Въпрос за свинско,винско и др.подобни

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 526
Регистриран на: 27.02.2002
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: овца във вълча кожа...

Re: Въпрос за свинско

Мнение от hell's angel » 09 Яну 2014, 15:21

Сетих се още една цака, по-скоро важи за луканките, но става и за суджуци ;)

По принцип, ако се сушат на подходящо място, хващат една бяла плесен (като тия по-белите на снимката на bum-bum и на зрелите сирена). Тази плесен помага за правилното зреене и дава лелеяния аромат на мръсни чорапи :mrgreen: Та когато ги кльопате, оставяйте настрани малко от по-побелелите люспи. Като дойде новата реколта-сипвате вода при люспите, оставяте да тръгне културата за ден, и мажете с разтвора леко позасъхналите нови суджуци....Аааа и още нещо- тоя номер с брашно не става !!!
Ubi dubium, ibi libertas

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Мнения: 5525
Регистриран на: 29.04.2002
Местоположение: гр.София
Пол: Мъж
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Re: Въпрос за свинско

Мнение от madpetio » 09 Яну 2014, 15:53

Да и повечето "разбирачи" не щат да ги ядат щото били мухлясали :mhihi:

В Събота ще правим поправителен на свинско погребение :mhihi:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

ентусиаст
Аватар
Мнения: 1011
Регистриран на: 18.01.2009
Местоположение: София, ама съм от село
Пол: Мъж
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Re: Въпрос за свинско

Мнение от dan-dam » 09 Яну 2014, 16:02

madpetio написа:Да и повечето "разбирачи" не щат да ги ядат щото били мухлясали :mhihi:

В Събота ще правим поправителен на свинско погребение :mhihi:


Да не направихте така, че ще има поправителен :)


Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Мнения: 5525
Регистриран на: 29.04.2002
Местоположение: гр.София
Пол: Мъж
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Re: Въпрос за свинско

Мнение от madpetio » 09 Яну 2014, 16:04

Неее,едното отпадна преди Коледа сега е ред на второто, че само му е зле :oops:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

ентусиаст
Аватар
Мнения: 1011
Регистриран на: 18.01.2009
Местоположение: София, ама съм от село
Пол: Мъж
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Re: Въпрос за свинско

Мнение от dan-dam » 09 Яну 2014, 16:06

madpetio написа:Неее,едното отпадна преди Коледа сега е ред на второто, че само му е зле :oops:

Давай, докато не е отслабнало от мъка по другото :D :yes: :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 12066
Регистриран на: 22.07.2003
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: турбо бмв

Re: Въпрос за свинско

Мнение от bum_bum » 09 Яну 2014, 16:11

hell's angel написа:Сетих се още една цака, по-скоро важи за луканките, но става и за суджуци ;)

По принцип, ако се сушат на подходящо място, хващат една бяла плесен (като тия по-белите на снимката на bum-bum и на зрелите сирена). Тази плесен помага за правилното зреене и дава лелеяния аромат на мръсни чорапи :mrgreen: Та когато ги кльопате, оставяйте настрани малко от по-побелелите люспи. Като дойде новата реколта-сипвате вода при люспите, оставяте да тръгне културата за ден, и мажете с разтвора леко позасъхналите нови суджуци....Аааа и още нещо- тоя номер с брашно не става !!!


Тва с мазането го знаех ама само с дрожди, дето ги продават. Тая година като побелеят ще оставя за дамазлък :mhihi: Тва бялото е уникално, по някое време мирише на салчичон и полОдявам :mhihi:

Гледам много хора са ги увисили по терасите. Сега с тая мъгла мисля, че изобщо не е добре.
Изображение

Дон Хуан де Маркофф
Аватар
Мнения: 6033
Регистриран на: 1.06.2002
Местоположение: Стара Загора/Казанлък
Пол: Мъж
Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
Мечтае да кара: X6 cabrio

Re: Въпрос за свинско

Мнение от B U L L I » 09 Яну 2014, 20:38

не забравяйте обаче,че за добрия суджук ако ще се суши е нужно повече говеждо
примерно на 10кг свинско 10кг. говеждо и 2кг сланинка
ако сте решили обаче да не дочакате сушения вид,хакайте свинско
ИзображениеИзображение
http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 145
Регистриран на: 10.08.2009
Пол: Мъж
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Re: Въпрос за свинско

Мнение от Stoqnov_1979 » 09 Яну 2014, 21:04

По моя край на само свинско и малко мазничко-сланина,напълнено в черва му викаме наденица! Пак се слага да се суши,но си остава по-мек! Идеален е за барбекю. Аз го харесвам много направен на жар,но не от дървени въглища,а от дърва които се оставят да изгорят напълно! :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 428
Регистриран на: 9.11.2007
Кара: s500,w220 ; s420 w140

Re: Въпрос за свинско

Мнение от cherepa83 » 09 Яну 2014, 21:59

Ей тва е пауър за ММА чички като мене, тука го свалям да го мерданя и жената ме е хванала колко съм щастлив:)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 12066
Регистриран на: 22.07.2003
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: турбо бмв

Re: Въпрос за свинско

Мнение от bum_bum » 09 Яну 2014, 22:19

B U L L I написа:не забравяйте обаче,че за добрия суджук ако ще се суши е нужно повече говеждо
примерно на 10кг свинско 10кг. говеждо и 2кг сланинка
ако сте решили обаче да не дочакате сушения вид,хакайте свинско


:yes: така е и наща рецепта. А това, дето е чисто свинско го направихме кълцано с праз и вече кажи-речи замина.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 361
Регистриран на: 5.08.2007
Местоположение: София
Кара: е53

Re: Въпрос за свинско

Мнение от Cyberloner » 09 Яну 2014, 22:26

А конско някой купувал ли е читаво?

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 145
Регистриран на: 10.08.2009
Пол: Мъж
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Re: Въпрос за свинско

Мнение от Stoqnov_1979 » 09 Яну 2014, 22:31

bum_bum написа:
B U L L I написа:не забравяйте обаче,че за добрия суджук ако ще се суши е нужно повече говеждо
примерно на 10кг свинско 10кг. говеждо и 2кг сланинка
ако сте решили обаче да не дочакате сушения вид,хакайте свинско


:yes: така е и наща рецепта. А това, дето е чисто свинско го направихме кълцано с праз и вече кажи-речи замина.

Да,и ние чистото свинско го правим за прясна консумация,така да го нарека :mhihi:

Потребител
Аватар
Мнения: 1
Регистриран на: 21.07.2013
Пол: Мъж

Re: Въпрос за свинско

Мнение от YKS » 09 Яну 2014, 22:56

За сушенето дали ще стане ако се ползва дехидратор?

Дон Хуан де Маркофф
Аватар
Мнения: 6033
Регистриран на: 1.06.2002
Местоположение: Стара Загора/Казанлък
Пол: Мъж
Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
Мечтае да кара: X6 cabrio

Re: Въпрос за свинско

Мнение от B U L L I » 10 Яну 2014, 8:31

Cyberloner написа:А конско някой купувал ли е читаво?


ако купуваш такова нещо ти трябва човек на който да се довериш от какво животно е добито месото.
продава се такова месо,но нали се сещаш,че никой няма да заколи читаво конче,обикновено тези които стигат до ножа
са по необходимост или от дъртизъм.
при първия случай ако животното е третирано с лекарства с цел да бъде лекувано,но в последствие се оказва безсмислено
и стига до клане.в този случай лекарствата се усещат в месото както с аромат така и с вкусови качества.
вариант за клане по необходимост е и счупване на крак или неква авария от този сорт,когато месото е ок.
при дъртите животни,месото има леко кисел вкус
ИзображениеИзображение
http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 140
Регистриран на: 14.04.2008
Местоположение: plovdiv
Пол: Мъж
Кара: Основно на запад и по писти.

Re: Въпрос за свинско

Мнение от bavaretca_tns » 10 Яну 2014, 9:20

B U L L I написа:бон филето се намира от вътрешната страна към ребрата,някои му казват малката рибица
понеже като се свали тежи мин. 300гр.
конта филето се намира от горе от двете страни на гръбнака,някои му казват голяма рибица :mhihi:


Това за рибиците е вярно, хората ги имат и двете в организма.По принцип рибиците ги държим в разтвор от солена вода за 24 часа и месото си поема сол колкото е необходимо, дори и при повече сол във водата никога не сме ги пресолявали, след това с подправки по желание и на. проветриво място.Не препоръчвам да ги замразявате във фризер след това не е същото, по добре няколко малки дози и след свършване зареждане на ново.
Преди като гледахме прасета червата /тънките, другите ги хвърляхме/ ги чистехме с жлъчката на прасето.
За тези които ги страх от трихинелоза да занесат до някоя ветеринарна клиника /те ги пращат до БАХ/ или до агенцията по храните те ще ви ги изследват за болестта.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани

Последни теми
Facebook