Кола спряна от движение за АЛКОХОЛ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: 330d
Мечтае да кара: Сувалка...Бе Ме Ве

Кола спряна от движение за АЛКОХОЛ

Мнение от KingstonBaby » 19 Ное 2013, 18:52

Здравейте пичове !
Абе имам малък проблем , някой който знае нещо да удари едно рамо ....

Давам си аз колата оня ден на мойта да си ходи в Плевен, сичко точно ама тя вземала, че пила :shock: спират я куките и й отчита 0.9 промила... :ranting:
Взимат и книжката и няква глоба ше трябва да плаща, ОК - ТЯ да му мисли, да обаче спират и мойта кола от движение (до колкото разбрах до 30 дни каквото и да значи това).Въпроса ми е - Са кво правиме ? отивам в КАТ да си взема малкия талон ? плащам ли нещо аз , шото аз не съм бил в колата и следователно не съм знаел , че е способна да пие и да кара ? Другото което е не съм я регистрирал и в данъччното, колата я имам от близо 1 година.

Малко инфо ПЛС :oops:
Пали гуми, НЕ душата си !

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Re: Кола спряна от движение за АЛКОХОЛ

Мнение от rosendaal » 19 Ное 2013, 19:09

Това че не си я регистрирал не ти е проблем,поне изчакай и още една година от датата на покупката.
А според оторизираните власти ти си предоставил доброволно ключовете на лице в нетрезво състояние.Независимо дали преди или след като е пило.Всяко лице носи отговорност за МПС, върху което упражнява фактическа власт.
Радвай се че не си ти и че не е станало ПТП с този автомобил.

п.п. ето ти и цитат от подобен случай: ''Става дума за т. нар. независимо причинителство, обясни Павел Жеков от хасковската прокуратура. Според закона и съдебната практика управлението на МПС включва не само шофирането, но и предоставянето на ключовете на автомобила за управление на друго лице.''
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 19 Ное 2013, 21:31

rosendaal написа:Това че не си я регистрирал не ти е проблем,поне изчакай и още една година от датата на покупката.
А според оторизираните власти ти си предоставил доброволно ключовете на лице в нетрезво състояние.Независимо дали преди или след като е пило.Всяко лице носи отговорност за МПС, върху което упражнява фактическа власт.

п.п. ето ти и цитат от подобен случай: ''Става дума за т. нар. независимо причинителство, обясни Павел Жеков от хасковската прокуратура. Според закона и съдебната практика управлението на МПС включва не само шофирането, но и предоставянето на ключовете на автомобила за управление на друго лице.''

Какви са тия глупости бре.....

предоставил бил на лице в нетрезво състояние независимо дали преди или след като е пило. Малко логика моля. Нали няма да е в нетрезво състояние преди да е пило...?

Тоя цитат на Хасковската прокуратура е глупост и аз лично не съм попадал на закон дето да го пише цитираното.

Плюс това във въпросния случая девойката е извън наказателна отговорност която започва от 1.2 промила. Така ,че дори и да и беше предоставил в нетрезво състояние пак нямаше да е престъпление.

Полицайте са те омотали в бюрокрация и неясни процедури и/или те клатят за пари - нямат никакво право да ти задържат колата.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 19 Ное 2013, 21:48

Ще ти треснат един акт 100 лв и 1 месеца колата на трупчета...
От там- нов преглед, тъй като е спирана от движение.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 19 Ное 2013, 21:52

KingstonBaby написа:
Давам си аз колата оня ден на мойта

Ох горката, колко има да се реваншира :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 19 Ное 2013, 22:09

BMW_RIDER написа:
rosendaal написа:Това че не си я регистрирал не ти е проблем,поне изчакай и още една година от датата на покупката.

предоставил бил на лице в нетрезво състояние независимо дали преди или след като е пило. Малко логика моля. Нали няма да е в нетрезво състояние преди да е пило...?

Тоя цитат на Хасковската прокуратура е глупост и аз лично не съм попадал на закон дето да го пише цитираното.

Плюс това във въпросния случая девойката е извън наказателна отговорност която започва от 1.2 промила. Така ,че дори и да и беше предоставил в нетрезво състояние пак нямаше да е престъпление.

Полицайте са те омотали в бюрокрация и неясни процедури и/или те клатят за пари - нямат никакво право да ти задържат колата.

Нещо май не си в крак със законите колега, тва го има от 1 година поне...

Потребител
Аватар
Кара: BMW 525 DA

Мнение от Gelew » 19 Ное 2013, 22:20

Мой приятел го хванаха с 0.59 промила, 500лв акта 6 месеца без книжка и 1 месец колата спряна от движение.Бях с него като му даваха наказателното постановление и няма шега няма измама и викат, че това е най-малкото куките!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ски и свири на цигулка

Мнение от super_mario » 19 Ное 2013, 22:54

Абе къде я намери тази пияна жена бре :mhihi:
БМВ е религия чада мой ,споменаването на Марката до марки като опел и други кокошарници е обидно ! Карайте си там недозавиващите, балонообразни, бавнооборотни автомобилчета, чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 опела!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_RIDER » 19 Ное 2013, 23:20

b00st написа:
BMW_RIDER написа:

ОК може но къде? Цитирайте закон.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от smamf » 19 Ное 2013, 23:44

Gelew написа:Мой приятел го хванаха с 0.59 промила, 500лв акта 6 месеца без книжка и 1 месец колата спряна от движение.Бях с него като му даваха наказателното постановление и няма шега няма измама и викат, че това е най-малкото куките!

Твоя приятел ако беше отишъл да даде кръвна проба и му бяха паднали промилите под 0.5 нямаше да има такива проблеми.

Моя опит накратко: спряха ме и дрегера отчете 0.52. Конфискуваха ми книжката с талона и малкия талон на колата, спряха я от движение и ми написаха акт. След като се скарахме жестоко с полицаите даже не ми дадоха и да си паркирам колата някъде, така че да не е на улицата. Единия даже искаше да ме арестува в един момент защото им казах, че щом не мога да си я преместя ще си я отбутам, което също не ми дадоха, въпреки огромния скандал. На аргумента ми, че може да се появи сега един мъртво пиян циганин, които да си бута каруцата и те няма да го санкционират единия полицай ме заплаши с арест поради неизпълнение на полицейска заповед, пълен абсурд. Попитаха ме дали искам да давам кръвна, аз казах естествено, и ми дадоха срок 30 мин да стигна до най-близката болница.

След като дадох кръв и мина една седмица да излезе резултата се явих в КАТ, от 0.52 промилите в кръвта ми бяха паднали на 0.32, върнаха ми всичките документи и се разминах без актове и всякакви други глоби. Да знаеш, че за да се пуснеш отново в движение искат валидна гражданска отговорност, минат технически преглед и бележка за платен данък, които трябва да представиш в КАТ. :yes:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 19 Ное 2013, 23:51

smamf написа:
Gelew написа:Мой приятел го хванаха с 0.59 промила, 500лв акта 6 месеца без книжка и 1 месец колата спряна от движение.Бях с него като му даваха наказателното постановление и няма шега няма измама и викат, че това е най-малкото куките!

Твоя приятел ако беше отишъл да даде кръвна проба и му бяха паднали промилите под 0.5 нямаше да има такива проблеми.

Моя опит накратко: спряха ме и дрегера отчете 0.52. Конфискуваха ми книжката с талона и малкия талон на колата, спряха я от движение и ми написаха акт. След като се скарахме жестоко с полицаите даже не ми дадоха и да си паркирам колата някъде, така че да не е на улицата. Единия даже искаше да ме арестува в един момент защото им казах, че щом не мога да си я преместя ще си я отбутам, което също не ми дадоха, въпреки огромния скандал. На аргумента ми, че може да се появи сега един мъртво пиян циганин, които да си бута каруцата и те няма да го санкционират единия полицай ме заплаши с арест поради неизпълнение на полицейска заповед, пълен абсурд. Попитаха ме дали искам да давам кръвна, аз казах естествено, и ми дадоха срок 30 мин да стигна до най-близката болница.

След като дадох кръв и мина една седмица да излезе резултата се явих в КАТ, от 0.52 промилите в кръвта ми бяха паднали на 0.32, върнаха ми всичките документи и се разминах без актове и всякакви други глоби. Да знаеш, че за да се пуснеш отново в движение искат валидна гражданска отговорност, минат технически преглед и бележка за платен данък, които трябва да представиш в КАТ. :yes:

Аз съм давал като тебе на 0.52 също преди години и кръвната даде 0.5 точно. Дрегера къде са те тествали е бил прееб@н 100% за чак такова голямо отклонение. Иначе тия бяха некви пичове и ми дадоха да си ходя за проба с колата веднага след теста :shock:

Аватар

Мнение от rosendaal » 20 Ное 2013, 0:13

BMW_RIDER написа:
b00st написа:
BMW_RIDER написа:

ОК може но къде? Цитирайте закон.

чл 171 от ЗДвП:
.......
2. (изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г.) временно спиране от движение на пътно превозно средство:

а..б..в...г....д...е....ж...
.
.
.

з) (нова - ДВ, бр. 60 от 2012 г., в сила от 07.08.2012 г.) на собственик, който управлява моторно превозно средство, без да притежава съответното свидетелство за управление и/или е употребил алкохол с концентрация в кръвта над 0,5 на хиляда или друго упойващо вещество - за срок до един месец;
и) (нова - ДВ, бр. 60 от 2012 г., в сила от 07.08.2012 г.) на собственик, който допуска или предоставя управлението на моторно превозно средство на лице, което не притежава съответното свидетелство за управление и/или е употребило алкохол с концентрация в кръвта над 0,5 на хиляда или друго упойващо вещество - за срок до един месец

глупост е да не познаваш законите,защото незнанието на същите не оневинява пристъпилия ги!!!!!!
Господа,запознавайте се редовно с тези неща,защото и аз имам книжка от 15 години,но преди две години само от един поглед на новите листовки ми стана колко са назад знанията ми за доста неща,да не говорим за НК и ЗДвП.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_RIDER » 20 Ное 2013, 0:28

rosendaal написа:глупост е да не познаваш законите,защото незнанието на същите не оневинява пристъпилия ги!!!!!!
Господа,запознавайте се редовно с тези неща,защото и аз имам книжка от 15 години,но преди две години само от един поглед на новите листовки ми стана колко са назад знанията ми за доста неща,да не говорим за НК и ЗДвП.

ОК извинявам се......

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 20 Ное 2013, 0:32

и аз да споделя случка от мин седмица.спират ме,проверка и оп 0.57.айде в районното и като се почнаха едни попълвания на заповеди,декларации и какво ли още не,ама като не знаят горките как да си попълват документите.трият,късат питат се един друг то страшна работа,всичките с 8-ми клас ли ги вземат не знам.5 човека не могат да оправят няколко бланки.и аз съм без лична карта и книжка в мен,останаха на работа и фуражките ми се обясняват да дам кръв,аз се правя на незапознат,но си знам,да викам приятел и да дава вместо мен,правил съм го.обаче от управлението до болницата си е разстояние,а парите ми в колата,а тя стои,къде ме спряха и нямам за такси.викам приятел и дж пи-то уж за по-сигурно да потвърди,обаче се падна някаква за първи път дежури и се запъна,че времето било изтекло.полицаите трябвало да ме заведат,така хем гарантирали за мен,хем се влизало в рамките на половин час.и заради тяхната некомпетентност да си попълват бланчиците правилно,не успях да се размина.то и аз да бях дал кръв,щеше да е по-малко,ама заради техния пропуск.висш полицай ме посъветва за адвокат и съд,но липсата на време от много работа ме размисли.взеха ми книжката,докато излезе решение по акта
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

Аватар

Мнение от rosendaal » 20 Ное 2013, 0:36

Ами то и аз от незнание и попадане в тъпа ситуация пред КАТ си научих урока да следя актуалните промени в закона,за нещата които аз нарушавам при управление --често превишавам скоростта и карам над нормите за шумова чистота /в Европа и за това държат,''хубав съсед'' може да ви изпее на местните катаджии за шумна спортна генерация/.
Та добре е всеки да си опресни знанията :yes: :yes: :yes:
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата