Oцеляване при катастрофа

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Oцеляване при катастрофа

Мнение от acer » 15 Дек 2013, 4:43

bum_bum: Разделям мненията в нова тема, че явно някои хора нямат срам и грях от нищо. :banghead:

лично съм потресен от този инцидент, страшно нелеп и жесток е.. тя каруцата като се обърне пътища много, лично мисля да закупя по едно такова и вас ви съветвам http://www.amazon.com/resqme-Original-K ... rds=resqme + за жабката http://www.amazon.com/Car-Hammer-Emerge ... +Emergency

първото е измислено в холандия, нали в амстердам имат много канали и съответно много са се издавили, а тази джажа чупи стъклото за секунди.. второто е резерва за жабката при паника.

а навсякъде мантинели и то здрави хич не се и надявайте, ние пътища нямаме.. без да се обиждате, ама бмв-тата без хдрайв зимата ги прибирайте на топло за ваше здраве.
правили сме тест на път който беше заледен и валеше сняг с е46 330d с всички системи пуснати и тойота авенсис 2008 с предно.. излишно е да казвам че бмв-то беше ахъ да се утепим, докато авенсиса с предното съм му въртял волана наляво и надясно да видя колко ще издържи, колата се чувстваше значително по-стабилна и не на тръни.. това говорим с 50км в час, при по-голяма скорост за повечето коли със задно в подобни условия е страшно опасно, лично щях да се претрепа с вито.

особено за младите шофьори ги апелирам, ако си давате последните пари за кола, нека да не е на всяка цена бмв, за тоя климат, дупки и самоубийци по пътя една honda cr-v с 4х4 дет са по 5-6 хил.лв е в пъти по-добре.. хич да не ви дреме дали некой рейсър няма да ви одобри или някоя кифла ще ви помисли за путьо, бавно и славно зимата, че някой ще празнуват коледа, други не искат да живеят вече.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Re: Четирима с БМВ - на място...

Мнение от ogata » 15 Дек 2013, 11:26

acer написа: без да се обиждате, ама бмв-тата без хдрайв зимата ги прибирайте на топло за ваше здраве.

Еми бате, купи си хонда с предно и без тва на първата картинка на играчките дето си постнал ключа е на хонда ...
Логаутвай и слагай лепенки онда клуб и тва е, ходете там да си вярвате колко са проходими джапанските великденски кошници и колко драпат, щото за мене :!: най-важното при шофиране е прането да ти е проснато на 2рия етаж :!: , щото един много стабилен с акорд ся му обръщаме волана, тъй като неговата си кола я финишира в дърво заради недозавиване и ся единственото дето става от нея е донор на части. Не, че не вадихме един от пловдивската група от канавката на Еко хотел Здравец, ама тва пак е породено от вярата в себе си.
Шофьор не се става, шофьор се раждаш - ако не ти идва отвътре, може само да се возиш зимата на рейса и лятото тук-таме да си дърпаш ръчната за душевна чекия и да ги разправяш тея лафчета за БМВтата, летните коли и имат ли почва у нас . Да не говорим, че с БМВ и лятото може да се пребиеш. :winky:

Прочетох сякви неща - от необслужени пътища и липса на заграждения и обезопасяване, до закупуване на разни ключодържателчета и чукченца.
Истината е че трябва да се внимава и да се предвижда пътната обстановка и евентуалните ситуации до колкото е възможно. Ама тва идва с опита, а опита идва с такива ситуации - едно на ум от чужд погубен живот или едно на ум в следствие на одран собствен джоб ;)
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 15 Дек 2013, 12:10

Нищо не пази повече от разумното поведение на водача на мпс-то. А неразумните стават сякаш все повече.

Виновен или не... Лека му пръст на шофьора и пасажерите. Отишли са си без време.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 15 Дек 2013, 12:12

Ако това не ви е философията, не е късно да ви стане ...

Изображение
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 15 Дек 2013, 13:03

Закупуването на такова специално чукче за стъкла е много добра идея , още повече , че наремето всички автобуси ,,чавдар,, бяха екипирани с такива чукчета , около четири броя на един автобус ...
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 15 Дек 2013, 13:14

Да, доста са евтини. По 5 лв някъде излиза.
http://www.ebay.com/itm/Car-Auto-Bus-Wi ... 20d8c80e14
Смятам да закупя и аз едно.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: дърто Е30
Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет

Мнение от SPEED_GABROVO » 15 Дек 2013, 13:15

nightdriver написа:Закупуването на такова специално чукче за стъкла е много добра идея , още повече , че наремето всички автобуси ,,чавдар,, бяха екипирани с такива чукчета , около четири броя на един автобус ...

Също така, има и чукчета комбинирани с острие,ако ти блокира колана да го срежеш,не е лошо да ти се намира едно в джоба на вратата,че нищо не се знае.Загиналите младежи дано почиват в мир,аз съм на 19 и не искам и да си представям ,още нищо не видял от живота,една камара мечти и да се погубя в такъв инцидент,затова приятели мили,вардете се и вардете своите близки и приятели. :|
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 15 Дек 2013, 15:51

Kroki написа:Да, доста са евтини. По 5 лв някъде излиза.

С това предно/задно стъкло може ли да се счупи ? Мен нещо лично ме съмнява :dunno: А с моите размери да излезна през страничното стъкло ми се вижда леко абсурдно.
Не Мы такие, Жизнь такая

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 15 Дек 2013, 16:33

stefanoff написа:

С това предно/задно стъкло може ли да се счупи ? Мен нещо лично ме съмнява :dunno: А с моите размери да излезна през страничното стъкло ми се вижда леко абсурдно.

За предно ме съмнява , защото са триплекси , но странични и задно стават на сол...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 15 Дек 2013, 18:37

то е с някакъв пружинков механизъм малкото и страничните прозорци ги троши за секунди. интересното е че в холандия те задължават да имаш такъв инструмент, еджа джаджа за 10 лв е могла да спаси 4 живота.. също едва ли е добра идея да се държат по страничните джобове, в ловци на митове водещия каза че като се обърне по таван се губи ориентация и видимост.. така че най-добре на ключодържател малкото или чукчето в жабката.. ама тъпият момент идва ако ти блокира колана и не можеш да стигнеш жабката. то рядко стават такива неща, ама е хубаво човек да е подготвен.. доколкото разбрах паул уолкър е починал изгаряйки, не знам дали е можел да излезе от колата, но има огромна вероятност колана да е заял.. слагайте по един на ключодържателя и в жабката чукче и карайте внимателно, че да не ви се налага да ги използвате..
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 15 Дек 2013, 18:40

Преди време гледах един клип (даже май го имам на телефона) за една система на VOLVO която стъклата се трошат при падане на колата във вода.
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 15 Дек 2013, 19:52

Много хора се смяха за носенето на ножка всеки ден, но направиха доста ножки с пъпка за чупене на стъкла на коли + има комбинирани остриета с нормално острие и серетация, па и да е само нормално острие пак може да среже колан. Винаги ти е на половин ръка разтояние и действаш няма нужда да бъркаш по жабки или под седалки - ами ако си на задната седалка, а ония пред теб са в безсъзнание? Инъче голям смях падна в оная тема как тъй - за какво са ни? За всичко :mrgreen:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от dope » 16 Дек 2013, 3:05

Паника. Никой от вас не я е изпитвал. Момента в който най-големите мъже и тея които раздават съвети нон-стоп се превръщат в 5 годишни хлапета придружени от ситуация в която за минута сте мъртви. Жалко за четиримата.

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 16 Дек 2013, 12:18

не знам що ти е чукче като теб и един остър нож ти върши работа
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание

Re: Oцеляване при катастрофа

Мнение от Conqueror » 16 Дек 2013, 18:06

acer написа:bum_bum: Разделям мненията в нова тема, че явно някои хора нямат срам и грях от нищо. :banghead:

лично съм потресен от този инцидент, страшно нелеп и жесток е.. тя каруцата като се обърне пътища много, лично мисля да закупя по едно такова и вас ви съветвам http://www.amazon.com/resqme-Original-K ... rds=resqme + за жабката http://www.amazon.com/Car-Hammer-Emerge ... +Emergency

първото е измислено в холандия, нали в амстердам имат много канали и съответно много са се издавили, а тази джажа чупи стъклото за секунди.. второто е резерва за жабката при паника.

а навсякъде мантинели и то здрави хич не се и надявайте, ние пътища нямаме.. без да се обиждате, ама бмв-тата без хдрайв зимата ги прибирайте на топло за ваше здраве.
правили сме тест на път който беше заледен и валеше сняг с е46 330d с всички системи пуснати и тойота авенсис 2008 с предно.. излишно е да казвам че бмв-то беше ахъ да се утепим, докато авенсиса с предното съм му въртял волана наляво и надясно да видя колко ще издържи, колата се чувстваше значително по-стабилна и не на тръни.. това говорим с 50км в час, при по-голяма скорост за повечето коли със задно в подобни условия е страшно опасно, лично щях да се претрепа с вито.

особено за младите шофьори ги апелирам, ако си давате последните пари за кола, нека да не е на всяка цена бмв, за тоя климат, дупки и самоубийци по пътя една honda cr-v с 4х4 дет са по 5-6 хил.лв е в пъти по-добре.. хич да не ви дреме дали некой рейсър няма да ви одобри или някоя кифла ще ви помисли за путьо, бавно и славно зимата, че някой ще празнуват коледа, други не искат да живеят вече.

Колега ще ме прощаваш но ми се струва, че постваш теми колкото да не заспиш, задното не ставало за зимата отиди в центалата на БМВ и им го кажи да спрът да правят коли със задно после мини през Мерцедес и 90% от луксозните автомобили който струват колкото апартамент в морски курорт за суперкарите да не говоря .... на пътя всичко е ръцете и преценката на водача ( в нея влизат моментното състояние ма МПС поведениео му на пътя и пътните условия)Темата която си пуснал е за оцеляване при ПТП би ли ме осветлил как тези пособия ще ти помогнат да оцелееш при самия удар, полезни са не го отричам но трябва да си в съзнание да ги позваш или жив изобщо :OT:
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата