Какво е заплащането на охраната в Метро към СОТ 161?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Какво е заплащането на охраната в Метро към СОТ 161?

Мнение от Демирев » 13 Ное 2013, 18:20

Имате ли познат, който работи, като охранител в Метро към СОТ 161, да споделите ориентировъчно заплащане - реално?
Доколкото чета от форума на сот 161, заплащането е два лева на час и при 9 часовите смени във Варненското Метро от 06:00 до 15 ч. и втора смяна от 15 до 0 часът, идват към 360 лв. на месец
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

ентусиаст
Аватар
Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i

Re: Какво е заплащането на охраната в Метро към СОТ 161?

Мнение от raduslaf » 13 Ное 2013, 21:36

Аз нямам идея какво е заплащането, ама това е тъжна работа. Как е възможно да има заплата в размер на 180 евро на месец...

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 13 Ное 2013, 21:40

Колега, в Карфур на 4 часова смяна взимах толкова.......
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 13 Ное 2013, 21:48

raduslaf написа:ама това е тъжна работа. Как е възможно да има заплата в размер на 180 евро на месец...

А как е възможно да напуснеш Разлог и да отидеш в София да живееш? Знам отговора!
И ти трябва да може да си отговориш - как е възможно да има заплата 360 лева при 9-10 часов раб.ден?! За работник със средно образование - носещ голяма отговорност.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Мнение от rosendaal » 13 Ное 2013, 21:51

Ама това е горчивата истина,ненапразно и в други теми с други тематики много потребители от провинцията ви казват че София не е изобщо представителна извадка за цяла България.
Варна и Бургас са два града в двете крайности.Лятото са с един облик и настроение на хората,но отмине ли с нищо не са по-различни като пазар на труда от останалата дълбока провинция.Глада е голям и при двете населени места.Мен ме учудват официалните статистики при които и двата града са на трето и четвърто място едва по безработица.
А и в крайна сметка за един сотаджия кажете си честно ,колко да му дават???
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от 1337 » 13 Ное 2013, 21:54

Демирев написа:Имате ли познат, който работи, като охранител в Метро към СОТ 161, да споделите ориентировъчно заплащане - реално?
Доколкото чета от форума на сот 161, заплащането е два лева на час и при 9 часовите смени във Варненското Метро от 06:00 до 15 ч. и втора смяна от 15 до 0 часът, идват към 360 лв. на месец

Ако нещата не са се променили коренно за година и половина - 550 лева чисти. Но пък трябваше да се плаща за някакъв курс, който се води като обучение (удържат ти първите няколко заплати).
Горното важи за Пикадили, но предполагам е аналогично и за Метро.
Успех от мен!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 13 Ное 2013, 21:57

rosendaal написа: за един сотаджия кажете си честно ,колко да му дават???

Колкото на гръцкия.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3 литра.. компот

Мнение от edimen » 13 Ное 2013, 22:00

Преди ~4г, като търсех някаква работа ходих и на интервюта за охранителни(в София), даваха нещо от сорта на 450-500лв + ваучер за храна (50лв) и да висиш по 8-12 часа на крак, луди хора. Добре, че не почнах такава работа.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 13 Ное 2013, 22:00

rosendaal написа:А и в крайна сметка за един сотаджия кажете си честно ,колко да му дават???

Даже ако е възможно той да дава на работодателя си, за да не се чувства ощетен! Ма ти сериозно ли задаваш такъв въпрос? Това е отговорна и рискова професия, днес може да нямаш работа, утре могат да те убият на обект при някое престъпление.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 13 Ное 2013, 22:13

да използвам да питам че винаги съм се чудел в макдоналдс какви пари получават

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW е46
Детайли за колата: E46 318i 1999г

Мнение от nasko_hd » 13 Ное 2013, 22:25

Всеки един обект било то магазин,парк и тем подобни сключва договор с дадена фирма (СОТ).
Имам познат които е в Пени взима надница 15 лв и работното време му е над 12-14 часа дневно.като в месеца 15 дни е на работа.Аз лично не бих се хванал за тези пари.
По цял ден мотае из магазина и малко или много си е физическа умора отделно две лигави деца като започнат да те ебават с празни опаковки и ти съсипва нервната система.

ентусиаст
Аватар
Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i

Мнение от raduslaf » 13 Ное 2013, 22:26

Демирев написа:
raduslaf написа:ама това е тъжна работа. Как е възможно да има заплата в размер на 180 евро на месец...

А как е възможно да напуснеш Разлог и да отидеш в София да живееш? Знам отговора!
И ти трябва да може да си отговориш - как е възможно да има заплата 360 лева при 9-10 часов раб.ден?! За работник със средно образование - носещ голяма отговорност.

В Разлог няма университет. Много от приятелите ми завършиха и се върнаха там. Но това няма значение, защото все е България. Не бива да има такива заплати в България. Но какво бива и какво не бива май не е от значение. Важното е каква е реалността.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 13 Ное 2013, 22:35

rosendaal написа:А и в крайна сметка за един сотаджия кажете си честно ,колко да му дават???

Прекалено елементарно гледаш на подобен тип работа. Не вземаш предвид отговорността и рисковете, които носи тази професия.
Като студент(преди 7-8 г.) работих към "Телепол", охрана на нощен клуб. Заплащането беше главозамайващата сума от 1 лев на час, с работно време от 20:00 до 8:00 сутринта. Със смените два дни работиш, два почиваш, накрая се връзваха 160-170лв. месечно :mhihi: По разбираеми причини кариерата ми към тази фирма продължи едва 2-3 месеца :mhihi: .
Като тръгнеш да разтърваваш пияни за подобни пари и с такова работно време, тогава ми говори, че е нормално заплащането :winky:

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Мнение от rosendaal » 13 Ное 2013, 22:50

Говорим за СОТаджии.Никой не отрича полезността на работата им.Просто на фона на стартовите заплати при учители,медицински лица,педагози..... колко да взима един СОТаджия при условие че дори човек с основно образование може да се хване там????
Нека не бъркаме натовареност в една професия с ерудираност и нужда от образование и квалификация при друга!!!!!!
Колкото по-тесен кръг хора биха могли да заемат дадена длъжност като изисквания и квалифицираност,колкото по незаменими са едни кадри,толкова по-скъпоплатена е тя.СОТаджия не е една от тях.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 13 Ное 2013, 22:55

rosendaal написа: колко да взима един СОТаджия при условие че дори човек с основно образование може да се хване там????

Бъркаш се!
Не знам заради кризата ли е и твърде многото безработни в провинцията - но в момента в СОТ 161 искат средно образование и стаж като охранител поне 2 г.
Така че не можеш с основно образование или със средно - но без стаж като охранител да започнеш работа във фирмата.
И охраната в хранителен магазин се възприема като вид обучение - след година отиваш на друго място. Ако имаш квалификацията и стажът може и към инкасо да те прехвърлят.
Последна промяна Демирев на 13 Ное 2013, 22:59, променена общо 1 път

Следваща

Назад към Извън Темата