Мтел неплатена сметка?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 98' e36 318i
Мечтае да кара: e36 ///M3
Детайли за колата: M43B18

Мтел неплатена сметка?

Мнение от BMWMHartge » 15 Окт 2013, 23:55

Дойде ми някво писмо от агенция за събиране на дългове, където тая сметка е от около 2-3 години, когато Мтел имаха проблеми с системата за разплащане - 113лв. От доста време не ползвам техните услуги. Пише да се плати в 3 дневен срок от получаване на писмото за да не се събират после дълговете съдебно. Интересно, че на писмото няма никаква дата!! Бях на 5лв такса а тела ми е ограничен на 50лв, пък идва 113лв, това май беше последния месец от договора ми.Някой да се е занимавал с такова нещо?Какво могат да ми нарпавят?
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan

Потребител
Аватар

Re: Мтел неплатена сметка?

Мнение от stefanoff » 16 Окт 2013, 0:02

Това е регулярно плащане и има 3 годишна давност. Тънкия момент е, че тя не изтича автоматично, а трябва да пишеш някакво там обяснение до съда - което ще трябва да ти го напише адвокат, който предполагам ще ти вземе горе долу същите пари. А инак за правене, могат да те осъдят и да те дадат на съдебен изпълнител, тогава сумата ще се увеличи с едни 1000лв.
Не Мы такие, Жизнь такая

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nandrolon » 16 Окт 2013, 0:05

Това че планът ти има ограничение 50 лева не означава, че ще ти бъде спрян телефона или че ще те предупредят.
Това е евентуално те ако решат нещо.Все пак е ментел!

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 16 Окт 2013, 12:04

Колега и аз имах договор за лооп(даваха го с една готина мп3) всеки месец по 5 лева.. пише в картата ,че се активира когато се набере нещо си и когато картата е в тела..
ТАя карта още си стои в опаковката не е отваряна но ми била активна :kuku: :kuku: Спрях да плащам и дойде писмо за неустойките по договора със същото писание.. трябваше да ги платя понеже на брачед ми след това писмо до месец дойдоха 2 ма униформени с едно ЛИЦЕ и му взеха плазмата ....Та Ако мислиш да игнорираш писмото недей колега.. съдят и за 5 лева... Плати го и си спри договора .. Трябва да отидеш 1 месец преди да изтече и да пусниш молба и след 1 месец отиваш и го спираш.. щото ще ти го удължат...
Повече МЕНТЕЛ НЕ!
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 16 Окт 2013, 12:50

дойдоха 2 ма униформени с едно ЛИЦЕ и му взеха плазмата

То така става

Тънкия момент е, че тя не изтича автоматично, а трябва да пишеш някакво там обяснение до съда - което ще трябва да ти го напише адвокат, който предполагам ще ти вземе горе долу същите пари.

Когато ти дойде исковата молба, просто отиваш в съда и я обжалваш. За 15 мин работа е. После я възразяваш, като във възражението пишеш давност и готово. Никакви адвокати не ти трябват, никакви разходи, освен едни 10 кинта за бензин до съда. След 3-4 месеца ти идва писмо, че исковата молба е недопустима по давност и си готов.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 98' e36 318i
Мечтае да кара: e36 ///M3
Детайли за колата: M43B18

Мнение от BMWMHartge » 16 Окт 2013, 13:14

Това писмо от тая агенция за събиране ми прави впечватление, че няма никаде никаква дата за нищо нито години, няма тел за обратна връзка?
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 16 Окт 2013, 13:41

BMWMHartge написа:Това писмо от тая агенция за събиране ми прави впечватление, че няма никаде никаква дата за нищо нито години, няма тел за обратна връзка?

Е ти как го получи, по водопровода ли? На плика или на обратната разписка има дата на връчване. А ако е от тогава, като твърдиш - срока не е изтекъл. И пак се връщаме на момента: Трябва всички документи да се разгледат за да се реши какво да се прави. Не може просто с един въпрос и някакво обяснение, което не е подкрепено от факти и документи да се вземе решение. Посъветвай се с юрист за евентуалните последствия, могат да са и гадни.
А колегата с плазмата... нещо не е баш така... ;) Аз от доста време се занимавам с изпълнително производство и няма как да е станало, както го описваш :D
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 16 Окт 2013, 16:26

520i написа:
дойдоха 2 ма униформени с едно ЛИЦЕ и му взеха плазмата

То така става

Тънкия момент е, че тя не изтича автоматично, а трябва да пишеш някакво там обяснение до съда - което ще трябва да ти го напише адвокат, който предполагам ще ти вземе горе долу същите пари.

Когато ти дойде исковата молба, просто отиваш в съда и я обжалваш. За 15 мин работа е. После я възразяваш, като във възражението пишеш давност и готово. Никакви адвокати не ти трябват, никакви разходи, освен едни 10 кинта за бензин до съда. След 3-4 месеца ти идва писмо, че исковата молба е недопустима по давност и си готов.

Не е сигурно , че ще му дойде искова молба, по вероятно е да му дойде направо покана от ЧСИ за 1113 лв, не го заблуждавай, да не си го набие четвъртит :mhihi:
Не Мы такие, Жизнь такая

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is
Мечтае да кара: с цена на бензина от 1,20 лв

Мнение от dennistd » 17 Окт 2013, 19:44

Взех си карта на глобул януари месец, ползвах я след което спрях (за да ми я активират първоначално тряяше да платя 2 месечни такси..). Месечната и такса беше 5 лева. Юли месец получих писмо от няква си фирма занимаваща се със вземания, че ако не си платя задълженията към Косматите ще ми има дело и ще ми вземат имущество и тем подобни, срока ми за плащане бил 3 дена. Тъй като бях забравил за въпросната карта (минали са 5 месеца), отидох до Глобул да разбера какво им дължа. Оказаха се 24 лева и някакви стотинки.. Правете си изводите случая е абсолютно реален.
Walter Röhrl написа:For me driving starts when I steer the car with the throttle pedal instead of the wheel.
Everything else is just doing work.

Назад към Извън Темата