Секретни болтове- помощ!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)

Секретни болтове- помощ!

Мнение от red_bull92 » 17 Дек 2013, 19:20

Здравейте, изпаднах в много гадна ситуация. Купих от един приятел купе без двигател от Е36 купе за проект. Проблемът е, че 2 от джантите се държаха на 3 секретни болта (1 на предната, която беше железна и го отвъртях с ръка, тъй като беше много леко завит) и 2 на задна дясна джанта много стабилно завити и отогре на всичкото джантата е лета и болтовете са вътре в отворите и не могат да се развият с тръбен ключ. Моят приятел не можа да немари секретния ключи сега не мога да развия двата болта, за да сваля джанатата, че думата е с обурната ротация и е спукана и е за е лепене. Ходих по магазини за авточасти да търся комплект болтове с ключ, като моя да ги развия с техния ключ, но продавачите на свякъде ми казаха, че няма как да намеря същия ключ ( демек друг 2-ри като него няма) Много хора ми казаха с телоподаващо да заваря болтове върху секретните и да поливам с вода, за да не стопя джантите, но 1-во ме е страх да не ги стопя, 2ро не мога да намеря човек с телоподаващо. Ходих и при гумаджия и го викнах у нас понеже колата е без двигател и няма как да стигне до гумаджийница освен на въже, но 1во, че нямам твърда връзка за теглене и ще ми се заядат КАТ-аджийте, 2-ро че улиците на места са заледени и само на ръчна няма да стане. Гумаджията ми каза да взема рамо от гедоря и да го набия в болта и да го развия така и направих, но рамото започна да изтъпява шлиците на болта и почна да превърта, после слагах парцал, но не удържаше и все се късаше ( четох по форуми, че гумаджийте си имали всякакви секретни болтове и не било проблем да развият секретни болтове с изгубен секретен ключ. та тва ме навява на мисълта, че този гумаджия при който отидох не е хич добър) Моля помагайте, колата се намира в Кюстендил иначе, ако имаше някой колега, който може да го развие щях да го викна у нас да ги свали, но едва ли ще има такъв който да е кюстеднилец или да му се разкарва до там. Също така мислех да сваля джантата с носача и малка част от моста, но болтовете са много ръждясали и нямата сваляне. Някакви идеи ? :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 320D

Re: Секретни болтове- помощ!

Мнение от alex70 » 17 Дек 2013, 21:27

Виж в магазините за авточасти имат специални комплекти за развиване на секретни болтове. Принципа им е че са самонарязващи се с обратна резба и докато ги завиваш в главата на секретния болт те го развиват.
Изображение

Назад към Извън Темата