Музика и творчество

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Музика и творчество

Мнение от P1tbuL » 22 Яну 2014, 14:18

Здравейте колеги. Първо искам да се извиня за пускането на тази тема, защото знам че има раздел за това, но целя това, което искам да ви покажа да достигне до малко повече хора. Бих разбрал главните, ако изтрият темата. Това, което искам да ви покажа е изцяло мое творчество. Първо- това е моя музика ето линкове:

Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=qcz7_Y4rN2I

Vbox7: http://vbox7.com/play:4a3e46a743

Soundcloud: https://soundcloud.com/vs-waves/vs-fundaments-of-life

В трите линка е едно и също парче! Искам да ви го представя, защото лично аз смятам, че звучи добре. На много от вас може да не ви допадне, защото е в доста специфичен електронен стил "Drum & Bass", но идеята му е да достави една много специфична емоция!

Второто нещо, което искам да ви представя е моето първо стихотворение "Малцина".

Малцина

Те наричат тях идиоти
презрително ги гледат знам
сами не виждат красотата
и не знаят що са там

Малцина верните са вече
на истината дето спи
дълбоко в теб човече
зад твойте кървави очи

Най- тъмно ще да е след здрач
но тези дето виждат и тогава
ще видят те един палач
циничен и облят във слава

Те наричат тях идиоти
но не знаят кои са те
стоейки си в топлите палати
мислейки си че са само те

Малцина верните са вече
за чест и ценности проливат кръв
а някой ги идиоти тях нарече
и използва ги кат стръв

Най- тъмно ще да е след здрач
за тез които не поглеждат
и не вярват те във тоз палач
че съществува и се разпорежда

Ще се радвам ако съм успял да усмихна някого с тези неща. Градивната, а и всякаква критика е добре дошла и много желана. Малко са мрачни, може би нещата, но просто това е погледа ми на ситуацията и главно това съм искал да изразя.
Отново ще се извиня ако темата пречи на някого или дразни цялостно. Ако това е така, разбира се имате пълното право да правите каквото си искате с нея! :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Музика и творчество

Мнение от taratora » 22 Яну 2014, 16:43

Mного блъска на експорт от Launchpad-a на Novation за iPad, но как да е. Не знам с какъв контролер си, но специално за дръм енд бейс нещо от сорта на хардуерния Launchpad е задължителен за истински резултати. Ако имаш повечко пари - Push. Съдейки по звученето предполагам имаш нещо с врътки и клавиши, но ти трябват и падове да блъскаш по тях без страх. Обикновено за басове, кикове и hat-ове. Евтиния вариант е LPD8, за повече пари MPX8 на AKAI и ако имаш повечко някое MPD пак на AKAI. 2x и 3x са и с врътки.
Вкарваш доста ефекти без транзишъни или build-up-и. Опитай да fade-out-неш някой ефект като същевременно и го build-in-неш с поне 3-4 cut-a да кажем от 1/2 до 1/16. В смисъл пускаш ефекта и към края му почваш да режеш 1/2, 1/4, 1/8 и 1/16 задържаш малко(може да вкараш втори единичен ефект - шот, скреч, вокал някакъв и т.н.), можеш и да го pitch-неш нагоре малко, ефекта свършва и пускаш някакъв масивен дроп след него.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от P1tbuL » 22 Яну 2014, 17:30

taratora написа:...

Трака е направен с мишка и клавиатура на Ableton live 8 с помощта на вградения "Operator" и нищо повече! Всичко което звучи в трака е изградено от най- обикновен sine wave сигнал на най- базово ниво. Не са използвани никакви plug in-и нито каквото и да е чуждо на ableton. Нивото е в норма според всички измервателни уреди на програмата и т.н. Единствената допълнителна техника използвана за работа по парчето са комплект монитори на KRK. :)

Благодаря за съветите колега! :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taratora » 22 Яну 2014, 17:39

Значи направо си плачеш за контролер :mhihi: Имай в предвид, че това, ако си го направил да кажем за 5 часа с клавиатурата и мишката, с подходящия или подходящите контролери ще го направиш за 15-на минути.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 22 Яну 2014, 21:34

Изобщо не вдявам за какво говорите ама не е лош джангъра :mhihi: :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 22 Яну 2014, 22:45

bum_bum написа:Изобщо не вдявам за какво говорите ама не е лош джангъра :mhihi: :yes:

Това за което говорят е малко жалко, защото взе да изчезва истинската музика дето се прави на инструменти не на компютър.

Иначе трака е готин - добро начало ако имаше и малко по бърза част щеше да е още по добре.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taratora » 22 Яну 2014, 23:56

BMW_RIDER написа:
bum_bum написа:Изобщо не вдявам за какво говорите ама не е лош джангъра :mhihi: :yes:

Това за което говорят е малко жалко, защото взе да изчезва истинската музика дето се прави на инструменти не на компютър.

:kuku: И кое е жалкото, че не разбрах? Запознат ли си поне малко с какво се прави всякакъв тип електронна музика още от време оно, какво представлява един DAW? Разлика между DAW, контролер, семплер, дръм машина и т.н. правиш ли? Какво представляват и как работят знаеш ли? Май говорим наизуст, колкото да не заспим? За протокола - великата 808-ца(дълбоките и масивни баси, на която впрочем и до ден днешен са ненадминати и всепризнати в цял свят) за пръв път е пусната на пазара 1980г. Първото MPC 60 - 1988г. Не ги мисли "жалките" неща, за които говорим. Междувременно може да се огледаш в кое да е звукозаписно студио и евентуално да забележиш, че на компютър всъщност става само сглобяването на песента. Да не говорим, че на MPC-тата и NI Maschine-то изобщо не им трябва компютър и можеш цял бийт да си направиш от началото до края, с все ефектите му, филтрите и т.н.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 22 Яну 2014, 23:56

BMW_RIDER написа:Това за което говорят е малко жалко, защото взе да изчезва истинската музика дето се прави на инструменти не на компютър.

Иначе трака е готин - добро начало ако имаше и малко по бърза част щеше да е още по добре.

Открадна ми думите.
Винаги съм харесвал, изпълнителите, които творят заради самият звук, със своите специфичности.
Например Марк Нопфлър, който свири без перце, което придава съвсем различно звучене на китарният звук.
Отделно, класическа музика, която според диригента има различна вариация, темпо и тн.
Изобщо както наскоро четох, нещо което припокрива моите виждания по отношение на музиката:
През 70-те Alice Cooper отишъл да записва албум с продуцента Боб Езрин (Pink Floyd, Peter Gabriel). Дал му демо материала с песните и изчакал Езрин да му се обади какво мисли. Още същата вечер Езрин му се обадил по телефона с думите: “Винсънт, от това което си ми дал стават само 10 процента”. Alice Cooper учудено го попитал защо мисли така, защото са се трудили много с групата. Езрин от своя страна му отговорил простичко: “Една песен, ако не можеш да я изсвириш на пиано, значи не говори, че си направил музика”.

Не се сърдете - просто виждане.

Иначе, колегата си личи, че се е старал доста, трака му се е получил, но смятам, че има още много какво да постигне.
Успех му желая към големите световни сцени. :yes:

ПС Ако можеш качи трака, с прилично качество някъде - flac, wav, WV, за второ преслушване. :wave:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 23 Яну 2014, 1:54

taratora написа:
BMW_RIDER написа:

:kuku: И кое е жалкото, че не разбрах? Запознат ли си поне малко с какво се прави всякакъв тип електронна музика още от време оно, какво представлява един DAW? Разлика между DAW, контролер, семплер, дръм машина и т.н. правиш ли? Какво представляват и как работят знаеш ли? Май говорим наизуст, колкото да не заспим? За протокола - великата 808-ца(дълбоките и масивни баси, на която впрочем и до ден днешен са ненадминати и всепризнати в цял свят) за пръв път е пусната на пазара 1980г. Първото MPC 60 - 1988г. Не ги мисли "жалките" неща, за които говорим. Междувременно може да се огледаш в кое да е звукозаписно студио и евентуално да забележиш, че на компютър всъщност става само сглобяването на песента. Да не говорим, че на MPC-тата и NI Maschine-то изобщо не им трябва компютър и можеш цял бийт да си направиш от началото до края, с все ефектите му, филтрите и т.н.

Абе контролер монтролер, семплер - ти знаеш ли какво означава пиано, китара, барабани, цигулка и най-вече някой да пее???? И таланта и годините практикуване преди тия неща да се съберат. Бийт шел да прави на някаква си машина. Те има и такива дето бийта го правят с уста(Гъз)... Дайда не осираме темата на човека с различията си :idea:
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от P1tbuL » 23 Яну 2014, 2:11

cod-cdbp написа:
BMW_RIDER написа:Това за което говорят е малко жалко, защото взе да изчезва истинската музика дето се прави на инструменти не на компютър.

Открадна ми думите.
Винаги съм харесвал, изпълнителите, които творят заради самият звук, със своите специфичности.
Например Марк Нопфлър, който свири без перце, което придава съвсем различно звучене на китарният звук.
Отделно, класическа музика, която според диригента има различна вариация, темпо и тн.
Изобщо както наскоро четох, нещо което припокрива моите виждания по отношение на музиката:
През 70-те Alice Cooper отишъл да записва албум с продуцента Боб Езрин (Pink Floyd, Peter Gabriel). Дал му демо материала с песните и изчакал Езрин да му се обади какво мисли. Още същата вечер Езрин му се обадил по телефона с думите: “Винсънт, от това което си ми дал стават само 10 процента”. Alice Cooper учудено го попитал защо мисли така, защото са се трудили много с групата. Езрин от своя страна му отговорил простичко: “Една песен, ако не можеш да я изсвириш на пиано, значи не говори, че си направил музика”.

Не се сърдете - просто виждане.

Иначе, колегата си личи, че се е старал доста, трака му се е получил, но смятам, че има още много какво да постигне.
Успех му желая към големите световни сцени. :yes:

ПС Ако можеш качи трака, с прилично качество някъде - flac, wav, WV, за второ преслушване. :wave:

Линка в soundcloud е wave 24/96 :)

А относно спора който се заформи по- горе:
Колеги и двамата сте прави. Просто има нова музика- електронна и всепризната инструментално- вокална датираща от вовеки и любима на масовото население. Няма да спорим, че за създаването на една истинска песен с човешки фактор и живи инструменти е нужно много ама много труд. Знам го, защото самия аз съм китарист, бас китарист и вокалист :) Но и в двата вида музика има класики! :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 23 Яну 2014, 2:42

Аз лично не целя спор, а просто изразявам възгледите си.
Не държа те да са идентични с нечии други. Просто отбелязвам наблюденията и впечатленията си.
Иначе, изобщо не отхвърлям електронната музика, даже напротив. Просто и при нея, както и в други стилове и жанрове, има неща, които просто не ми звучат, и затова не ми допадат, като дефинирах по какво съдя.

ПС Слушах песента точно от саундклауд, но явно нещичко ми липсва. Не много, но се усеща. Успехи.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от P1tbuL » 23 Яну 2014, 10:35

cod-cdbp написа:ПС Слушах песента точно от саундклауд, но явно нещичко ми липсва. Не много, но се усеща. Успехи.

:yes: Може би трябва повече обем знам ли... или съм прекалил с баса. На мониторните боксове звучи добре, но всичко е от значение за готиния звук: боксове, акустика, дискретизация, разположение в помещението и т.н.

:bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taratora » 23 Яну 2014, 11:01

BMW_RIDER написа:Абе контролер монтролер, семплер - ти знаеш ли какво означава пиано, китара, барабани, цигулка и най-вече някой да пее???? И таланта и годините практикуване преди тия неща да се съберат. Бийт шел да прави на някаква си машина. Те има и такива дето бийта го правят с уста(Гъз)... Дайда не осираме темата на човека с различията си :idea:

Аз за знаенето си знам, ама не е там въпроса. Първо, че колегата говори за електронна музика и цигулки, китари и т.н. инструменти нямат място. Другото, което е, че ти, както и много други хора наистина не сте наясно с контролери, синтезатори, дръм машини и пр. и сте останали с впечатление, че не струват, не стават и т.н. Имайте в предвид обаче, че не всеки може да си купи добро пиано или сет барабани само за да се пробва например, пък и да си свири. Те точно тук идват на помощ въпросните контролери и пр. Едно е да дадеш 5-6к и да се чудиш къде да ги сложиш и кога да свириш, че да не дразниш съседите, съвсем друго е да дадеш 500лв. да го забиеш в лаптопа или компа и да си джиткаш със слушалките дори навън на открито. А талант, като имаш изобщо не ти трябва оборудване за хиляди:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от P1tbuL » 29 Яну 2014, 14:37

https://soundcloud.com/vs-waves/vs-cracks

А нещо такова? К'во ще кажете? :shock:

старши ентусиаст
Аватар