Има ли някой с MICRA 1.5d 65 hp Жена ми иска една такава.
Модератор: Общи модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Има ли някой с MICRA 1.5d 65 hp Жена ми иска една такава.
Има ли някой с MICRA 1.5d 65 hp Жена ми иска една такава и нямам представа какво да гледам.
Ако може да дадете някакъв съвет.
Благодаря.
Благодаря.
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Re: Има ли някой с MICRA 1.5d 65 hp Жена ми иска една такава
slav_j написа:Има ли някой с MICRA 1.5d 65 hp Жена ми иска една такава и нямам представа какво да гледам.
Благодаря.
Имам наблюдение за една микра 2006та година 1.3 16v жена я кара и като цяло за почти 2-години колата е мармалад но още върви...
И аз скоро ще купувам кола за жена ми (която не иска BMW,е иска да но новата 1чка..

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- RED_LABEL
- Потребител
-
- Кара: E60 530d 04'
- Мечтае да кара: X6 50d
Имам приятел с точно такава микра и казва че е много доволен от колицата, здрава е ,но и да има ремонт не са скъпи частите.Аз съм свидетел на смяна на задни амортисьори- 95 лв. парчето някакво средно качество, водна помпа- 50 лв. , ангренажен ремък и ролка около 130 по спомен, много малко гори около 4-5 извънградско,возията е доста твърда и в купето е тясно ама няма как малка кола е.Това са моите наблюдения дано са ти от полза колега 

Страхотна платформа. Много приятна за каране, но много неудобни педали. Натискам спирачките докато давам газ. За жена е супер удобна.
Изключително широка за класа си.
Относително приятни материали за класа си. Даже добри.
Няма скърцане и хлопане след 6 години градско каране. Аз съм откровено впечатлен от този факт.
Адски здраво окачване, много хубави спирачки.
Лошата новина е, че съм отвратен от качеството на бензиновият мотор. Като поведение е страхотен, но изпълнението му е ужасно. Един път вече хвърли двигател на магистралата.
И то не прегряване, а изтече маслото, понеже от различното температурно разширение на материалите (капака на веригата спрямо блока), се е получила хлабина, през която е изтекло на практика всичкото масло от двигателя.
Като цяло, определено е добра машина. Аз след двигателните драми от такова идиотско естество на бензинката, вече съм много резервиран.
Изключително широка за класа си.
Относително приятни материали за класа си. Даже добри.
Няма скърцане и хлопане след 6 години градско каране. Аз съм откровено впечатлен от този факт.
Адски здраво окачване, много хубави спирачки.
Лошата новина е, че съм отвратен от качеството на бензиновият мотор. Като поведение е страхотен, но изпълнението му е ужасно. Един път вече хвърли двигател на магистралата.
И то не прегряване, а изтече маслото, понеже от различното температурно разширение на материалите (капака на веригата спрямо блока), се е получила хлабина, през която е изтекло на практика всичкото масло от двигателя.
Като цяло, определено е добра машина. Аз след двигателните драми от такова идиотско естество на бензинката, вече съм много резервиран.
- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
Ако говорите за 1.5dci мотора на рено много далече бягайте 

/// 6>4

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
TheKiller написа:Ако говорите за 1.5dci мотора на рено много далече бягайте
Епа кво му е на тос мотор

Направо си е бетон.Имаме три такива служебни купени нови през 2009-та сега са на по 350к - сменят се само свещи ангренажи и масла.
Единия лееко омаслява към кулера , а па другия веднъж му носихме дюзите на ултразвук и тва е.
Може би се бъркаш с по-големите дци-та на рено , за тях и аз съм чувал че трябва да се бяга на далеко

- TheKiller
- младши ентусиаст
-
Ми имам близък приятел с магазин за авточасти на рено и вика,че тоя мотор е пълен боклук,хвърля най-много дюзи доста често(които се сещате,че не са никак евтини),не е като да не хвърля и турбини,валове и за каквото се сетите,вика ми баце на г*за ше си татуирам дци,замогна се от тоя мотор

/// 6>4

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
dci е 100 коня - тоя ше да е некой без турбина та да е 65...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- TheKiller
- младши ентусиаст
-
Binev_OuT написа:TheKiller написа:Ако говорите за 1.5dci мотора на рено много далече бягайте
Епа кво му е на тос мотор![]()
Направо си е бетон.Имаме три такива служебни купени нови през 2009-та сега са на по 350к - сменят се само свещи ангренажи и масла.
Единия лееко омаслява към кулера , а па другия веднъж му носихме дюзите на ултразвук и тва е.
Може би се бъркаш с по-големите дци-та на рено , за тях и аз съм чувал че трябва да се бяга на далеко
Принципно ми казаха,че тия с евро 4 (по-новите) били доста по здрави,но първите са трагични

/// 6>4

- Механджията
- кандидат ентусиаст
-
при нисан тоя мотор не е успешен, не е за препоръчване. това за конете - относително е, има го в амнайсе различни варианта, 65, 70, 75, 80, 85, 90, 100, 105, 110 коня в рена, дачии, нисани и т.н. ... някои са с турбини с променливи геометрии
за мен е най-добре да се вземе с 1.6 мотора, ако става дума за микра К12, ако е К11 - имам такава от 5 години, жена ми я пука от каране и е пълен чук тая кола, евтини части и поддръжка, 1.0 двувалов мотор с верига, 770 кила тегло, добър клиренс и вътрешно пространство.
за мен е най-добре да се вземе с 1.6 мотора, ако става дума за микра К12, ако е К11 - имам такава от 5 години, жена ми я пука от каране и е пълен чук тая кола, евтини части и поддръжка, 1.0 двувалов мотор с верига, 770 кила тегло, добър клиренс и вътрешно пространство.
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...

- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
1.5dci = Рено = бягай далеч. Не искам да споря с никого, това е само мое мнение.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
Напълно подкрепям колегите-изключително проблемен двигател!Имам наблюдения над ''рендета'' с dci и от там съм стигнал до този извод.Имам познати с бензинови К11 които ги карат от по 4-5 години на сам и нямат никакви ядове с тях,но за К12 не знам. 

- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Ако е 1.5дци рено двигател няма страшно общо взето.Очаквани проблеми около 110-150к км турбина 220-250к км дюзи.Двигателя като двигател е доста здрав, не е като 1.9дци или 2.2 - мали мали.Ако е гледана количката си заслужава.Който иска да ги плюе 1.5дци или 1.9дци имат си същите проблеми като 2.0д, 3.0д на бмв.И не ме нападайте това са впечатления от мен, работя в една не малка автоморга в Русе и минават какви ли не хора.Така, че колега само гледай да е добре двигател турбина и дюзи.И не я оставяй с да и свършва нафтата, че си е приключение.

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2