Тичане през зимата в София, къде?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Тичане през зимата в София, къде?

Мнение от a1n » 11 Дек 2013, 15:32

Пичове, дайте съвет къде вечер може да се тича в София на открито? Не обичам залите/пътечките и не мога сутрин. А вечер се стъмнява рано а не мога да намеря добре осветено място. Намерих парк що годе осветен ама ме притесняват кучетата там постоянно ме лаят и не може да си слуаш музика че трябва да се услушваш да не те погнат. Та, къде има места добри за тичане: без дупки да си счупиш глезените, без кучета, без движение на коли, и горе-долу осветени? Надявам се да съществува такова място :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Re: Тичане през зимата в София, къде?

Мнение от vlad0 » 11 Дек 2013, 15:38

в кой район? Най-добре за тичане е по стадионите, малко е тъмно ама се свиква и няма общо взето какво да те изненада ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a1n » 11 Дек 2013, 15:43

В който и да е, готов съм да ходя с колата до там само и само да покрива критериите които съм описъл. Иначе да на стадиона е най добре, ходих на Академик онзи ден, ама сега е наистина много тъмно, свиква се, но ако има по-добро място :dunno:

Потребител
Аватар
Кара: е36
Мечтае да кара: без разни п.....ри да му дърпат лайсните

Мнение от ///777\\\ » 11 Дек 2013, 17:12

Сещам се за пътеките за тичане на НСА в жк.Студентски град - покритието мисля, че е гумено, но и там не е осветено - това / + студеното време/ си има и плюсове - не е лудница, като лятото :).
"There is nothing like scream of an old straight six ............... it's that sound cars can't make anymore."

"...we ran stretched tires and drove our cars millimeters off the ground for no reason other than it looks cool...."

"if sparks dont fly, your rides too high"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 11 Дек 2013, 19:58

Само стадион ти е варианта май.. парковете всичките са тъмни. А като гледам Борисовата километри нагоре е имала лампи някога, също и Западен парк :banghead:

Търси или стадион или обмисли да замениш кросовете със спринтове за зимата, тогава и 100 метра ще ти стигат.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 11 Дек 2013, 21:35

Аз лично тичам по велоалеяата на бул. България. Супер осветено е, няма нито едно куче, много готин равен асфалт и няма пешеходци, които да ти се пречкат. Спирам колата баш в началото, пред един бардак 666 :mhihi: и от там, почти до Борово и обратно тичам. Има още ентусиасти, с който се засичам.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 11 Дек 2013, 21:49

чудно е да тичаш вечер покрай оживен булевард в голям град :yes:
дробовете ти с радост поглъщат така полезния за организма въглероден окис и други полезни добавки, съдържащи се в изгорелите газове от колите ...

след това се прибираш вкъщи, отваряш форума и пускаш мнение в темата за пушенето как някой от другата страна на булеварда е пушил цигара докато си тичал и ти трови организма... :mrgreen: /примерно/
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 11 Дек 2013, 22:25

За южния парк също не става за тичане вечер, тъмно е. Има хора, които разхождат кучета, но не съм виждал бездомни такива. Аз лично зимата ходя да тичам на пътека във фитнес, а лятото в парка.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 11 Дек 2013, 23:41

Парка на Редута е добре осветен и с чисто нови пътечки

Потребител
Аватар

Мнение от Hades__ » 12 Дек 2013, 0:51

bum_bum написа:Само стадион ти е варианта май.. парковете всичките са тъмни. А като гледам Борисовата километри нагоре е имала лампи някога, също и Западен парк :banghead:

Търси или стадион или обмисли да замениш кросовете със спринтове за зимата, тогава и 100 метра ще ти стигат.

Живея точно до Борисовата и от началото на годината и е осветена. Основните алеи най-вече, ама си е перфектно да си тичаш и вечер там. Не съм сигурен как ще е с почистването като натрупа сняг. Проблеми с кучета няма като беше топло и аз си тичах редовно. Не мога да се престраша да изляза и да тичам на температури около нулата обаче и от около две седмици съм пас :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 12 Дек 2013, 2:17

Аз от две години някъде не живея там, явно са я пооправили. Гледам по едно време окастриха храсталака, явно са усвоили някой лев :mhihi:

Преди имаше едно много готино място в долната част малко под басейна. Имаше между дърветата страхотна успоредка закована на две дървета и два лоста. Ходех всеки ден. Ама се събираха там някакви сатанисти или не ги знам какви, някакви жертвоприношения правеха на плъхове по едно вековно дърво (има табелка на дървото, че е на 100 години или нещо такова) и явно те орязаха лостовете за да не им се пречкат там разни трениращи.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 15 Дек 2013, 14:02

А с какво тичате? Аз си взех едни маратонки за тичане с "висока арка", но още не съм ги пробвал... Аз като цяло си имам проблем с коленцата и обикновено след като ритам/тичам и ме болят (сигурно защото съм 100 кила де :mhihi: ) Чудя се сега дали ще има ефект от тая висока арка :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 15 Дек 2013, 20:46

По принцип за правилното развитие на стъпалата, мускулите и т.н. най-добре бос. Което при нашите условия е не винаги възможно. Другия добрър вариант е с обувки тип "Vibram" или с някакви с възможно най-тънка подметка.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 16 Дек 2013, 1:10

В НСА е yдобно за нощно тичане, стига да не ти е далечко. Спокойно е и приятно. Самият стадион за свободен достъп не е осветен, но на yлицата около него проблясват някакви лампички и не е толкова страшно.

Назад към Извън Темата