Смяна на талона до края на годината!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Смяна на талона до края на годината!

Мнение от Mpower84 » 24 Окт 2013, 22:54

Колеги, от няколко дена дочувам, че до края на 2013 г. трябвало в големите талони на автомобилите с АГУ да се впише бензин/газ. Ако се изпусне срока трябвало да се ходи на технотест и да се плати сума между 300 и 600 лева и после пак в КАТ за смяна на талона. Преди малко и един ушев го потвърди. Някой чувал ли е подобно нищо? В нета за момента не откривам нищо официално. Иначе ако смяната стане до края на годината се плащали само около 30 лв. в КАТ.

Цитат от офроуд форума:
Случайно разбарах от познат за задължителна регистрация на газовите уредби и смяната на талона до 31.12.2013г. Също така, че след тази дата удоволствието ще струва 600лв. Звучеше ми налудничаво втората част. Направих си труда да проверя информацията на място в КАТ - Перник, където потвърдиха същото с уточнението, че таксата е 20 лв., а след 01.01.2014г. т. нар. "узаконяване" наистина ще струва 600.00 лв., които ще бъдат плащани на една фирма в гр. София(не обърнах внимание на името) и за целта трябва да се отиде и до там. След което може да се върнете в КАТ, за да си смените талона. Относно документите - искат двата талона, лична карта на собственика, застраховка ГО, а паспорта на газовата уредба - не им трябва. Ако автомобила е фирмена собственост, ще трябва Удостоверение за актуално състояние от Търговския регистър (което според Закона за търговският регистър никоя институция няма право да изисква, когото разполага с Булстата на фирмата) и печат. Наистина ли услугата, която въпросната фирма ще извършва след 01.01 догодина съответства на таксата от 600 лв.!!! И защо е само една?! И защо при оставащите 2месеца до края на срока почти никой не е информиран и се оказва, че много малко хора знаят за това?!
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Re: Смяна на талона до края на годината!

Мнение от zafirovp » 24 Окт 2013, 23:10

Това означава ли, че ако догодина си сложа ГИ, ще трябва пак да плащам 600 лв?

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 24 Окт 2013, 23:33

imo fake and gay
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: E30

Мнение от Beamerdriver » 25 Окт 2013, 0:06

This is so gay and homosexual ,още идиотщини...

Sent from my Iphone (задраскано) Полодиал пощенски гилап-5 using Tapatalk 2-1/2
39470

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 25 Окт 2013, 0:56

Beamerdriver написа:This is so gay and homosexual ,още идиотщини...

Sent from my Iphone (задраскано) Полодиал пощенски гилап-5 using Tapatalk 2-1/2

:mhihi:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 25 Окт 2013, 9:03

Защо се учудвате, нима така наречената ЕКОТАКСА не стана точно по същата схема, докато във всяка застрахователна можеше да се плати беше около 30-40 лв. след като се даде само на една компания 300-400 лв и да Ви е честито, а закони за антимонопол... нямаааа!!!
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 04 Ное 2013, 10:01

http://www.dariknews.bg/view_article.ph ... id=1168452
Първата информация, на която попадам в публичното пространство.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 04 Ное 2013, 11:43

Специално помолих майка ми да говори с началника на КАТ Плевен, и той каза, че няма такова нещо!
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325i
Мечтае да кара: M-ка, кво друго?

Мнение от Wolf4 » 04 Ное 2013, 11:58

Kroki написа:Специално помолих майка ми да говори с началника на КАТ Плевен, и той каза, че няма такова нещо!

Благодаря :yes: . Имам кола в БГ и вече си мислех как да взема отпуск преди Коледа...
Are you M enough...?!

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 04 Ное 2013, 13:07

Единствено който е собственик на мпс под 101 коня и с евро 4 - 5 - 6 има смисъл да ходи да подменя с нов големия талон.

Ще му впишат в талона евро-то ако колата е след 2004г. и 100 коня и ще отиде в данъчното да му опростят 30-50% от данъка.
Няма задължения към никой за смяна на талон. Всичко е пожелателно. Не всявайте паника!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 04 Ное 2013, 23:15

Демирев написа:Единствено който е собственик на мпс под 101 коня и с евро 4 - 5 - 6 има смисъл да ходи да подменя с нов големия талон.

Ще му впишат в талона евро-то ако колата е след 2004г. и 100 коня и ще отиде в данъчното да му опростят 30-50% от данъка.
Няма задължения към никой за смяна на талон. Всичко е пожелателно. Не всявайте паника!

Може и без смяна на талона, трябва сертификат от оторизиран сервиз за монтиран катализатор и съответно ЕВРО (еди-колко си)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 05 Ное 2013, 17:28

Хубаво де. Моята е 525D, 2001, водят е EURO 3. Обаче немеца й сложил DPF и махнал обикновените катализатори. И сега какво, колата ми EURO 4 ли е? EURO 4 е от 2005 г. обаче. И ако отида в КАТ, какво ще пишат? Не че ме грее цялата тази работа свързана с данъците, просто ми е интересно какво означава това, че колатa e излязла с катализатори от завода и норма EURO 3, a впоследствие е сложен DPF и това променя ли нормата към EURO 4? Не мисля.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 05 Ное 2013, 17:57

В КАТ, най много да ти кажат тия коли от тая до едикоя си година излизат от завода с Евро (ала бала) и ние това пишем, пък ти ако искаш си слагай и тапа на ауспуха. А тия от общината ги интересува какво пише в големия талон или да донесеш сертификат от оторизиран сервиз с инфо за това какво Евро е колата и това ако не го пише в големи талон.

И това ако си под 100к.с. или по-точно БМВ Клуб България няма смисъл да се занимава с глупости, щото под 100 коня май няма. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 05 Ное 2013, 18:05

Mpower84 написа:............................................................... бъдат плащани на една фирма в гр. София(не обърнах внимание на името) и за целта трябва да се отиде и до там .....................................

Е тука ме изгуби като читател. Представих си как всички коли с газ (в България) тръгват към тая фирма.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 05 Ное 2013, 18:10

Kris написа:В КАТ, най много да ти кажат тия коли от тая до едикоя си година излизат от завода с Евро (ала бала) и ние това пишем, пък ти ако искаш си слагай и тапа на ауспуха. А тия от общината ги интересува какво пише в големия талон или да донесеш сертификат от оторизиран сервиз с инфо за това какво Евро е колата и това ако не го пише в големи талон.

И това ако си под 100к.с. или по-точно БМВ Клуб България няма смисъл да се занимава с глупости, щото под 100 коня май няма. :mhihi:

И да им занеса удостоверение, дръжки.

Това е истината
И това ако си под 100к.с. или по-точно БМВ Клуб България няма смисъл да се занимава с глупости, щото под 100 коня май няма.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Следваща

Назад към Извън Темата