Застраховате ли се?
Модератор: Общи модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Застраховате ли се?
Анкетата има възможност за 3 отговора.
Първото място предполагам ще е за каското.
Идеята ми по-скоро е да обсъдим останалите видове застраховки. Аз имам спестовна застраховка живот и все повече се замислям за здравна, но не съм намерил подходящи условия засега.
Първото място предполагам ще е за каското.
Идеята ми по-скоро е да обсъдим останалите видове застраховки. Аз имам спестовна застраховка живот и все повече се замислям за здравна, но не съм намерил подходящи условия засега.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
Re: Застраховате ли се?
Каско имам. Застраховка живот имам. ДЗО имам. Направих си и застраховка на имуществото пълно. Тоест всичко възможно. Дано, не се налага да ги ползвам.

- plamen_nedkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: N47
Само Автокаско, при това пълно - колата е най-важна 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Имах пенсионна и здравна в Алианц или по-точно си мислех че имам.
Оказа се, че оная прибирала парите в джобето и после напуснала.

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Един познат така със осигуровки изгоря за няколко години
счетоводителката уж внасяла ама хОй ... ебаси хората има
У нас, а и май не само всякакви пенсионни, спестовни и животозастраховки са пълен шит ...
В най-добрия случай накрая взимаш същото дето си набутал ...
Ако човек има възможност да заделя пари най-добре по други начини.
Сега ако имаш инцидент е друго, но с цел спестяване на мен ми се струва, че няма смисъл ...

счетоводителката уж внасяла ама хОй ... ебаси хората има

У нас, а и май не само всякакви пенсионни, спестовни и животозастраховки са пълен шит ...
Сега ако имаш инцидент е друго, но с цел спестяване на мен ми се струва, че няма смисъл ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
K_Ilkov написа:Сега ако имаш инцидент е друго, но с цел спестяване на мен ми се струва, че няма смисъл ...
E то затова е застраховка - ако стане инцидент.
Спестовността е просто бонус, а не основна цел на този вид полица. Ако не ти се случи инцидент поне да си върнеш парите.
Ако ще я правиш само заради това да спестяваш няма смисъл.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
K_Ilkov написа:Един познат така със осигуровки изгоря за няколко години![]()
счетоводителката уж внасяла ама хОй ... ебаси хората има![]()
Абсолютно така е, в САЩ колко пенсионни фондове фалираха и хората останаха без пенсии, щото там държавна пенсия няма, като ти фалира фонда си капо от всякъде - ще бачкаш докато не умреш. Според мен най-добре е човек със свободните пари да си купува по малко злато и закопано някъде в гърненце на двора

Не Мы такие, Жизнь такая
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
drago_pavlov написа:K_Ilkov написа:Сега ако имаш инцидент е друго, но с цел спестяване на мен ми се струва, че няма смисъл ...
Спестовността е просто бонус, а не основна цел на този вид полица. Ако не ти се случи инцидент поне да си върнеш парите.
Лошото е, че като опреш да я ползваш, недай си боже,
ще ти извадят от 1000 кладенеца вода за кво важи и какво не ...
Не знам може и аз да съм по-скептичен от нужното ...
Трябва да се внимава и хубаво да се четат условията, ако човек реши да прави.
Аз няколко пъти съм се интересувал, но нещо не ме грабнаха така да се каже

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Затуй като събера лев си има хора, които продават инвестиционно злато- добър ден, едно кюлче моля и в трезора
1 грам си е 1 грам и днес и след 10 години и след 100 и ме боли фара кой ще фалира.

1 грам си е 1 грам и днес и след 10 години и след 100 и ме боли фара кой ще фалира.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Правя си всичките,просто това е част от играта която играем в живота
Дори имам и някаква дентална,която никога не съм си ползвал премиите от там.

Дори имам и някаква дентална,която никога не съм си ползвал премиите от там.
- Gatz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '12 Е70 40d
bum_bum написа:Затуй като събера лев си има хора, които продават инвестиционно злато- добър ден, едно кюлче моля и в трезора![]()
По-добре си взимай диаманти

на цените е с 10% на година като в криза се котират по-добре.
Поздрави.
Gatz написа:bum_bum написа:Затуй като събера лев си има хора, които продават инвестиционно злато- добър ден, едно кюлче моля и в трезора![]()
По-добре си взимай диамантиима камънчета по 5 000 - 10 000 лв. и е доказано че за последните 60г средният ръст
на цените е с 10% на година като в криза се котират по-добре.
Поздрави.
Диамантите не са толкова ликвидни като златото - трябва да търсиш бижутери, те може и да те минат с цената. Златото го изкупуват навсякъде веднага - и в банки и в заложни къщи

Не Мы такие, Жизнь такая
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
K_Ilkov написа:drago_pavlov написа:K_Ilkov написа:Сега ако имаш инцидент е друго, но с цел спестяване на мен ми се струва, че няма смисъл ...
ще ти извадят от 1000 кладенеца вода за кво важи и какво не ...Не знам може и аз да съм по-скептичен от нужното ...
100 процента ще те правят луд преди/ако те обезщетят..
Хубавото на тези застраховки е дисциплиниращия им характер за спестяването- тегленето на пари в началните години е абсоолютно непрепоръчтиелно,защото колкото по-рано- толкова по малка/буквално мизерна част от тях можеш да изтеглиш..
По темата имам само на недвижимия имот,но трябва задължително да си направя и планинска,особено за зимата,щото недай си боже трябва да те търсят/изтеглят отнякъде цифрите са олеле майко

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Имам застраховка живот, здравна застраховка и гражданската, която е задължителна щом имаш кола. В тоя ред на мисли аз на 15 годишна кола каско не правя и не виждам полза от него

ATR-42/72
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
K_Ilkov написа:Един познат така със осигуровки изгоря за няколко години![]()
счетоводителката уж внасяла ама хОй ... ебаси хората има![]()
Ти как разбираш спестовна застраховка - ползваш застрахователно покритие 15 години и печелиш пари

Иначе да - ако си мислиш да печелиш от спестовна застраховка, не става . Макар, че ако се сметне че нямаш данък лихва и може да поспестиш данъци май ще се окаже, не чак толкова лоша оферта .
K_Ilkov написа:drago_pavlov написа:K_Ilkov написа:Сега ако имаш инцидент е друго, но с цел спестяване на мен ми се струва, че няма смисъл ...
ще ти извадят от 1000 кладенеца вода за кво важи и какво не ...
Не знам може и аз да съм по-скептичен от нужното ...
Супер много зависи от застрахователната компания, от това дали застрахователното събитие се покрива в полицата а според мен зависи и от това дали вече не са ти плащали за нещо. От моите наблюдения, застрахователни обезщетения често се плащат а отделен въпрос е че над 60% от претенциите са неоснователни .
Според мен най-добре е човек със свободните пари да си купува по малко злато и закопано някъде в гърненце на двора
спестяваш 20 години , имаш си 5 кила златце в най-големия и сигурен трезор в софия , после тоя трезор го ограбват и ти обясняват, че е терористичен акт и обезщетения не се плащат ... и пак си валат . Всичко си има рискове .
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2