За феновете на ОМВ
Модератор: Общи модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
За феновете на ОМВ
Тази вечер на бензиностанция на OMW (в СОФИЯ – OMW – Г.М.ДИМИТРОВ – 9 ное. 2013, около 21:00 ч.) лек автомобил Волво V40, 1.8 бензин, модел ’97, успя да събере в резервоара си рекордните 71л. бензин А95.
Метрологичната проверка с еталон от 20л. показа точност до -20гр.
Калибровка на горивна помпа №6 с дата 09.2013. Стикер – валиден до 09.2014г.
Заводските параметри на резервоара на горния автомобил са фиксирани на 60л. обем за целия период на неговото производство – 1996-2003г.
Колата е стигнала до бензиностанцията на собствен ход, т.е с работещ двигател.
Предполагаемо остатъчно количество в резервоара – не повече от 1л.
Евентуални течове от резервоара – не са забелязани. Автомобилът прeседя на едно място около 2 часа.
Възможност за пълно допълване на гърловината на резервоара – още максимум около 300-500 гр.
Предполагаемо сборно събрано количество гориво – бензин А95 в резервоара на автомобил Волво V40 – МАХ 64/65л.
ВЪПРОСЪТ Е КЪДЕ СА ДРУГИТЕ 6-7 ЛИТРА ГОРИВО???
Източник:https://www.facebook.com/photo.php?fbid=554910651254900&set=oa.10151671343397330&type=1&theater http://www.silnabulgaria.com/%D0%B4%D0% ... B2-%D0%B1/
Метрологичната проверка с еталон от 20л. показа точност до -20гр.
Калибровка на горивна помпа №6 с дата 09.2013. Стикер – валиден до 09.2014г.
Заводските параметри на резервоара на горния автомобил са фиксирани на 60л. обем за целия период на неговото производство – 1996-2003г.
Колата е стигнала до бензиностанцията на собствен ход, т.е с работещ двигател.
Предполагаемо остатъчно количество в резервоара – не повече от 1л.
Евентуални течове от резервоара – не са забелязани. Автомобилът прeседя на едно място около 2 часа.
Възможност за пълно допълване на гърловината на резервоара – още максимум около 300-500 гр.
Предполагаемо сборно събрано количество гориво – бензин А95 в резервоара на автомобил Волво V40 – МАХ 64/65л.
ВЪПРОСЪТ Е КЪДЕ СА ДРУГИТЕ 6-7 ЛИТРА ГОРИВО???
Източник:https://www.facebook.com/photo.php?fbid=554910651254900&set=oa.10151671343397330&type=1&theater http://www.silnabulgaria.com/%D0%B4%D0% ... B2-%D0%B1/

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- Beamerdriver
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: E30
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
Re: За феновете на ОМВ
Beamerdriver написа:VolvoВ кой форум се намираме?
Е не зареждаш ли по бензиностанциите или си на ток?
- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
Тая тяхна практика много зачести!
Снимката на Ромпетрол (май беше Ромпетрол) обиколи Фейсбук.
Бащата миналата седмица го пробваха на Круиз до турския ресторант на магистралата. НА е34ката бутилката за газта е 60 л. Хем има клапан, който предотвратява препълване обикновено при почти изцяло празна бутилка и обръщане на бензин поради липса на газ зареждането е около 60-62 лв. максимум. (цена от 1.30лв/л)
което прави около 46-47литра.
И на въпросната круиз където дори газта е по-евтина (1.23лв/л) му напълнили бутилката и му казали 77 лв.
Аман от търгаши и малоумници.
Все по-малко хора зареждат пълен резервоар/бутилка поради липса на възможности.
Лошото е, че когато сипваш примерно по 20 -30-40 лв. а не цял резервоар / бутилка с газ не можеш да ги хванеш.
Мислят че са хванали господ за шлифера ама... ден до пладне!
Бащата миналата седмица го пробваха на Круиз до турския ресторант на магистралата. НА е34ката бутилката за газта е 60 л. Хем има клапан, който предотвратява препълване обикновено при почти изцяло празна бутилка и обръщане на бензин поради липса на газ зареждането е около 60-62 лв. максимум. (цена от 1.30лв/л)
И на въпросната круиз където дори газта е по-евтина (1.23лв/л) му напълнили бутилката и му казали 77 лв.

Лошото е, че когато сипваш примерно по 20 -30-40 лв. а не цял резервоар / бутилка с газ не можеш да ги хванеш.
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- B U L L I
- Дон Хуан де Маркофф
-
- Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
- Мечтае да кара: X6 cabrio
Beamerdriver написа:VolvoВ кой форум се намираме?
колега ,превърнал си се в дразнеж за 50% от хората тук,валят доклади за твоите неуместни
постове и намеси в теми.
официално от днес дразниш и мен.

http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.
- CAIIIO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 325i
- Мечтае да кара: Е36 М3
intention написа:Тая тяхна практика много зачести!
И на въпросната круиз където дори газта е по-евтина (1.23лв/л) му напълнили бутилката и му казали 77 лв.![]()
Май лукойлска беше върпосната бензиностанция...
Аз зареждам от 5 години на Ромпетрол и нито веднъж не съм забелязал пълнене над обема на газовата.
Аз лично съм забелязал, че на бутилката ми се увеличава обема на бензиностанциите еко и лукойл, но според мен това не зависи от конкретната бензиностанция, а не от името което носи

Само да споделя, че преди 2 седмици заредих от въпросната бензиностанция 25л обикновен дизел и в резултат на това получих една идея по-шумен мотор и по-високи обороти докато загрее двигателя. Другия бонус беше, че на 2 пъти ми се случи при студен старт, оборотите да играят между 200 и 1000 и цялата кола да се тресе. След зареждане на нови 25л обикновен дизел от друга бензиностанция на ОМВ(тази надолу към студентски) подобни проблеми няма.
- masimo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
Сипвам газ и карам поне по около 1200-1200 до 2000км на месец. 50/50 градско и извънградско
Повечето пъти на Лукойл просто защото са ми на път и са много. Най съм доволен от ЕКО и Петрол за газ, на Петрол сипвам рядко, но винаги разхода там ми е доста добър, както и на ЕКО. От лукойл до лукойл откривам разлика, като разхода там ми е или както на ЕКО или по-лош, но никога по-добър.
В ОМВ съм сипвал малко, но разхода беше като при Лукойл, да кажем ОК. Черешката на тортата е ШЕЛ, за последната година имам само 3 зареждания, но ще са ми финални. За последно разхода ми беше поне с около 1-1.5л/100 по-висок извънградско с тяхна газ при празна бутилка и изпитан маршрут, а колата върви ужасно.
Така, че за пропан-бутан: Петрол <> ЕКО, Лукойл, ОМВ, Шел (Ромпетрол не знам как са.) Винаги сипвам пълно пълно за да засеча разхода или карам докато не свърши.
П.С. Някой с отзиви за Газпром ?

В ОМВ съм сипвал малко, но разхода беше като при Лукойл, да кажем ОК. Черешката на тортата е ШЕЛ, за последната година имам само 3 зареждания, но ще са ми финални. За последно разхода ми беше поне с около 1-1.5л/100 по-висок извънградско с тяхна газ при празна бутилка и изпитан маршрут, а колата върви ужасно.
Така, че за пропан-бутан: Петрол <> ЕКО, Лукойл, ОМВ, Шел (Ромпетрол не знам как са.) Винаги сипвам пълно пълно за да засеча разхода или карам докато не свърши.
П.С. Някой с отзиви за Газпром ?
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
На ладата при бутилка 50л, сипах 53л, при положение, че не беше празна, защото карах на ГАЗ. Трябваше да седа и да се разправям, ама бързах мамкамууууу!
На бмв-то сипвам само от Петрол и на Симеоновско сипах около 39литра, при положение, че бутилката е 40.. И пак си тръгнах... 3-ти път няма да стане!
На бмв-то сипвам само от Петрол и на Симеоновско сипах около 39литра, при положение, че бутилката е 40.. И пак си тръгнах... 3-ти път няма да стане!
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
super_mario написа:Vanqu1sh написа:Beamerdriver написа:VolvoВ кой форум се намираме?
Е не зареждаш ли по бензиностанциите или си на ток?
може да кара с керосин
може, колички мачбокс. тоя колега няма кола, това е сигурно

иначе по темата трябва лют скандал да се вдигне на място и чак след това да се пише и фейса... камери телевизии, това че нямаме време си е оправдание типично по нашенски, винаги закъсняваме за милионната сделка, ама май малко се отплеснах

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
компанията, в която работя, зарежда от ОМВ с карти - над ХХХ служебни и сигурно още ХХХ лични автомобила
честно казано и ние мислим да ги сменяме
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
Хаос написа:компанията, в която работя, зарежда от ОМВ с карти - над ХХХ служебни и сигурно още ХХХ лични автомобила
и ние сме така, само дето сигурно сме ХХХХ. Всички са много недоволни, включително и аз и има много оплаквания. Може би от догодина ще минаваме на ЕКО, поне така се говори

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
ОМВ Шумен 100 октана допълване на резервоара с 30 литра ! Влизам в София и още на първия светофар- оборотите играят , от ауспуха излизат на всеки 20 секунди сиви облачета , смърдящи на мазут ,губи мощност ,смърди , падат оборотите!
Това се случва преди половин година!До тогава само ОМВ 100 октана съм сипвал! От тогава не сипвам в тази верига, въпреки че в София проблеми не съм имал!

Това се случва преди половин година!До тогава само ОМВ 100 октана съм сипвал! От тогава не сипвам в тази верига, въпреки че в София проблеми не съм имал!
- Cobb
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: V8
2-3-4 литра бомбят навсякъде...то вече си е нещо нормално. Рекорда ми е на ОМВ точно, при 25 (23-4 с поплавъка) литра бутилка ми напълниха 32 литра 

- drevnia
- кандидат ентусиаст
-
Ако не се лъжа сега на ОМВ- то върви някаква промоция та сигурно трябва да избиват.
Иначе аз сипвам само при тях вече 6 год. ама да си призная въобще не съм се заглеждал, как наливат. Сега вече ще имам едно на ум.
Иначе аз сипвам само при тях вече 6 год. ама да си призная въобще не съм се заглеждал, как наливат. Сега вече ще имам едно на ум.
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2