Пазаруване от китайски сайтове

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46

Пазаруване от китайски сайтове

Мнение от Empty_Head » 19 Дек 2013, 17:52

Здравейте, искам да попитам за някои подробности около пазаруването от китайски сайтове като tinydeal.com, banggood.com, chinabuye.com. Разбрах, че за поръчки до 30лв не се плаща мито, а до някаква друга сума не се плаща и ДДС. Интересува ме от каква сума нагоре се плаща ДДС, защото съм харесал много неща за подараци за празниците и със сигурност ще мина 30лв., но не ми се иска да плащам ДДС.

П.С. И другото, което исках да попитам е предварително ли плащам или като стоката дойде? И в пощата ли идва или до вратата? :dunno:
Изображение

Потребител
Аватар

Re: Пазаруване от китайски сайтове

Мнение от stefanoff » 19 Дек 2013, 18:11

До 30 лв не се плаща нищо. Над 30лв плащаш ДДС, мито мисля че е над 300, но не съм сигурен. Имай предвид, че в цената влиза и доставката, тоест ако поръчаш нещо за 29лв + 10лв доставка, на митницата ще ти праснат ДДСто + висенето и разкарването по гишетата.
Не Мы такие, Жизнь такая

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46, 320д, 136к.с.

Мнение от dzvonko » 19 Дек 2013, 18:23

При пазаруване от всякакви такива сайтове, най-добре е за разплащане да използваш PayPal (ако сайта го предлага). Ако не работят с PayPal, рискът си е твой, защото трябва да платиш с кредитна/дебитна карта. Относно това дали ще платиш ДДС - питай продавача какво ще напише на пликчето. Като изпращат дадена стока, цената е обявена отгоре на пакета. Повечето китайци от които съм пазарувал пишат 10$/gift и всичко е наред - взимаш си пратката от пощата. Ако е по-голяма сума - отдели си 1-4 часа за ходене до митницата и освобождаване на пратката.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х3 § Lupo

Мнение от Georgi_G » 19 Дек 2013, 18:52

Пейпал задължително. Голяма част от китайците са с безплатна доставка, така че е по-добре да пазаруваш нещата поотделно и ги помоли изрично да пишат суми не по-големи от 15 до 20$ вкл. доставка или подарък/мостра. А ако мислиш да пазаруваш нещо за предстоящите празници, имай предвид че си закъснял безвъзвратно, освен ако нямаш предвид куриер, но тогава си 100% на митница.
Успех!

Потребител
Аватар

Мнение от mohsinj677 » 20 Дек 2013, 9:02

преди известно време спряха да ми работят А-то и шифта на лаптопа (toshiba satellite L850) и се чудя има ли някакъв друг начин освен смяна на клавиатурата да ги накарам да заработят?
Mohsin

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 20 Дек 2013, 21:23

Какво общо има неработещия ти компютър с темата ? :kuku: Смени си клавиатурата няма друг начин.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

Назад към Извън Темата