За форумните сервизи и още нещо

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

За форумните сервизи и още нещо

Мнение от Archangel » 18 Дек 2013, 20:03

Скъпи колеги (ще го пиша като писмо, че вече от дъжд на вятър влизам тука).

И така, откъде да започнем?

Едно време...
Едно време, когато в подфорум Е36 темите в стил "Как да си долея масло" и "Как да сменя круЖка" не бяха популярни, а в подфорум Е46 ги нямаше въобще..
ех..тогава нещата бяха различни. Никой нищо не знаеше, взаимно си помагахме и научавахме някакви работи за колите, водеха се дискусии за софтуера, хората не знаеха как да подкарат ДИС и ИНПА, а понятието "Склад66" го бяхме чували 5 човека.

Какво ме кара да пиша тия излияния?
Няколко неща, които наскоро навързах заедно и ми се изясни цялостната картинка.
Колата ми(Е46, 318ка), няма катализатор - този преди средното гърне. Буксата на сензора на нивото на фаровете беше изключена. Темпоматът ми не работи.

Катализаторът - изрязан е под формата на П процеп и е изтърбушен оттам.
Съответно, за да не ми дава грешки ламбдата най-вероятно софтуерът е върнат до Евро 2. Откъдето и темпоматът не работи.
А буксата на сензора за нивото на фаровете просто е била разкачена при монтажа на това, което ми монтираха и не е била закачена.

Навързвайки всички тези, на пръв поглед несвръзани, неща, за себе си установих кой е направил "интервенцията" по колата ми.
И така - това е станало в един от най-хвалените сервизи във форума.
Няма да хвърлям имена, няма да кълна. Първо - защото това е станало по мои сметки преди около година и половина, и второ, защото нямам никакви преки доказателства, а само логически от гореизброените "екстри".
Които обаче са си неоспорими на 100%.

Първо - Никъде не съм си оставял колата освен на две места за сервизиране. На едното място му имам пълно доверие, на другото...е...прочетох 10на страници с хвалби и реших и аз да се метна на влака.
Второ - Установих, че темпомата ми не работи около 5 дни, след като си взех колата от въпросното място. Разбира се, това не е 100% доказателство, но е достатъчно за мен, като го добавя към останалите парченца от пъзела.
Трето - Това със сензора за нивото на фаровете не го знаех до това лято, когато бях при Oci по някакъв повод, и при закачането на колата ми показа, че сензорът не работи. В последствие установих, че буксата му просто не е била включена обратно в сензора. За да уточня, защо смятам това за доказателство - този сензор се намира до предното колело и би следвало да се изключи точно при такава интервенция, каквато се правеше на моята кола във въпросния сервиз.

И така - пиша, само защото искам да пожелая със задна дата на човека, който направи тая мизерия, 300-тате лева, които е изкарал от тоя катализатор, да са му послужили добре, да си е купил нещо трайно с тях и да са му донесли щастие. Наиграл си ме веднъж, втори път няма да има, за твое или за мое добро.
Очевидно е, България сме си мизерна държава...ама такава мишкарщина от човек, толкова хвален във форума не очаквах. Просто си е ясно, че някой хора са си дребни рибки цял живот, и както могат ще цоцат, дори от най-близките си. Всички колеги които ме познават, знаят колко си обичам колата, и подобно нещо да ми го направи човек от форума, където съм прекарал толкова време в последните 6 години, просто ме потресе.

Искам да предупредя всички колеги, стари и нови - не се доверявайте на никого. Аз съм живият пример, че дори хвалбите в темите не са гаранция за добри резултати.
Весели празници на всички.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Re: За форумните сервизи и още нещо

Мнение от boksioraE39 » 18 Дек 2013, 20:11

Колега мисля че трябва да кажеш все пак защото ако е вярно това нещо ще предпазиш доста хора от въпросните "колеги" то не стига че ги пазиме като жена в арабска дискотека тия BMW-та да не ги дръпнат пък и в сервиза да то свалят катализатора и да си платиш.... :mhihi: :conf:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 18 Дек 2013, 20:15

Да побързам да напиша нещо, че такава тема няма да изкара дълго. Като се замисля във форума има САМО един прехвален "майстор" и "сервиз". :D

ентусиаст
Аватар
Кара: e60 e30 turbo

Мнение от ///ivanE30 » 18 Дек 2013, 20:18

според мен форумните маистори неструват.........лицемери
bedrock city racing

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание

Мнение от Conqueror » 18 Дек 2013, 20:23

Това е една от основните причини никога ама никога и по никакъв повод да не си оставям колата без надзор да не говорим и за леките поражения които може да претърпи една кола и всевъзможното мъчене на майстори да не поемат оговорност за грешките допуснати от тях :ranting:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: back to diesel(Ld)

Мнение от motor » 18 Дек 2013, 20:56

не съм форумен майстор ама по цял ден слушам всякакви проблеми за автомобили(и са ни обвинявали в имагинерни неща дори) и ти препоръчвам да отидеш при човека и да се разберете по нормалния начин.
убеди се на 100%, че човека е виновен и тогава и тогава го съди.
явно напоследък глада е по-силен от тока.
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taratora » 18 Дек 2013, 21:27

Напълно нормално за форумни сервизи. Ако си мод, админ или някой по-известен в дадения форум винаги си привилегирован, получаваш възможно най-доброто обслужване, най-ниски цени, след което изписваш благодарствен ферман в темата на "майстора" и нормалния регистрирал се вчера потребител например е "ееее този е Бог, отивам да си правя колата при него". Е да, ама не. Получава се точно обратното. Ядох го и аз един път с форумен сервиз на друга марка и сега винаги отивам с едно наум на такива места.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 18 Дек 2013, 21:36

Именно затова трябва да се споменават форумните сервизи,от които сме недоволни.Аз неколкократно съм споделял мнението си да не се ходи в един от тях с гръмкото име - РН Пърформанс Груп.Силно се надявам автора на темата да не визира същият софийски сервиз :mhihi:
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kokoko » 18 Дек 2013, 21:41

Archangel написа:Скъпи колеги (ще го пиша като писмо, че вече от дъжд на вятър влизам тука).

И така, откъде да започнем?

Едно време...
Едно време, когато в подфорум Е36 темите в стил "Как да си долея масло" и "Как да сменя круЖка" не бяха популярни, а в подфорум Е46 ги нямаше въобще..
ех..тогава нещата бяха различни. Никой нищо не знаеше, взаимно си помагахме и научавахме някакви работи за колите, водеха се дискусии за софтуера, хората не знаеха как да подкарат ДИС и ИНПА, а понятието "Склад66" го бяхме чували 5 човека.

Какво ме кара да пиша тия излияния?
Няколко неща, които наскоро навързах заедно и ми се изясни цялостната картинка.
Колата ми(Е46, 318ка), няма катализатор - този преди средното гърне. Буксата на сензора на нивото на фаровете беше изключена. Темпоматът ми не работи.

Катализаторът - изрязан е под формата на П процеп и е изтърбушен оттам.
Съответно, за да не ми дава грешки ламбдата най-вероятно софтуерът е върнат до Евро 2. Откъдето и темпоматът не работи.
А буксата на сензора за нивото на фаровете просто е била разкачена при монтажа на това, което ми монтираха и не е била закачена.

Навързвайки всички тези, на пръв поглед несвръзани, неща, за себе си установих кой е направил "интервенцията" по колата ми.
И така - това е станало в един от най-хвалените сервизи във форума.
Няма да хвърлям имена, няма да кълна. Първо - защото това е станало по мои сметки преди около година и половина, и второ, защото нямам никакви преки доказателства, а само логически от гореизброените "екстри".
Които обаче са си неоспорими на 100%.

Първо - Никъде не съм си оставял колата освен на две места за сервизиране. На едното място му имам пълно доверие, на другото...е...прочетох 10на страници с хвалби и реших и аз да се метна на влака.
Второ - Установих, че темпомата ми не работи около 5 дни, след като си взех колата от въпросното място. Разбира се, това не е 100% доказателство, но е достатъчно за мен, като го добавя към останалите парченца от пъзела.
Трето - Това със сензора за нивото на фаровете не го знаех до това лято, когато бях при Oci по някакъв повод, и при закачането на колата ми показа, че сензорът не работи. В последствие установих, че буксата му просто не е била включена обратно в сензора. За да уточня, защо смятам това за доказателство - този сензор се намира до предното колело и би следвало да се изключи точно при такава интервенция, каквато се правеше на моята кола във въпросния сервиз.

И така - пиша, само защото искам да пожелая със задна дата на човека, който направи тая мизерия, 300-тате лева, които е изкарал от тоя катализатор, да са му послужили добре, да си е купил нещо трайно с тях и да са му донесли щастие. Наиграл си ме веднъж, втори път няма да има, за твое или за мое добро.
Очевидно е, България сме си мизерна държава...ама такава мишкарщина от човек, толкова хвален във форума не очаквах. Просто си е ясно, че някой хора са си дребни рибки цял живот, и както могат ще цоцат, дори от най-близките си. Всички колеги които ме познават, знаят колко си обичам колата, и подобно нещо да ми го направи човек от форума, където съм прекарал толкова време в последните 6 години, просто ме потресе.

Искам да предупредя всички колеги, стари и нови - не се доверявайте на никого. Аз съм живият пример, че дори хвалбите в темите не са гаранция за добри резултати.
Весели празници на всички.

колега щом си бил в два сервиза назови имена да се пазим от тях , гледам в профила ти един от сервизите е ,,рашо в овча купел,,но другия кои е ти ще кажеш , не е редно да пуснеш тема как си бил прекаран и да не кажеш от кои :banghead: форума е да си помагаме ,а не да се скатаваме :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 18 Дек 2013, 21:43

Подобна тема без да се спомене конкретно сервиза е абсолютно безполезна.

Ако ще ти даде някаква смелост ще ти дам за пример моя случай- потребител с една от първите регистрации в тоя форум, около 10 000+ мнения и т.н. се изсра върху колата ми и аз не си замълчах в следствие на което беше отстранен от форума.

Не виждам какво те спира да споменеш кой е въпросния сервиз.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 18 Дек 2013, 21:49

Аз последния път като назовах директно сервиз, който прави мизерии и е форумен получих 3-4 ЛС та, няколко СМС-а и обаждания на тема -> Ти КОЙ си бе ... @@№@№@ че да говориш така ...
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 18 Дек 2013, 21:56

През моите очи аз ги виждам нещата така: Преди да пуснеш подобна тема, нормалното е, първо да си говорил със сервиза за който имаш съмнения и да пробваш да се разберете. От там, ако нямаш адекватна реакция, тогава пускаш подобна тема и е задължително да кажеш кого или кой сервиз имаш предвид.
В момента единственото, което става ясно, е че хленчиш и нямаш смелостта дори да признаеш, кого точно обвиняваш.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kokoko » 18 Дек 2013, 21:57

deyan-enchev написа:Аз последния път като назовах директно сервиз, който прави мизерии и е форумен получих 3-4 ЛС та, няколко СМС-а и обаждания на тема -> Ти КОЙ си бе ... @@№@№@ че да говориш така ...

колега казваи имена в темата да видим какво ще излезе

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw 530d 2002g
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от joffri » 18 Дек 2013, 21:58

Dpy написа:През моите очи аз ги виждам нещата така: Преди да пуснеш подобна тема, нормалното е, първо да си говорил със сервиза за който имаш съмнения и да пробваш да се разберете. От там, ако нямаш адекватна реакция, тогава пускаш подобна тема и е задължително да кажеш кого или кой сервиз имаш предвид.
В момента единственото, което става ясно, е че хленчиш и нямаш смелостта дори да признаеш, кого точно обвиняваш.

Какво да се разбира....изтърбушили са му катализатора и отделно са му взели пари за работа :mhihi: :mhihi:
:bang: :bang: :bang:
Последна промяна joffri на 18 Дек 2013, 22:02, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 18 Дек 2013, 22:02

Как какво да се разбира ве, отиваш в сервиза и им вдигаш панаир. При очаквано неадекватна реакция, най-малкото ще им тегля една камара путки майни поне да ми олекне. Няма да седна да рева във форума като последния мишок.

Следваща

Назад към Извън Темата