Пазаруване от китайски сайтове
Модератор: Общи модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
Пазаруване от китайски сайтове
Здравейте, искам да попитам за някои подробности около пазаруването от китайски сайтове като tinydeal.com, banggood.com, chinabuye.com. Разбрах, че за поръчки до 30лв не се плаща мито, а до някаква друга сума не се плаща и ДДС. Интересува ме от каква сума нагоре се плаща ДДС, защото съм харесал много неща за подараци за празниците и със сигурност ще мина 30лв., но не ми се иска да плащам ДДС.
П.С. И другото, което исках да попитам е предварително ли плащам или като стоката дойде? И в пощата ли идва или до вратата?
П.С. И другото, което исках да попитам е предварително ли плащам или като стоката дойде? И в пощата ли идва или до вратата?

Re: Пазаруване от китайски сайтове
До 30 лв не се плаща нищо. Над 30лв плащаш ДДС, мито мисля че е над 300, но не съм сигурен. Имай предвид, че в цената влиза и доставката, тоест ако поръчаш нещо за 29лв + 10лв доставка, на митницата ще ти праснат ДДСто + висенето и разкарването по гишетата.
Не Мы такие, Жизнь такая
- dzvonko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46, 320д, 136к.с.
При пазаруване от всякакви такива сайтове, най-добре е за разплащане да използваш PayPal (ако сайта го предлага). Ако не работят с PayPal, рискът си е твой, защото трябва да платиш с кредитна/дебитна карта. Относно това дали ще платиш ДДС - питай продавача какво ще напише на пликчето. Като изпращат дадена стока, цената е обявена отгоре на пакета. Повечето китайци от които съм пазарувал пишат 10$/gift и всичко е наред - взимаш си пратката от пощата. Ако е по-голяма сума - отдели си 1-4 часа за ходене до митницата и освобождаване на пратката.
- Georgi_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х3 § Lupo
Пейпал задължително. Голяма част от китайците са с безплатна доставка, така че е по-добре да пазаруваш нещата поотделно и ги помоли изрично да пишат суми не по-големи от 15 до 20$ вкл. доставка или подарък/мостра. А ако мислиш да пазаруваш нещо за предстоящите празници, имай предвид че си закъснял безвъзвратно, освен ако нямаш предвид куриер, но тогава си 100% на митница.
Успех!
Успех!
- mohsinj677
- Потребител
-
преди известно време спряха да ми работят А-то и шифта на лаптопа (toshiba satellite L850) и се чудя има ли някакъв друг начин освен смяна на клавиатурата да ги накарам да заработят?
Mohsin
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Какво общо има неработещия ти компютър с темата ?
Смени си клавиатурата няма друг начин.

Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
6 мнения
• Страница 1 от 1