Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Модератор: Общи модератори
- vaykisss
- младши ентусиаст
- Мнения: 252
- Регистриран на: 18.11.2009
- Местоположение: Майна таун
- Пол: Мъж
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
Re: Въпрос за свинско
ето ги мойте от които остана само едно цяло парче
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- xela
- младши ентусиаст
- Мнения: 350
- Регистриран на: 12.04.2005
- Пол: Мъж
- Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
- Мечтае да кара: E30 - M3
- r19
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 245
- Регистриран на: 29.05.2011
- Местоположение: Плевен/София
- Пол: Мъж
- Кара: 412 Turbo/323ti
- Мечтае да кара: Mig-29
- Детайли за колата: Old school!
Re: Въпрос за свинско
Малко съм в страни от темата но се заговори за пастърми и сушени филенца..
Та някой би ли споделил хубава рецепта за телешка(може и свинска) пастърма
Та някой би ли споделил хубава рецепта за телешка(може и свинска) пастърма
- ивайло81
- младши ентусиаст
- Мнения: 301
- Регистриран на: 8.02.2008
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
Re: Въпрос за свинско
Вкъщи жената осолява месото и го оставя за 24 часа. След което измива, и овалва в червен пипер и чубрица. Не е солено, сервира се с изстискан лимон . Ако се нарежат тънки парчета става за 4-5 дена. И се изкарват на тераса, на въздух. Само вечер вътре. Една година пробвахме и с подправка която купихме специално за това месо. Бяла като малко по-едра сол. Овалва се и се нарежда в тенджера. След 3 дена се обръща месото. Като през това време се изхвърля водата която събира. И след 6 дена се овалва в червен пипер и 2-3 дена закачено и е готово.
Re: Въпрос за свинско
Така и така сте подхванали темата за мезетата Какво мислите за добрия стар свински бут по еленски. Филетата може и да си ги сготвиш, ама това като престои известно време посипано в морска сол и после на течение става магическо. За протокола на терасата в града няма да стане, само ще се развали После трябва само остър нож и голяма кана с червено вино
- dan-dam
- ентусиаст
- Мнения: 1011
- Регистриран на: 18.01.2009
- Местоположение: София, ама съм от село
- Пол: Мъж
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Re: Въпрос за свинско
Ето моето производство.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Re: Въпрос за свинско
r19 написа:Малко съм в страни от темата но се заговори за пастърми и сушени филенца..
Та някой би ли споделил хубава рецепта за телешка(може и свинска) пастърма
http://www.zvezdev.com/bg/recepta-id-2640/
При мен солта дойде малко, но другия път ще знам.
Селото се оказа точно във града
- bum_bum
- старши ентусиаст
- Мнения: 12066
- Регистриран на: 22.07.2003
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: турбо бмв
Re: Въпрос за свинско
И аз уважавам домашното
Тая година около 60 кила има и 30 сланина + разни пастърми, пуски, бабеци и даже малко филе от елен барнахме. Само читаво магарешко няма от къде.
За солта най- добре я опитвай. Като постои 12 часа примерно си режи някъде от по-вътрешните части и на няколко часа я тествай.
Приспособление за сушене гледах че правят от стар хладилник. Тва ще е идеално за лятото.
Тая година около 60 кила има и 30 сланина + разни пастърми, пуски, бабеци и даже малко филе от елен барнахме. Само читаво магарешко няма от къде.
За солта най- добре я опитвай. Като постои 12 часа примерно си режи някъде от по-вътрешните части и на няколко часа я тествай.
Приспособление за сушене гледах че правят от стар хладилник. Тва ще е идеално за лятото.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Kroki
- Дон Кроки
- Мнения: 3908
- Регистриран на: 14.01.2009
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Re: Въпрос за свинско
Тая снимка, все едно е от нас.. И ние сме така, но определено другата година ще пробвам рецептите за пастърмата..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Cyberloner
- младши ентусиаст
- Мнения: 361
- Регистриран на: 5.08.2007
- Местоположение: София
- Кара: е53
Re: Въпрос за свинско
@bum_bum я дай рецептата за тия суджуци, че огладнях като ги гледам само
- hell's angel
- младши ентусиаст
- Мнения: 526
- Регистриран на: 27.02.2002
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: овца във вълча кожа...
Re: Въпрос за свинско
Пастърмата става по-добра с телешко или говеждо
Класиката е 72 часа в морска сол под капак, като се проверява и се излива всичко течно...
После 12 часа в студена вода, като през 3 часа се сменя водата ( тук тактиката е да се слага щипка,две сол в новата вода)
Следва яко натискане м/у две дъски - масив и да не е чам.
Като кайзеровате-не направо в подправките на сухо, а ги разбъркайте с малко бяло вино да стане като гъста каша
Джърки фенове има ли ?
Класиката е 72 часа в морска сол под капак, като се проверява и се излива всичко течно...
После 12 часа в студена вода, като през 3 часа се сменя водата ( тук тактиката е да се слага щипка,две сол в новата вода)
Следва яко натискане м/у две дъски - масив и да не е чам.
Като кайзеровате-не направо в подправките на сухо, а ги разбъркайте с малко бяло вино да стане като гъста каша
Джърки фенове има ли ?
Ubi dubium, ibi libertas
- B U L L I
- Дон Хуан де Маркофф
- Мнения: 6033
- Регистриран на: 1.06.2002
- Местоположение: Стара Загора/Казанлък
- Пол: Мъж
- Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
- Мечтае да кара: X6 cabrio
Re: Въпрос за свинско
бон филето се намира от вътрешната страна към ребрата,някои му казват малката рибица
понеже като се свали тежи мин. 300гр.
конта филето се намира от горе от двете страни на гръбнака,някои му казват голяма рибица,
за повече ориентиране мога да кажа,че когато не се обезкости се кълца за ония сухи пържолки,на които всички
казват котлет.естествено котлета бива с кост и без кост.
аз тази година си изподарих суджуците,понеже ме мързи да ги марданя и затова си осолих сланинка,която след това
опуших за по приятен аромат.
други въпроси към професора в тази област
понеже като се свали тежи мин. 300гр.
конта филето се намира от горе от двете страни на гръбнака,някои му казват голяма рибица,
за повече ориентиране мога да кажа,че когато не се обезкости се кълца за ония сухи пържолки,на които всички
казват котлет.естествено котлета бива с кост и без кост.
аз тази година си изподарих суджуците,понеже ме мързи да ги марданя и затова си осолих сланинка,която след това
опуших за по приятен аромат.
други въпроси към професора в тази област
http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.
- dan-dam
- ентусиаст
- Мнения: 1011
- Регистриран на: 18.01.2009
- Местоположение: София, ама съм от село
- Пол: Мъж
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Re: Въпрос за свинско
Сланинката след осоляването и аз я опушвам. След това директна консумация или шпиковане с чесънче и овалване в подправки. Другата седмица ми предстои това упражнение със сланината
- bum_bum
- старши ентусиаст
- Мнения: 12066
- Регистриран на: 22.07.2003
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: турбо бмв
Re: Въпрос за свинско
И не слагайте фосфатна тор в луканките, че и такава рецепта ми предложиха
Помня само солта, че беше 10 грама на кило, кимион, пипер и кардамон има ама трябва да питам колко, че аз съм само чирак и въртя машинката за пълнене
Cyberloner написа:@bum_bum я дай рецептата за тия суджуци, че огладнях като ги гледам само
Помня само солта, че беше 10 грама на кило, кимион, пипер и кардамон има ама трябва да питам колко, че аз съм само чирак и въртя машинката за пълнене
Re: Въпрос за свинско
солта бумбум ако не се лъжа е 20 грама, иначе на мен суджука ми овкусява един роднина , слага индийско орехче и вкуса е уникален
Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани