Opel Astra-J 1.6 мнения
Модератор: Общи модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Opel Astra-J 1.6 мнения
Принципно гледам да не задавам такива въпроси точно в този форум, но в случая предпочитам да ви чуя мнието:
Става дума за Astra-J с бензинов 1.6 двигател, края на 2010г., внос от Швейцария (още с тамошните си номера)
Идеята е да се купи кола за ~15к - максимално простичка и безпроблемна, с евтина подръжка и консумативи. Да може да се газифицира и разходите за нея да са минимални, но все пак да става за каране и да е с модерна визия. За екстри се приемат климатроник и ел стъкла, така че не се търси космически кораб с плазмен двигател.
Та в този ред на мисли някой ако има преки впечатления за надеждност на този като цяло стар двигател, пригодността му за продължително каране на газ, детски болести за модела и т.н. моля да сподели каквото знае.
Знам че не е BMW, но такова е решението на желаещия да купи такава кола.
Та колеги убедете ме колко е хубава - лоша, бавна - бърза, здрава - чупеща се и т.н.
Ето я колата: http://www.mobile.bg/11387253890302117
Става дума за Astra-J с бензинов 1.6 двигател, края на 2010г., внос от Швейцария (още с тамошните си номера)
Идеята е да се купи кола за ~15к - максимално простичка и безпроблемна, с евтина подръжка и консумативи. Да може да се газифицира и разходите за нея да са минимални, но все пак да става за каране и да е с модерна визия. За екстри се приемат климатроник и ел стъкла, така че не се търси космически кораб с плазмен двигател.
Та в този ред на мисли някой ако има преки впечатления за надеждност на този като цяло стар двигател, пригодността му за продължително каране на газ, детски болести за модела и т.н. моля да сподели каквото знае.
Знам че не е BMW, но такова е решението на желаещия да купи такава кола.
Та колеги убедете ме колко е хубава - лоша, бавна - бърза, здрава - чупеща се и т.н.
Ето я колата: http://www.mobile.bg/11387253890302117
Only dead fish follow the stream...
- ивайло81
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
Re: Opel Astra-J 1.6 мнения
Имам опит с Астра H, за тази не знам но Опел... Голфчето повече ми допада. И чух доста добри неща в 1-2 предавания по Discovery.
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
A16XER е 116 к.с. (,а не както пише в обявата 115 к.с). Този двигател е един от най-лагавите на ОПЕЛ, като познавам собственици на Астра Ейч, който си продадоха колите само, защото им писва от мудност и забиване (даваш кик-даун, а колата се чуди дали да предприеме нещо)
155 nm e, но изобщо не се усещат
п.с.За протокола, карам Опели от 15 год. ,ако те интересува нещо питай!

155 nm e, но изобщо не се усещат

п.с.За протокола, карам Опели от 15 год. ,ако те интересува нещо питай!

Моята беше предния модел GTC 2008 г., много доволна бях от количката, 4 години никакви грижи по нея, единствен проблем ми даваше скоростната кyтия, която била някаква нова разработка на опел (изитроник), но тyк скоростната кyтия е ръчна и не те бърка.
- Valve-tronic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2013 Mercedes-Benz GLK 250 Bluetech
- Мечтае да кара: Porsche Panamera Turbo S
- Детайли за колата: Track Package
За мен не е проблем въпросът, тъй като аз се интересувам от всякакви марки и модели коли - хоби, болест, краста, както щеш го наричай. :mhihi:
Толкова преки впечатления нямам, но имам достатъчни, за да потвърдя следното:
Двигателят съвсем не е от толкова икономичните. Градско си го качва 10 зимата, та кой каквото ще да ти разказва. Този специално газ понася, тъй като не е с директно впръскване. За надеждността обаче нямам достатъчно впечатления. Това обаче не е нов двигател за концерна, така че хора и с по-стари модели могат да дадат инфо за него. Тези по-новичките Opel-и нямат класическото гниене на ламарините на по-старите поколения.
Иначе конкретната кола си има вид, а за екстрите да ти кажа, като ги гледам, има си доста повече от маса BMW-та. Все пак си е доста ново поколение кола. И в крайна сметка - новото си е ново. Тук имаш хем ново, хем евтино за поддръжка. Да, това щях да пропусна - като цяло поддръжката е по-скоро евтина като за кола на тези години.
Ама и една мисъл да ти споделя, която аз лично не споделям много - всички коли като остареели, ставали като Opel. :D
Толкова преки впечатления нямам, но имам достатъчни, за да потвърдя следното:
Двигателят съвсем не е от толкова икономичните. Градско си го качва 10 зимата, та кой каквото ще да ти разказва. Този специално газ понася, тъй като не е с директно впръскване. За надеждността обаче нямам достатъчно впечатления. Това обаче не е нов двигател за концерна, така че хора и с по-стари модели могат да дадат инфо за него. Тези по-новичките Opel-и нямат класическото гниене на ламарините на по-старите поколения.
Иначе конкретната кола си има вид, а за екстрите да ти кажа, като ги гледам, има си доста повече от маса BMW-та. Все пак си е доста ново поколение кола. И в крайна сметка - новото си е ново. Тук имаш хем ново, хем евтино за поддръжка. Да, това щях да пропусна - като цяло поддръжката е по-скоро евтина като за кола на тези години.
Ама и една мисъл да ти споделя, която аз лично не споделям много - всички коли като остареели, ставали като Opel. :D
88 E30 318i, 95 E36 318i, 97 E39 525tds, 02 E53 3.0d, 06 E83 3.0d, 08 W204; 12 W212
- MadChicken
- Legendary
-
Никой няма да вземе решение вместо мен (в случая не съм и аз, ама карай) и ще останеш учуден колко много хора имат и друга кола освен "гъзарско" BMW. Да не изместваме темата в неинформативна посока ако може. Аз си карам каквото ми е в подписа, което не означава че съм глух и сляп за друго. Сега нататък по темата моля 

- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Колега за още 5000 лв отгоре може да си купиш нова кола със газова. Вярно, че качеството няма да е на ниво, но каквото и да си говорим нова кола си е нова кола. Скоро търсихме подобна кола за служебна. Избор има, стига да не робуваш на марки. Дават и гаранция, че даже и безплатни 2500 л гориво бонус.
Са колегите ще ме нападнат, че за тези пари няма как да се купи нещо ново и качествено, но все 10 години ще издържи.

Са колегите ще ме нападнат, че за тези пари няма как да се купи нещо ново и качествено, но все 10 години ще издържи.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Лично на мен колата ми се вижда читава и километрите може да са реални. А това че е от Швейцария е + ,повечето коли които идват от там са добре поддържани и сервизирани. Колкото да пише в опел форума ,ами съмнявам се че ще има кой да му пише нещо повече за такава кола,темите са за кадет 2.0 гси и корса Б ,бях пуснал тема и само търговци на магазини ми отговаряха(както и да е).
- MadChicken
- Legendary
-
Километрите са реални или поне така излизат по записи за гаранционно обслужване. Имам VIN-а, но ми казаха че не могат да ми извадят справка нито за екстри нито за сервизна история, само за обслужване.
По скоро ми е важно да знам дали ходовата част става като за българския лунен пейзаж и дали двигателя няма да се скапе като се газифицира. Че ще е мудна съм сигурен, но това се преживява.
Това което съм чувал е че от смотано/ненастроено газово може да прегорят клапани, отделно на 100-150000км някакъв блок управление за бобините се скапвал май. Такива неща ме интересуват общо взето.

По скоро ми е важно да знам дали ходовата част става като за българския лунен пейзаж и дали двигателя няма да се скапе като се газифицира. Че ще е мудна съм сигурен, но това се преживява.
Това което съм чувал е че от смотано/ненастроено газово може да прегорят клапани, отделно на 100-150000км някакъв блок управление за бобините се скапвал май. Такива неща ме интересуват общо взето.
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Astra J A16XER
1. проблеми с електронната ръчна - заяжда или се освобождава от само себе си
2. теч от семеринга на коляновия вал (патент на Опел)
3. проблем с температурния датчик в радиатора
4. ненормална реакция при подаване на газ
5. гуменото уплътнение на шофьорската врата се отлепя
това на първо четене....

1. проблеми с електронната ръчна - заяжда или се освобождава от само себе си

2. теч от семеринга на коляновия вал (патент на Опел)
3. проблем с температурния датчик в радиатора
4. ненормална реакция при подаване на газ
5. гуменото уплътнение на шофьорската врата се отлепя
това на първо четене....

- ивайло81
- младши ентусиаст
-

- red_bull92
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)
ивайло81 написа::OT: Отзад без ел.стъкла.Точно днес реставрираха една кола по дискавъри, кадилак купе. Приличаше на свалена долу газка. Та модел `54 , ел.стъкла(предни и задни), ел. седалки... И ми идва едно наум- Колко по-дяво... сме назад?
И аз това щях да кажа 2010 година кола без задни ел. стъкла.... жигулски истории... аз никога не бих си купил скола без 4 ел.стъкла, ако ще всичко да и е безупречно

Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
- vankata8384
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30, E46
Като караш Опел не си мисли, че поддръжката му е евтина колега. Казвате, ще си взема Опел заради евтината поддръжка. Не си мислете, че са толко евтини. Карал съм кви ли не коли и мога да ти кажа, че не е най евтината. А и това от едно време, че Кадетите, Вектрите, Асконите и Астрите таксита изкараха по 500-600 хиляди км с оригиналните шарнири, не си мислете, че ще стане и с тоя кенеф от 2010 година.
- ивайло81
- младши ентусиаст
-
То по твойта логика да си купи кадет 91-ва заради евтината подръжка. Колата си е супер, 4-годишна харесва ми визията. Повече съм за двувратката
Ще и смениш масло и си тип-топ. Аз която и кола да карам(чужда и моя) внимавам. От лунният пейзаж няма избягване, но ако не се и мъчиш малко да го избегнеш ще сменяш по предницата често. За газифицирането недей жали пари за да нямаш проблеми после. Детски болести и да има, няма да ги намериш по форумите, както каза един колега няма да намериш с нов Опел във форума да сподели 

- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Той пита за конкретни проблеми в кола от такъв тип. А и кое най-ново може да се купи за такива пари.
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3