Съществува ли Бог?
Модератор: Общи модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Съществува ли Бог?
http://www.zajenata.bg/4-%D0%BC%D0%BE%D ... 11358.html
Тази случка(реални или не)ме провокира да пусна темата. Някой ако знае нещо за нея може също да сподели, както и какво и защо мисли по въпроса с Бог.
Тази случка(реални или не)ме провокира да пусна темата. Някой ако знае нещо за нея може също да сподели, както и какво и защо мисли по въпроса с Бог.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
Re: Съществува ли Бог?
аз гласувах с ДА , по-добре да вярвам в нещо ,което не виждам и мисля, че ме пази, отколкото да вярвам в някой , който или които виждам как ме скапват и предават.

- Beamerdriver
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: E30
Бог съществува , той е любов той е навсякъде,но най вероятно не и в църквата която се е превърнала в бизнес институция /компания/средство за правене на пари.Вярата е най великото нещо на света и най-силното.Tя е над всичко материално.
- vortex29
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 328i
- Мечтае да кара: F22 M240i
- VanDal
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330д
- Мечтае да кара: Е24S
Да, вярвам!
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
на 25.10.2007 повярвах 

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- rosendaal
-
-
- Кара: '74 3.0CSi
- Мечтае да кара: made by pininfarina
- Детайли за колата: винаги над 200 к.с.
Господ,Бог,провидение,късмет,шанс,съдба..... не е ли всичко това едно и също обяснено по различен начин?
Всичко което ни кара да се мобилизираме и да вярваме в дадена цел всеки да си го нарича както си иска.Важното е ,че ни прави по-силни.
Всичко което ни кара да се мобилизираме и да вярваме в дадена цел всеки да си го нарича както си иска.Важното е ,че ни прави по-силни.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
vortex29 написа:Всичко е наука и по-точно физика.
Точно при физиката има най-много фантазия и недоказани теории, които произлизат от невъзможноста на хората да разберем 3те(4те) основни сили около които се гради всички, както и абсолютното ни неведение от какво се състои материята

- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
Възможните отговори са малко + това трябва първо да се дефинира какво е БОГ. БОГ е любов, а Дявола е омраза... върху този принцип са изградени всички религии които ни забраняват да правим разни неща - ок, ама какво е БОГ наистина?
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
madpetio написа:на 25.10.2007 повярвах
Интересно ще е да разкажеш.

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
larbi написа:Възможните отговори са малко + това трябва първо да се дефинира какво е БОГ. БОГ е любов, а Дявола е омраза... върху този принцип са изградени всички религии които ни забраняват да правим разни неща - ок, ама какво е БОГ наистина?
Ако се базираме на отговора който дават християнството и древно гъцко/римската митология - БОГ е средство да се възпитава, манипулира и най-вече - управлява тъпата тълпа . Също така БОГ е обяснение за всичко, което не се разбира с е един поглед - съзидание,еволюция на живота, природни явление.
До колкото съм чувал при будизма, се вярва че БОГ е самата вяра или вярата е бог , а не като в Европа материален образ - брадат старец,титан или октопод .
Beamerdriver написа:larbi написа:.... ок, ама какво е БОГ наистина?
Киро скалата е бог.
АСАМ БОК

Последна промяна acho.rs на 26 Ное 2013, 22:07, променена общо 1 път
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
BMW Power ACM написа:madpetio написа:на 25.10.2007 повярвах
Интересно ще е да разкажеш.
Спомням си този момент тук във форума.
Има голяма тема по въпроса...
Конкретно на питането: да, има много неясни неща, и 42...
А постнатата случка в началото не ми е ясно в каква връзка е...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Във връзка по-скоро дали нещо не им е напомнило, че има Бог, ако изобщо е истинска, което ме съмнява. И по-точно дали на нас понякога Бог не ни напомня, че го има или просто това пак са неща, които не разбираме.

Бог не е човешко същество
не е и хуманоид
не е и извънземно
Бог е материята на Вселената, начина по който си взаимодействат различните ѝ компоненти
когато някой каже:
Бог е любов
Бог е навсякъде
той е прав!
за някои Бог е късмета, или по точно как при определена ситуация стечението на обстоятелствата предразполага към благоприятна развръзка
за други е самото вярване
за трети може да са самите те
аз вярвам, че съм свързан с Бог, по гореописания начин - ние сме интегрална, неразделна, жизненоважна част от заобикалящото ни, дори може би може да се каже, че сме центъра му и ние формираме заобикалящата ни среда...
всичко което чувствам и мисля се случва и това е от известно време насам
Бог ме пази когато правя глупости
надявам се всичко това да е защото съм добър човек и се отнасям изключително добре със всички, дори и тези, които не ми желаят доброто, от известно време насам
някак открих, че Вселената или поне онази ѝ част, която ми е в непосредствена близост започна да се оформя така както аз искам откакто промених начина си на мислене
процеса не беше мигновен, ако някой все пак се чуди как е станало...
не е и хуманоид
не е и извънземно
Бог е материята на Вселената, начина по който си взаимодействат различните ѝ компоненти
когато някой каже:
Бог е любов
Бог е навсякъде
той е прав!
за някои Бог е късмета, или по точно как при определена ситуация стечението на обстоятелствата предразполага към благоприятна развръзка
за други е самото вярване
за трети може да са самите те
аз вярвам, че съм свързан с Бог, по гореописания начин - ние сме интегрална, неразделна, жизненоважна част от заобикалящото ни, дори може би може да се каже, че сме центъра му и ние формираме заобикалящата ни среда...
всичко което чувствам и мисля се случва и това е от известно време насам
Бог ме пази когато правя глупости
надявам се всичко това да е защото съм добър човек и се отнасям изключително добре със всички, дори и тези, които не ми желаят доброто, от известно време насам
някак открих, че Вселената или поне онази ѝ част, която ми е в непосредствена близост започна да се оформя така както аз искам откакто промених начина си на мислене
процеса не беше мигновен, ако някой все пак се чуди как е станало...
Последна промяна Хаос на 26 Ное 2013, 22:24, променена общо 1 път
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Ако гледаш както трябва, може да видиш Бог във всяко дете, всеки изгрев, всеки залез, във всяко цвете, лятна поляна, или бор, отрупан със сняг... И на толкова много места още...