проблем с регистрация
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ICHIBAN
- младши ентусиаст
-
- Кара: е61-530da-05г.
проблем с регистрация
Здравейте колеги,имам проблем с регистрацията на една кола в КАТ София.Отказаха ни с мотива че колата май е с изтъркан номер на двигателя и набит друг,този който е в момента по талон(колата е с БГ номера)и пратиха документите в 4-то РПУ за допълнителна експертиза.Ходихме там,писахме обяснения.Казаха че всички документи ще ги пращат на прокурор и той решава какво ще става.можело да вземат колата.Нито ние нито предишният собственик сме правили нещо по мотора.Колата е внесена пролета от Германия.Дайте идея какво да правим.
И да се гордея и да не се гордея,
все съм си българин,така че по-добре
да се гордея.
да се гордея.
- elf_78
- Потребител
-
- Кара: e46 320d '02
- Мечтае да кара: M5
Re: проблем с регистрация
Ти от къде си сигурен че предишния собственик не е направил някаква интервенция? Мой съвет е да не я плащаш ако само е капарирана,иначе ще я гледаш през оградата на Враня. Това с прокурора се точи много месеци. Ако си я платил,кажи му на предишния собственик да ти върне парите и си търси друга кола. п.п. мой приятел така чака вече година и половина Ауди А6 и още е до никъде,само че той направи грешката да я плати цялата защото беше от Враца. Пожелавам ти успех!
- kik666
- е34 фенче
-
- Кара: мфили
- Детайли за колата: бензинояд
Няма как номера да е набиван в Германия при положение,че там мотора се води консуматив и никой не вписва номерата дори и в немския талон 

Май е с изтъркан номер? Хващате парцала и хубаво го чистите. Ако наистина не е правено нищо трябва да се вижда отчетливо, независимо колко е стара колата. Ако не се чете един Господ знае кви интервенции са правени.

- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
Привет , моята като я купувах се оказа като при теб , имаше два номера на блока . От кат ме пратиха в ДЗИ за да направят проверка . Отидох там и извадиха една дебела книга за БМВ и намериха кои е номера на двигателя . Оказа се , че другия номер е набиван в оторизиран сервиз на БМВ понеже е правен пьлен основен ремонт на мотора , и по този номер може да разбереш кьде, и какво е сменяно . Колата е купувана от Франция и това било практика при тях 

- ICHIBAN
- младши ентусиаст
-
Проверихме историята на колата в оторизиран сервиз,не е правено нищо по мотора.По ВИН номера ни изкараха номера на мотора с който колата е излязла от завода.И тук лошото е че се различава от номера който е по талон,всички цифри са коренно различни.Вече незнам какво да правим
да се гордея.
да се гордея.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Ако си я платил колата разглобявай каквото може да се продава и това е, че съвсем скоро ще ти я вземат и край с колата. Даже се чудя как още е при тебе.
Сега да обобщим, реално набития номер на ДВГ съвпада ли с някой от документите. И ако не как е пегистрирана колата? (Ако наистина предишния не е сменял нищо, иначе е ясна работата)
Vra4anin написа:Според мен е точно това което каза kik666 - мотора е сменяван в Германия/Австрия и никъде не е упоменато в типеншайни и т.н. Брат ми преди 5 години си купи кола със същия казус (мотора е същия като модел с какъвто колата излиза от завода, но серийните номера са различни, т.е. мотора е сменяван). Като отиде в КАТ брат ми да прави първа регистрация и се видя несъответствието, почнаха (от КАТ) да го плащат, че колата ще бъде конфискувана, че няма да може да се регистрира и т.н. глупости... той просто остави документите, мина се някаква сверка в КАТ за няколко дни и мисля, че от продавача (който му я докара от Австрия) му написа нещо като декларация, един вид, че никой от нас (нито брат ми като купувач, нито от продавача) е сменяван мотора, че това е правено от самия австриец, чака няколко дни и му я регистрираха с новия мотор и всичко мина по мед и масло (с малко притеснения от наша страна).
Ще го питам ако помни каква точно бе процедурата и ще пиша пак.
Да ама колата вече е на БГ номера ( поне така е написал колегата в първото мнение), значи е минала веднъж КАТ без проблеми, което силно ме влече че предишния собственик е правил нещо и сега се прави на шамаросан с крак.
- ICHIBAN
- младши ентусиаст
-
Kris написа:Сега да обобщим, реално набития номер на ДВГ съвпада ли с някой от документите. И ако не как е пегистрирана колата? (Ако наистина предишния не е сменял нищо, иначе е ясна работата)
Набития номер на ДВГ съвпада с номера на БГ талона.
да се гордея.
да се гордея.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
То има много коли тук в БГ, които им съвпадат и номер на двигател и рама ама след 6-7 месеца се оказват крадени.
- ICHIBAN
- младши ентусиаст
-
Значи,аз не доуточних нещо което незнам дали има значение в случая:
Аз купих колата преди 3 месеца като тя беше с транзитни номера тогава.
Регистрирах я в КАТ Плевен(там се водя по ЛК.)след което си смених
ЛК. и книжката с адрес в София и отидох в КАТ София да си я
пререгистрирам.И от там се почна всичко.
Аз купих колата преди 3 месеца като тя беше с транзитни номера тогава.
Регистрирах я в КАТ Плевен(там се водя по ЛК.)след което си смених
ЛК. и книжката с адрес в София и отидох в КАТ София да си я
пререгистрирам.И от там се почна всичко.
да се гордея.
да се гордея.
- ICHIBAN
- младши ентусиаст
-
За пари дори и намек не е имало,те даже нищо не ми обясниха тогава,само ми казаха че пращат документите за допълнителна експертиза и това е.
П.С.Те всъщност казват че е пилен старият номер и е набит друг(което е престъпление),а не че е сменен двигателя
П.С.Те всъщност казват че е пилен старият номер и е набит друг(което е престъпление),а не че е сменен двигателя
да се гордея.
да се гордея.
- бабъл
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31
Колега,в Германия няма кой да се занимава с това,най-вероятно го е направил този от който си я купил,в Плевен или не са видели или този от който си я купил ти е ''съдействал" при регистрацията.
- ICHIBAN
- младши ентусиаст
-
бабъл написа:Колега,в Германия няма кой да се занимава с това,най-вероятно го е направил този от който си я купил,в Плевен или не са видели или този от който си я купил ти е ''съдействал" при регистрацията.
Никой не ми е съдействал,купих колата от София и още на следващия ден беше регистрирана в Плевен без абсолютно никакви връзки.Кое според тебе не са видели в КАТ,не вярвам да си пишат номера на ДВГ наизуст
да се гордея.
да се гордея.
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2