Opel Astra-J 1.6 мнения

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Opel Astra-J 1.6 мнения

Мнение от MadChicken » 11 Яну 2014, 21:49

Принципно гледам да не задавам такива въпроси точно в този форум, но в случая предпочитам да ви чуя мнието:

Става дума за Astra-J с бензинов 1.6 двигател, края на 2010г., внос от Швейцария (още с тамошните си номера)
Идеята е да се купи кола за ~15к - максимално простичка и безпроблемна, с евтина подръжка и консумативи. Да може да се газифицира и разходите за нея да са минимални, но все пак да става за каране и да е с модерна визия. За екстри се приемат климатроник и ел стъкла, така че не се търси космически кораб с плазмен двигател.
Та в този ред на мисли някой ако има преки впечатления за надеждност на този като цяло стар двигател, пригодността му за продължително каране на газ, детски болести за модела и т.н. моля да сподели каквото знае.
Знам че не е BMW, но такова е решението на желаещия да купи такава кола.

Та колеги убедете ме колко е хубава - лоша, бавна - бърза, здрава - чупеща се и т.н.

Ето я колата: http://www.mobile.bg/11387253890302117
Only dead fish follow the stream...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320 i
Мечтае да кара: Е90 пак бензин

Re: Opel Astra-J 1.6 мнения

Мнение от ивайло81 » 11 Яну 2014, 22:03

Имам опит с Астра H, за тази не знам но Опел... Голфчето повече ми допада. И чух доста добри неща в 1-2 предавания по Discovery.

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 11 Яну 2014, 22:07

A16XER е 116 к.с. (,а не както пише в обявата 115 к.с). Този двигател е един от най-лагавите на ОПЕЛ, като познавам собственици на Астра Ейч, който си продадоха колите само, защото им писва от мудност и забиване (даваш кик-даун, а колата се чуди дали да предприеме нещо) :conf:
155 nm e, но изобщо не се усещат :paranoid:

п.с.За протокола, карам Опели от 15 год. ,ако те интересува нещо питай! :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 11 Яну 2014, 22:15

Моята беше предния модел GTC 2008 г., много доволна бях от количката, 4 години никакви грижи по нея, единствен проблем ми даваше скоростната кyтия, която била някаква нова разработка на опел (изитроник), но тyк скоростната кyтия е ръчна и не те бърка.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2013 Mercedes-Benz GLK 250 Bluetech
Мечтае да кара: Porsche Panamera Turbo S
Детайли за колата: Track Package

Мнение от Valve-tronic » 11 Яну 2014, 22:22

За мен не е проблем въпросът, тъй като аз се интересувам от всякакви марки и модели коли - хоби, болест, краста, както щеш го наричай. :mhihi:

Толкова преки впечатления нямам, но имам достатъчни, за да потвърдя следното:
Двигателят съвсем не е от толкова икономичните. Градско си го качва 10 зимата, та кой каквото ще да ти разказва. Този специално газ понася, тъй като не е с директно впръскване. За надеждността обаче нямам достатъчно впечатления. Това обаче не е нов двигател за концерна, така че хора и с по-стари модели могат да дадат инфо за него. Тези по-новичките Opel-и нямат класическото гниене на ламарините на по-старите поколения.

Иначе конкретната кола си има вид, а за екстрите да ти кажа, като ги гледам, има си доста повече от маса BMW-та. Все пак си е доста ново поколение кола. И в крайна сметка - новото си е ново. Тук имаш хем ново, хем евтино за поддръжка. Да, това щях да пропусна - като цяло поддръжката е по-скоро евтина като за кола на тези години.

Ама и една мисъл да ти споделя, която аз лично не споделям много - всички коли като остареели, ставали като Opel. :D
88 E30 318i, 95 E36 318i, 97 E39 525tds, 02 E53 3.0d, 06 E83 3.0d, 08 W204; 12 W212

Legendary
Аватар

Мнение от MadChicken » 11 Яну 2014, 22:37

Никой няма да вземе решение вместо мен (в случая не съм и аз, ама карай) и ще останеш учуден колко много хора имат и друга кола освен "гъзарско" BMW. Да не изместваме темата в неинформативна посока ако може. Аз си карам каквото ми е в подписа, което не означава че съм глух и сляп за друго. Сега нататък по темата моля :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Мнение от zafirovp » 11 Яну 2014, 22:44

Колега за още 5000 лв отгоре може да си купиш нова кола със газова. Вярно, че качеството няма да е на ниво, но каквото и да си говорим нова кола си е нова кола. Скоро търсихме подобна кола за служебна. Избор има, стига да не робуваш на марки. Дават и гаранция, че даже и безплатни 2500 л гориво бонус. :shock:

Са колегите ще ме нападнат, че за тези пари няма как да се купи нещо ново и качествено, но все 10 години ще издържи.

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 11 Яну 2014, 23:55

Лично на мен колата ми се вижда читава и километрите може да са реални. А това че е от Швейцария е + ,повечето коли които идват от там са добре поддържани и сервизирани. Колкото да пише в опел форума ,ами съмнявам се че ще има кой да му пише нещо повече за такава кола,темите са за кадет 2.0 гси и корса Б ,бях пуснал тема и само търговци на магазини ми отговаряха(както и да е).

Legendary
Аватар

Мнение от MadChicken » 12 Яну 2014, 0:37

Километрите са реални или поне така излизат по записи за гаранционно обслужване. Имам VIN-а, но ми казаха че не могат да ми извадят справка нито за екстри нито за сервизна история, само за обслужване. :conf:
По скоро ми е важно да знам дали ходовата част става като за българския лунен пейзаж и дали двигателя няма да се скапе като се газифицира. Че ще е мудна съм сигурен, но това се преживява.
Това което съм чувал е че от смотано/ненастроено газово може да прегорят клапани, отделно на 100-150000км някакъв блок управление за бобините се скапвал май. Такива неща ме интересуват общо взето.

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 12 Яну 2014, 1:04

Astra J A16XER :winky:

1. проблеми с електронната ръчна - заяжда или се освобождава от само себе си :)
2. теч от семеринга на коляновия вал (патент на Опел)
3. проблем с температурния датчик в радиатора
4. ненормална реакция при подаване на газ
5. гуменото уплътнение на шофьорската врата се отлепя

това на първо четене....

:ok:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивайло81 » 12 Яну 2014, 1:39

:OT: Отзад без ел.стъкла. :banghead: Точно днес реставрираха една кола по дискавъри, кадилак купе. Приличаше на свалена долу газка. Та модел `54 , ел.стъкла(предни и задни), ел. седалки... И ми идва едно наум- Колко по-дяво... сме назад?

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)

Мнение от red_bull92 » 12 Яну 2014, 2:09

ивайло81 написа::OT: Отзад без ел.стъкла. :banghead: Точно днес реставрираха една кола по дискавъри, кадилак купе. Приличаше на свалена долу газка. Та модел `54 , ел.стъкла(предни и задни), ел. седалки... И ми идва едно наум- Колко по-дяво... сме назад?

И аз това щях да кажа 2010 година кола без задни ел. стъкла.... жигулски истории... аз никога не бих си купил скола без 4 ел.стъкла, ако ще всичко да и е безупречно :kuku:
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30, E46

Мнение от vankata8384 » 12 Яну 2014, 2:15

Като караш Опел не си мисли, че поддръжката му е евтина колега. Казвате, ще си взема Опел заради евтината поддръжка. Не си мислете, че са толко евтини. Карал съм кви ли не коли и мога да ти кажа, че не е най евтината. А и това от едно време, че Кадетите, Вектрите, Асконите и Астрите таксита изкараха по 500-600 хиляди км с оригиналните шарнири, не си мислете, че ще стане и с тоя кенеф от 2010 година.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивайло81 » 12 Яну 2014, 11:05

То по твойта логика да си купи кадет 91-ва заради евтината подръжка. Колата си е супер, 4-годишна харесва ми визията. Повече съм за двувратката :) Ще и смениш масло и си тип-топ. Аз която и кола да карам(чужда и моя) внимавам. От лунният пейзаж няма избягване, но ако не се и мъчиш малко да го избегнеш ще сменяш по предницата често. За газифицирането недей жали пари за да нямаш проблеми после. Детски болести и да има, няма да ги намериш по форумите, както каза един колега няма да намериш с нов Опел във форума да сподели :)

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 12 Яну 2014, 11:06

Той пита за конкретни проблеми в кола от такъв тип. А и кое най-ново може да се купи за такива пари.

Следваща

Назад към Извън Темата