Видео проектор.
Модератор: Общи модератори
53 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Видео проектор.
Дайте някакво инфо за видеопроектор за домашно ползване. Ще гледам предимно филми на тъмно. Повече ме интересува как се гледа 3D на такова устройство и трябва ли някакъв специален екран и с какви очила става. В нас имам една гола стена 4,5 метра и мисля да я приспособя за екран. Как трябва да я обработя. Най-големият екран който срещнах да се продава беше 2 метра, така че ще трябва сам да си го изработя. Каква е разликата между скъпите и евтините устройства и какво да гледам. В работата имахме някакъв евтингяс Ейсър и го разцепихме от гледане на филми и качеството беше прилично. Накрая шефа го прибра, но все пак издържа една година безмилостна експлоатация. Какво повече ще получа ако взема нещо съпо. Живота на лампата не ме интересува, защото докато минат 3-те хиляди часа, ще е излязло нещо принципно ново и така или иначе ще сменя устройството. Просто съпругата ми иска да и спретна домашно кино в едната стая и от към озвучаване съм го докарал перфекция, но от към образ не съм наясно. Говорим за кино, не за плазми и телевизори.......
Sent from my B1-711 using Tapatalk
Sent from my B1-711 using Tapatalk
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Re: Видео проектор.
На коледното парти на Е30-каджийте, също имахме проектор, поради липсата на екран и 1-2 пукнатини в гаража където го правихме, импровизирахме с дебели листи бял картон. Залепихме го на стената и стана много приятно.

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Е кажи какъв е деее

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Щом устройството предзназначено за презентации ти се е виждало добре значи нямаш яд да си купиш каквото и да е в общи линии.
Екрани си има платнени. Не мисля, че ако държиш малко повече на качеството прожектирането на стена е добра идея.
Разликата между скъпи и евтини в резолюцията, контраст, осветеност, и т.н. Евтините изглеждат все едно го гледаш през вода, цветовете са бледи и неестествени. Добрите се доближават до изображението, което има в киното.
Екрани си има платнени. Не мисля, че ако държиш малко повече на качеството прожектирането на стена е добра идея.
Разликата между скъпи и евтини в резолюцията, контраст, осветеност, и т.н. Евтините изглеждат все едно го гледаш през вода, цветовете са бледи и неестествени. Добрите се доближават до изображението, което има в киното.
- rosendaal
-
-
- Кара: '74 3.0CSi
- Мечтае да кара: made by pininfarina
- Детайли за колата: винаги над 200 к.с.
Виж Optoma ML550.Ако те устройва след като прочетеш и като цена-отиди и виж на живо как е.
Има си памет,кард и УСБ.
Има си памет,кард и УСБ.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- rosendaal
-
-
- Кара: '74 3.0CSi
- Мечтае да кара: made by pininfarina
- Детайли за колата: винаги над 200 к.с.
Мен ми вършеше перфектна работа.Даже и в светла стая.
Но щом не ставал ,автора на темата да не го взима под внимание.
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
http://www.projectorcentral.com
Този сайт е може би най- обективния като опре до сравняване и класации.
Този сайт е може би най- обективния като опре до сравняване и класации.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
rosendaal написа:Мен ми вършеше перфектна работа.Даже и в светла стая.
Той си е супер ама е по-скоро за бизнес цели, а не за домашно кино.
- /ASTERIX/
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на китайско
Имам един NEC на 100h но поради смяна на жилището стана неизползваем.
Ако си от София ела да ти го пусна за да прецениш дали те устройва, според мен е перфектен за филми, за 3Д не става, евтино ще ти го цаним
Бонус екран...
Ако си от София ела да ти го пусна за да прецениш дали те устройва, според мен е перфектен за филми, за 3Д не става, евтино ще ти го цаним

Бонус екран...

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
/ASTERIX/ написа:Имам един NEC на 100h но поради смяна на жилището стана неизползваем.
Ако си от София ела да ти го пусна за да прецениш дали те устройва, според мен е перфектен за филми, за 3Д не става, евтино ще ти го цаним![]()
Бонус екран...
Късно...вече си купих.
След като един ден четох в сайта дето го публикува Алекс, разбрах че мисията за 3Д е мисия невъзможна под 4 хиляди, като не броим цената на очилата и екрана. Примирих се че 3Д ще си гледам само на телевизора, не че съм гледал повече от три филма...За системите намерих някакво пряко сравнение в тубата и се оказва, че 3 LCD има много по добро насищане на цветовете, DLP пък вади по-добър контраст. Накрая отидох в една от големите вериги и накарах момчетата да ми пуснат всичко което имат и се вписва в бюджета ми и Сони издуха всички по картина, като някой от конкурентите му бяха с близо 400 лева по-скъпи и си купих Сони.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Пусни снимка де
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Kroki написа:Пусни снимка де
И кажи колко струва деееее,модел,екран....че и аз съм се запалил нещо

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
SONY VPL-DW126 но нямам снимка. Водят го бизнес проектор, но при директно сравнение извади най-хубава картина в ценовия клас до 1800 лева, колкото имах. Затова и го купих. Параметрите по книга са едно, на практика е нещо съвсем друго - видях го с очите си. В случая контрастът и цветовата наситеност са по-важни от резолюцията. Сега не ми се говори как си вкарах лаптопа в магазина и кой от персонала ми е роднина, но имах възможността да пусна няколко мoдела през HDMI и повечето бяха някак си бледи. Разликата между голямата резолюция и по-малката се забеляза, но при директното сравнение най-много бие на очи насищането на цветовете и контраста. Някой проектори бяха скъпи защото са малки, други бяха скъпи защото четат от хиляда източника, някой бяха малко по-контрастни но с калпави цветове. На Сони цветовете бяха много по-ярки и контрастът приемлив. За екрана пак не ми се говори, защото едни комшийчета ми ми го подариха. Професионален екран, приватизиран от Италия, докато момчетата се занимавали със строителство. Прибрали го, само платното, което е 4 на 2,50 метра, защото може да потрябва и така си стояло три години и се чудели дали да си направят покривало на каросерията на пикапа от него, ама го пробвали и не било непромокаемо. Добре, че се ожалих, че ми трябва екран в местното барче, че така щеше да си го изядат мишките в мазето. Материята е нещо като изкуствена кожа, не точно бяла, малко сивее, на микроскопични дупчици. Никой не знае колко струва, защото е задигнато с кашона от един строеж, с което никой не се гордее. Ама според думите на момчетата, било докарано за екран за кино в сградата в която работели и случайно никой не го пазел и на кашона му поникнали крачета и побягнал и се пъхнал в багажника на комбито им.....Само го опънах за проба и разликата между стената и екрана е убийствена. Тия дни ще измисля как да го опъна и да му направя рамка и ще го снимам.
53 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4