичко. попълваш си името и адреса в някакъв документ, отрязък от него се изпраща в някаква местна институция и край.
само че бг не е англия. според мен поне договорът трябва да бъде нотариално заверен, а ти вече с този договор си я регистрираш в кат и така.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от don't be » 02 Окт 2013, 12:56

Въпросът е че искам да я карам с Английския номер и да я ползвам за донор . Не ми се занимава с нотариуси , тоест да не давам излишни пари . Колата има V5 i MOT , но нз. какво е това.
За милиони-няма закони.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 07 Окт 2013, 19:22

don't be написа:Въпросът е че искам да я карам с Английския номер и да я ползвам за донор . Не ми се занимава с нотариуси , тоест да не давам излишни пари . Колата има V5 i MOT , но нз. какво е това.

Ми като искаш да я караш така или за донор само вземаш документите, V5 e талона MOT e преглед. Хубво е в талона да не си е писал името и да напишеш твоето, не че има някакво значение :roll: Ако има английска застраховка, почти със сигурност е само за пред ченгетата.
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 07 Окт 2013, 20:11

На английския талон чие име пише - на сегашния собственик или на някой друг? По принцип тая кола в BG ще излиза като собственост на този, който пише на V5-цата... това е така и в Англия, само че да я прехвърлиш на твое име в BG по лесния начин трябва да се напише договор (фиктивен, ако сегашния собственик не е човека по документи) между теб и човека-собственик според V5-цата. Така можеш да отидеш в КАТ и да регистрираш колата на твое име, на BG номера.

Най-лесно ще е ако човека-собственик по документ е сегашния собственик - тогава пишете един договор на лист хартия, че той продава колата на теб (договор на английски!!!!!), подписвате се и готово. Така ти уж си купил колата в Англия. Така ще можеш да я регистрираш на твое име С БЪЛГАРСКА РЕГИСТРАЦИЯ.

Тази кола ти няма как да я регистрираш на твое име и да я караш с английски номера, защото нямаш постоянна регистрация в Англия, на която да ти бъде изпратен новия V5 талон на колата, изпечатан на твое име. Можеш да я караш в BG без документ за собственост на твое име, предполагам, но няма да я притежава по документ и СЪС СИГУРНОСТ няма да имаш валидна застраховка ГО.

P.S. В момента, в който й изтече МОТ-а също ще имаш проблеми с карането на колата в BG...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от don't be » 07 Окт 2013, 20:44

Благодаря за отговора . Колата я купих , както казвате на документите пише Английския собственик , мота и е валиден до 2015 , но ще става донор и не ме бъркат номерата .
За милиони-няма закони.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело

Мнение от armagedon_762002 » 07 Окт 2013, 21:26

Нещо не е наред , щом МОТ-а е до 2015 :yes:
аз лично не съм видял предледа да важи повече от 1 година

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 08 Окт 2013, 21:58

armagedon_762002 написа:Нещо не е наред , щом МОТ-а е до 2015 :yes:
аз лично не съм видял предледа да важи повече от 1 година

Няма и да видиш за повече от 12м.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

Потребител
Аватар
Кара: 520i e39
Мечтае да кара: Alpina B12 5.7 Coupe
Детайли за колата: M52B20

Мнение от Denischo » 11 Окт 2013, 8:15

МОТ-а е направен с малко фотошоп най-вероятно и никой не се е сетил. Понеже веднъж вече се опарих, та да ти кажа как седят нещата сега колега, ще ти трябва гражданска ( която с тези английски номера няма да ти я дадат. ), ще ти трябва преглед, защотото чичко ушев вече не е толкова тъп, колкото беше преди и ще се заяде за тоя МОТ ( който с английските номера пак няма начин да го минеш ). Та варианта е ти да си ги направиш ако имаш принтер и така :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 4.0 TFSI

Мнение от surfboard » 17 Дек 2013, 11:46

Искам и аз да попитам нещо във връзка с настоящата тема. В КАТ вече от казват регистрация на автомобили с десни волани, ако не са си сменили фаровете с такива от коли с нормални волани, за да не заслепяват отсрещното движение. Номерът с "лепенките" също вече не минава.
В тази връзка ми предлагат да напиша и подпиша някаква декларация, с която заявявам, че няма да карам автомобила на територията на Република България. По този начин нямало да ми направят проблем за фаровете, защото колата няма да се кара в България, където фаровете са проблем. Въпросът е обаче няма ли някакви последствия това заявление? Да не би да ми издадат някакви други документи и после да не мога да си карам колата нормално или пък да пише някъде че не може да се кара в БГ?
Човекът от автокъщата казва, че това заявление било формално, само за пред КАТ и то единствено за момента на регистрацията. След това нямало никакво значение и може да карам колата където си поискам, щом веднъж вече е допусната и осъществена регистрацията й в КАТ.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 17 Дек 2013, 12:21

Фаровете на доста от BMW-тата позволяват да им бъде обърната "дирекцията"... ако на твоят модел точно не става, лесно можеш да подмениш фаровете с такива от кола ляв волан и да минеш ГТП... и не могат да ти кажат копче.

Назад към Извън Темата