ФИШ НАП-Пловдив
Модератор: Общи модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
ФИШ НАП-Пловдив
Привет днес се сблъсках със следният проблем получих известие че дължа пари на община Пловдив заради фиш от 2008г. чрез НАП- всичко добре но се оказа че фиша е с изтекла давност и пак си търсят задълженията по фиша! От общината отказаха да ми дадат документ че е отпаднал по давност !
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
Re: ФИШ НАП-Пловдив
От НАП ми казаха че въпреки че изтекъл давностният срок ще продължат да си търсят парите !!!! 

- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Разбира се, дори и с изтекла давност, задължението остава в регистъра. Трябва да подадеш молба за отписване на задължението по давност. Това в случай, че наистина давността е изтекла. В твоя случай, обаче не е! Ако беше, задължението ти щеше да "виси", но нямаше да пращат писмо, с което всъщност давността започва да тече наново!
Дано да греша!

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Що не си го платиш както правят всички нормални хора?
- elf_78
- Потребител
-
- Кара: e46 320d '02
- Мечтае да кара: M5
защото сме тарикати и искаме да минеме метър. Ето за това няма да се оправим още 100 години.
- Valve-tronic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2013 Mercedes-Benz GLK 250 Bluetech
- Мечтае да кара: Porsche Panamera Turbo S
- Детайли за колата: Track Package
Задължително трябва да подадеш до данъчната администрация заявление за изтичане на давностен срок по отношение на тези задължения, поради което ги считаш за погасени по давност. Иначе продължават да бъдат дължими и изискуеми.
Има си правила за давностните срокове и тяхното претендиране, които в случая ти трябва да се преценят. Ако претенцията ти бъде уважена, със заявлението правиш и искане за отписване, и данъчните са длъжни да ги отпишат. Понякога правят глупости, като след отписването, когато поискаш услуга от общината или НАП, ти отказват поради "неплатени погасени задължения" :paranoid: , но тези идиотски откази редовно падат в съда.
Има си правила за давностните срокове и тяхното претендиране, които в случая ти трябва да се преценят. Ако претенцията ти бъде уважена, със заявлението правиш и искане за отписване, и данъчните са длъжни да ги отпишат. Понякога правят глупости, като след отписването, когато поискаш услуга от общината или НАП, ти отказват поради "неплатени погасени задължения" :paranoid: , но тези идиотски откази редовно падат в съда.
88 E30 318i, 95 E36 318i, 97 E39 525tds, 02 E53 3.0d, 06 E83 3.0d, 08 W204; 12 W212
- marto7067
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с волан от М5
- Мечтае да кара: Scott Gambler 730
...и аз получих такъв фиш-преди 5 месеца, но все нямам време да отида да го платя...нали 5 години му е давността(от датата на нарушението до датата на изходирането на поканата) 
при мен точно преди да изтече срока ме потърсиха.

при мен точно преди да изтече срока ме потърсиха.
- bavaretca_tns
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Основно на запад и по писти.
ilia1984 написа: От общината отказаха да ми дадат документ че е отпаднал по давност !
На какво основание са ти отказали този документ.Пише ли в това писмо от коя дата е фиша за който трябва да плащаш, ако е изтекъл срока могат само да те хванат за ............
ilia1984 написа:От НАП ми казаха че въпреки че изтекъл давностният срок ще продължат да си търсят парите !!!!
Те тия бирници освен да събират пари друго не знаят.Скапана държава ще обере и последните пари на хората за да може ония глупаци които управляват да крадат /който и да са те/.

- ilia1984
- младши ентусиаст
-
bavaretca_tns написа:Те тия бирници освен да събират пари друго не знаят.Скапана държава ще обере и последните пари на хората за да може ония глупаци които управляват да крадат /който и да са те/.
Колега много си прав ако знаеш какви нерви и разправии са за фиш 20лв. просто не си струва но въпроса е принципен аз тези 20лв никога няма да ги дам на тези крадци! По въпроса на тези от форума които питат "Защо не си платиш" ще кажа във фиша са ми сбъркали името колата на която е писан дори не е моя аз никога не съм получавал известие за този фиш от 2008г до сега ! Оказа се че след обстоен прегред подписа за получаване на фиша не е моя и за капак му е изтекла давността !!!
bavaretca_tns написа:На какво основание са ти отказали този документ.Пише ли в това писмо от коя дата е фиша за който трябва да плащаш, ако е изтекъл срока могат само да те хванат за ............
Отказаха без основание въпреки че в тяхната система стой като "невалиден" Никой не може да ги задължи да ти дадат справка и ако съм искал такава да се обърна към адвокат

- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Еми ходи при адвокат, който да ти поеме случая, кво ни занимаваш с глупости. Хората ти обясниха квото трябва, пък си и недоволен. Като не ти е достатъчно, има си компетентни специалисти. Или искаш да вземем по една салфетка и да ти попиваме крокодилските сълзи, утешавайки те денонощно?
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Колега, давността на фиша ти не е изтекла! Отиди и си плати 20-те лева и не се занимавай с глупости! Абсолютната давност по ДОПК е 10 години!
От общината няма как да ти издадат, какъвто и да било документ, тъй като вече ти си длъжник към НАП!
От общината няма как да ти издадат, какъвто и да било документ, тъй като вече ти си длъжник към НАП!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
Дам, това е трябвало да стане в момента в който минат 5 години и още да не е бил прехвърлен към НАП. След като се прехвърли нищо не може да се направи. Трябвало е да уцелиш момента за молбата и отпадането на задължението, но явно не си знаел за тоя фиш. 

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- ilia1984
- младши ентусиаст
-
doomy525 написа:Дам, това е трябвало да стане в момента в който минат 5 години и още да не е бил прехвърлен към НАП. След като се прехвърли нищо не може да се направи. Трябвало е да уцелиш момента за молбата и отпадането на задължението, но явно не си знаел за тоя фиш.
Аз не знаех за този фиш до тази година прехвърлен е към НАП през 2009г. от тогава чак сега 2014г. ме уведомяват че имам фиш

- bavaretca_tns
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Основно на запад и по писти.
Не знам какъв е фиша но щом е от общината предполагам че е административна глоба.През 2006 или 2007 / не сам сигурен за датата и годината/ ми вдигнаха в Пловдив пред техническия колата и я закараха на паркинга под пешеходния /тогава там ги караха вдигнатите с паяк/, като отидох да си я взема платих глобата за репатрирането и ми написах фиш /този фиш е със задължение към общината/, но нито са ма търсели нито, нито съм плащал, ако като отида в данъчно щеше дами излезе ще имам задължения към тях.
Щом на фиша ти е сбъркано името нямат никакво правно основание да ти търсят да плащаш глобата /предполага се че ще има и лихви то тая държава освен да дере друго не знае/. Консултира и се с адвокат най добре, има и юристи в тоя форум нека се изкажат нали пък и затова са тия форуми.
Щом на фиша ти е сбъркано името нямат никакво правно основание да ти търсят да плащаш глобата /предполага се че ще има и лихви то тая държава освен да дере друго не знае/. Консултира и се с адвокат най добре, има и юристи в тоя форум нека се изкажат нали пък и затова са тия форуми.
- Valve-tronic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2013 Mercedes-Benz GLK 250 Bluetech
- Мечтае да кара: Porsche Panamera Turbo S
- Детайли за колата: Track Package
Да, има юристи. Четете по-внимателно какво съм написал по-горе и ще разберете.
На разположение съм за повече информация и въпроси.
На разположение съм за повече информация и въпроси.
88 E30 318i, 95 E36 318i, 97 E39 525tds, 02 E53 3.0d, 06 E83 3.0d, 08 W204; 12 W212
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2