Листовки

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Листовки

Мнение от Cyberloner » 10 Окт 2013, 14:55

Днес колежките нещо се заприказваха какви били листовките за взимане на книжка и колко грешки правели. Слушах ги търпеливо и си мислех "имам вече 10 години активен шофьорски стаж и навремето си взех листовките с една грешка и тя беше че не знаех с колко максимално трябва да се движат мотоциклетите извън населени места.... я да хвана да реша една листовка да видя тия кокошки какво толкова се впечатляват."
влизам на https://www.listovkite.bg/ хващам да решавам - 19 грешки :shock:
викам си "ОК - позабравил съм нещата - я да реша още няколко ама в режим "обучение"(в тоя режим ти показва веднага като направиш грешка иначе въпросите са същите)" и пак на сумати въпроси грешки :shock: Направи ми впечатление, че в различните варианти на текста едно и също нещо един път е грешка един път не е. Например някакъв камион паркиран в тревата до пътя и се пита дали е правилно - отбелязвам че не е правилно, защото няма нито знак, нито отбивки нито нищо - да ама било правилно защото е извън платното за движение. Следващия вариант на изпита въпрос, кога и къде мога да спирам за престой и една от опциите беше "извън платното за движени" гордо цъкам там - грешка :shock: имаше и още безумни по смисъл и подвеждащо зададени въпроси.

Някой друг сблъсквал ли се е с тоя сайт и знае ли някой друг, че ако този е "официален" и верен за правилата излиза, че всеки ден правя поне поне 10 нарушения и не зная половината правила за движение по пътищата :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: ///M

Re: Листовки

Мнение от Bareck » 10 Окт 2013, 15:05

https://avtoizpit.com/listovki този би трябвало да е официалния.Поне аз на него учих за моя изпит преди 3-4 месеца...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Cyberloner » 10 Окт 2013, 16:18

добре, тука само 2 8)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ///MBlitzz » 10 Окт 2013, 16:42

Avtoizpit - там ги решавам и аз в момента. Учителя ми е казал там да се тренирам ,както и в ДАЙ на електронна листовка в този сайт с решават.
Относно въпроса ти за камиона правилно или неправилно е спрял има огромно значение паркиран или спрян за престой. Често ги бърках и ме късаха на такива въпроси ,който са по-скоро логични и трябва да четеш много внимателно ,иначе не са толкова трудни.
Другото най-лесно е при авто-изпита че ако се затрудняваш на някой въпрос с 2 или 3 верни отговора и не ги знаеш кои са най-лесно е да елиминираш единия по начина по който е написан. Например: 3 отговора които почват със трябва и четвъртия е не трябва. Все пак си го четеш въпроса но аз от няколко месеца ги решавам на ден по няколко пъти и съм им свикнал общо взето ,та ги чета до средата и вече ми е ясно кои са верните отговори ,т.е. повечето е логика и няма нищо кой знае по-различно от едно време ,освен новите категории и допустимите скорости. :yes:
Решавай 5-6 подред и се учи от грешките които си направил ,и ще видиш че вече ти светва - ДА :mrgreen:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 10 Окт 2013, 16:47

Например някакъв камион паркиран в тревата до пътя и се пита дали е правилно - отбелязвам че не е правилно, защото няма нито знак, нито отбивки нито нищо - да ама било правилно защото е извън платното за движение. Следващия вариант на изпита въпрос, кога и къде мога да спирам за престой и една от опциите беше "извън платното за движени" гордо цъкам там - грешка :shock:

Спомняш ли си разликата между "престой" и "паркиране"?
Touring & windsurf club

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Cyberloner » 10 Окт 2013, 16:56

Georgieff написа:
Например някакъв камион паркиран в тревата до пътя и се пита дали е правилно - отбелязвам че не е правилно, защото няма нито знак, нито отбивки нито нищо - да ама било правилно защото е извън платното за движение. Следващия вариант на изпита въпрос, кога и къде мога да спирам за престой и една от опциите беше "извън платното за движени" гордо цъкам там - грешка :shock:

Спомняш ли си разликата между "престой" и "паркиране"?

помня я, а ти ми покажи някъде, където мога да паркирам за цяла нощ, ама не мога да спра за 10 мин :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 10 Окт 2013, 17:01

Листовките са базирани на ЗДвП и Правилника към него. Не на местата, "където мога да паркирам за цяла нощ, ама не мога да спра за 10 мин".
А и ако да кажем този въпрос е бил подвеждащ, останалите и те ли са такива? 19 грешки са много.
Touring & windsurf club

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Cyberloner » 10 Окт 2013, 17:10

19 грешки се получиха от това, че не знаех, че на някои въпроси може да има повече от 1 верен отговори и то ми ги е зачело като грешни ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: сред идиоти.
Мечтае да кара: e31 850csi

Мнение от skipper » 10 Окт 2013, 18:04

Cyberloner написа:19 грешки се получиха от това, че не знаех, че на някои въпроси може да има повече от 1 верен отговори и то ми ги е зачело като грешни ;)

Cyberloner написа:имам вече 10 години активен шофьорски стаж
хващам да решавам - 19 грешки

Нищо лично , но е хубаво да си припомниш ЗАКОН за движението по пътищата http://www.rta.government.bg/images/Ima ... ba/zdp.doc и
Правилник за прилагане Закона по пътищата http://www.mvr.bg/NR/rdonlyres/C0ACA3F9 ... PPZDvP.pdf
19 грешки са много :idea:
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.

Потребител
Аватар
Кара: 520i e39
Мечтае да кара: Alpina B12 5.7 Coupe
Детайли за колата: M52B20

Мнение от Denischo » 11 Окт 2013, 8:35

95 от 97 точки, а мислех, че листовките съм ги взел на късмет.. :D
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от B1ZzY_BMW's Wife » 11 Окт 2013, 19:53

Това е много актуална тема за мен в момента, тъй като другата седмица ми е вътрешният изпит листовки. :mrgreen: И всеки ден решавам по има-няма 10 листовки в курсовете, както и в "автоизпит". Радвам се, че намерих такава авто школа, която наистина си преподават теория, а не както в повечето, дават ти 30 листовки и си решавай вкъщи. Наистина изобщо не са трудни като им свикнеш, а особено съчетани с практика(кормуване) е още по-лесно. До сега съм правила най-много 91-95т. и рядко под 87т... вече има въпроси, които без да съм ги допрочела си пиша отговорите. Просто трябва хубаво да се четат въпросите и да се гледа по колко верни отговора има. :yes: Ще видим на вътрешния и външния как ще се справя.. :roll:

Потребител
Аватар
Кара: 520i e39
Мечтае да кара: Alpina B12 5.7 Coupe
Детайли за колата: M52B20

Мнение от Denischo » 12 Окт 2013, 18:30

Точно това недочитане така може да те подведе на изпита, че си нямаш на представа :) По - добре отдели 5 минути отгоре да си ги прочетеш няколко пъти ако трябва, но не и е така като видиш началото на въпроса да си мислиш, че и края е същия :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 03' e46 330d
Мечтае да кара: Bmw E34 M5
Детайли за колата: Италиански ковчег, на пътя към възкресението си.

Мнение от daniel_e30 » 13 Окт 2013, 13:24

За първи път си пускам листовка за 1 път виждам е резултата е - 19 грешки. Предполагам че с оставащите ми година и половина до курсове ще ги науча. :bchug:
Изображение

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 14 Окт 2013, 15:49

Аз като отидох на външен изпит въпросите ми нямаха нищо общо с т'ва където решавах в интернет и на теорията. :mhihi: Ама ги утепах с 95/97 - една грешка където взима 2 точки, а отговора беше във въпроса, така, че четете внимателно :yes:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 14 Окт 2013, 16:55

Не се броите вие, точно сте си взели/ще вземете книжка, нямате право на грешки :D
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

Назад към Извън Темата