ПТП с договорка между двамата участници?
Модератор: Общи модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- djindjiplqktora
- Потребител
-
- Кара: E39 520d
- Мечтае да кара: M, EVO, GTR, WRX STI, OPC, AMG, S и RS
- Детайли за колата: Голяма с малък двигател
ПТП с договорка между двамата участници?
Здравейте, дано никой не участва и не е свидетел в ПТП.
Преди време спрях на пешеходна пътека, за да пропусна пешеходци, но автомобила зад мен не спря и ме удари леко. Двамата без абсолютно никакви дразги, стигнахме до мнение, че вината не е моя. Човекът ми предложи пари, но аз имах каско и реших да потърся обезщетение от застрахователя. Написахме двустранен протокол, подписахме се, регистрирахме номера му и всеки по живо по здраво. След няколко огледа при застрахователя, няколко дни ходене по мъките и доста чакане ми преведоха точно половината сума, която ми предлагаше човека който ме удари.
Какъв е начина да кажем законно, да се разберат двама водачи, единия да плати на другия и случая да се реши на място? Задавам този въпрос, защото преди време, мой приятел направи ПТП, плати на потърпевшия, тръгна си без да вика кат и след седмица го викнаха в полицията, заради постъпила жалба, че е избягал от местопроизшествие. Също така когато не се вика КАТ, а се пише само протокол, виновния водач получава ли наказание?
Преди време спрях на пешеходна пътека, за да пропусна пешеходци, но автомобила зад мен не спря и ме удари леко. Двамата без абсолютно никакви дразги, стигнахме до мнение, че вината не е моя. Човекът ми предложи пари, но аз имах каско и реших да потърся обезщетение от застрахователя. Написахме двустранен протокол, подписахме се, регистрирахме номера му и всеки по живо по здраво. След няколко огледа при застрахователя, няколко дни ходене по мъките и доста чакане ми преведоха точно половината сума, която ми предлагаше човека който ме удари.
Какъв е начина да кажем законно, да се разберат двама водачи, единия да плати на другия и случая да се реши на място? Задавам този въпрос, защото преди време, мой приятел направи ПТП, плати на потърпевшия, тръгна си без да вика кат и след седмица го викнаха в полицията, заради постъпила жалба, че е избягал от местопроизшествие. Също така когато не се вика КАТ, а се пише само протокол, виновния водач получава ли наказание?
- Beat
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
- Мечтае да кара: Десет цилиндрово Е60
- Детайли за колата: Много бавна
Re: ПТП с договорка между двамата участници?
Мисля,че когато удара е по-малък и съответно се пише протокол без да се вика КАТ,акт на виновника може да се пише ако потърпевшия има претенции за това-съответно вика КАТ за целта. 

djindjiplqktora написа:Също така когато не се вика КАТ, а се пише само протокол, виновния водач получава ли наказание?
В повечето случаи получава. Обикновено застрахователя те "натопява" пред КАТ и ти пристига честитка .
Не Мы такие, Жизнь такая
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Обади се на човека, обясни му че си имал доброто намерение да му спестиш парите, но застрахователя ти е платил половината. Искай разликата
Не е срамно защото той е виновен, а ти си бил добронамерен но в края на крайщата си ощетен от от застрахователя а той ти е причинил щета.
Ако не иска го заплаши със съд.

- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
А пък според мен е срамно, некоректно също. Вие сте попълнили двустранен протокол, тоест разбрали сте се тогава и сте подписали протоколите. Няма сила на света, която да го накара да ти плати, каквото и да било.
Също така не става ясно какви са щетите по колата ти, казваш, че те е ударил леко...явно става дума просто за пари.
Също така не става ясно какви са щетите по колата ти, казваш, че те е ударил леко...явно става дума просто за пари.
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Некоректно е... след като вече е избрал единият вариант, да му обясняваш да го плаши със съд ако не се навие да му даде останалата част от парите е.... айде да не казвам.
barty написа:Обади се на човека, обясни му че си имал доброто намерение да му спестиш парите, но застрахователя ти е платил половината. Искай разликатаНе е срамно защото той е виновен, а ти си бил добронамерен но в края на крайщата си ощетен от от застрахователя а той ти е причинил щета.
Това колко ще ти се смея, ако ми звъннеш и ми го кажеш след такава случка ...
- TurboDieselComby
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 320d Sport Line
Кофти работа, подходил си като европеец ама си сбъркал държавата.
Предполагам колата ти е по-възрастна и каското ти не покрива ремонт в сервиз на застрахователя. Но все пак пусни възражение за размера на сумата, все пак е регресна щета. ГО-то на виновния да не е в компанията на твоето каско?
Предполагам колата ти е по-възрастна и каското ти не покрива ремонт в сервиз на застрахователя. Но все пак пусни възражение за размера на сумата, все пак е регресна щета. ГО-то на виновния да не е в компанията на твоето каско?
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
двустранният протокол е за Г.О!! а ти си я завел като щета по каско така ли ? ако е така би трябвало да ти изплатят повече пари от гражданската.Но според мен там е някъде разковничето за да те пре..бат с парите.щом има протокол парите се търсят от компанията на виновника?нали това е смисъла с тея двустранни протоколи и тая задължителна гражданска?(само че тогава тяха да те тормозят за входящ номер от КАТ за ПТП) Ако от неговата компания не те удоволетворят на 100% тогава ги тормози твойте застрахователи от каското да допокрият щетите
най добрия варянт е било да си му вземеш парите на място,пък после като имаш каско отиваш да си я заведеш като паркинг щета.така щеше да си 100% доволен от ПТП-то
най добрия варянт е било да си му вземеш парите на място,пък после като имаш каско отиваш да си я заведеш като паркинг щета.така щеше да си 100% доволен от ПТП-то

Последна промяна kiko на 06 Дек 2013, 19:51, променена общо 1 път
- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
Ако ще даваш пари вадиш един лист записвате си данните еди кой си каращ един кво си плаща на потърпевшия еди колко си за това,че е нанесал матерялни щети на автомобил марка модел година номер рама (подписи) и ако иска после да се жалва на Б,Борисов.
Проблема при каското вече е че има компаний като ДЗИ който се правят и не искат да плащат като хората с предтекст че колата е стара за е39 10/98 ми платиха панорамен прозорец 40лв и дръжка външна лява 13лв и понеже не мога да си мълча когато някой явно ме бомби с парички отидох при експерта и го питах каква кола кара и как е разбрал че колата ми е стара като средната възраст на колите по българските пътища е 16-18години.
Каското ми е след анекс купих колата с каско и си казах като изтече ще си направя там където е най-добре (няма да споменавам компанията ако някой го интерисува на лично)я,имат си мобилна група идват снимат безплатна пътна помощ до 500км признават разходи за друг автомобил (рента) и плащат доволно за още по стар кошник 93г 320 след удар в бордюр взех 700лв (джанта, гума, носач полуоска, амортисьор)
Проблема при каското вече е че има компаний като ДЗИ който се правят и не искат да плащат като хората с предтекст че колата е стара за е39 10/98 ми платиха панорамен прозорец 40лв и дръжка външна лява 13лв и понеже не мога да си мълча когато някой явно ме бомби с парички отидох при експерта и го питах каква кола кара и как е разбрал че колата ми е стара като средната възраст на колите по българските пътища е 16-18години.
Каското ми е след анекс купих колата с каско и си казах като изтече ще си направя там където е най-добре (няма да споменавам компанията ако някой го интерисува на лично)я,имат си мобилна група идват снимат безплатна пътна помощ до 500км признават разходи за друг автомобил (рента) и плащат доволно за още по стар кошник 93г 320 след удар в бордюр взех 700лв (джанта, гума, носач полуоска, амортисьор)

- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Conqueror написа:Ако ще даваш пари вадиш един лист записвате си данните еди кой си каращ един кво си плаща на потърпевшия еди колко си за това,че е нанесал матерялни щети на автомобил марка модел година номер рама (подписи) и ако иска после да се жалва на Б,Борисов.
Е, те ДЗИ са пословични с глупостите си, особено когато става дума за БМВ. Аз при тях и изтривалката на входната врата не бих си застраховал.
До колегата пуснал темата - Постъпил си много човеколюбиво, но не е било правилно. Има една приказнка - като ти дават-взимай. В случая повече нищо не можеш да направиш , а да звъниш на човека след като веднъж вече сте се разбрали, би било п*тювщина.
- djindjiplqktora
- Потребител
-
- Кара: E39 520d
- Мечтае да кара: M, EVO, GTR, WRX STI, OPC, AMG, S и RS
- Детайли за колата: Голяма с малък двигател
vixx написа:До колегата пуснал темата - Постъпил си много човеколюбиво, но не е било правилно. Има една приказнка - като ти дават-взимай. В случая повече нищо не можеш да направиш , а да звъниш на човека след като веднъж вече сте се разбрали, би било п*тювщина.
Законово вече нямам никакво право на претенции към виновния водач, това ми е ясно. Щета може да се иска само от каското или само от Г.О. Когато вземеш пари от каското, въпросния твой застраховател на свой ред си взима пари от Г.О. на виновния водач.
След толкова разправия, тичане по разни застрахователи в работно време, се замислям има ли смисъл да си хвърлям парите за каско...
Основните въпроси поради които повдигнах темата са: след леко ПТП, при съгласие на двамата водачи, как да се избегне пристигането на "честитка" избягал от местопроизшествие и съответно как да се разминат и двамата водачи от актове и вземане даване с КАТ?
- TRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS
djindjiplqktora написа:Основните въпроси поради които повдигнах темата са: след леко ПТП, при съгласие на двамата водачи, как да се избегне пристигането на "честитка" избягал от местопроизшествие и съответно как да се разминат и двамата водачи от актове и вземане даване с КАТ?
Ако ПТП-то е леко и ако има съгласие между двамата водачи от къде ще дойде честитката? Нали в такъв случай попълване двустранен протокол, подписвате си го, записвате номерчето, което ви дават от 112 и си тръгвате. Всеки си има протокол, подписан и от другия участник.
Аз досега съм имал две ПТП-та с двустранен протокол и не съм се занимавал с КАТ, но и двата пъти ме удариха (без моя вина). Щетите си ги оправям през Каското - давам протокола, попълвам бланки, правят оглед и това е. Не знам какво става с виновния, има ли някакви последствия при такива ПТП-та?
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
П*ткинско е. Да ти е давал едни пари, ти НЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, чакай ся да видим кво ше дадат застрахователите.
И те като ти покажат среден пръст, да търсиш човека... абе ти нали обеща тука едни пари ...
И като си с каско изобщо е нямало нужда от протокол. Можеше просто да си стиснете ръцете.
И те като ти покажат среден пръст, да търсиш човека... абе ти нали обеща тука едни пари ...
И като си с каско изобщо е нямало нужда от протокол. Можеше просто да си стиснете ръцете.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2