Помощ за ANSYS

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Помощ за ANSYS

Мнение от v_p_m » 13 Яну 2014, 22:48

Здравейте колеги накратко правя проект на тема "конструиране на химикалка" всичко върви що годе добре обаче стигнах до частта в която трябва да се изпита клипса(закопчалката) на опън , но ансиса ми е тъмна индия.
имам начертани тези 2 клипса:
Системен буфер-1.jpg

Системен буфер-2.jpg

трябва ми принт скриин , които да изглежда горе долу така , може да е с всякаква подобна програма:
2013-11-26 15.58.15.jpg

Ако някои иска да помогне да каже да му пратя фаилчетата , ще се разберем ако иска за някакво минимално заплащане(се пак съм беден студент )
:bowdown:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Аватар

Re: Помощ за ANSYS

Мнение от Хаос » 13 Яну 2014, 23:11

и съпромата ти е тъмна Индия...
иначе аз такива неща съм правил на ANSYS Workbench 13 и по принцип не ми е проблем да ти го направя исканото
обаче с преписване на курсови в днешно време стават инженери хора, които не могат да начертаят и един болт!
ти искаш ли да бъдеш такъв инженер?
защото, колкото и невероятно да звучи, ако си работиш по професията, тея знания от университета са меко казано безценни, те са необходимата основа за каквото и да било!
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 13 Яну 2014, 23:17

Ансис за тая простотия :kuku:
Това може да се симулира и на най-елементарния софтуер... Навремето давах онлайн уроци по Cолидуъркс на Kroki - питай го да ти помогне.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Аватар

Мнение от Хаос » 13 Яну 2014, 23:31

тука не ти трябва да се изчисли на опън, а на огъване
трябва да упоменеш материала
трябва да изчислиш какви са напреженията, когато човек си пъхне пръста отдолу - най-честа причина за счупване на клипса :)
трябва да го изследваш за якост на умора...

веднага ти препоръчвам да плеснеш едно закръгление на прехода на снимката отбелязан с червено, защото това ще ти подобри значително резултатите за Von Misses
тоест ако направиш един анализ без и един със можеш да се "похвалиш" че базирано на цветните картинки, които ти искаш, си направил подобрение в дизайна, което всъщност е целта на занятието, а не просто да имаш шарени диаграми за напреженията...
1123.jpg

хайде дерзай
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v_p_m » 13 Яну 2014, 23:46

Хаос написа:тука не ти трябва да се изчисли на опън, а на огъване
трябва да упоменеш материала
трябва да изчислиш какви са напреженията, когато човек си пъхне пръста отдолу - най-честа причина за счупване на клипса :)
трябва да го изследваш за якост на умора...

веднага ти препоръчвам да плеснеш едно закръгление на прехода на снимката отбелязан с червено, защото това ще ти подобри значително резултатите за Von Misses
тоест ако направиш един анализ без и един със можеш да се "похвалиш" че базирано на цветните картинки, които ти искаш, си направил подобрение в дизайна, което всъщност е целта на занятието, а не просто да имаш шарени диаграми за напреженията...
1123.jpg

хайде дерзай

Колега естествено че ако сам си го направя е най добре, но се пак щом питам дали някои иска да ми помогне положението е такова че не мога да се справя сам , а иначе :
-материала е да кажем "Полистирен" (може и друга подобен)
-стига ми картинка с това при какви напрежения се счупва
-третата картинка не съм я изпитвал аз това е пример какво искам да се получи

Ако на някои не му е проблем да помогне да пише :bowdown:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JORO_86 » 14 Яну 2014, 0:01

Това в ккой университет е?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v_p_m » 15 Яну 2014, 18:06

Колеги как да го разбирам че никои не може да го направи, или на никои не му се занимава :confused:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бас Барабас

Мнение от Яро » 15 Яну 2014, 21:12

Колега, вземи залегни малко повече над учебниците. Напрежението при което се счупва не се променя - то е това, което полистирена може да поеме на единица площ. Виж, усилието при което се счупва е друго нещо :!:
Всеки шут в задника - крачка напред!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 15 Яну 2014, 23:48

Колега,мога да ти го направя на солида обаче ... кажи какво искаш.
Усилие при което се чупи или усилие на което трябва да държи.
Ако искаш пусни ми файловете да видим солида дали ще може да ги отвори направо ако не в пдф формат със някви размери или 2д чертеж се тая.
Изображение

Назад към Извън Темата