За феновете на ОМВ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

За феновете на ОМВ

Мнение от spower » 14 Ное 2013, 10:17

Тази вечер на бензиностанция на OMW (в СОФИЯ – OMW – Г.М.ДИМИТРОВ – 9 ное. 2013, около 21:00 ч.) лек автомобил Волво V40, 1.8 бензин, модел ’97, успя да събере в резервоара си рекордните 71л. бензин А95.
Метрологичната проверка с еталон от 20л. показа точност до -20гр.
Калибровка на горивна помпа №6 с дата 09.2013. Стикер – валиден до 09.2014г.
Заводските параметри на резервоара на горния автомобил са фиксирани на 60л. обем за целия период на неговото производство – 1996-2003г.
Колата е стигнала до бензиностанцията на собствен ход, т.е с работещ двигател.
Предполагаемо остатъчно количество в резервоара – не повече от 1л.
Евентуални течове от резервоара – не са забелязани. Автомобилът прeседя на едно място около 2 часа.
Възможност за пълно допълване на гърловината на резервоара – още максимум около 300-500 гр.
Предполагаемо сборно събрано количество гориво – бензин А95 в резервоара на автомобил Волво V40 – МАХ 64/65л.
ВЪПРОСЪТ Е КЪДЕ СА ДРУГИТЕ 6-7 ЛИТРА ГОРИВО???
Източник:https://www.facebook.com/photo.php?fbid=554910651254900&set=oa.10151671343397330&type=1&theater http://www.silnabulgaria.com/%D0%B4%D0% ... B2-%D0%B1/ :clap:
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: E30

Re: За феновете на ОМВ

Мнение от Beamerdriver » 14 Ное 2013, 10:46

Volvo :mhihi: В кой форум се намираме?
39470

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 14 Ное 2013, 11:13

Beamerdriver написа:Volvo :mhihi: В кой форум се намираме?

Е не зареждаш ли по бензиностанциите или си на ток?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 14 Ное 2013, 13:00

Тая тяхна практика много зачести!
Снимката на Ромпетрол (май беше Ромпетрол) обиколи Фейсбук.

Бащата миналата седмица го пробваха на Круиз до турския ресторант на магистралата. НА е34ката бутилката за газта е 60 л. Хем има клапан, който предотвратява препълване обикновено при почти изцяло празна бутилка и обръщане на бензин поради липса на газ зареждането е около 60-62 лв. максимум. (цена от 1.30лв/л)
което прави около 46-47литра.
И на въпросната круиз където дори газта е по-евтина (1.23лв/л) му напълнили бутилката и му казали 77 лв. :shock:

Аман от търгаши и малоумници.
Все по-малко хора зареждат пълен резервоар/бутилка поради липса на възможности.
Лошото е, че когато сипваш примерно по 20 -30-40 лв. а не цял резервоар / бутилка с газ не можеш да ги хванеш.
Мислят че са хванали господ за шлифера ама... ден до пладне!
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

Дон Хуан де Маркофф
Аватар
Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
Мечтае да кара: X6 cabrio

Мнение от B U L L I » 14 Ное 2013, 13:05

колега ,превърнал си се в дразнеж за 50% от хората тук,валят доклади за твоите неуместни
постове и намеси в теми.
официално от днес дразниш и мен.
ИзображениеИзображение
http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325i
Мечтае да кара: Е36 М3

Мнение от CAIIIO » 14 Ное 2013, 14:06

intention написа:Тая тяхна практика много зачести!
Снимката на Ромпетрол (май беше Ромпетрол) обиколи Фейсбук.

Бащата миналата седмица го пробваха на Круиз до турския ресторант на магистралата. НА е34ката бутилката за газта е 60 л. Хем има клапан, който предотвратява препълване обикновено при почти изцяло празна бутилка и обръщане на бензин поради липса на газ зареждането е около 60-62 лв. максимум. (цена от 1.30лв/л)
което прави около 46-47литра.
И на въпросната круиз където дори газта е по-евтина (1.23лв/л) му напълнили бутилката и му казали 77 лв. :shock:

Аман от търгаши и малоумници.
Все по-малко хора зареждат пълен резервоар/бутилка поради липса на възможности.
Лошото е, че когато сипваш примерно по 20 -30-40 лв. а не цял резервоар / бутилка с газ не можеш да ги хванеш.
Мислят че са хванали господ за шлифера ама... ден до пладне!

Май лукойлска беше върпосната бензиностанция...

Аз зареждам от 5 години на Ромпетрол и нито веднъж не съм забелязал пълнене над обема на газовата.

Аз лично съм забелязал, че на бутилката ми се увеличава обема на бензиностанциите еко и лукойл, но според мен това не зависи от конкретната бензиностанция, а не от името което носи :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 14 Ное 2013, 14:13

Само да споделя, че преди 2 седмици заредих от въпросната бензиностанция 25л обикновен дизел и в резултат на това получих една идея по-шумен мотор и по-високи обороти докато загрее двигателя. Другия бонус беше, че на 2 пъти ми се случи при студен старт, оборотите да играят между 200 и 1000 и цялата кола да се тресе. След зареждане на нови 25л обикновен дизел от друга бензиностанция на ОМВ(тази надолу към студентски) подобни проблеми няма.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от masimo » 14 Ное 2013, 15:05

Сипвам газ и карам поне по около 1200-1200 до 2000км на месец. 50/50 градско и извънградско :) Повечето пъти на Лукойл просто защото са ми на път и са много. Най съм доволен от ЕКО и Петрол за газ, на Петрол сипвам рядко, но винаги разхода там ми е доста добър, както и на ЕКО. От лукойл до лукойл откривам разлика, като разхода там ми е или както на ЕКО или по-лош, но никога по-добър.
В ОМВ съм сипвал малко, но разхода беше като при Лукойл, да кажем ОК. Черешката на тортата е ШЕЛ, за последната година имам само 3 зареждания, но ще са ми финални. За последно разхода ми беше поне с около 1-1.5л/100 по-висок извънградско с тяхна газ при празна бутилка и изпитан маршрут, а колата върви ужасно.
Така, че за пропан-бутан: Петрол <> ЕКО, Лукойл, ОМВ, Шел (Ромпетрол не знам как са.) Винаги сипвам пълно пълно за да засеча разхода или карам докато не свърши.

П.С. Някой с отзиви за Газпром ?

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 14 Ное 2013, 15:50

На ладата при бутилка 50л, сипах 53л, при положение, че не беше празна, защото карах на ГАЗ. Трябваше да седа и да се разправям, ама бързах мамкамууууу!
На бмв-то сипвам само от Петрол и на Симеоновско сипах около 39литра, при положение, че бутилката е 40.. И пак си тръгнах... 3-ти път няма да стане!
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 14 Ное 2013, 18:02

super_mario написа:
Vanqu1sh написа:

Е не зареждаш ли по бензиностанциите или си на ток?

:D може да кара с керосин

може, колички мачбокс. тоя колега няма кола, това е сигурно :mhihi:
иначе по темата трябва лют скандал да се вдигне на място и чак след това да се пише и фейса... камери телевизии, това че нямаме време си е оправдание типично по нашенски, винаги закъсняваме за милионната сделка, ама май малко се отплеснах :)
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

Аватар

Мнение от Хаос » 14 Ное 2013, 19:49

компанията, в която работя, зарежда от ОМВ с карти - над ХХХ служебни и сигурно още ХХХ лични автомобила
честно казано и ние мислим да ги сменяме
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 14 Ное 2013, 19:56

Хаос написа:компанията, в която работя, зарежда от ОМВ с карти - над ХХХ служебни и сигурно още ХХХ лични автомобила
честно казано и ние мислим да ги сменяме

и ние сме така, само дето сигурно сме ХХХХ. Всички са много недоволни, включително и аз и има много оплаквания. Може би от догодина ще минаваме на ЕКО, поне така се говори :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 14 Ное 2013, 20:13

ОМВ Шумен 100 октана допълване на резервоара с 30 литра ! Влизам в София и още на първия светофар- оборотите играят , от ауспуха излизат на всеки 20 секунди сиви облачета , смърдящи на мазут ,губи мощност ,смърди , падат оборотите! :banghead: :ranting:
Това се случва преди половин година!До тогава само ОМВ 100 октана съм сипвал! От тогава не сипвам в тази верига, въпреки че в София проблеми не съм имал!
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36
Мечтае да кара: V8

Мнение от Cobb » 14 Ное 2013, 20:23

2-3-4 литра бомбят навсякъде...то вече си е нещо нормално. Рекорда ми е на ОМВ точно, при 25 (23-4 с поплавъка) литра бутилка ми напълниха 32 литра :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drevnia » 14 Ное 2013, 20:35

Ако не се лъжа сега на ОМВ- то върви някаква промоция та сигурно трябва да избиват.
Иначе аз сипвам само при тях вече 6 год. ама да си призная въобще не съм се заглеждал, как наливат. Сега вече ще имам едно на ум.

Следваща

Назад към Извън Темата