висока сметка за ток

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e46 330i

висока сметка за ток

Мнение от minimalcoholic » 23 Яну 2014, 21:07

Здравейте колеги,
ужасен от последната сметка за ток реших да се обърна към вас. Ще ви разкажа накратко цялата история.
На 28ми декември една женица отчете показанията на електромера и ми спомена, че нямам никаква нощна енергия. Каза, че щяла да го отбележи и да дойде авариен екип да види какъв е проблема. Екип не дойде, та подадох аз сигнал. Сега ги чакам да дойдат да проверят какво става.
Гледахме електромера с един приятел, който разбира от ток и стигнахме до извода, че часовника, който превключва от дневна на нощна не работи.
Искам да попитам някой дали се е сблъсквал с такъв проблем ? Ако тези кав*ли установят, че проблема е в часовника, дали ще ми прекалкулират сметката ? Обикновено плащам около 80-100лв, но за декември месец ми пристигна сметка от 260лв...Очаквам вашите коментари и съвети!
Изображение

Потребител
Аватар

Re: висока сметка за ток

Мнение от stefanoff » 23 Яну 2014, 21:16

тая разлика във сметките не може да се е получила само заради това , че нямаш нощна енергия. Ако си сигурен, че консумацията на ток ти е същата, или електромера тотално не мери верно, или някой краде ток от твоя електромер
Не Мы такие, Жизнь такая

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 23 Яну 2014, 22:07

Не знам за тока- но аз съм тотално втрещен от сметката към топлофикация за декември 2013... 191 лв за 2 радиатора! ! ! :kuku: :wave: :bang:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 23 Яну 2014, 22:32

exotique написа:Не знам за тока- но аз съм тотално втрещен от сметката към топлофикация за декември 2013... 191 лв за 2 радиатора! ! ! :kuku: :wave: :bang:

И при мен същата работа. Ноември 130 - викам си супер, в целия апартамент 23 градуса и декември БАААМ - 210.
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320 i
Мечтае да кара: Е90 пак бензин

Мнение от ивайло81 » 23 Яну 2014, 23:59

Добре де, на мен на дърва ми излиза малко по-скъпо. И мъкна дърва, чистя печки. Вие на ток по 200 лв и 23 градуса що се оплаквате...

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 24 Яну 2014, 0:31

Слаби са лобитата, миналата година беше х 2 х 3.... а и тия спреха да ръсат нещо :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 24 Яну 2014, 9:18

ивайло81 написа:Добре де, на мен на дърва ми излиза малко по-скъпо. И мъкна дърва, чистя печки. Вие на ток по 200 лв и 23 градуса що се оплаквате...

Tи сигурно грееш 300кв, а те греят по 30 :mhihi:
Не Мы такие, Жизнь такая

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 24 Яну 2014, 11:19

minimalcoholic написа:Здравейте колеги,
ужасен от последната сметка за ток реших да се обърна към вас. Ще ви разкажа накратко цялата история.
На 28ми декември една женица отчете показанията на електромера и ми спомена, че нямам никаква нощна енергия. Каза, че щяла да го отбележи и да дойде авариен екип да види какъв е проблема. Екип не дойде, та подадох аз сигнал. Сега ги чакам да дойдат да проверят какво става.
Гледахме електромера с един приятел, който разбира от ток и стигнахме до извода, че часовника, който превключва от дневна на нощна не работи.
Искам да попитам някой дали се е сблъсквал с такъв проблем ? Ако тези кав*ли установят, че проблема е в часовника, дали ще ми прекалкулират сметката ? Обикновено плащам около 80-100лв, но за декември месец ми пристигна сметка от 260лв...Очаквам вашите коментари и съвети!

Сменят часовника и коригират фактурата на база изминало тримесечие.

На мен ми дойде висока сметка за гаража и като сравних показанията на електромера и отчетеното по фактура се оказа, че грешно са отчели. Обадих се, провериха и видяха, че са отчели грешно и коригираха фактурата.

Бяха бързи и любезни :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e46 330i

Мнение от minimalcoholic » 24 Яну 2014, 21:29

чакам ги тези дни да дойдат...лошото е, че последното тримесечие не сме изразходвали толкова ток, а и няма как да направят база на сравнение с минала година, защото се нанесохме март месец...
Изображение

Назад към Извън Темата