Въпрос за свинско,винско и др.подобни

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 252
Регистриран на: 18.11.2009
Местоположение: Майна таун
Пол: Мъж
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

Re: Въпрос за свинско

Мнение от vaykisss » 06 Яну 2014, 22:51

:lalala: ето ги мойте от които остана само едно цяло парче
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 350
Регистриран на: 12.04.2005
Пол: Мъж
Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
Мечтае да кара: E30 - M3

Re: Въпрос за свинско

Мнение от xela » 06 Яну 2014, 22:54

Май и Спенс е имал същите терзания :clap: :
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 245
Регистриран на: 29.05.2011
Местоположение: Плевен/София
Пол: Мъж
Кара: 412 Turbo/323ti
Мечтае да кара: Mig-29
Детайли за колата: Old school!

Re: Въпрос за свинско

Мнение от r19 » 06 Яну 2014, 23:25

Малко съм в страни от темата но се заговори за пастърми и сушени филенца.. :mhihi: :mhihi:
Та някой би ли споделил хубава рецепта за телешка(може и свинска) пастърма :P
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 301
Регистриран на: 8.02.2008
Кара: 320 i
Мечтае да кара: Е90 пак бензин

Re: Въпрос за свинско

Мнение от ивайло81 » 06 Яну 2014, 23:31

Вкъщи жената осолява месото и го оставя за 24 часа. След което измива, и овалва в червен пипер и чубрица. Не е солено, сервира се с изстискан лимон :). Ако се нарежат тънки парчета става за 4-5 дена. И се изкарват на тераса, на въздух. Само вечер вътре. Една година пробвахме и с подправка която купихме специално за това месо. Бяла като малко по-едра сол. Овалва се и се нарежда в тенджера. След 3 дена се обръща месото. Като през това време се изхвърля водата която събира. И след 6 дена се овалва в червен пипер и 2-3 дена закачено и е готово.

Потребител
Аватар
Мнения: 0
Регистриран на: 27.08.2013

Re: Въпрос за свинско

Мнение от Hades__ » 06 Яну 2014, 23:43

Така и така сте подхванали темата за мезетата :) Какво мислите за добрия стар свински бут по еленски. Филетата може и да си ги сготвиш, ама това като престои известно време посипано в морска сол и после на течение става магическо. За протокола на терасата в града няма да стане, само ще се развали :) После трябва само остър нож и голяма кана с червено вино :D

ентусиаст
Аватар
Мнения: 1011
Регистриран на: 18.01.2009
Местоположение: София, ама съм от село
Пол: Мъж
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Re: Въпрос за свинско

Мнение от dan-dam » 06 Яну 2014, 23:51

Ето моето производство.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 237
Регистриран на: 16.08.2004
Местоположение: Варна
Пол: Мъж

Re: Въпрос за свинско

Мнение от paxaH » 07 Яну 2014, 0:31

r19 написа:Малко съм в страни от темата но се заговори за пастърми и сушени филенца.. :mhihi: :mhihi:
Та някой би ли споделил хубава рецепта за телешка(може и свинска) пастърма :P


http://www.zvezdev.com/bg/recepta-id-2640/

При мен солта дойде малко, но другия път ще знам.
Селото се оказа точно във града

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 12066
Регистриран на: 22.07.2003
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: турбо бмв

Re: Въпрос за свинско

Мнение от bum_bum » 07 Яну 2014, 10:44

И аз уважавам домашното :mhihi:

Тая година около 60 кила има и 30 сланина + разни пастърми, пуски, бабеци и даже малко филе от елен барнахме. Само читаво магарешко няма от къде.

За солта най- добре я опитвай. Като постои 12 часа примерно си режи някъде от по-вътрешните части и на няколко часа я тествай.

Приспособление за сушене гледах че правят от стар хладилник. Тва ще е идеално за лятото.


ImageUploadedByTapatalk1389083988.027396.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Мнения: 3908
Регистриран на: 14.01.2009
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Re: Въпрос за свинско

Мнение от Kroki » 07 Яну 2014, 13:02

Тая снимка, все едно е от нас.. И ние сме така, но определено другата година ще пробвам рецептите за пастърмата..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 361
Регистриран на: 5.08.2007
Местоположение: София
Кара: е53

Re: Въпрос за свинско

Мнение от Cyberloner » 07 Яну 2014, 13:31

@bum_bum я дай рецептата за тия суджуци, че огладнях като ги гледам само :yammy:

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 526
Регистриран на: 27.02.2002
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: овца във вълча кожа...

Re: Въпрос за свинско

Мнение от hell's angel » 07 Яну 2014, 14:43

Пастърмата става по-добра с телешко или говеждо :winky:
Класиката е 72 часа в морска сол под капак, като се проверява и се излива всичко течно...
После 12 часа в студена вода, като през 3 часа се сменя водата ( тук тактиката е да се слага щипка,две сол в новата вода)
Следва яко натискане м/у две дъски - масив и да не е чам.
Като кайзеровате-не направо в подправките на сухо, а ги разбъркайте с малко бяло вино да стане като гъста каша ;)

Джърки фенове има ли ? :lol:
Ubi dubium, ibi libertas

Дон Хуан де Маркофф
Аватар
Мнения: 6033
Регистриран на: 1.06.2002
Местоположение: Стара Загора/Казанлък
Пол: Мъж
Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
Мечтае да кара: X6 cabrio

Re: Въпрос за свинско

Мнение от B U L L I » 07 Яну 2014, 18:46

бон филето се намира от вътрешната страна към ребрата,някои му казват малката рибица
понеже като се свали тежи мин. 300гр.
конта филето се намира от горе от двете страни на гръбнака,някои му казват голяма рибица,
за повече ориентиране мога да кажа,че когато не се обезкости се кълца за ония сухи пържолки,на които всички
казват котлет.естествено котлета бива с кост и без кост.
аз тази година си изподарих суджуците,понеже ме мързи да ги марданя и затова си осолих сланинка,която след това
опуших за по приятен аромат.
други въпроси към професора в тази област :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.

ентусиаст
Аватар
Мнения: 1011
Регистриран на: 18.01.2009
Местоположение: София, ама съм от село
Пол: Мъж
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Re: Въпрос за свинско

Мнение от dan-dam » 07 Яну 2014, 19:10

Сланинката след осоляването и аз я опушвам. След това директна консумация или шпиковане с чесънче и овалване в подправки. Другата седмица ми предстои това упражнение със сланината

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 12066
Регистриран на: 22.07.2003
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: турбо бмв

Re: Въпрос за свинско

Мнение от bum_bum » 07 Яну 2014, 20:35

И не слагайте фосфатна тор в луканките, че и такава рецепта ми предложиха :mhihi:

Cyberloner написа:@bum_bum я дай рецептата за тия суджуци, че огладнях като ги гледам само :yammy:


Помня само солта, че беше 10 грама на кило, кимион, пипер и кардамон има ама трябва да питам колко, че аз съм само чирак и въртя машинката за пълнене :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 428
Регистриран на: 9.11.2007
Кара: s500,w220 ; s420 w140

Re: Въпрос за свинско

Мнение от cherepa83 » 07 Яну 2014, 22:33

солта бумбум ако не се лъжа е 20 грама, иначе на мен суджука ми овкусява един роднина , слага индийско орехче и вкуса е уникален

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани

Последни теми
Facebook