Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Модератор: Общи модератори
- Borymeckata
- ентусиаст
- Мнения: 1016
- Регистриран на: 8.06.2012
- Пол: Мъж
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Нищо ново не е измислил тоя нeрд. Преди доста години, дали не и още по соц-а, имаше нещо подобно, от соя направено. Вижте в мрежата за Витабел...
Хората го опитваха само от любопитство и... дотам. Мръвката си е мръвка.
Хората го опитваха само от любопитство и... дотам. Мръвката си е мръвка.
Excellent! Steven is my name!
- streetz
- младши ентусиаст
- Мнения: 466
- Регистриран на: 15.03.2010
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: E36 318is, E46 320i
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M42B18
M54B22
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Каймата Витабел я докарваха на истинска, в мусаката примерно нямаше разлика никаква. Кюфтета нямам спомен да сме правили с нея. "Месото" им също приличаше на истинско, но вкуса беше малко по-различен, по-безвкусен някак. На пилешко филе докарваше, сухичко. Само не мога да си спомня цените на тия соеви заместители през 90-те какви са били, но сигурно са били по-ниски от на истинското месо, иначе кой щеше да ги купува в ония сиромашки години.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- VladiE
- ентусиаст
- Мнения: 825
- Регистриран на: 6.09.2015
- Пол: Мъж
- Кара: E46 320D
- Мечтае да кара: F30 / F10
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Аз си спомням много добре тая помия Витабел. Парчетата от соев протеин се накисваха във вода, после се готвеха. Като сдъвчеш тоя боклук пускаше вода в устата защото поемаше като сюнгер.
Изпратено от моят SM-A530F с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят SM-A530F с помощта на Tapatalk
- KoolyO
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 233
- Регистриран на: 27.04.2002
- Местоположение: Dubai, UAE
- Пол: Мъж
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Нищо общо нямат днешните заместители на месо с Витабела. Него и аз го помня "от онова време". И ние така, пробвахме го и толкоз.
Днешните такива, или не съдържат изобщо соя, или съдържат съвсем малки количества.
А цената не се докарва толкова лесно. Тя идва с Economy of scale, ама това не се случва за ден/месец/година...
Не съм им фен в момента, но това е вариант за масово изхранване, което е много по-щадящо околната среда от животинските ферми. Тепърва имат много да се развиват и като продукт и като растеж.
И пак казвам, това с което започна тази дискусия е статията за Бил Гейтс, как казал, да ядем синтетично месо. То си е истинско месо, но най-вероятно чак следващото поколение, след децата ни ще може да се възползва от предимствата му реално.
Как и да е, отплеснахме се. Тия работи не са нито свинско нито винско. Само са др. подобни.
По-важното е, ще има ли пак сланина?
Днешните такива, или не съдържат изобщо соя, или съдържат съвсем малки количества.
А цената не се докарва толкова лесно. Тя идва с Economy of scale, ама това не се случва за ден/месец/година...
Не съм им фен в момента, но това е вариант за масово изхранване, което е много по-щадящо околната среда от животинските ферми. Тепърва имат много да се развиват и като продукт и като растеж.
И пак казвам, това с което започна тази дискусия е статията за Бил Гейтс, как казал, да ядем синтетично месо. То си е истинско месо, но най-вероятно чак следващото поколение, след децата ни ще може да се възползва от предимствата му реално.
Как и да е, отплеснахме се. Тия работи не са нито свинско нито винско. Само са др. подобни.
По-важното е, ще има ли пак сланина?
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
- Borymeckata
- ентусиаст
- Мнения: 1016
- Регистриран на: 8.06.2012
- Пол: Мъж
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Не, само мас от щастливи прасета. Ще се получава чрез липосукция...
Excellent! Steven is my name!
- Jordana
- старши ентусиаст
- Мнения: 1594
- Регистриран на: 4.08.2011
- Местоположение: Карантина баце ....
- Пол: Мъж
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Интересно ..хората го намират за приемливо изкуственото "месо" с което се канят да ни тъпчат .
Аз съм 100% против , изкуствено месо не е по добро естествено месо и няма как да е по добро защото е изкуствено създадено . Това е 100 % химия и генно инженерство но за недоклатени биоинженери . Защо недоклатени ...ами защото биоинженеството само това може - да размножава отделни клетки в изкуствена среда но не може да получи цял функциониращ орган . И понеже не могат да правят органи са решили да се пробват с тая химия вместо месо . Това "месо" се получава от животински стволови клетки които първо се размножават в специални реактори стимулирани с подходящи химикали . След което с подходящи химикали стероиди консерванти и хормони се активират принудително да се превърнат в мускулни клетки на съответното животно . Това което животното по естествен път нараства мускулната си маса за няколко години , при изкуственото месо се получава за няколко седмици под влияние на външни химикали и биологично активни вещества . При което тази кайма се израства върху ядлива конструкция имитираща пържола бутче или там каквото имитират . Дано никога не се налага да ядем такова нещо , но като гледам накъде отива света не съм оптимист .
Аз съм 100% против , изкуствено месо не е по добро естествено месо и няма как да е по добро защото е изкуствено създадено . Това е 100 % химия и генно инженерство но за недоклатени биоинженери . Защо недоклатени ...ами защото биоинженеството само това може - да размножава отделни клетки в изкуствена среда но не може да получи цял функциониращ орган . И понеже не могат да правят органи са решили да се пробват с тая химия вместо месо . Това "месо" се получава от животински стволови клетки които първо се размножават в специални реактори стимулирани с подходящи химикали . След което с подходящи химикали стероиди консерванти и хормони се активират принудително да се превърнат в мускулни клетки на съответното животно . Това което животното по естествен път нараства мускулната си маса за няколко години , при изкуственото месо се получава за няколко седмици под влияние на външни химикали и биологично активни вещества . При което тази кайма се израства върху ядлива конструкция имитираща пържола бутче или там каквото имитират . Дано никога не се налага да ядем такова нещо , но като гледам накъде отива света не съм оптимист .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- KoolyO
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 233
- Регистриран на: 27.04.2002
- Местоположение: Dubai, UAE
- Пол: Мъж
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Borymeckata написа:Не, само мас от щастливи прасета. Ще се получава чрез липосукция...
Е те такъв отговор не съм очаквал от теб.
Нито агитирам, нито нищо. Просто обяснявам кое какво е.
Освен това питах за сланината сериозно.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
- KoolyO
- кандидат ентусиаст
- Мнения: 233
- Регистриран на: 27.04.2002
- Местоположение: Dubai, UAE
- Пол: Мъж
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Jordana написа:Интересно ..хората го намират за приемливо изкуственото "месо" с което се канят да ни тъпчат .
Аз съм 100% против , изкуствено месо не е по добро естествено месо и няма как да е по добро защото е изкуствено създадено . Това е 100 % химия и генно инженерство но за недоклатени биоинженери . Защо недоклатени ...ами защото биоинженеството само това може - да размножава отделни клетки в изкуствена среда но не може да получи цял функциониращ орган . И понеже не могат да правят органи са решили да се пробват с тая химия вместо месо . Това "месо" се получава от животински стволови клетки които първо се размножават в специални реактори стимулирани с подходящи химикали . След което с подходящи химикали стероиди консерванти и хормони се активират принудително да се превърнат в мускулни клетки на съответното животно . Това което животното по естествен път нараства мускулната си маса за няколко години , при изкуственото месо се получава за няколко седмици под влияние на външни химикали и биологично активни вещества . При което тази кайма се израства върху ядлива конструкция имитираща пържола бутче или там каквото имитират . Дано никога не се налага да ядем такова нещо , но като гледам накъде отива света не съм оптимист .
Ти защо изобщо се напъваш да се излагаш по всички теми, като нищо не ти е ясно...
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
- Borymeckata
- ентусиаст
- Мнения: 1016
- Регистриран на: 8.06.2012
- Пол: Мъж
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Нищо де, помайтапих се. То вярно, че ако не сложиш "смеещ се" емотикон, майтапът не се разбира...
Ще говоря за сланината с майстора и ще пиша.
Ще говоря за сланината с майстора и ще пиша.
Excellent! Steven is my name!
- TNT
- младши ентусиаст
- Мнения: 274
- Регистриран на: 30.04.2008
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Мечтае да кара: 911
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
А ся кажи, че е синтетична и ще настъпи революция
- Jordana
- старши ентусиаст
- Мнения: 1594
- Регистриран на: 4.08.2011
- Местоположение: Карантина баце ....
- Пол: Мъж
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Абе друго си е да намалиш въглеродната следа която оставяш на тоя свят
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- CTORH
- младши ентусиаст
- Мнения: 417
- Регистриран на: 30.10.2009
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: E36 318is, E46 328ci
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Докато чакате пушената от Боримечката, ако някой иска проста осолена домашна сланина и ако е от София, да ми пише. Имам още малко излишна. Мога да дам и мостричка за проба
- VladiE
- ентусиаст
- Мнения: 825
- Регистриран на: 6.09.2015
- Пол: Мъж
- Кара: E46 320D
- Мечтае да кара: F30 / F10
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Лятото като пием бира, пърдим като коне. Има въглеродна следа, не ни мислиJordana написа:Абе друго си е да намалиш въглеродната следа която оставяш на тоя свят
Изпратено от моят SM-A530F с помощта на Tapatalk
- ceco_kd
- младши ентусиаст
- Мнения: 366
- Регистриран на: 19.11.2009
- Местоположение: Русе
- Пол: Мъж
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
То докато се сетя да пиша, може да е свършила, пък и едва ли е като БМВ сланината
Изпратено от моят Redmi 4 с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят Redmi 4 с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!
- bum_bum
- старши ентусиаст
- Мнения: 12066
- Регистриран на: 22.07.2003
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: турбо бмв
Re: Въпрос за свинско,винско и др.подобни
Като стана дума за сланина. Имам една осолена, преди месец някъде. Имам спомен, че едно време на село я правеха и без да я заливат ма нямам идея колко е седяла. Да я заливам ли, да чакам ли?
Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани