Помогнете за един рутер?
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Помогнете за един рутер?
Здравейте. Предполагам има доста хора тук, които да разбират от такива неща за това пускам тема.
Имам проблем с рутер TP Link WR740N. Не знам дали е от самия рутер проблема или е по-различен, но е следния: с кабел имам интернет на нормална скорост тоест 50 мбит-а, докато безжичния ми нет едвам стига 20 мбита. Миналата година със същия рутер си стигах стойностите от 50 мбит-а а сега не иска. Уж нищо не съм барал по настройките ама знам ли?
Възможен ли е проблем, че ми се показват около 30-35 безжични мрежи наоколо, може би използващи същите рутери повечето, и със сигурност същия доставчик? (не питайте...
)
И ако е възможен този проблем как мога да го елиминирам и да мога да си тегля пак с предишните скорости?
Имам проблем с рутер TP Link WR740N. Не знам дали е от самия рутер проблема или е по-различен, но е следния: с кабел имам интернет на нормална скорост тоест 50 мбит-а, докато безжичния ми нет едвам стига 20 мбита. Миналата година със същия рутер си стигах стойностите от 50 мбит-а а сега не иска. Уж нищо не съм барал по настройките ама знам ли?
Възможен ли е проблем, че ми се показват около 30-35 безжични мрежи наоколо, може би използващи същите рутери повечето, и със сигурност същия доставчик? (не питайте...

И ако е възможен този проблем как мога да го елиминирам и да мога да си тегля пак с предишните скорости?
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- dzvonko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46, 320д, 136к.с.
Re: Помогнете за един рутер?
Това е напълно нормално ако имаш толкова много активни мрежи в района. Най-лесното, което можеш да направиш е да смениш канала на wireless-a. Избери ръчен режим и пробваи всички възможни канали, като избягваш най-често използваните - 1, 6, 11.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Лаптопа с който го ползваш с какъв адаптер е?
N или G стандарт?
Ако е G e нормално това което ти се случва.
N или G стандарт?
Ако е G e нормално това което ти се случва.

- exvitermini
- младши ентусиаст
-
- Кара: '96 Е34 tds touring Individual
- Мечтае да кара: E34 M5 Touring
54 Mbps безжична връзка (G стандарт) не може да носи повече от 20-21 Mbps.
Смени си картата на лаптопа с N стандарт, и скоростта ще ти се удвои най-малко.
Всъщност 20 мегабита си е читава скорост, ако не сваляте много и търсите голяма скорост?!
Средностатически са нужни 2-3 мегабита за нормално зареждане на страници
Смени си картата на лаптопа с N стандарт, и скоростта ще ти се удвои най-малко.
Всъщност 20 мегабита си е читава скорост, ако не сваляте много и търсите голяма скорост?!
Средностатически са нужни 2-3 мегабита за нормално зареждане на страници

- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
Ами аз с моя си лаптоп свалях с 5-6 мегабайта. Сега пак съм с него и скоростта е плачевна. Да сигурно и 20 мегабайта не са лоша скорост, но за мен са, при положение, че плащам за 50
.
Значи и лаптопа и рутера са същите. Много се дразня как да го оправя тоя сигнал и да си сваля пак с 5-6 мегабайта безжично

Значи и лаптопа и рутера са същите. Много се дразня как да го оправя тоя сигнал и да си сваля пак с 5-6 мегабайта безжично

The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
много рутери сте се навъдили в квартала
пусни си netstumbler или някоя подобна програмка и виж кои са най-ненатоварените канали и си конфигурирай рутера да е на някой от тях 
А относно скоростите при безжичните мреж - в зората им имаше една фирма наречена aironet(по спомен канадци). Та те правеха безжични карти на ISA слот, спецификация 2мбит и реалната скорост на трансфер между два компютъра с такива карти беше около 220-225кб/сек, след това сиско ги купиха и при спецификация 54мбит, едва-едва стигаш половина...

А относно скоростите при безжичните мреж - в зората им имаше една фирма наречена aironet(по спомен канадци). Та те правеха безжични карти на ISA слот, спецификация 2мбит и реалната скорост на трансфер между два компютъра с такива карти беше около 220-225кб/сек, след това сиско ги купиха и при спецификация 54мбит, едва-едва стигаш половина...
- exvitermini
- младши ентусиаст
-
- Кара: '96 Е34 tds touring Individual
- Мечтае да кара: E34 M5 Touring
Spit-Fire написа:Ами аз с моя си лаптоп свалях с 5-6 мегабайта. Сега пак съм с него и скоростта е плачевна. Да сигурно и 20 мегабайта не са лоша скорост, но за мен са, при положение, че плащам за 50.
Има разлика бита и байта. Ти сваляш в мегабайтове а скоростта на доставчика е в мегабити. 8 бита е 1 байт. Делиш 20 мегабита на 8 и получаваш максимума мегабайтове скорост която може да изцедиш безжично от рутера- демек 2.5 MB/s
Има значение и откъде дърпаш, някой път отсреща те режат на скорост или ако е торент с малко сийдъри и ако са на БТК

Може да смениш и канала на рутера, масово заводски са на 6ти канал. Има програми които сканират и показват мрежите около теб на кои канали са. Сложи твоя в най-малко използвания канал около теб и те така те....
Щом безжично си теглил с 5-6 , значи картата не е G, а си е N. Проблема може да е в компа, рутера, ефира или доставчика.
Тествай с торент от 10те най-активни от замунда примерно. Спри всички останали торенти и кажи каква скорост на теглене поддържаш?
Ако пък си с WEP криптиране...

Последна промяна exvitermini на 21 Ное 2013, 23:19, променена общо 2 пъти
Аз преди време имах проблеми с безжичния интернет в къщи, едва се влачеше ... но то при мен явно се виждаше, че има проблем. Писах тук там, сменях канали, изключвах стандарти - нищо. В последствие обаче не знам дали е съвпадение или не, но откакто му спрях Broadcast нямам никакви проблеми. Може някой нарочно да ми е пречел 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Това е съвсем нормално, няколко рутера съм сменил напоследък и скоростта без жица си е 2-2,5МВ/сек
Смяната на канала не помага, ама изобщо в този случай.

Смяната на канала не помага, ама изобщо в този случай.

- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
© написа:Аз преди време имах проблеми с безжичния интернет в къщи, едва се влачеше ... но то при мен явно се виждаше, че има проблем. Писах тук там, сменях канали, изключвах стандарти - нищо. В последствие обаче не знам дали е съвпадение или не, но откакто му спрях Broadcast нямам никакви проблеми. Може някой нарочно да ми е пречел
намирисва ми като да са били 2 рутера с еднакви SSID или някое псевдо хакерче да е вкарвал пакети за да снифи

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Аз съм с WR841N и при 100 мегабитов нет максимума при тестване е около 70 мегабита, но редовно си пере с 35-40 мегабита. Смяната на канала не помага на скоростта, а на смущенията и силата на приемане. В настройките на рутера трябва да има опция за усилване на канала - провери дали и при теб го има. Друг вариант е да си флашнеш фърмуера до последната възможна версия - може да има подобрение.
Si non confectus, non reficiat.
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
Абе, че съм прост - прост съм. Ама не толкова колкото смятате де
Знам, че се дели на 8 и като разделя 50 мегаБАЙта на 8 се получава 6.25 мегаБАЙта в секунда. Аз съм теглил с 5.7. Загубили са се някъде 500 килобайта ама майната им. Това беше миналата година.
Сега със същия комп, същия рутер, същия доставчик и същия пакет, абе изобщо почти всичко е същото, тегля с 1.5 - 1.7 мегаБАЙта... Единствената разлика е, че преди имаше 10 мрежи на кръст а сега има над 30.
Не е с WEP парола рутера.
А това с торента ако не го бях пробвал нямаше да пусна тема. С кабела тегли с 5.7 мегабайта, а с рутера същия торент - 1.7. Щом с кабела си ги тегли добре значи проблема е някъде в рутера и искам да го реша

Знам, че се дели на 8 и като разделя 50 мегаБАЙта на 8 се получава 6.25 мегаБАЙта в секунда. Аз съм теглил с 5.7. Загубили са се някъде 500 килобайта ама майната им. Това беше миналата година.
Сега със същия комп, същия рутер, същия доставчик и същия пакет, абе изобщо почти всичко е същото, тегля с 1.5 - 1.7 мегаБАЙта... Единствената разлика е, че преди имаше 10 мрежи на кръст а сега има над 30.
А това с торента ако не го бях пробвал нямаше да пусна тема. С кабела тегли с 5.7 мегабайта, а с рутера същия торент - 1.7. Щом с кабела си ги тегли добре значи проблема е някъде в рутера и искам да го реша

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Zagy написа:Аз съм с WR841N и при 100 мегабитов нет максимума при тестване е около 70 мегабита, но редовно си пере с 35-40 мегабита. Смяната на канала не помага на скоростта, а на смущенията и силата на приемане. В настройките на рутера трябва да има опция за усилване на канала - провери дали и при теб го има. Друг вариант е да си флашнеш фърмуера до последната възможна версия - може да има подобрение.
ъъъъ Заги ме подсети, че горе забравих да уточня - лаптопа е с ABG стандарт карта, което е фактор за тази скорост.
С N стандарт на рутера и на лаптопа скоростта е далеч по-висока.

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Spit-Fire написа:Абе, че съм прост - прост съм. Ама не толкова колкото смятате де![]()
Флашни го и виж как ще се държи.
Si non confectus, non reficiat.
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
Аз последвах един от съветите тука да видя на какви канали са пуснати другите рутери и познайте резултатите - котенцата работят само на 1/6/11
Има 2-3 тариката с различни канали. И аз смених канала и успях да докарам до 4 мегабайта, на 40 мхз сигнал и само на Н стандарт. Явно ще падне голямо дебнене кой на какъв канал е и да се сменят нон-стоп канали 

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2