Помощ за ANSYS
Модератор: Общи модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Помощ за ANSYS
Здравейте колеги накратко правя проект на тема "конструиране на химикалка" всичко върви що годе добре обаче стигнах до частта в която трябва да се изпита клипса(закопчалката) на опън , но ансиса ми е тъмна индия.
имам начертани тези 2 клипса:
трябва ми принт скриин , които да изглежда горе долу така , може да е с всякаква подобна програма:
Ако някои иска да помогне да каже да му пратя фаилчетата , ще се разберем ако иска за някакво минимално заплащане(се пак съм беден студент )

имам начертани тези 2 клипса:
трябва ми принт скриин , които да изглежда горе долу така , може да е с всякаква подобна програма:
Ако някои иска да помогне да каже да му пратя фаилчетата , ще се разберем ако иска за някакво минимално заплащане(се пак съм беден студент )

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Re: Помощ за ANSYS
и съпромата ти е тъмна Индия...
иначе аз такива неща съм правил на ANSYS Workbench 13 и по принцип не ми е проблем да ти го направя исканото
обаче с преписване на курсови в днешно време стават инженери хора, които не могат да начертаят и един болт!
ти искаш ли да бъдеш такъв инженер?
защото, колкото и невероятно да звучи, ако си работиш по професията, тея знания от университета са меко казано безценни, те са необходимата основа за каквото и да било!
иначе аз такива неща съм правил на ANSYS Workbench 13 и по принцип не ми е проблем да ти го направя исканото
обаче с преписване на курсови в днешно време стават инженери хора, които не могат да начертаят и един болт!
ти искаш ли да бъдеш такъв инженер?
защото, колкото и невероятно да звучи, ако си работиш по професията, тея знания от университета са меко казано безценни, те са необходимата основа за каквото и да било!
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Ансис за тая простотия
Това може да се симулира и на най-елементарния софтуер... Навремето давах онлайн уроци по Cолидуъркс на Kroki - питай го да ти помогне.

Това може да се симулира и на най-елементарния софтуер... Навремето давах онлайн уроци по Cолидуъркс на Kroki - питай го да ти помогне.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
тука не ти трябва да се изчисли на опън, а на огъване
трябва да упоменеш материала
трябва да изчислиш какви са напреженията, когато човек си пъхне пръста отдолу - най-честа причина за счупване на клипса
трябва да го изследваш за якост на умора...
веднага ти препоръчвам да плеснеш едно закръгление на прехода на снимката отбелязан с червено, защото това ще ти подобри значително резултатите за Von Misses
тоест ако направиш един анализ без и един със можеш да се "похвалиш" че базирано на цветните картинки, които ти искаш, си направил подобрение в дизайна, което всъщност е целта на занятието, а не просто да имаш шарени диаграми за напреженията...
хайде дерзай
трябва да изчислиш какви са напреженията, когато човек си пъхне пръста отдолу - най-честа причина за счупване на клипса

веднага ти препоръчвам да плеснеш едно закръгление на прехода на снимката отбелязан с червено, защото това ще ти подобри значително резултатите за Von Misses
тоест ако направиш един анализ без и един със можеш да се "похвалиш" че базирано на цветните картинки, които ти искаш, си направил подобрение в дизайна, което всъщност е целта на занятието, а не просто да имаш шарени диаграми за напреженията...
хайде дерзай
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
Хаос написа:тука не ти трябва да се изчисли на опън, а на огъване
хайде дерзай
Колега естествено че ако сам си го направя е най добре, но се пак щом питам дали някои иска да ми помогне положението е такова че не мога да се справя сам , а иначе :
-материала е да кажем "Полистирен" (може и друга подобен)
-стига ми картинка с това при какви напрежения се счупва
-третата картинка не съм я изпитвал аз това е пример какво искам да се получи
Ако на някои не му е проблем да помогне да пише

- JORO_86
- кандидат ентусиаст
-
Това в ккой университет е?
Колеги как да го разбирам че никои не може да го направи, или на никои не му се занимава 

Колега, вземи залегни малко повече над учебниците. Напрежението при което се счупва не се променя - то е това, което полистирена може да поеме на единица площ. Виж, усилието при което се счупва е друго нещо 

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Колега,мога да ти го направя на солида обаче ... кажи какво искаш.
Усилие при което се чупи или усилие на което трябва да държи.
Ако искаш пусни ми файловете да видим солида дали ще може да ги отвори направо ако не в пдф формат със някви размери или 2д чертеж се тая.
Усилие при което се чупи или усилие на което трябва да държи.
Ако искаш пусни ми файловете да видим солида дали ще може да ги отвори направо ако не в пдф формат със някви размери или 2д чертеж се тая.

9 мнения
• Страница 1 от 1