Религиозен въпрос
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
Религиозен въпрос
Вчера си седях на летището и гледах някакъв деди се молеше, ама ми стана интересно каква е тая религия.
Беше с някакъв бая голям бежов шал на главата, навита кожена лента на лявата ръка до лакътя, в дясната ръка въртеше някаква друга връвчица и си беше завързал в предната част на главата, над челото някаква фигурка, която представляваше широк паралелепипед като основа и на него едно кубче. Сричаше нещо на непонятен за мен език и от време на време надничаше в някаква книга с арабски/еврейски йероглифи. Не съм сигурен за йероглифите, защото на шала мязаха на еврейски, но в книгата по-скоро ми заприличаха на арабски.
Някой да има идея каква е тая религия, не че ще я изповядвам - просто ми стана интересно.
Беше с някакъв бая голям бежов шал на главата, навита кожена лента на лявата ръка до лакътя, в дясната ръка въртеше някаква друга връвчица и си беше завързал в предната част на главата, над челото някаква фигурка, която представляваше широк паралелепипед като основа и на него едно кубче. Сричаше нещо на непонятен за мен език и от време на време надничаше в някаква книга с арабски/еврейски йероглифи. Не съм сигурен за йероглифите, защото на шала мязаха на еврейски, но в книгата по-скоро ми заприличаха на арабски.
Някой да има идея каква е тая религия, не че ще я изповядвам - просто ми стана интересно.

- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Re: Религиозен въпрос
Па хубаво,че не се е взривил покрай тебе,че после щеше да има да се чудиш как ще ти съберат мръвките,естествено ако е останало нещо за събиране
.Шегата настрана такива като ги видя далеч от тях!

- Beamerdriver
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: E30
GecataBMW-E46 написа:Па хубаво,че не се е взривил покрай тебе,че после щеше да има да се чудиш как ще ти съберат мръвките ......Шегата настрана такива като ги видя далеч от тях!

- Koenig specials
- Потребител
-
- Кара: бавно
- Мечтае да кара: Junkers Ju 87
- Детайли за колата: http://www.youtube.com/watch?v=xg_4jYrF35s
Така както го описваш е по-скоро сикх. Сикх е член на религиозното движение сикхизъм, чиято религия представлява смесени ценности от индуизъм и ислям. Тая книжка която си видял да държи най-вероятно е била гутка (ударението пада на "а") ...на кратко гутка е книжка със събрано най-важното от гурбани, а пък гурбаните са книги писани от сикхски гурута...най-общо казано.
Сикхите проповядват принципа на равенството между всички хора и отхвърлят дискриминацията по пол, вероизповедание или раса.
Сикхите произхождат от Индия.
С 1 дума нямаш причина да се притесняваш от тях. Със сигурност в религията на тези хора, няма масови убийства, самоубийства и т.н.

Сикхите проповядват принципа на равенството между всички хора и отхвърлят дискриминацията по пол, вероизповедание или раса.
Сикхите произхождат от Индия.
С 1 дума нямаш причина да се притесняваш от тях. Със сигурност в религията на тези хора, няма масови убийства, самоубийства и т.н.
- Beamerdriver
- кандидат ентусиаст
-
Леле да не я изповядваш и ти тая религия... tik-tak, tik-tak, tik-tak, tik-tak,от теб ли се чува това? 

- Koenig specials
- Потребител
-
- Кара: бавно
- Мечтае да кара: Junkers Ju 87
- Детайли за колата: http://www.youtube.com/watch?v=xg_4jYrF35s
Beamerdriver написа:Леле да не я изповядваш и ти тая религия... tik-tak, tik-tak, tik-tak, tik-tak,от теб ли се чува това?
Не бре ти па ... аз съм атеист. Просто обичам да знам какво се случва около мен.
EDIT. Сетих се защо е имал кожена гривна, принципно трябва да е метална, но най-вероятно на летището ще има проблем. Немога да си обясня символа на тюрбана ... паралелепипед ...куб, може би е символ на местността /провинцията/ от която идва. Както и да е.
Последна промяна Koenig specials на 24 Окт 2013, 12:38, променена общо 1 път
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
Koenig specials написа:Beamerdriver написа:Леле да не я изповядваш и ти тая религия... tik-tak, tik-tak, tik-tak, tik-tak,от теб ли се чува това?
Не бре ти па ... аз съм атеист. Просто обичам да знам какво се случва около мен.
Благодаря за информацията! Полезно ми беше

лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- Beamerdriver
- кандидат ентусиаст
-
Значи се чува от всички такива които изповядват странните си религии тук, в нашата Християнска държава.нямам нищо против (да правят каквото искат там откъдето са дошли) стига да не са в България. защото сега покрай бежанската криза влeзна цялата и3мет от всички държави,знаете за какво говоря.Опасно е за нас в собствената ни държава и не го осъзнаваме.
Последна промяна Beamerdriver на 24 Окт 2013, 12:45, променена общо 1 път
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
Beamerdriver написа:Значи се чува от всички такива които изповядват странните си религии тук, в нашата Християнска държава.нямам нищо против (да правят каквото искат там откъдето са дошли) стига да не са в България. защото сега покрай бежанската криза влeзна цялата и3мет от всички държави,знаете за какво говоря.Döner Akbar
Добре е да се прави разлика. Щото сикхите и те го отнасят от радикални ислямисти.
Не са от лошите, става дума. Пък и тоя конкретно вероятно нито е бежанец, нито са го настанявали в детски комплекс или училище.
- Beamerdriver
- кандидат ентусиаст
-
Защо не си ги вземеш да живеят у вас,като са толкова готини!България e за българите! всякакви такива и бежанци и пакистанци нямат работа тук!Hе подминавайте с лека ръка случващото се.
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
Beamerdriver написа:Защо не си ги вземеш да живеят у вас,като са толкова готини!България e за българите! всякакви такива и бежанци и пакистанци нямат работа тук!Hе подминавайте с лека ръка случващото се.
На същото мнение съм, стига се плюнчи.
Прави разлика между тия, дето ни ги заселват и другите. Важно е.
- Beamerdriver
- кандидат ентусиаст
-
Прав си за тези неща които казваш...става дума че има и добри хора,но ги има и другите ,просто не отива на добре милата ни родина за това се ядосвам... Държавниците не помагат на собствения си народ,а на някакви хора от други националности,за наша сметка. Hещата вървят към разграден двор и от това само българите понасят негативите.Спомняте ли си размириците на верска основа които разни мюсюлмани правиха в Aнглия,Франция?Дано тук да няма такива неща.
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Beamerdriver написа:Леле да не я изповядваш и ти тая религия... tik-tak, tik-tak, tik-tak, tik-tak,от теб ли се чува това?

Аушвиц,Освиенцим и тем подобните цигански курортни селища

http://www.youtube.com/watch?v=Tou7Q3nQfyE
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Ще заключа темата, ако се обърне на поредната про-анти-бежанска!!!
По темата, съгласен съм, че вероятно човекът е бил сикх или друга подобна индийска секта, няколко десетки са. Няма лоша религия, а лоши хора, убеден съм
Някой направи ли си труда да прочете Корана преди да заклеймява исляма? Това че шепа хора го употребяват да държат в подчинение с него слабо образовани милиони е еволюционен и вече социален проблем. Глупостта и невежеството не са проблем на религията, а на хората. Преди хиляда години християнството се е ползвало по същия начин, но не са имали бомби и С4...
По темата, съгласен съм, че вероятно човекът е бил сикх или друга подобна индийска секта, няколко десетки са. Няма лоша религия, а лоши хора, убеден съм

Never mistake motion for action...
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Leon написа:Ще заключа темата, ако се обърне на поредната про-анти-бежанска!!!
По темата, съгласен съм, че вероятно човекът е бил сикх или друга подобна индийска секта, няколко десетки са. Няма лоша религия, а лоши хора, убеден съмНякой направи ли си труда да прочете Корана преди да заклеймява исляма? Това че шепа хора го употребяват да държат в подчинение с него слабо образовани милиони е еволюционен и вече социален проблем. Глупостта и невежеството не са проблем на религията, а на хората. Преди хиляда години християнството се е ползвало по същия начин, но не са имали бомби и С4...
То проблема не е в исляма,а в това,че умни ислямисти няма,а само тъпи маймуни с промити мозъци.Относно това,че няма лоша религия,а има лоши хора до някаде не си прав,никой не се ражда лош,да станеш лош е въпрос на възпитание и болни идеали!Даже ти сам си стигнал до тоя извод "...Това че шепа хора го употребяват да държат в подчинение с него слабо образовани милиони е еволюционен и вече социален проблем..."
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2