Куче и котка???
Модератор: Общи модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Куче и котка???
Здравейте,за много години!
Някой има ли опит със сприателяване на куче и ктока
Котарака е на 5г и ни е пръв домашен любимец,но сега по непредвидени обстоятелства се сдобихме и със кученце на 2 месеца
Ако успееме да ги сприятелиме ще си останат и двамата,но ако не стане на кутрето ще трябва да му се търси нов стопанин,което не ми се иска
Та ако някой има опит да помага
Някой има ли опит със сприателяване на куче и ктока

Та ако някой има опит да помага

- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Re: Куче и котка???
predel написа:Кой трябва да е доминантата?
Ми предпочитам да няма доминиращ,но е неизбежно маи

Остави ги и ще свикнат, още повече щом кучето е малко на възраст 

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
До месец са ОК...само пази кучето на първо време да не го уцели котарака по някое око, че докато е малко не може да се пази. Имах навремето сиамка с пудел и после пудела го смени афганец, а после сиамката една улична превъзходна. Щом едното животно е бебе няма да има кой знае какви ексцесии
Винаги кучето е надрано ...

Ubi dubium, ibi libertas
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Най-добрият ми приятел имаше сиамка с булонка, като не помня кое беше първо и второ, ама нямаше проблем и да спят заедно. Ще свикнат, само както ти е казал колегата, пази кучето да не го набара котарака някъде само. Така си дръж кучето от време на време в близост до котарака, ама не прекалено за да не му го натрапваш, че и без това вече не се чувства съвсем добре.
Котките са изключително привързани към къщата си, докато кучетата повече към стопанина.
Аз имах котка на близо 10 години когато и доведох мъжка булонка на двора и след време свикна. Кучето гонеше абсолютно всяка улична котка, само с моята не се занимаваше, ама в началото отнесе някоя лапа по муцуната.

Аз имах котка на близо 10 години когато и доведох мъжка булонка на двора и след време свикна. Кучето гонеше абсолютно всяка улична котка, само с моята не се занимаваше, ама в началото отнесе някоя лапа по муцуната.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Не ги насилвай по никакъв начин. Те сами ще си се оправят. Обикновено стремежа за "запознанство" обърква нещата. Няма начин да не свикнат.
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
У нас си гледаме котка и хъски, като първо беше котакът. Сприятелиха се много бързо, но и бяха само на месеци. Сега си спинкат заедно и се гушкат, просто много сладка картинка.
При теб със сигорност ще е им е необходимо малко повече време, но ще свикнат.
Ето ги тука току-що изкъпани и двамцата...

При теб със сигорност ще е им е необходимо малко повече време, но ще свикнат.
Ето ги тука току-що изкъпани и двамцата...

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- a bmw driver
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '97, Е36 320i touring
- Мечтае да кара: M5
- Детайли за колата: techno violet metallic
Ще свикнат с времето. Преди време имахме котка на 5-6 години и си взех каракачанска овчарка на 1мес. и нямаше проблеми. Само след това кучето гонеше котките да си играе стях 

BMW не може да се опише, трябва да се почувства.

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
BMW Power ACM написа: ... Котките са изключително привързани към къщата си, докато кучетата повече към стопанина.
...
По принцип са така котките, но сиамците понякога правят изключение... Имал съм няколко, ето тук е последният:

Значи този котарак (на снимките) имаше някак "кучешко", нетипично за котка поведение. Познаваше ме и ходеше след мен по улицата. Обичаше да пътува, често съм го возил в колата и съм го пускал в напълно непознати местности, дори в гората - винаги идваше като го повикам. Обичаше също да се къпе, дори лятото сам влизаше леген с вода. И нямаше страх от нищо - няколко пъти е нападал и гонил кучета (няколко пъти по-големи от него), виждал съм го да минава буквално през глутница ръмжащи улични псета, без дори да ги погледне. Не беше голям, но много набит и силен, страхотен ловец и биткаджия, и същевременно - много мил и гальовен. Та той също се беше сприятелил с една булонка от съседната къща - разхождаха се заедно из махлата и дори пазеше кученцето от другите (улични) кучета. Голяма атракция бяха двамата...
Excellent! Steven is my name!
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Имаме лек напредък
Котарака дойде до вратата на кухнята и не хъска,а се срамува нещо и се бута с бузата в стената
Аз държах кутрето в мене и като почна да се бунтува и да иска да ходи при котака той си се шмугна обратно в стаята под завивката,голям образ 

- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Обикновено, когато се слагат 2 животни, които се бият в едно жизнено пространство, а по-силното е вече настанено там, се процедира по следния начин:
1. Извежда се "стопанина".
2. Настанява се новото, по-слабо животно.
3. Изчакват се наколко дни за да приеме новото животно ареата като свой.
4. Довежда се по-силното животно.
Пак може да се бият, но боя винаги ще е доста по-умерен от боя, който би се получил, ако по-силния е бил там при довеждането. Това е много важно при животни, които се бият до смърт.
1. Извежда се "стопанина".
2. Настанява се новото, по-слабо животно.
3. Изчакват се наколко дни за да приеме новото животно ареата като свой.
4. Довежда се по-силното животно.
Пак може да се бият, но боя винаги ще е доста по-умерен от боя, който би се получил, ако по-силния е бил там при довеждането. Това е много важно при животни, които се бият до смърт.
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Borymeckata написа:BMW Power ACM написа: ... Котките са изключително привързани към къщата си, докато кучетата повече към стопанина.
...
По принцип са така котките, но сиамците понякога правят изключение...
Значи този котарак (на снимките) имаше някак "кучешко", нетипично за котка поведение. Познаваше ме и ходеше след мен по улицата. Обичаше да пътува, често съм го возил в колата и съм го пускал в напълно непознати местности, дори в гората - винаги идваше като го повикам. Обичаше също да се къпе, дори лятото сам влизаше леген с вода. И нямаше страх от нищо - няколко пъти е нападал и гонил кучета (няколко пъти по-големи от него), виждал съм го да минава буквално през глутница ръмжащи улични псета, без дори да ги погледне. Не беше голям, но много набит и силен, страхотен ловец и биткаджия, и същевременно - много мил и гальовен. Та той също се беше сприятелил с една булонка от съседната къща - разхождаха се заедно из махлата и дори пазеше кученцето от другите (улични) кучета. Голяма атракция бяха двамата...
Личи си от снимките, че е здрав. Аз имам бели персийски, а мъжкия е доста голям(не съм го кастрирал или други подобни тъпотии)и на два пъти е бягал. Това, което прави докато го гоня по съседните покриви(

Женската ми котка имаше котета по едно време и моя най-добър приятел, който има Самоед, дойде за нещо у нас и котката не го пусна да влезе, ама буквално. Полудя, тръгна да скача отгоре му, аз се помъчих да я спря и да я успокоя, тръгна и на мен да скача като стабилно ме одра, нашия изчезна със скоростта на бит ****

Преди време имах една рошава котка, не беше породиста, може би имаше ген от някой ангорец. Та тя гонеше доста големи кучета от двора ако някое беше влезнало. Имам една стара култова снимка как една овчарка се мъчи да я направи...нещо си, ама нашата с тройно настръхнала опашка и посяга с лапата към кучето и онова просто си излезе.

Та котешкия гняв съвсем не е за подценяване.
In God we trust, all others we track.

- DriftoMania
- Потребител
-
- Мечтае да кара: F10 ///M5
BMW Power ACM написа:...аз се помъчих да я спря и да я успокоя, тръгна и на мен да скача като стабилно ме одра...

Иначе в момента живея в жилище с куче и котка, кучето живее в отделна стая и се извежда на разходка и мерне ли котката в коридора, тръгва да и се радва, а онова настръхва и съска

23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2