Четирима с БМВ - на място...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Четирима с БМВ - на място...

Мнение от Borymeckata » 10 Дек 2013, 21:49

http://btvnews.bg/article/bulgaria/incidenti/4-mladezhi-zaginaha-v-reka-chaya.html

Жалко за младежите, жалко за родителите и приятелите им... Да почиват в мир.

Добре е инцидентът да се анализира и да се разбере какво точно е станало. И да се направят съответните изводи. Иначе смъртта на тези момичета и момчета би била съвсем безсмислена. Много млади хора загиват по пътищата, за съжаление. БМВ-то по принцип е безопасен автомобил, но това може да ти създаде фалшиво чувство за сигурност и безсмъртие... Една дребна грешка води до голяма трагедия - нека не го забравяме и да не помрачаваме наближаващите празници за нас и близките си.
Excellent! Steven is my name!

Потребител
Аватар

Re: Четирима с БМВ - на място...

Мнение от GranTorino » 10 Дек 2013, 21:52

Познавах едно от момичетата :cry: Лека им пръст

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на пълна газ
Мечтае да кара: MB SLS AMG

Мнение от DiGital » 10 Дек 2013, 22:16

Абе сигурни били....сигурни са сегашните генерации. Първите BMW-та дето може дасе нарекът въобще сигурни са е38, е39, е46.... сигурно са карали е36 великата дрифтачка. Първо култура на пътя и след това ако искат и поршета да карат. Хич неме бърка кой какъв автомобил кара и на колко е стига дае културен на пътя и да спазва законите.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 10 Дек 2013, 22:27

http://dnes.dir.bg/gallery.php?id=15718753&page=1#topnav

Като гледам снимките колата е по-скоро Е60.

Автоморгаджията
Аватар
Кара: чорапи у тех и маратонки вънка
Мечтае да кара: E60 ///M5

Мнение от Flash » 10 Дек 2013, 22:33

Мен ми прилича на Е66, ама има 4 кюнеца и типичните "решетки" на М-ките на мигача. :dunno:

Както и да е. Жалко за хората :(
http://www.misterika.blogspot.bg - "Архивите на една друга реалност" - Паранормалният блог на България
На завоя заляга, конете яко напряга, задницата бяга - към мантинелата посяга...
Пол Уокър: 1973 - ∞
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 10 Дек 2013, 22:36

Пътувах на отиване към Банско през Юндола (през Пловдив). Нагледах се на безмислени и прекалено опасни изпреварвания по двулентовия път. Радвам се, че не минах навръщане по същия път, а през София - въпреки че и там беше прекалено интезивен трафика. През цялото време на пътуване до София карах с не повече от 80 и с колоната - с изключение на магистралата.
Нека почиват в мир..тъжен завършек на празника им.. :confused: :|
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mfandakov » 10 Дек 2013, 22:39

Тъжна работа..пост от фейса ......жалко за младите момчета и момичета..
Днес се случи нещо ужасно :( бях трагнал на разходка до бачковският манастир вапреки че валеше много силен сняг с приятеля ми и двете ни приателки.Малко след отбивката за Асенова крепост на един от острите завои видях как едно БМВ М5 излиза от патя и предната му броня се разхвърча на парчета...докато се обарна да видя какво е станало и колата я нямаше.Веднага спрях и хукнах да видя какво става...дотичах до мантинелата и погледнах с ужас...колата се беше обарнала по таван в реката която варвеше успередно с патя и само гумите и старчаха над повархноста на водата.Приятеля ми започна да спира движението и да вика помощ а аз без да се замисля свалих дрехите си,скочих в дерето и се гмурнах в реката...опитах се да отворя вратите но неставаше колата беше подводата и само гумите и старчаха,качих се на колата и почнах да викам на хората които се бяха сабрали до мантинелата за помощ...Един от тях ми хварли брадва която падна в реката а друг лопата с която неможах да счупя прозорците,взех камъни от брега но неможах да счупя прозорците.Вече бяха около десетина човека крещях им да ми помогнат да счупим прозорците или да направим нещо.Бяха изминали 4-5 мин откакто колата беше в реката,хората се насабираха,движението спря а колата неспираше да балбука,знаех че неостава много време а исках да ги спася.Едно момче слезе да ми помогне а един човек хварли важе с което закачих колата за предната броня и започнаха да я теглят но важето се скъса ...след 2 мин хварлиха друго важе и започнаха да теглят колата от реката .Бях измразнал и неси чувствах краката излязах от дерето за да се стопля в колата ми и зачаках молеики се да са живи.След малко ми казаха че са извадили три посинели тела и един човек им е правил сардечен масаж но само един от тях е изкарал вода от дробовете си и помислих че поне един е жив и трагнах да погледна.Когато надзарнах в дерето имаше две момичета и две момчета легнали на брега...Всички бяха мъртви ;( а бяха млади на около 20 години.Сведах глава и трагнах обратно кам колата ми,отстрани плачеха група млади хора и разбрах че са били група и са патували заедно но момчето е било парва кола и е карало по барзо.Видях точно как шофиорат изхварча от платното и това беше заради несаобразената скорост на острия завоиа патят беше леко заснежен.Така загинаха тези млади хора.ПРИАТЕЛИ моля ви внимаваите особенно когато е зима и не караите бързо.Живота е по ценен от всичко а може да свъши за по малко от 10 минути
http://www.dnes.bg/stranata/2013/12/10/ ... ent-newest
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 10 Дек 2013, 23:02

:cry: Много гадна история. Тия хлапета са нямали никакъв късмет. Паднали са в дълбокото и са се удавили :banghead: :| :confused: :cry:
Мир на праха им. Много кофти. Много. Тая война по пътищата взе прекалено много млади жертви :banghead: :confused:
Как не се е случило малко по-напред или назад :|
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 10 Дек 2013, 23:08

Наистина пътя си беше заснежен. Около 30мин. преди това минах от там. Бързал е много, че 5-цата да излезе от пътя.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 10 Дек 2013, 23:39

zAcK написа: ... Как не се е случило малко по-напред или назад :|

Винаги след инцидент ти минават такива мисли - ако беше станало иначе... Ако не се е случило на този завой, е можело да стане на предишния или на следващия. И вместо в реката, колата е можела да връхлети върху страничен човек, друга кола или автобус... Теретично, всеки от нас е можел да се случи на траекторията на неуправляемия 2-тонен автомобил.

Колата е била сравнително нова, със системи за безопасност и устойчивост, подготвена за зимата (от информацията до момента). Пътят е бил заснежен, но това е ясно и би трябвало да се кара още по-внимателно. Всички сме правили глупости, особено на тези години, но в такава ситуация просто няма място за експерименти. Грешка на водача, съчетана с кофти късмет и в резултат - четири трупа. Много лошо...
Excellent! Steven is my name!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: СамУет

Мнение от Пинтев » 10 Дек 2013, 23:47

Мир на праха им....
Много тежка катастрофа...само да кажа че пътя беше само мокър,аз минах оттам час след инцидента...за жалост високата скорост е довела до това :(
Изображение

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Мнение от rosendaal » 11 Дек 2013, 0:51

А кой даде на откровен келеш за мен на тази възраст 507 к.с. автомобил да управлява????В това време????
Съжалявам но тук не говорим за култура на пътя-това момче е страдало от липса на родителски контрол и някой да му обясни че като е сам така и така са му дали колата-да се трепе ако иска.Но возиш ли и други ХОРА ще се съобразяваш с тях.
''Намали,ще се убием ,намали...'' ''Айде бее шубе ли ви е,тва е М5 бе''.
Горчив урок за няколко родители.
Забравен след три дни за всички останали живи и прочели тази поредна хроника.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 11 Дек 2013, 1:15

Жалко за хората ама така е било писано да стане. Ся кой виновен кой не - няма нищо случайно в природата. Ей тоя как пада от 5-тия етаж и после става и си заминава като пич http://vbox7.com/play:m41029fe28 просто не му е писано на човека да умре него ден, него час

Инъче за мъртвите или добро или нио, но дори през комунизма да е била тая случка и да е карал Фиат 125п пак щеше да намери начин да се покаже като турбо гъзар и Фитипалди и да се затрият...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 11 Дек 2013, 1:37

нали се сещаш, че ако някой баща те чуе на останалите 3 деца, които не са били зад волана ще ти дръпне един пердах.

това са деца пред които е бил целият им живот, приключил и то болезнено, удавянето е един от най-мъчителните начини да умреш... и това всичко заради един ахмак дето се е правил на оборотен, без значение дали е с м5/фиат.

внимавайте при кого се качвате, много хора са загинали така.. както и какво карате, зимата и нива да е, задното в гаража.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 11 Дек 2013, 1:46

acer написа:нали се сещаш, че ако някой баща те чуе на останалите 3 деца, които не са били зад волана ще ти дръпне един пердах.

това са деца пред които е бил целият им живот, приключил и то болезнено, удавянето е един от най-мъчителните начини да умреш... и това всичко заради един ахмак дето се е правил на оборотен, без значение дали е с м5/фиат.

внимавайте при кого се качвате, много хора са загинали така.. както и какво карате, зимата и нива да е, задното в гаража.

Не е хубаво да се получават спорове в тема пълна с толкова тъга, но.... тоя баща който ако ме чуе преди да ми дръпне пердаха да дръпне един на себе си че не е възпитал децата си да са малко по-съобразителни и мислещи. Едва ли за първи път ги вози, а дори да е така (което няма как да знаем и става един безкраен спор кое и как може да е било и как е можело да се избегне) с какъв акъл ще се качиш в 500 коня кола да те возят и то някъв дето е лапищак разглезен с парите на мама и тати? То тия който са селф мейд се убиват с мощни коли заради несъобразена скорост дето са мислещи и знаят цената на парите, а па такива дето всичко на тепсия си мислят че са хванали Господ за шлифера и накрая го хващат ама буквално. Айде стига... Имаше па и една по-различна случка преди години един който има баща му големи бизнеси се уби с новото тогава е60 530д и то не щото той нещо (а беше много точен - един от малкото хора с много кинти дето не се е правил грам на някакъв) а щото дал на приятелката си да кара на връщане от някво празненство щото той бил много пиян. И оная в шанца с 200 :kuku:
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата