Въпрос за видеонаблюдение

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Bayerische Motoren Werke
Мечтае да кара: безплатно!

Въпрос за видеонаблюдение

Мнение от MaxMeyer » 11 Ное 2013, 10:39

От скоро живея на ново място и естествено има проблеми с местата за спиране...Да не влизам в подробности защото въпроса е друг.Някой ми надраска колата с ключ или нещо друго от предната врата до задния калник. :banghead: :bang: Само мога да подозирам кой е но нямам доказателство.И понеже очаквам още "подаръци" а колата си я обичам много и съм вложил доста пари в нея,реших да сложа някаква евтина камера от терасата на 1 етаж която е доста ниско и близо до автомобила.Нека някой запознат с тия джаджи да сподели дали ще ми свършат работа.Трябва ми 640-480 разделителна и ифраред за нощно време...
http://prodavalnik.com/4-kanalen-usb-dv ... -i32683983
http://prodavalnik.com/bezzhichna-tsvet ... -i33079703
Единствено от камерата ли зависи разделителната способност на видеото или и от DVR-а?Има ли смисъл от платка DVR за вграждане от около 50-на лв или ще ми предложи същото като евтиния USB вариант?Ще се вижда ли хубаво видеото на тъмно?И колко горе долу MB е видеото от 24 часа запис? :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Въпрос за видеонаблюдение

Мнение от zvetiko » 11 Ное 2013, 12:14

Не съм убеден, че продавалник е мястото откъдето трябва да купиш подобна техника. Най-добре се обърни към специализирана фирма и те ще ти препоръчат какво точно да вземеш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 11 Ное 2013, 13:05

Квото и да сложиш, пак не можеш си опазиш колата. Идва нищем с качулка, ти ходи после в полицията с твоя умрял запис. Треа нещо като датчик за присъствие за/около колата да свири и да скачаш със тупалките... Или просто каско...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

ентусиаст
Аватар

Мнение от MaxMeyer » 11 Ное 2013, 14:43

Абе с качулка или без все по нещо като го разпозная хич нчма да се занимавам с полиция... :mhihi: Искам за себе си да знам кой е за да не го поздравявам сутрин. :mhihi: :bang:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 11 Ное 2013, 17:01

Тея камери колега, в тъмното снимат на 2-3 метра. Най-много да видиш някакви бледи сенки , от които е абсурд да разпознаеш извършителя ;) По-добре попитай наистина в някоя специализирана фирма, ама цената съм сигурен, че няма да ти хареса.
Не Мы такие, Жизнь такая

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 11 Ное 2013, 20:12

Виж във http://spy.bg

Оборудвах къщата с датчици и камери отпред. Засега доста съм доволен, а сумата е смешна с това, което си мислех, че ще е :)
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 11 Ное 2013, 22:37

сложи си IP камера, така ще можеш да се логваш и да зяпаш отвсякъде и примерно да си записваш на FTP сървър. Почти всички вече имат нощно виждане, записване при движение и какви ли не други екстри. Елементарно се инсталира и настройва.

ентусиаст
Аватар

Мнение от MaxMeyer » 12 Ное 2013, 0:10

Не е лош вариант но май се насочих към това: http://spy.bg/video-nabludenie/843/ Пъхам му една карта с памет и всичко на нея се записва и на всеки 24 часа се трие...
И докато си дискутираме имам втора успоредна деруга на колата :ranting: :bang:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 12 Ное 2013, 1:13

MaxMeyer написа:.....
Единствено от камерата ли зависи разделителната способност на видеото или и от DVR-а?Има ли смисъл от платка DVR за вграждане от около 50-на лв или ще ми предложи същото като евтиния USB вариант?Ще се вижда ли хубаво видеото на тъмно?И колко горе долу MB е видеото от 24 часа запис? :dunno:

Преди всичко ще кажа че за видеонаблюдението цената винаги е определящ фактор за качеството.
- Разделителната способност при евтините варианти винаги е ограничена от DVR-а.
- Няма да има разлика в качеството и възможностите на двата вида DVR-и за тези пари.
- На тъмно камерата снима черно бяло заради слабата осветеност, която се осигуряваа от IR подсветката - видимост някаква на не повече от 2-3 метра. Винаги е за предпочитане допълнителното осветление.
- За един час запис при нормална резолюция (640-480 която в повечето случай е максималната възможна) файла става около 1-1.5GB - това е за непрекъснат запис. Но обикновенно запис има ако има някакво движение (ако така е настроен DVR-a) така че големината на файла зависи от движението в този случай.

Потребител
Аватар

Мнение от lqllqlq » 12 Ное 2013, 21:02

Здравей,
тъй като съм нов във форума моля да бъда извинен ако нарушавам някое правило с постването на линкове. За да не бъда обвинен в излишен спам ако сметнете за нужно - нека модераторите ги махнат. Ако те интересуват конкретни въпроси или линкове, моля информирай ме.
Сега по темата:
1. Този usb двр го забрави. Това "чудо" дори не е двр в смисъла на това понятие, а конвертор, които хората ползват най-вече за запис на игри, които играят. Това, че тук се лансира като такъв е друга тема. Има две опции - записва/не записва. Толкова.
2. ДВР платката е добро бюджетно решение, но както и по-горе беше казано - цената определя, това което получаваш. В случая запис на ниска резолюция
3. Тази безжичната, с 380твл резолюция за 57лв - остави я. При тази резолюция на повече от 2м дори при осветление няма сам да се познаеш.
4. Тази с картата памет - всичко супер, само както отново по-горе бе казано, картата памет няма да ти събере и час, а какво остава за 24ч запис. Второ - тази камера е за вътрешен монтаж. Ако не ти се вярва се вгледай - корпуса е пластмасов и с отвори (кълбото)

Всичко се определя от бюджета, който си заделил. Отново съвет от по-горе: вземи си наистина камера за видеонаблюдение, при това ИП. Това е инвестиция, а не нещо купуващо се през ден. Нормална ИП камера като тази:
http://www.video-nabliudenie.com/visok- ... amera.html
с 1,3 мегапиксела, инфраред до 20м (имай предвид, че това реално значи 10-12м), за външен монтаж е от порядъка на 230-280лв без ДДС.

Ако има друго, с което мога да помогна съм на разположение.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 12 Ное 2013, 22:12

Не че нещо ама е малко съмнително да си регистриран за да постнеш първото си менние с препоръка за видео наблюдение в автомобилен форум.
Просто малко ми прилича на: "абе ела да те зашия с някаква си там камера" :mhihi:

Моето мнение е че за качествен запис си трябва читав ДВР, + хубава камера с добра подсветка и поне 650 ТВЛ.
Може и да не е мегапикселова, и пак да направи хубав запис с добра компресия.
При H264 24ч на една камера са ти около 8г с такава резолюция, и все пак това е ориентировъчно просто с раличните ДВР-и е ралино.
Поразтърси се по фирмите предлагащи такава техника, има доста фирми които се занимават с това от години :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от MaxMeyer » 20 Ное 2013, 19:20

Спрях се на този вариант: http://spy.bg/spy-kameri/732/Днес я монтирах и до сега получих четири деруги от предната врата до задния калник.Наглото копеле скоро ще си го получи :banghead: :bang:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 20 Ное 2013, 21:29

уведоми ни за развитието... какви елементарни душици има обаче братче. Дано го хванеш по бели гащи!

между другото точно щях да ти препоръчам едни IP камери от ebay, но ти си си решил въпроса. Не са мегапикселови, макс е 640х480, но в крайна сметка 70лв/бр са си 70лв. Имат и wireless, IR, насочване на камерата, че дори и аудио комуникация/подслушване.

ентусиаст
Аватар

Мнение от MaxMeyer » 20 Ное 2013, 23:19

Тази също е 640-480 и мисля че ще свърши работа.Като го хвана ще сложа по един скрииншот от дневно и нощно заснемане...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 Sedan 136 Hp
Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела

Мнение от bobi_81xx » 20 Ное 2013, 23:20

колеги,как може да качвам записите в нета и да си наблюдавам отдалечено?например докато съм на работа!!! Има ли такава опция и да е безплатно ???

Следваща

Назад към Извън Темата