Как да осъдя мтел?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Как да осъдя мтел?

Мнение от acer » 18 Дек 2013, 22:09

Бях клиент на мтел 6 години, но последните години 2011/2012 почнаха много здраво да се гаврят. Изпозлвах blackberry с техен план и си надписваха сметките редовно, под 100 не съм падал за 2012 и дори имам 210! а наистина не говоря чак толкова мн по тел, интернет беше само за мейли с включени 10 MB.. накрая ми писна и ноември 2012 отидох 4 пъти за да си прекратя договора предварително, трябваше да платя около 400 лв неустойки, платих си всичко и отношенията ни приключиха.

Този понеделник получих писмо от Frontex че им дължа 90 лв за 4 неплатени фактури :mhihi: :mhihi: Отивам аз до офиса на мтел, ама направо ми е смешно какво обяснение ще получа, понеже знам че няма си признаят нищо, имах приятел от мтел дето ми е разправял как точат.. та служителя вътре ми обяснява, че МТЕЛ не ми взели пари за тия фактури, щото не били начислени, т.е не били излезнали в момента в който съм си плащал неустойките за следващите месеци :mhihi: бях им казал напишете ми на един лист ВСИЧКО каквото ви дължа, за да прекратим договора, плащам си и прекратяваме отношенията си.. така и направих и ето след 1г ме търсят.

най-забавното е че звъннах на оператор за да чуя какво ще ми кажат там.. и онази ми вика, че договора ми бил прекратен, защото не съм си платил последните сметки :conf: :mhihi: и последното ми плащане е било февруари 2013 а дори този в офиса на Мтел потвърди че договора е прекратен ноември 2012 :kuku:

не е за 90-те лева, някъв човек от пазарджик беше ги осъдил тия за 50 хил.лв.. в никъв случай не искам да правя пари на тяхна сметка. искам да си търся правата и да ги осъдя. имам ли някакъв шанс, в случай че не пазя касова бележка? едва ли някой пази касови бележки на по 1 година, те и на това разчитат, така бяха направили и с майка ми... но примерно ако ги запиша операторката и служителя как дават коренно различна информация? как може единият служител да казва че договора съм го прекратил ноември 2012, а другият да казва че сам е прекратен поради неплащане фев 2013?? тия толкова са закъсали, че дори не си синхронизират лъжите.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши ентусиаст
Аватар

Re: Как да осъдя мтел?

Мнение от Kris » 18 Дек 2013, 22:41

Еми като не си пазиш бележките за платените суми, бягай до "ония от офиса" да ти издаде документ, че договора е прекратен еди-кога си. А ако стане после му искай и дубликат на платените сметки или поне документ че не дължиш нищо към еди-коя си дата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 19 Дек 2013, 1:34

Еее, ама такива неща се пазят, бе, колега! Това не е каква да е касова бележка, все пак плащаш неустойка и прекратяваш договор! Отделно трябва да са ти дали поне копие от договора, в което да е изрично описано, че той е прекратен. Имаш всички шансове да ги осъдиш, ако изровиш документите.
Ти до последно си ползвал телефона, така ли? Т.е. не е бил спрян? 4 фактури?
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 19 Дек 2013, 1:39

а хич, още лятото 4-5 месеца преди да спра договора клъцнах картата с ножица и минах на глобул :)

дефакто тая карта не е пускана над 1 година

другото е лош навик, мразя да съхранявам боклуци, излишни бумаги и прочие, кой да знае че след 1 година ще скроят такава глупост. а копие от договора че е прекратен не съм получавал, него може би щях да съхраня.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39

Мнение от Mitaka85 » 26 Дек 2013, 7:05

почти никак.... аз ги съдя от 3 години!

Слави
Аватар

Мнение от © » 05 Мар 2014, 15:57

Дали да не пусна тема как да осъдя глобул? Някой имал ли е проблеми с тях? Има ли място където да се оплача от корпоративните им представители или трябва да го правя само извън Глобул? Все едно една майка ги е раждала - всичките са едни и същи, нагли и без капка срам.... :no:

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 05 Мар 2014, 17:04

Мен ми е интересно някой безпристрастно да разкаже как точно ги правят схемите, защото също съм потръпевш на надписвания.
Подадох молба за обяснение как след като кредитния ми лимит е 50лв. получавам сметки по 100+лв.
Откакто подадох молбата, повече от 65лв. не съм платил, но ми е любопитно много, защото "служителят" в офиса ми обясняваше, как "кредитен лимит" не било лимита на сметката ми .. :banghead:
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 05 Мар 2014, 17:40

bigmurzi написа:Мен ми е интересно някой безпристрастно да разкаже как точно ги правят схемите, защото също съм потръпевш на надписвания.
Подадох молба за обяснение как след като кредитния ми лимит е 50лв. получавам сметки по 100+лв.
Откакто подадох молбата, повече от 65лв. не съм платил, но ми е любопитно много, защото "служителят" в офиса ми обясняваше, как "кредитен лимит" не било лимита на сметката ми .. :banghead:

Ми не е баш,пиле ...
50лв е без ддс за разговори + такса + ддс + още 15% върху 50лв +ддс смЕтай :winky:
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible

Мнение от Djelebov » 05 Мар 2014, 20:59

При мен проблема е с Виваком и отказах да платя каквото и да е, като им казах, че съм приказвал с адвоката си и нямам проблем да заведат дело ако сметнат за необходимо...и че ще ги размажа ;) :

Като бях студент исках да си прекратя договора и отидох с лична карта до офиса на Виваком. Казаха ми, че трябва да пратя молба до София в писмен вид. Тази молба се удовлетворява след над един месец и съответно ставам нашит с 1 такса...Аз обаче се опънах :mhihi:
Казах им, че МОЛБА няма да пратя, щото съм клиент и няма за кво да се моля - като такъв бих пратил заявление, но след като имат офис и в Бургас, в който съм с личната си карта в момента не виждам причина да пращам писмо от пощата с молба, нито със заявление, а просто ще спра да плащам и в един момент ще ми спрат номера автоматично :mhihi:
След година забраниха тия работи с писмата за всички оператори.
Следващите 5 години ме търсиха от агенции за събиране на задължения за 50лв. от който наистина бях изговорил около 15лв със последната такса. Всеки път им казвах да си сметнат колко от тия 50-тина съм говорил (10-15лв.) и колко са таксите и че таксите няма да ги платя на пук, щото въпроса е принципен. Единия път не видях, че са ми звънили и им звъннах аз и говорихме 40 минути с фирмата за събиране на дългове за моя сметка и им казах, че щом се нашивам така да си говорим и да се убеждаваме значи не само ми е забавно, ами въпросът наистина е принципен.
И най-смешното:
Последния път, когато ми се обадиха ми препоръчаха да си платя, щото нямало смисъл да ме осъдят да заплатя 1000 лева след като мога да си платя само 50 в момента. Питах ги дали тези 1000лв. са точно изчислени или просто е няква сума, с която телефониста иска да ме уплаши и да си платя. Казах им, че нямам друга работа и бих прежалил 1000лв. но няма да ми се наложи, защото ако решат да ме съдят - цитирам се: "Ще ви размажа и после всеки друг с моя проблем, от който искате пари ще ви размаже след мен :ranting: " с много гневен тон. ...после имаше още препоръки от страна на телефонистчето, но му казах, че "в момента пари кат вестници, пък и нямам кво да правя по цял ден, така че момента е подходящ за дело, нямам други ангажименти" :mhihi: :mhihi: ;)

Съвет вместо да ги съдиш изчакай да те съдят те и ги размажи, но си намери железни доводи - аз имам много работи насъбрани ;)

ПП Един приятел подвикна на телефона "Питай я с кво е облечена" - слушаше веселбата през цялото време и мислеше си, че говоря с жена :mhihi:
Изображение

Аватар

Мнение от F3P » 05 Мар 2014, 21:49

Djelebov написа:...Съвет вместо да ги съдиш изчакай да те съдят те...

Много, ама МНОГО внимавай с каквито и да е съвети отнасящи се до водене на съдебни дела. Някой ще те послуша и като го посети ЧСИ-то става трагично.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible

Мнение от Djelebov » 05 Мар 2014, 22:25

F3P написа:
Djelebov написа:...Съвет вместо да ги съдиш изчакай да те съдят те...

Много, ама МНОГО внимавай с каквито и да е съвети отнасящи се до водене на съдебни дела. Някой ще те послуша и като го посети ЧСИ-то става трагично.

И ти си прав, всеки случай си е за себе си но затова налисах
Djelebov написа: намери железни доводи ...

Идеята ми е да не се набутва да завежда дело напразно за 90лв., защото след като мобилните оператори рядко го правят, значи не е далавера ;)

А и самата тема е за съвет за дело...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 05 Мар 2014, 22:31

"Как да осъдя Мтел" - звучи като въпрос за сто хиляди :mhihi:
:yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 06 Мар 2014, 3:26

мтел осъдени от българската правосъдна система? :mhihi:

иначе някой запознат ли е добре със закона, каква е сумата заради която могат да заведат дело? една приятелка я плашат, че дължала 50лв от преди 5г, които станали 100 и сега ако не плати ще станат 150 лв и щели да я съдят.. на мен ми звучи като съчинено, но не съм адвокат.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 06 Мар 2014, 11:01

Ако някой има подобен проблем,по-добре е не да се дърви как ще ги съди,ами наистина да заведе дело и пояснявам защо.
Значи,решават че ще ви вземат 50 лева,завежда се дело на което вие НЕ присъствате защото призовкаря "не ви е намерил",това си е стратегия на чси тата,та ако ще да сте президента на републиката и номер 1 в интернет пространството по популярност и дори да живеете срещу чси то което завежда делото-те не ви откриват,защото на делото ако отидете,може да се споразумеете и да платите тея 50 лева или да вземе да докарате адвокат който верно да ги "размаже".
Та,събират се взискателя,чси то и съдията,удрят чукчето и сте осъден да заплатите всички 50 лева+ хонорар на съдията 200 лева+лихви+такси на чси то+"други разходи" на чси то и на края разбирате че сте осъден по запора на сметките.
чси тата така са си направили законите че никой не може да ги пипне,а единственият който има контрол над тях е зам министъра на правосъдието,която онзи ден в една телевизия яростно защитаваше чси тата :banghead:
Ето за това,не им обяснявайте как ще ги накажете ами действайте,защото след като е стигнало да фирма,те са един дол дренки и партия с чси тата,което си е чисто мафиотска структура и на края няма закон в милата ни държава който да ви защити!
Съдете ги и това е!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 06 Мар 2014, 12:44

Мобилните оператори харчат милиони всеки месец за адвокати и партийни услуги, могат да бъдат осъдени само, ако са направили някаква откровена тъпотия, но те в такива случаи се споразумяват тихомълком. В М-тел са ти казали сумата,която дължиш към момента на прекратяване. Често се случва да има нещо за доплащане, но нямаше да са 4 фактури... Така или иначе без документи нямаш шанс. А и служителите им са обучени да лъжат, заблуждават деликатно и манипулират, така че в крайна сметка да те оплетат и да задлъжнееш. Не можеш да докажеш, че един в офиса ти е казал, че дължиш само това. Мен виваком ми врътна схема с един интернет, оплетоха ме във вътрешна бюрокрация като през това време продължаваха да ми изпращат фактури при спряна услуга. И не можах нищо да направя, защото се доверих на служителите им. Е, взеха ми 67 лв., загубиха много повече, но това е друга тема. След един месец отидох и си поисках документ, че не дължа абсолютно нищо, беше голяма драма да го издадат.
Never mistake motion for action...

Следваща

Назад към Извън Темата