Аудио за вкъщи?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Аудио за вкъщи?

Мнение от acer » 28 Ное 2013, 0:10

коледните празници наближават и реших че ще си правя подарък, проблема е че хич не знам на каква система да се спра :oops:

търся цялостна система, без много кабели и задължително връзката от лаптопа към системата да е безжична.
най-важното за мен са колкото може по-чисти и ясни звуци, с плътен бас, а не супер мощен (живея в апартамент). главно за гледане на филми, mp3 и battlefield4. знам че най-добре би било съраунд 7+1, но стаята става на паяжина от кабели и мн ме дразни тва :censored: бях слушал за някакви където сателитите са с отделно захранване и трансмитери, но изобщо не съм запознат.

иначе тези на филипс ми направиха впечатление, но технически нищо не ми говорят, освен че са 100w
philips fidelio soundsphere
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Re: Аудио за вкъщи?

Мнение от rosendaal » 28 Ное 2013, 0:20

Изпуснал си най-важното уточнение-колко пари имаш за това?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 28 Ное 2013, 0:28

acer написа:най-важното за мен са колкото може по-чисти и ясни звуци, с плътен бас,

Приготви едни 4000-5000лв (не съм сигурен дали ще стигнат ) .
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 28 Ное 2013, 0:47

Ей с това може да замажеш положението!

http://www.ebay.co.uk/itm/BOSE-3-2-1-32 ... 20db0c6db2

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 28 Ное 2013, 0:51

а мислих че се подразбира, тия на филипс са 800$

не съм чак такъв аудиофил за 4-5к, просто сега слушам на лаптопа
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Мнение от rosendaal » 28 Ное 2013, 1:14

за 1200 лева не можеш да си покриеш изискванията.Разбира се всичко зависи и доколко си с музикален слух,но според това което изброи просто ти трябват обемен звук и усещане за плътност в съраунда.
Щом този филипс ти харесва взимай го.Иначе 800 долара струва само долен до среден клас ресивър само.Което не значи че аз имам озвучаване за хиляди у нас,но тъй като лятото и аз мислех за тотално реновиране в тази област накрая се отказах.аз едва успях да сваля бюджета до около 1600 евро за нещо от ранга на BOSE.съветвам те и сред техните продукти да видиш.Не каза и от коя част на света ще пазариш.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 28 Ное 2013, 1:20

Този Филипс дето го показваш за $800 като го гледам и чета......за MP3 става......за филм става (само стерео ) ....колкото да свирне стерео...2x50W e ще свърши работа......иначе сериозен съраунд или HiFi .....мнооооого пари .
Тая идиотия е за западняци прости хора с пари да си включат айфона и да си слушат музиката от него.......моето мнение е ,ЧЕ НЕ СИ СТРУВА ПАРИТЕ !!!!
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taratora » 28 Ное 2013, 9:49

AGT написа:
acer написа:най-важното за мен са колкото може по-чисти и ясни звуци, с плътен бас,

5000 за mp3 :kuku:

По темата. За твоите изисквания само някакво хубаво 2+1 може да ти свърши работа. Като например Soundsticks III на Harman/Kardon. 300-350лв. струват. Каквото и да е друго над това ще е чиста набутвация в предвид целите(игри, mp3) и мястото(апартамент).
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от turieca » 28 Ное 2013, 10:29

https://www.technomarket.bg/products/09 ... 2866-black
Не знам това колко е качествено, но мисля е в бюджета. Нека някой знаещ да каже, че и на мен ми се иска нещо подобно.
едит: Говоря за пакета най-горе на страницата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 28 Ное 2013, 10:42

Моята комбинация, компир, с '26 монитор с Full HD поддръжка и Logitech Z5500. Предостатъчно отвсякъде.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 28 Ное 2013, 11:57

Колега от мой личен опит ти казвам,че ако си сглобяваш системата сам ще получиш най-добро съотношение цена-качество.
Аз лично разчитам на ресийвър Пайнер беше около 700лв преди две години.После си взех две двулентови колони от същата серия като ресийвъра + още три съраунд колонки към задните изходи на ресийвъра.Има един тон настройки може да изкараш страхотен звук за малко над 1200лв.
В момента има това на промоция http://www.technomarket.bg/products/091 ... 2866-black + предлага се и с колони прегледай добре цените на този продукт.Целия пакет ти е 870лв като разликата между това и горния Филипс вероятно е от тука до Луната.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 28 Ное 2013, 12:28

taratora написа:
AGT написа:

5000 за mp3 :kuku:

на bang & olufsen има само тонклони, които струват колкото м5 е60 със сервизна книжка :mhihi:

иначе и мен като цяло ме спираше да си взема съраунд система заради това че живея в апартамент, но от друга страна изолацията е добра и мисля че ще мога да гледам филми на 30-40% volume :mhihi: ей това мaй не е лошо http://www.whathifi.com/review/sony-bdv-n7100w/specs гледам че има NFC и bluetooth, та ще се връзва лаптопа. иначе за друго повече пари не давам заради помещението, всичко което взема няма да работи на пълнияти си потенциал.. за тва и първоначално си бях харесал едни слушалки на Sennheiser за 400 паунда, ама там шанса да оглушея мисля е огромен :mrgreen:

едит:

ще се замисля и за yamaha-та и пайнер-а, не ми харесва че нищо не разбирам и предполагам са много настройки, да не споменавам че безжично как се връзва си нямам и идея каква точно ми трябва.. а последното е коренно важно, с лаптоп съм и не седя на едно място.
Последна промяна acer на 28 Ное 2013, 12:33, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 28 Ное 2013, 12:33

Аз преди 10-тина години си сглобих домашна аудиосистема и още си я ползвам. Купих от технополис ресивър Pioneer, 2 високи колони и буфер на Thunder. Платих ги около 600-700лв, нямам точен спомен вече ама не мога да кажа лоша дума нито за усилвателя, нито за колоните (въпреки че колоните са си куче марка). Силата и качеството на звука са предостатъчни за мене и най-важното е че съм ги носил на какви ли не купони и сбирки и нищо им няма :mhihi: . Според мене може да си намериш нещо предостатъчно да филми и музика за под 1к.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 28 Ное 2013, 12:47

Втора ръка има доста добри олдскул усилватели от най-висок клас на цената на нов измислен ресивър. С колоните е малко по-сложно.

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

Мнение от Huku » 28 Ное 2013, 13:04

Ето това е с безжична връзка http://www.sony.bg/product/hcs-home-cin ... /str-dn840
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата