Мненията Ви конкретно и по принцип за МВ С180К W203 автомати

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2013 Mercedes-Benz GLK 250 Bluetech
Мечтае да кара: Porsche Panamera Turbo S
Детайли за колата: Track Package

Мненията Ви конкретно и по принцип за МВ С180К W203 автомати

Мнение от Valve-tronic » 25 Яну 2014, 23:49

Здравейте, колеги!

Напоследък се замислям за смяна на Golf 4 на жена ми. Обаче не търся нещо на всяка цена, а по принцип следя и ако нещо ми направи впечатление, го проверявам. Вчера излезе следната обява и Ви моля за Вашето мнение, защото на Мерцедес форумът е толкова тъп, и там пишат едни "непредубедени специалисти", че просто нямам думи за компетентността им. Става въпрос за Mercedes C 180 Kompressor W203 automatic:

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=5gta8l

По принцип бюджетът е до 10 000 лева, и то след продажба на "Голфи". Скъпата държи много на Мерцедес /любимата й марка :cry: , на автоматик /не подлежи на коментар/, а аз на бензин, защото с нейния годишен пробег не искам да си отварям работа с поддръжка на дизел. Аз лично съм песимистично настроен за този автомобил - не прочетох хубави неща за интериорните материали и за автоматика.

Според мен конкретната кола е преди фейслифта, а се препоръчва по-добре да се търси екземпляр след май 2004 година. Какво е Вашето мнение за двигателя /има ли проблеми с този SuperCharger/? Автоматикът толкова ли е зле, колкото се пише, или е по-скоро преекспонирано? Вярно ли е, че окачването е слабо? Някъде прочетох, че купето било слабо на усукване и при неравности "даже се пукали стъклата" :shock: А какво мислите за цената?

И най-вече Ви моля за преки впечатления, защото тъстът ми има Pajero и ако прочетете какви неща пише за него по сайтовете, ще повърнете, а той от 4 години го лашка по балканите, обикаля Гърция и т.н., а не вдигал капака буквално и колата си е здрава и права.

Много ще съм Ви благодарен за Вашите мнения. Явно BMW феновете имат по-реална представа за нещата, защото при избора на моята кола ми помогнахте съществено. :yes: Във МВ форумът никога няма да се намери отрицателно мнение за някой Мерцедес, за разлика от тук,където кофти колите са си кофти, хубавите - хубави, независимо от това дали са BMW или не.

И така - Вашите мнения по принцип за модела и за конкретната кола от обявата?
88 E30 318i, 95 E36 318i, 97 E39 525tds, 02 E53 3.0d, 06 E83 3.0d, 08 W204; 12 W212

младши ентусиаст
Аватар

Re: Мненията Ви конкретно и по принцип за МВ С180К W203 авто

Мнение от GecataBMW-E46 » 25 Яну 2014, 23:57

За модела конкретно хубаво си го решил да е бензин,тоя мотор мисля,че беше без щека за маслото а с датчик,което лично на мен не ми допада иначе ако е гледана колата е здрава г/д.
Конкретно за обявата се вижда,че е пръскана калници и капак огледай я за удари,километрите абсурд :mhihi: :mhihi: ,от италия е там е все едно да си земеш кола от бг ама пак си е до късмет постна е от към екстри за тия пари.Автомата и според мен не е удачен избор.

Потребител
Аватар
Кара: e36 e39
Мечтае да кара: само дизел

Мнение от gringo75 » 26 Яну 2014, 0:35

прекалиха с км :nono:

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Мнение от rosendaal » 26 Яну 2014, 1:12

Питай този човек http://bmwpower-bg.net/forums/memberlist.php?mode=viewprofile&u=16501 за инфо щом е за мерцедес.Мисля че няма да сбъркаш.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 26 Яну 2014, 1:33

Доста грозен модел. Имаше доста бройки сглобявани в ЮАР. Внимавай да не попаднеш на такава.
Защо не се огледате за някое CLK W209

Потребител
Аватар
Кара: '00 E39 530i
Мечтае да кара: Е92/Е90 ///М3 ръчна кутия

Мнение от Boraka92 » 26 Яну 2014, 4:58

CLK W209 около 10 000 лева ... трудна работа ако искаш читава кола. За произхода на колата и "реалния" пробег ще си спестя коментарите. За мотора - 180К с автомат за мен е скандал, ама щом жена ще го кара и предполагам няма да го води на Нордшлайфе е ОК. Най-малкото според мен като разход далеч по-разпространения 200К 163 к.с. с 6 скоростна ръчна да не кажа голяма дума ама при спокойно каране може и по-малко да харчи от 180. За компресора наблюдение върху тоя мотор нямам аз карам 2.3 компресор с 6 скорости и съм доволен от факта, че е много спокоен мотор и има достатъчен въртящ момент и е прост за поддръжка както всеки Мерцедес от сравнително старите модели, но раликата е че моята кола W208 CLK e на базата на старата C класа W202, a това е шаси W203 за което даже и в Мерцедес форума преди фейслифта няма много добри отзиви. Ако ви харесва пластмасарията в интериора на C класата не е лош избор а и мотора не е кой знае какво технологично чудо фрашкано с електроника, даже да не кажа и че е сравнително прост. Миналото лято карах едно CLK W209 163 коня и ми се стори баая тежичка за тоз мотор, но пък вози идеално (което пък е на базата на набелязаната от вас C W20) все пак ако не е вървежа приоритет разхода е в рамките на допустимото. Виждал съм такава C180 Kompressor (129 к.с. преди фейслифта) автомат на реални 200 000 км в почти идеално техническо състояние и естествено малко ръждичка по калниците отзад. За фейслифта съм чел, че са изчистено доста грешки по електрониката, та за това предполагам е препоръчителен.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 26 Яну 2014, 9:15

Аз карам Компресор, но е по-старият мотор, за 45 000км никакви грижи.

Този мотор е по-икономичен, но мисля че ще върви добре. Разход около 10/100, предполагам.

Самият модел W203 е кекав като че ли, но нямам преки впечатления.

Лилофф ще ти даде най-много инфо ако се включи :yes:
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: N47

Мнение от plamen_nedkov » 26 Яну 2014, 10:28

Имал съм възможност да карам подобен но купето. 2005та края на реални 65000 км. Мога да кажа, че вървеше доста прилично. Разода ми беше от 11 нагоре градско. Смесено беше некаде около 8.
Иначе за канкретната обява - определено НЕ вярвам на обявените километри. Не се доверявай на тези измислени сервизни книжки - за до 30е им ги правят в италия. Колата изглежда добре като външен вид. На мен лично ми харесва.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 26 Яну 2014, 10:37

Колега всичко зависи на каква кола ще попаднеш. От 2007 до 2011 карах по-големия мотор 2 литра компресор, но ръчка 6 скорости и проблеми съм нямал никакви подобно на тъста ти :mhihi:
Отделно с новия и собственик поддържаме връзка и при него е така безпроблемна.
Останал съм само с добри впечатления от този модел и лоша дума не мога да кажа :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320 i
Мечтае да кара: Е90 пак бензин

Мнение от ивайло81 » 26 Яну 2014, 10:58

Засичал съм няколко такива Мерцедеса Ц180, много тракаха като дизели. Не мисля, че бяха компресор. Не съм много запознат дали имат без компресор. Обаче не ми направиха хубаво впечатление. За дизел имат хубави Мерцедес повече от на Бмв (лично мнение).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 26 Яну 2014, 13:46

търси кола от собственик
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 26 Яну 2014, 14:33

За какво ти я тоя дръгел, дето още му краднат огледалата и се оглеждат в него ...
Да, кекав си е - окачването е опит да копират Ауди ! Мой колега има 203-ка с cdi мотор - скъса верига преди няколко дни, а колата не претендира да е навъртяла много км ...
Огледай се за Г5 !
ПП огледах - бензинови има 6 обяви, от които 4 FSI-та !
Гледам бенз, понеже търсиш бензинов Мърк :conf:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp

Мнение от Krasimir19 » 26 Яну 2014, 20:14

Да споделя сега аз от личен опит. Този модел като цяло е добре. Само един път съм му сменял, всички амортисьори, пружини, дискове, накладки. И всичко е от здрави марки, няма да казвам коя за да не правя реклама. И от както ги смених, досега не съм имал проблеми. Автоматика е добре, нямам оплаквания от него, държи се добре. Единственото оплакване ми е трудното палене зимата, предвид че са сменени всички подгревни свещи(моя Мерцедес е 2.7 дизел). Не знам на какво може да се дължи.... За бензин, мисля че бензиновите агрегати на Мерцедес, много често изгарят гарнитурата на двигателя. Случи се на един друг Мерцедес който имах и съм виждал още няколко такива със изгорели гарнитури.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 27 Яну 2014, 0:53

Конкретно тази е много постна, аз не бих я гледал.
Не съм карал този компресор, не мисля че имат проблеми, но имаше нещо особено при този мотор. Сега и кода на двигателя не мога да се сетя. До колкото знам няма драми, освен че са доста чувствителни от към ламдби и трябва катализатора да е на място, но важи и за по-старите 111 мотори. Прави се да няма драми и без катализатор, но по-добре да си е там. При някои се прави лесно, при някои трудно. Нямам достатъчно наблюдения кои точно можеше да се коригират със Стар Диаг-а и кои не.
Като цяло, бих се огледал във СпортКупето, по-добре е (като оборудване при версиите с малки мотори) и редовно имат повече екстри от стандартните седани. Има и много красиви интериори със стъклени тавани. Един приятел наскоро взе 320 спорткупе, просто изумителен автомобил.

Аз бих гледал за 200К. 111 двигател. Бял капак на клапаните и червен капак над бобините и свещите с надпис Компресор, така се познава най-лесно. Имах кола с такъв двигател, много съм доволен от поведението му.

Относно автомата, нямай никакви съмнения. Безсмъртен е. 722.6 се води кутията, 5ск. имаш контрол над предавките (както му викат масово типтроник), от D-позицията, без да преместваш на специален режим като при БМВ и Ауди. Както си на D, буташ ляво за долна или дясно за горна. Много е удобно за икономично каране, да upshift-ваш, без да чакаш автомата да реши. Наистина много приятна кутия.

Имат минимални драми по тампоните на носачите, зависи как се кара. С 18ки джанти, убих едни носачи за 10х.км, но вероятно са били ментета, понеже умишлено сложих най-евтините на пазара. Други драми по окачването не ми е известно да има.
Нямат проблеми и с електрониката, стига бай Ганя да не е срал по нея преди теб.
Аз бих избягвал газови. Възможно е да се направи, но в никакъв случай не е лесно и евтино, противно на това, което ти обясняват гаражните газаджии. Т.е. не се ли направи добре от първия път, после корекциите по компонентите и преправянето далеч не излизат евтино.

Т.е. търсиш възможно най-девствен автомобил, по възможност нов внос, по възможност максимум екстри. Мисля че с бюджет 10 бона, можеш да намериш добро 203 спорткупе, за готина 203ка седан, аз лично не съм видял нищо, което да ми допадне под 15к на днешните цени. След фейслифта (2005г), вече става по-богат избора, но далеч не за 10х.лв.

А... и съм виждал ръждясващи на стандартните места за всяка кола 203ки, основно германски и австрийски, може да са били удряни, не знам. Бих оглеждал за италианска.
За мен са доста солидни коли, ако ти допада като визия, си струва.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2013 Mercedes-Benz GLK 250 Bluetech
Мечтае да кара: Porsche Panamera Turbo S
Детайли за колата: Track Package

Мнение от Valve-tronic » 27 Яну 2014, 22:46

Колега, Лилофф, уникален си на Мерцовете! :D

Газ принципно не щем с пробег на милото от около 6000 годишно. Това за кутиите ме успокои. Беше ми най-големият дерт. Ще поогледаме все пак и за SportCoupe. Благодаря за идеята!

Иначе да Ви разкажа за днешния ми разговор с продавача на колата по телефона. Всичко и било перфектно, без никакви забележки, само двата фара бил сменял, че били пожълтели от слънцето. А бе, джанъм, аз доколкото знам се пастират и има ефект като на нови. :kuku:

Та според мен ще излезете прави, че е удряна. И единодушно, че е постна, така че май няма да е тази. Все пак като се пооправи времето може и да отида на място, но засега продължавам с безцелното мотаене по обявите.

Иначе аз ще продължа да се оглеждам, пък току виж съм навил госпожата за някое BMW. :driving: Може би единичка. :mhihi:
88 E30 318i, 95 E36 318i, 97 E39 525tds, 02 E53 3.0d, 06 E83 3.0d, 08 W204; 12 W212

Следваща

Назад към Извън Темата