Алуминиево окачване при други марки автомобили.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520 I 1998г
Мечтае да кара: ///M5 2003 г

Алуминиево окачване при други марки автомобили.

Мнение от didite_bg » 10 Яну 2014, 19:48

Вече доста пъти съм слушал от много самозвани "разбирачи", че примерно Audi за нищо не ставали, защото окачването им било много зле-било "алуминиево отдолу". Е и моето е39 е с алуминиево носачи, но за толкова мн километри и с тези бг ями съм сменил само един носач (и той не беше фалирал тотално). А също така и уважавам абсолютно всички марки коли (нищо, че бмв ми е най-на душа) и не мога да си представя такъв голям концерн като Audi да са създали по-лоши от на моята кола чаркалъци. Дали е същото както при нас- вземат се коли за по 2000 лв на 120 000км и после казват това Audi и BMW са `бати скапаните коли-скъпи части и само се трошат? :kuku:
:OT: Наскоро ме питаха моето 520 дали ще го дам за 2500лв, защото се продавало едно 530d за 3000 лв, а било с по-хубав двигател? :mrgreen: та и това същото 530d като го купиха и след месеци стана паметник на културата пред един блок, защото искало още х2 да се вкарат в него. :OT:
Също така знам, че а3 е с друго окачване и затова било по-добро :paranoid:
P.S Не мислех да отварям тема тук, но след над 10 изчетени страници в Audi форума не разбрах нищо освен- на кой какъв ароматизатор му допадал и т.н
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2013 Mercedes-Benz GLK 250 Bluetech
Мечтае да кара: Porsche Panamera Turbo S
Детайли за колата: Track Package

Re: Алуминиево окачване при други марки автомобили.

Мнение от Valve-tronic » 10 Яну 2014, 20:02

Потвърждавам за Audi. Жена ми има Golf 4 и го купихме именно заради окачването на А3. Хич не се връзвай, че окачването му е друго. Да, друго е в сравнение с това на Golf-a. За 3 години и 15 000 км не е скръцнал, а нейна позната с А3, и то по-ново поколение - 2007 година, вече два пъти прави окачване. "За сметка на това" обаче вече два пъти ремонтира и електроника :D

Имам позната с А6 - същата история. При търсенето на кола на жена ми, както обикновено, разпитах хора, работещи в магазини за авточасти и сервизи - единодушно потвърждаване, че Audi окачването е крехко за нашите ями. Не само, че се разбива по-често, но и за да е по-комфортна возията голяма част от чаркалъците е Х2, което допълнително оскъпява ремонта.

Иначе и аз имах Е39 и потвърждавам "желязното" окачване. Който иска да вярва, който не, за 103 000 км не съм правил окачване.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание

Мнение от Conqueror » 10 Яну 2014, 20:11

Не са ти само носачите и са алуминий на е39ката, наскоро гледах едно ауди ц5 4ри носача на предно колело шенкела не можаш да го видя но предполагам и той е алуминий, колкото по висок клас толкова повече носачи а щом са повече трябва да са по-леки от там си прави изводите а3 мисля че е под класа на 3серия но ето ти разликите е36-46 и е39.... (за окачване говоря :wave: )

П.П не разбрах идеята на темата ти :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от didite_bg » 10 Яну 2014, 20:46

Идеята ми е, че от доста време ги слушам тези "рохки" носачи, да разбера дали е мит или има нещо вярно. Както казах и моите са алуминиеви, но не се чупят толкова лесно, но явно ,защото носачите са по-малко и по-дебели (по-здрави).Явно това играе основна роля, а не това дали са изляти от алуминий или от друг вид сплави.
Иначе не съм тръгнал да си търся Audi де! :angel:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Conqueror » 10 Яну 2014, 20:51

Шарнирите и тампните им заминават ако се стигне до там да се счупи самия носач повярвай ми той ще ти е най малкия проблем преди 2 =3 дена гледах снимки на е39 изгърмяна в бордюр или нещо такова горния носач беше излязал с парче от моста ...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
Детайли за колата: Турбинирана

Мнение от turbonetic » 10 Яну 2014, 21:39

Приятел каращ ауди А4 б5 който е майстор и си прави колата постоянно ми каза ето това.Всеки месец хлопа нещо по тая предница,няма месец без да хлопне нещо дори миналия ден смени един носач :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 10 Яну 2014, 21:57

Какво ги хулите тия алуминиеви носачи, като самия носач нищо му няма, а му се скапват шарнирите и тампоните, които са нещо съвсем различно. После какво срявнявате коли на по 300-400-500х км дето нито се знае как са карани преди нито къде. Купете си нови от магазина карайте ги пък после казвайте ето това е боклук и се чупи, пък ей това е много здраво. После тия части дето се продават нямат нищо общо с тези пръвоначално вградени в колата. Даже оригинални от дилъра да си вземете пак са по скапани от тия дето са сложили в завода преди 10години. На новите по масови автомобили броя на носачите драстично намаля до един, после вместо алуминии почнаха да ги леят от желязо и накрая репиха, че ще ги правят от листова стомана заварени. Тука някой ще каже ейй браво това ще е здраво, само дето производителя не го прави, за да ви е здраво, а за да му е евтино и да направи по голяма печалба. Само ще кажа, че при по базовите Голф 7 отново има окачване с цял заден мост като на Голф 4 copy/paste :mhihi:, а на последното Поло предните биалетки по каталожен номер излзиат, че стават за Поло от 90г, само че вече доста по кекави, че да си ги сменяте по често. Изобщо автомобилиния бранш толкова се комерсиализира, че вече направо да те е страх да си купиш нова кола.
Зимаш си някакво ново дизелче, ръсиш няколко десетки хиляди лева, караш си и след 10-20к км на таблото ти излиза съобщение, че ако до 100км не долееш adblue автомобилт ще откаже да пали и в тоя момент ти иде да се гръмнеш -WTF :banghead: какво е adblue :lol:, звъниш побеснял в дилъра и ти казват ама господине вашият автомобил е снабден със супер дупер мега система и от ауспуха ви излизат лалета тръговеца дето ви я продаде и си прибра процентчето не ви ли каза бухахаха :mhihi:
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от didite_bg » 10 Яну 2014, 22:19

Ами колега, не знам дали си ми прочел въобще въпроса!!! :conf: Аз точно това питам- дали са раздрънкани колите, които караме и затова казваме, че подръжката е скъпа или просто не им издържат частите в българската действителност. Иначе и новите коли не са критерии- Моя шеф си купи чисто ново Audi S8 ot представителство в Германия и след няма и 20 000 км ну блокира двигателя- това какво означава, че на Audi двигателите не държат повече от година ли :dunno: :kuku: А също така на една нова хонда сивик от представителството в Пловдив за 2 години и 40 000 км смени- задни амортицьори, рейка и още 10тина неща- това да не би да означава, че хондите са леш?
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Conqueror » 10 Яну 2014, 22:30

Лично аз препочитам алуминия окачване, шаси но като стане на 20 години да му мисли бедната душичка която са е сдобила с такъв автомобил за 2000лв...... :yes:
Последна промяна Conqueror на 10 Яну 2014, 23:15, променена общо 1 път
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 10 Яну 2014, 23:08

didite_bg написа:Ами колега, не знам дали си ми прочел въобще въпроса!!! :conf: Аз точно това питам- дали са раздрънкани колите, които караме и затова казваме, че подръжката е скъпа или просто не им издържат частите в българската действителност. Иначе и новите коли не са критерии- Моя шеф си купи чисто ново Audi S8 ot представителство в Германия и след няма и 20 000 км ну блокира двигателя- това какво означава, че на Audi двигателите не държат повече от година ли :dunno: :kuku: А също така на една нова хонда сивик от представителството в Пловдив за 2 години и 40 000 км смени- задни амортицьори, рейка и още 10тина неща- това да не би да означава, че хондите са леш?

Колега опасявам се, че всички нови коли включително от любимата марка са така. А това ,че нашите колите са ни раздрънкани е така. Има и Аудита с многото носачи дето все още са си здрави просто е до колата и как/колко е карана преди да дойде при нас. БМВ/Ауди/Рено/Форд и т.н. не правят носачи има си фирми, които се занимават с окачвания- Лемфюрдер, Билщайн, Захс и т.н. съмнявам се, че Лемфюрдер ще направят много здрави носачи за БМВ, но ще направят кашкавалки за Ауди.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от armagedon_762002 » 10 Яну 2014, 23:33

viewtopic.php?f=112&t=299636&hilit=%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE+%D1%81%D1%82%D0%B5+%D1%81%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%8F%D0%BB%D0%B8+%D0%BF%D0%BE+%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D1%87%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE

:ok:
и аз не съм сменял нищо :bowdown: на почти 200 000 км
явно БМВ са се презастраховали заради run-flat гумите

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат
Мечтае да кара: Десет цилиндрово Е60
Детайли за колата: Много бавна

Мнение от Beat » 12 Яну 2014, 11:47

Здравейте колеги.Карам A6 C5, взех го преди почти 3 години(беше внесено от Италия). Още в началото смених два носача-тези, на които се държат амортисьорите(най-големите и най-скъпите). От ляво сложих TRW, от дясно Ruville. Преди седмица смених същия носач от ляво, който смених когато купих колата-шарнира му се беше разбил. :lol: А миналата година се наложи да им инжектирам масло на точно същите носачи,понеже колата започна да скърца като каруца. Останалите шест не са мръднали. Правете си изводите.
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 12 Яну 2014, 12:25

И моето А8 беше с алуминиево окачване,след като направих предницата проблеми не съм имал.
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact M40B18 M-tech

Мнение от k-hristov » 12 Яну 2014, 13:30

Valve-tronic написа:Потвърждавам за Audi. Жена ми има Golf 4 и го купихме именно заради окачването на А3. Хич не се връзвай, че окачването му е друго. Да, друго е в сравнение с това на Golf-a. За 3 години и 15 000 км не е скръцнал, а нейна позната с А3, и то по-ново поколение - 2007 година, вече два пъти прави окачване. "За сметка на това" обаче вече два пъти ремонтира и електроника :D

Имам позната с А6 - същата история. При търсенето на кола на жена ми, както обикновено, разпитах хора, работещи в магазини за авточасти и сервизи - единодушно потвърждаване, че Audi окачването е крехко за нашите ями. Не само, че се разбива по-често, но и за да е по-комфортна возията голяма част от чаркалъците е Х2, което допълнително оскъпява ремонта.

Иначе и аз имах Е39 и потвърждавам "желязното" окачване. Който иска да вярва, който не, за 103 000 км не съм правил окачване.

Каква е тая всенародна глупост, да се твърди, че Голф 4 и Ауди А3 са с различни окачвания, не мога да разбера.Двете коли са НАПЪЛНО ИДЕНТИЧНИ като окачване, с ламаринени носачи, сменяем шарнир + 2 тампона.Куатро и ФорМоушън са със железни, но пак със сменяем шарнир и обслужваемо тампони.На жена ти познатата или да смени сервиза, или да си върне книжката, защото говорите тотални простотии.
На Е39 имаш 2 носача на страна, на Ауди са 4.Кой от каращите Ауди, е сменил и 4те на страна, с марка от висок клас?Щото масово се сменяват по 1-2 и задължително или Текнорот, или комплекти от сайтовете за по 3-400лв.За справка само, Бентли Континентал GT/FLying Spur е със същото окачване като на А8, което е почти същото като на А4, само размера на носачите е различен.Някой с Бентли да сте чули да е изревал за окачване?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535d
Мечтае да кара: F90 M5

Мнение от enerdjy » 12 Яну 2014, 13:38

Някой с Бентли да сте чули да е изревал за окачване?[/quote]

Ми те май Бентлитата не ги карат много... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
"If one day speed kills me don't cry because i was smiling" - Paul Walker

Следваща

Назад към Извън Темата