Безусловен Базов Доход (ББД) – Изследване на възможността за

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Безусловен Базов Доход (ББД) – Изследване на възможността за

Мнение от Haddess » 11 Яну 2014, 19:46

Привет колеги.
Има възможност минималният базов доход за България и целия Европейски съюз да не бъде по-малко от 400 евро.

За да се случи това обаче са необходими поне милион подписа в подкрепа на инициативата от най-малко седем страни членки на ЕС. Така предложението ще влезе за обсъждане в еврокомисията и европарламента.

Над 3 хиляди българи са подкрепили предложението до момента. Квотата на България обаче е да осигури поне 13 хиляди подписа, съобщава Нова телевизия.

Инициативата за безусловен базов доход за целия Европейски съюз започна през март миналата година. Всеки подкрепящ идеята за въвеждане на минимален доход от 400 евро може да го направи по електронен път на сайта на КНСБ до 14 януари.

Безусловният базов доход (ББД) е редовно, универсално парично плащане на всеки човек без условия за минимален доход и изисквания за работа. Той трябва да бъде достатъчно висок, за да гарантира достойно съществуване за всеки един от нас. Базовият доход ще позволи на хората да правят житейски избор без страх от бедност. Той ще действа като буфер за всички, които нямат дългосрочна заетост или нямат никаква работа, както и за тези, които започват собствен бизнес, обясняват инициаторите. ! https://ec.europa.eu/citizens-initiativ ... iveLang=bg

Основни цели:
В дългосрочен план, целта е да се предостави на всеки човек в ЕС безусловното право като индивид, да може да посрещне своите материални потребности, да се осигури достоен живот, както е посочено от договорите на ЕС и да се даде възможност на участието му в обществото чрез въвеждането на ББД. В краткосрочен план, от ЕС следва да се насърчават инициативи като "пилотни изследвания" , (чл. 156 от ДФЕС) и разглеждането на различни модели на ББД (резолюция на ЕП 2010/2039 (INI) § 44).
Последна промяна Haddess на 12 Яну 2014, 2:17, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Безусловен Базов Доход (ББД) – Изследване на възможностт

Мнение от bum_bum » 11 Яну 2014, 20:52

Май не е на КНСБ инициативата или поне аз за първи път чувам да идва от тях.

Иначе чудесно звучи ама няма начин да се случи.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 11 Яну 2014, 21:02

Haddess написа:Привет колеги предвид икономическото състояние на цяла Европа излезна ново предложение по инициатива на КНСБ което би било добре за всички нас . Нека всеки който желае да се включи ! https://ec.europa.eu/citizens-initiativ ... iveLang=bg

Основни цели:
В дългосрочен план, целта е да се предостави на всеки човек в ЕС безусловното право като индивид, да може да посрещне своите материални потребности, да се осигури достоен живот, както е посочено от договорите на ЕС и да се даде възможност на участието му в обществото чрез въвеждането на ББД. В краткосрочен план, от ЕС следва да се насърчават инициативи като "пилотни изследвания" , (чл. 156 от ДФЕС) и разглеждането на различни модели на ББД (резолюция на ЕП 2010/2039 (INI) § 44).

Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 12 Яну 2014, 0:20

Аз имам само 1 въпрос. Кой ще плати за това (предвид икономическото състояние на Европа)?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Мнение от Haddess » 12 Яну 2014, 2:08

Не знам колеги идеята ми харесва и просто я сложих да гласуваме , всеки си преценява има клип със обяснение . http://www.youtube.com/watch?v=t12sJy42nk8

По добре да гласуваш от колкото да седим с кръстени ръце нали :driving:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 12 Яну 2014, 2:17

И първите, които ще се облагодетелстват в нашата страна ще са... познайте с какъв цвят на кожата :mhihi: :mhihi: :mhihi: Аз съм твърдо против това. Идеята ми е малко "давай да взимаме от богатите и да даваме на бедните", което няма да доведе до нищо хубаво.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 12 Яну 2014, 10:35

TNT написа:И първите, които ще се облагодетелстват в нашата страна ще са... познайте с какъв цвят на кожата :mhihi: :mhihi: :mhihi: Аз съм твърдо против това. Идеята ми е малко "давай да взимаме от богатите и да даваме на бедните", което няма да доведе до нищо хубаво.

Така е, но всичко може да се обвърже с трудов договор и т.н. Ако от над година имаш непрекъснат трудов договор - получаваш парите, ако не - само помощи - да видим дали няма да се натискат всички да работят с договор. Наистина да взема от богатите, за да се дава на бедните е малко подличко, защото тези хора са рискували и са спечелили, друг е въпроса, че парите са изкарани именно от бедните. Съвсем друг е въпроса че в САЩ около 1% от населението разполага с 80% от наличните средства - давам го като пример - в Европа навярно е същото.
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

Слави
Аватар

Мнение от © » 12 Яну 2014, 11:07

steeN написа:Аз имам само 1 въпрос. Кой ще плати за това (предвид икономическото състояние на Европа)?

аз дори нямам предвид икономическото състояние на Европа :mhihi:
тия идеи за братство, равенство и комунизъм са обречени

Освен това в БГ всичко се изкривява и се краде, краде ... до последно
Кажете на немците и англичаните, че ще трябва да дават по 400 евро на 15-20 милиона българи и румънци :kuku:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 12 Яну 2014, 12:35

То има от къде да се вземе ама тия, дето трябва да го дадат не са го трупали с години че сега да го раздават. :mhihi:

На мен ми мяза на поредния лозунг с който някой се опитва да влезе във парламента.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taratora » 12 Яну 2014, 12:51

Тва го видях преди няколко седмици. Първоначално тръгнах да го подписвам, но ми стана интересно как ще стане номера и се зачетох повече. Като видях, че ще се цакат с още по-високи данъци хората с по-високи доходи се отказах. На мен сега са ми много, а ако ми ги увеличат още повече не знам :banghead:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 4

Мнение от mejdupraznika » 12 Яну 2014, 12:54

Ние достигнахме прагът.

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 12 Яну 2014, 12:56

До колкото знам, в Швейцария усилено работят по този въпрос, вероятно съвсем скоро ще го подложат на референдум и ще го приемат - и то говорим за 2200 Евро на калпак на месец ;). А по въпроса от къде ще се вземат пари ... ми от печатницата бе :mhihi: Щом могат да печатат пари да спасяват закъсали банки и фалирали държави, що да не могат да печатат и да дават на всеки гражданин на ЕС :mhihi:
Не Мы такие, Жизнь такая

младши ентусиаст
Аватар
Кара: s500,w220 ; s420 w140

Мнение от cherepa83 » 12 Яну 2014, 13:43

stefanoff написа:До колкото знам, в Швейцария усилено работят по този въпрос, вероятно съвсем скоро ще го подложат на референдум и ще го приемат - и то говорим за 2200 Евро на калпак на месец ;). А по въпроса от къде ще се вземат пари ... ми от печатницата бе :mhihi: Щом могат да печатат пари да спасяват закъсали банки и фалирали държави, що да не могат да печатат и да дават на всеки гражданин на ЕС :mhihi:

и така ставала инфлацията :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 12 Яну 2014, 14:34

stefanoff написа:До колкото знам, в Швейцария усилено работят по този въпрос, вероятно съвсем скоро ще го подложат на референдум и ще го приемат - и то говорим за 2200 Евро на калпак на месец ;). А по въпроса от къде ще се вземат пари ... ми от печатницата бе :mhihi: Щом могат да печатат пари да спасяват закъсали банки и фалирали държави, що да не могат да печатат и да дават на всеки гражданин на ЕС :mhihi:

Тия 2200 евро на месец за да ги получиш ти примерно тябва някой друг да е произвел стоки или услуги на тази стойност вместо теб. Или поне аз така го разбирам ако търсим работещ модел.

Ако просто печатим за да раздаваме утре тези пари нямат стойност. Защото срещу тях не седят въпросните произведени стоки и услуги и съответно парите се обезценяват защото имаш много пари, но няма срещу какво да ги размениш.

Иначе, който е учил "икономически теории" може би ще си спомни "от всеки според способностите на всекиму според потребностите".. Марксизма, Ленинизма и т.н.. идеята не е от вчера. Това е и дефиницията за чист комунизъм според някои. При социализма е малко по-меко .. всекиму според труда.

Твърде утопична идея за да работи.
Изображение

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Мнение от rosendaal » 12 Яну 2014, 14:48

Само че в Швейцария никой не е говорил за евро а за 2500 франка.Нали се сещате че има разлика :winky: Те си имат собствената си валута и много по лесно могат да направят каквото си искат.
Само че в Швейцария 1200 франка са гарантирани на всеки пълнолетен,дори без нито един час трудов стаж.
Само че в Швейцария дори посмяха да поискат правилото 1:12 :winky:
Само че в Швейцария са достатъчни 100К граждани за да предизвикат референдуми за всеки въпрос,и знаете ли какво - правят го по няколко пъти в годината.Там правителството и да е сигурно в нещо пак пита народа си.
Та я по добре и вие отидете поне половин година да поживеете в таз пуста Швейцария и да видите как работи модела там.
10 точки бонус за този ,който каза че това е поредния келепир , който някой ще се опита да направи на изборите.
Това за да стане в България трябва да изкривим времето и пространството,защото за да работи е доказано че 6 години подред трябва да имаме по 30% икономически растеж!!!!!!
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата