Удариха ме...какво да правя?
Модератор: Общи модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Удариха ме...какво да правя?
Здравейте... Тази вечер в големия дъжд един идиот реши да ми влезе в багажника с около 60... Щетите са - помляна задница, счупена предна броня и калници в предната кола и прилично посукване на купето - нито една врата не се отваря или затваря като хората.
Не коментирам, че чакахме кат 2 часа и 20 минути в студа и дъжда, както и да е - дойдоха. Установиха птп изцяло по негова вина, издадоха ми протокол и всичко.
Сега... Това ми се случва за първи път, затова моля за помощ и съвети. Нямам каско. Доколкото разбрах, трябва да отида утре в офис на Армеец - това е неговата застрахователна компания, да подам молба за оглед, след което се назначават няколко огледа във времето и се взима решение от тяхна страна.
Въпросът ми е как да процедирам? Колко време отнеме процедурата горе-долу и има ли нещо по-специфично, което трябва да знам? За какво да се боря - ремонт в доверен сервиз, ремонт по фактура, тотална щета на колата? И всякаква друга информация, която би ми помогнала да не бъда пешеходец в близката половин година поне...
Благодаря ви...
Не коментирам, че чакахме кат 2 часа и 20 минути в студа и дъжда, както и да е - дойдоха. Установиха птп изцяло по негова вина, издадоха ми протокол и всичко.
Сега... Това ми се случва за първи път, затова моля за помощ и съвети. Нямам каско. Доколкото разбрах, трябва да отида утре в офис на Армеец - това е неговата застрахователна компания, да подам молба за оглед, след което се назначават няколко огледа във времето и се взима решение от тяхна страна.
Въпросът ми е как да процедирам? Колко време отнеме процедурата горе-долу и има ли нещо по-специфично, което трябва да знам? За какво да се боря - ремонт в доверен сервиз, ремонт по фактура, тотална щета на колата? И всякаква друга информация, която би ми помогнала да не бъда пешеходец в близката половин година поне...
Благодаря ви...
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Re: Удариха ме...какво да правя?
Във форума има колеги, които работят с Армеец а и има много доволни хора, нека те да кажат.
Аз лично не съм доволен от Армеец
Определено ме пре.баха с щета по каско.
Чети внимателно тяхните изисквания и виж какво ще ти предложат, но първо провери какви са отзивите от ГО на Армеец, т.е. хора, които са правили коли по ГО на Армеец.
Аз лично не съм доволен от Армеец

Чети внимателно тяхните изисквания и виж какво ще ти предложат, но първо провери какви са отзивите от ГО на Армеец, т.е. хора, които са правили коли по ГО на Армеец.

- mumford
-
320ci
-
- Детайли за колата: M52B20TU и 760Li
2. В случай, че няма застраховка "Каско", пострадалият водач на МПС може да отиде при застрахователя на виновника, да заведе щетата там за да получи оттам обезщетението си. Тогава отремонтирането става още по-бавно. Много от застрахователите на практика в тези случаи се стремят да минимизират размера на обезщетенията. Все пак това не са техни клиенти. В случай че не е доволен от изплатената сума, пострадалият водач следва да подаде възражение към компанията. Това важи, в случаите, когато автомобилът на пострадалия няма застраховка "Каско".
По отношение на законовия срок и в двата случая, обезщетението по задължителната застраховка "Гражданска отговорност" и "Каско" на автомобилистите се определя и изплаща от застрахователя в 15-дневен срок, след като застрахованият или увредените трети лица са представили всички изискани документи, свързани с установяването на събитието и размера на вредите, но не по-късно от 3 месеца от датата, на която претенцията по застраховката е била заведена.
По отношение на законовия срок и в двата случая, обезщетението по задължителната застраховка "Гражданска отговорност" и "Каско" на автомобилистите се определя и изплаща от застрахователя в 15-дневен срок, след като застрахованият или увредените трети лица са представили всички изискани документи, свързани с установяването на събитието и размера на вредите, но не по-късно от 3 месеца от датата, на която претенцията по застраховката е била заведена.
- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+
Удар отзад много трудно се прави. Колкото и да ти платят ,не си заслужава да я оправяш 

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
BMWPetar написа:Здравейте... Тази вечер в големия дъжд един идиот реши да ми влезе в багажника с около 60... Щетите са - помляна задница, счупена предна броня и калници в предната кола и прилично посукване на купето - нито една врата не се отваря или затваря като хората.
Благодаря ви...
Процедурата е следната - отиваш в Армеец,понеже гражданска отговорност е в полза на удареният в случая - Ти.От там те трябва да огледат колата,тука обаче е тънкия момент - кой и как ще прецени дали колата е за тотал щета (което е най-добрия вариянт ако колата наистина се е усукала)...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- jojko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 сажда
- Мечтае да кара: CB1000R
вземи си адвокат и ходи с него,иначе ще те прецакат
Отиваш в Армеец в 15-дневен срок.
Казваш каква е ситуацията и те ти казват какви са опциите. Предполагам колата ти е на паркинг, т.е. не можеш да я закараш на собствен ход да я видят. Ще трябва да изпратят група от Армеец за оглед, което може да отнема седмица, но това е стандартна процедура и ще го направят.
Не си споменал каква е колата. Ти сам трябва да прецениш колко ти струва колата и да се бориш за тази сума. В този случай повечето хора се надценяват и искат нереални суми, после пишат във форума, че по ГО не се плащало. По ГО се плаща същото колкото и по касто, защото след ПТП ти си търсиш парите от застрахователя, а след това застрахователя си ги търси по ГО от застрахователя на виновния.
На мен са ми изплащали щети по ГО два пъти, и то от две различни компании. И в двата случая ми покриха щетите на е36-цата та даже и оставаха малко пари.
Казваш каква е ситуацията и те ти казват какви са опциите. Предполагам колата ти е на паркинг, т.е. не можеш да я закараш на собствен ход да я видят. Ще трябва да изпратят група от Армеец за оглед, което може да отнема седмица, но това е стандартна процедура и ще го направят.
Не си споменал каква е колата. Ти сам трябва да прецениш колко ти струва колата и да се бориш за тази сума. В този случай повечето хора се надценяват и искат нереални суми, после пишат във форума, че по ГО не се плащало. По ГО се плаща същото колкото и по касто, защото след ПТП ти си търсиш парите от застрахователя, а след това застрахователя си ги търси по ГО от застрахователя на виновния.
На мен са ми изплащали щети по ГО два пъти, и то от две различни компании. И в двата случая ми покриха щетите на е36-цата та даже и оставаха малко пари.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
директно си я закарай в някой сервиз,при познат най добре понеже ще има и 2ри оглед,за да се опишат щети които не се виждат на първо четене.отиваш в аремеец и си попълаваш там документите прилежно и чакаш да дойдат на място да я огледат.описвате подробно всичко,там майстора да наблегне,че от тая кола не става нищо да огледат купе,ходова част и тн.двигателя и той капут
и стискаш палци до седмица две,звъниш в армеец и по номера на щетата ще ти кажат кви $ ще ти дадът.от там в продава и на части
успех

и стискаш палци до седмица две,звъниш в армеец и по номера на щетата ще ти кажат кви $ ще ти дадът.от там в продава и на части

успех
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Колега да ти дам инфо от БулИнс. Помляха ми предницата. Крив шофьорски рог, леко крив пасажерски, 2та предни калника тотал, преден капак тотал, маска тотал, ляв фар тотал, броня тотал, очиларка, греда под броня.
Обезщетението след 2 седмици на ръка срещу подпис от БулИнс.
Реална цена на ремонта почти двойно (но направен супер), без боя на детайлите защото взех 2ра ръка. Смятай
Поспорих с пича от мобилната група за сумата... викат ти "ако искаш ни съди, ама да знаеш, че за такава стара кола повече от 100-200лв макс няма да вземеш в повече, просто не плащаме повече". Това за купе 1994г.
Тотала нз на колко ще ти го оценят.
1вия оглед - ако колата е писана в движение - го искат до техен офис на място. Попълват протокол за 1ви оглед. Дават ти го. След това ти си разглобяваш сам или в сервиз колата (техен доверен или твой както прецениш) и правите вторичен (чакам ти да им звъннеш). Описват и след 2 седмици ти плащат или имаш опцията в техен сервиз да я оставиш и да я вземеш готова (поне при мен така предложиха).
Дано всичко се развие добре за теб.
Обезщетението след 2 седмици на ръка срещу подпис от БулИнс.
Реална цена на ремонта почти двойно (но направен супер), без боя на детайлите защото взех 2ра ръка. Смятай

Тотала нз на колко ще ти го оценят.
1вия оглед - ако колата е писана в движение - го искат до техен офис на място. Попълват протокол за 1ви оглед. Дават ти го. След това ти си разглобяваш сам или в сервиз колата (техен доверен или твой както прецениш) и правите вторичен (чакам ти да им звъннеш). Описват и след 2 седмици ти плащат или имаш опцията в техен сервиз да я оставиш и да я вземеш готова (поне при мен така предложиха).
Дано всичко се развие добре за теб.
- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
Колега беше ли в колата като те удариха ако си бил тичай в болницата кажи че те боли глава снощи не си спал причернява ти и т.н с бележките от болницата на съдебен лекар за медицинско и така при тях. От там само ще земеш около 600-1000 лв.Съвет гледай задължително да присъстваш на огледа понеже ги правят малко ала бала поне във Варна е така.Ще има поне 2-3 огледа съвета ми е да успееш да отвориш поне една врата ако има щети и по интериора.И ако е тотал чакането е голямо около 40-50 дена като от теб се изисква да бракуваш колата и да им занесеш надупкания голям талон за снимка.Имай на предвид че имам 3 та кола с каско при тях ако е регресна щетата плащат добре иначе слабо колкото да си направиш ремонта с части 2ра злоупотреба.
Важно искаи си парите от касата не по сметка ще ти е по удобно при евентуално възражение.
Важно искаи си парите от касата не по сметка ще ти е по удобно при евентуално възражение.

- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
m.dimitrov1992 написа:Удар отзад много трудно се прави. Колкото и да ти платят ,не си заслужава да я оправяш
+1

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=4dgjrh
тази е на колега от форума, съжалявам, че ползвам обявата, но се сетих, че е изписана тотал щета и е бракувана...
по описанието предполагам, че твоята е по-зле ударена, така че си търси парите
На мен от Армеец ми изплатиха 200лв по ГО за одраскана предна броня.
успех и съжалявам за колата
тази е на колега от форума, съжалявам, че ползвам обявата, но се сетих, че е изписана тотал щета и е бракувана...
по описанието предполагам, че твоята е по-зле ударена, така че си търси парите
На мен от Армеец ми изплатиха 200лв по ГО за одраскана предна броня.

успех и съжалявам за колата

You said: "Time will change!" What if it changes you?
Отивай веднага в пирогов, казваш че си претърпял катастрофа, боли те силно главата, замаян си, виждаш двойно, ребрата са ти натъртени... Ще те щракнат на рентгена за 5 мин и да ти дадът едно медицинско. После с тва медицинско отиваш при застрахователя. От самата кола, ако не я обявят тотал, едва ли ще вземеш кой знае колко пари. 4-500лв да ти дадът, но от медицинското едно 2-3000лв пък понякога и повече пари дават редовно. Аз три пъти съм взимал.

- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
520i написа:Отивай веднага в пирогов, казваш че си претърпял катастрофа, боли те силно главата, замаян си, виждаш двойно, ребрата са ти натъртени... Ще те щракнат на рентгена за 5 мин и да ти дадът едно медицинско. После с тва медицинско отиваш при застрахователя. От самата кола, ако не я обявят тотал, едва ли ще вземеш кой знае колко пари. 4-500лв да ти дадът, но от медицинското едно 2-3000лв пък понякога и повече пари дават редовно. Аз три пъти съм взимал.
Явно имаш здрава глава

Много като тебе вече плакаха ...
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2