Подходящо въже за теглене!
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Подходящо въже за теглене!
Колеги,
целта на темата е всеки да сподели своя опит и препоръки относно най-удачния вид въже за теглене (твърда връзка). Изчетох доста в сходна тема в офроуд форума, но там дискусиите са по-скоро до изтегляне от дълбока кал, а не за буксировка на дълго разстояние.
Вариантите са: стоманено, колан, кинетично въже или твърда връзка.
целта на темата е всеки да сподели своя опит и препоръки относно най-удачния вид въже за теглене (твърда връзка). Изчетох доста в сходна тема в офроуд форума, но там дискусиите са по-скоро до изтегляне от дълбока кал, а не за буксировка на дълго разстояние.
Вариантите са: стоманено, колан, кинетично въже или твърда връзка.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Re: Подходящо въже за теглене!
Аз съм теглил и са ме теглили с колан. Проблеми никакви.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Много е важно в какви условия ще бъде извършено изтеглянето, както и каква е повредата на повреденото МПС.
Ако е на дълго разтояние твърда връзка е за предпочитане, защото с удървено серво и слаботелесен шофьор половин секунда невнимание=на страдание
Освен това теглещия е нужно да има някои познания + усет, за да не си запали съединителя и да не изпокъса дещо има уши за теглене.
Общо взето не е кой знае какво, но си иска опит и усет и внимание през цялото време
Ако е на дълго разтояние твърда връзка е за предпочитане, защото с удървено серво и слаботелесен шофьор половин секунда невнимание=на страдание

Освен това теглещия е нужно да има някои познания + усет, за да не си запали съединителя и да не изпокъса дещо има уши за теглене.
Общо взето не е кой знае какво, но си иска опит и усет и внимание през цялото време

Теглил съм 2 пъти по над 300км с обикновено, снаждано дори, въже
Истината е в уменията и на теглещия и на тегления. Всичко друго са приказки и търкане на клавиатури...
Ако някои е некадърен и с твърда връзка да се тегли могат да станат сериозни бели

Истината е в уменията и на теглещия и на тегления. Всичко друго са приказки и търкане на клавиатури...
Ако някои е некадърен и с твърда връзка да се тегли могат да станат сериозни бели

Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.
Едно от най-важните неща (според мен) е тегления да може да държи въжето опънато в 99% от времето, за да не се получават " тласъци и от там щети и опасности.
внимавайте с тегленето
тука един ленд крузер ще тегли ситроена и..

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
No bling at the Ring
- gromovich
- младши ентусиаст
-
BadAngel написа:внимавайте с тегленето![]()
Това също беше част от идеята на темата - да се сподели например какво може да се случи ако не внимаваме при използване на метално въже и т.н.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
gromovich написа:BadAngel написа:внимавайте с тегленето![]()
Това също беше част от идеята на темата - да се сподели например какво може да се случи ако не внимаваме при използване на метално въже и т.н.
ако се скъса с този камшичен удър може да направи много поразии..според мен е добре въжето да има лека разтегливост,с цел по-леко изтегляне...а този ,който го теглят негова работа е и да спира и да опъва въжето - което не е лесно при не работещо серво..иска много натискане..
Бе най-добре твърда връзка,но има ли такава за коли ...аз поне не съм виждал с такова бих теглил всяка кола..но с въже избягвам..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Има, доста от състезателите си теглят така колите.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
А какво Ви е мнението за ползването на метална верига (синджир) ? Гледал съм по телевизията на север да го ползват.
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
Веригата се къса от един път без предупреждение и може такива щети да нанесе, че после ще си биеш главата защо си я използвал.

- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
Теглил съм със ластично въже (евтините от бензиностанциите)- късат се много лесно. Пробвал съм и със стоманено. Ако не е добре опънато, при тръване, чувството е все едно се блъскаш в бетонна стена. Накрая се счупи куката. Последния път теглих с колан предназначен за офроуд и това според мен е най-добрия вариант. Много е здрав, но все пак е по-разтеглив от стоманеното въже.
- gromovich
- младши ентусиаст
-
По въпроса за твърдите връзки
1. В realoem излиза това:
Номенклатурен номер : 82110409954
Описание : ТВЪРД ТЕГЛИЧ ДО 3.2 ТОНА
Ед.цена (с ДДС) : 195.11 BGN
Няма наличност
2. А английския ebay намерих за 21 паунда, 1,8 м дължина до 2 тона. Друг е въпроса, че съгласно правилника твърдият теглич трябва да минимум 2 метра.
1. В realoem излиза това:
Номенклатурен номер : 82110409954
Описание : ТВЪРД ТЕГЛИЧ ДО 3.2 ТОНА
Ед.цена (с ДДС) : 195.11 BGN
Няма наличност
2. А английския ebay намерих за 21 паунда, 1,8 м дължина до 2 тона. Друг е въпроса, че съгласно правилника твърдият теглич трябва да минимум 2 метра.
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Водилото за буксиране на самолета е най-подходящата твърда връзка 

ATR-42/72
А някой от Вас пробвал ли е да управлява кола теглена с твърда връзка? Не камион там нещата са различни. Това като тръгне налево (или надесно) и няма хващане на пътя.
С твърда връзка само до 30км/ч, иначе е лунапарк. (Според мен)
С твърда връзка само до 30км/ч, иначе е лунапарк. (Според мен)
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2