Как да си заредя първите пъти батерията?
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
- Кара: 98' e36 318i
- Мечтае да кара: e36 ///M3
- Детайли за колата: M43B18
Как да си заредя първите пъти батерията?
Става въпрос за телефон Xperia T. Как на практика да разредим и заредим най - добре батерията, защото на книга много различни неща пише. Някъде четох, че на тоя телефон е полимерна батерия? Четох някъде, че били вредно за батерията да изчакаш пълен разряд до изключване?
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan
98' e36 318i sedan
Re: Как да си заредя първите пъти батерията?
Никак, минаха времената на ония телефони с зелените дисплей и Ni-Mh батериите с памет. Изтощаваш я до края правиш и едно 12-часово зареждане колкото да не е без нищо и си готов. 

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Не я зареждай до 100% и гледай да не пада под 30%. Това по принцип за в бъдеще. Иначе зареди го там няколко часа, да седи на кебела на 100%. Също така, ако можеш го заредай през USB-то на пц-то. Ама не на 3.0 ми на тия по-старите, по-бавно става, ама батерията ти държи повече.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- rosendaal
-
-
- Кара: '74 3.0CSi
- Мечтае да кара: made by pininfarina
- Детайли за колата: винаги над 200 к.с.
За съвремените батерии няма значение как ще ги зарежда потребителя.Те вече са ''заучени'' как да се зареждат фабрично.
Един пълен цикъл заряд/разряд може да продължи в рамките на няколко непълни зареждания 3-4 пъти за една седмица.
Така че наистина е безсмислено вече това продължително зареждане с часове в началото.
Един пълен цикъл заряд/разряд може да продължи в рамките на няколко непълни зареждания 3-4 пъти за една седмица.
Така че наистина е безсмислено вече това продължително зареждане с часове в началото.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Kroki написа:Не я зареждай до 100% и гледай да не пада под 30%. Това по принцип за в бъдеще. Иначе зареди го там няколко часа, да седи на кебела на 100%. Също така, ако можеш го заредай през USB-то на пц-то. Ама не на 3.0 ми на тия по-старите, по-бавно става, ама батерията ти държи повече.
Та това е, общо взето избягвай стрес върху батерията - прекомерно изтощаване или презареждане. Топлината е основния им враг, лятото никога не оставяш директно под слънцето по-продължително време телефона, живота на батерията се скъсява безвъзвратно.
- Wolfeye
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: мечтата си!e46 320ci & e92 320d
- Детайли за колата: Devil heart.. Angel eyes...
Като ти изпише, че е на 100% зареден го вадиш от зарядното и си свиркаш.
Моя и 10 часа да го държиш... няма смисъл, той автоматично прекъсва зареждането като стане на 100%. Три месеца да го зареждаш, ни моиш го презаредиш.
И да, може би колегите са прави да не го гърчиш системно като е в червеното, ама чак да не пада под 30 %.... то трябва постоянно да е в контакта, освен ако не го ползваш само за часовник
Моя и 10 часа да го държиш... няма смисъл, той автоматично прекъсва зареждането като стане на 100%. Три месеца да го зареждаш, ни моиш го презаредиш.

И да, може би колегите са прави да не го гърчиш системно като е в червеното, ама чак да не пада под 30 %.... то трябва постоянно да е в контакта, освен ако не го ползваш само за часовник

- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
- Кара: 98' e36 318i
- Мечтае да кара: e36 ///M3
- Детайли за колата: M43B18
Мен ме интересува за първите 2-3 пъти, да стои ли на зарядно 6-7 часа както казват?
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan
98' e36 318i sedan
Просто казано- ако няма полза, то поне няма да навреди да го държиш цяла вечер на зарядното първите няколко пъти. Реално за сегашните батерии е все тая как ще ги зареждаш- дали бързо, дали бавно, дали по 18 часа, дали на няколко пъти за по 10 минути. Ако не е дефектна (на СГС4 последно имаше калпави) батерията спокойно си изкарва 2г. употреба- период за който вече 2 пъти сте сменили апаратите...
ПС: Да не падала под 30% батерията
Че и да не зареждам до 100%
И как да си ползвам телефона бе мама му стара- да го ръгам по 7 пъти на ден в зарядното в колата ли 
ПС: Да не падала под 30% батерията

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Е тФа все едно да кажете, че няма значение как се зарежда акумулаторната батерия ?!
Разбира се че има !
Всички споделят, че през usb порта на компа е по-добре, отколкото зарядното в контакта !
Не че ще векувам с тоз телефон, ама защо да го "съсипвам" зорлем ?!
Зареждам през usb-то, батерията ми кара около 6, макс 7 дена ! Ползвам си го за това за което е създаден - телефонни разговори ! Ако нещо ми стане толкова тъпо, си ръчкам и нет-а !
Разбира се че има !
Всички споделят, че през usb порта на компа е по-добре, отколкото зарядното в контакта !
Зареждам през usb-то, батерията ми кара около 6, макс 7 дена ! Ползвам си го за това за което е създаден - телефонни разговори ! Ако нещо ми стане толкова тъпо, си ръчкам и нет-а !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
ивчо написа:Е тФа все едно да кажете, че няма значение как се зарежда акумулаторната батерия ?!
Разбира се че има !
Разлика колега от батерията ти на телефона до тази на автомобила е просто как да ти кажа от земята до небето... съвсем различен принцип..
Относно как е по добре да се зарежда батерията да прави си през usb-то е по - добре поради простата причина ,че тока там е по малък и батерията на тела се зарежда по бавно но е по добре за нея.. зарядното е направено за бърз чардж с по-голям ток.. и не толкова полезно за батерията.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Ето какво трябва да направиш,батерията когато е чисто нова има някакъв заряд,трябва да оставиш този заряд да се изчерпа като ползваш апарата,след това го включваш в захранването и до край се зарежда,като когато се зареди изключваш апарата от зарядното,изгасяш апарата (изключваш и апарата) и отново на зарядното докато даде че е зареден на 100%,после го включваш и го ползваш докато се изтощи батерията,така 3 пъти,това се нарича "маркиране на параметрите на батерията",новите батерии са структурирани по по-различен начин от старите,но това което е общовалидно за стари и нови е "паметта" на зареждането на елементите,което няма нищо общо с електрониката,просто това е физичен феномен,който ако ти е интересно,може да потърсиш в интернет.
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
hacker4eto1 написа:Относно как е по добре да се зарежда батерията да прави си през usb-то е по - добре поради простата причина ,че тока там е по малък и батерията на тела се зарежда по бавно но е по добре за нея.. зарядното е направено за бърз чардж с по-голям ток.. и не толкова полезно за батерията.
Ами като си зареждам акумулатора, го оставям на 1-2 ампера макс, вместо обичайните 5-6 ... Не е същото викаш ??????????????????
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Всеки си има глава на раменете. Аз не си смееням телефона всяка година.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Няма никакво значение. Единственото, което е лошо да седи изтощена или на ниски/високи температури.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
литиевите, а и никой други съвременни батерии не обичат разряда и макс заряда
все пак електрониката на телефона е така направена, че да ги пази
- колкото по-малко разряд толкова повече цикли
това, което Кроки, Бууст написаха е 100% вярно
все пак електрониката на телефона е така направена, че да ги пази
- колкото по-малко разряд толкова повече цикли
това, което Кроки, Бууст написаха е 100% вярно

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2