По-добър звук за джипа ми /съвети/.
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- armani78
- кандидат ентусиаст
-
По-добър звук за джипа ми /съвети/.
Здравейте колеги.Пусках такава тема и във форума на Хиксовете но не получих искания отговор.Понеже тук се чете от повече колеги,мисля че ще има по- голям ефект от въпроса ми.Искам някой който наистина знае къде да отида в София за да ми направят звука на джипа по-добър,в смисъл струва ми се тих,а все пак е осмак?
Мисля че и катализаторите са за махане,но от 2-3 сервиза ме връщат,не смеят да ги пипат...Ще съм благодарен за всеки смислен съвет,ако може от колеги дето са ходили в евентуалния сервиз които ще ми препоръчат/за София само/. Джипа е Х5 4.4 .Благодаря, предварително!

- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Re: По-добър звук за джипа ми /съвети/.
Драго в Екстриймтунинг може да ти направи някаква къстъм генерацийка, ама малко дере кожи напоследък
http://www.extreme-tuning.bg/bg/contacts
Другия вариант за сносно звучене е нещо от по-сериозните марки - Суперспринт (имат със сигурност за X-овете), Eisenmann и т.н.
Не махай катализаторите, че ще стане брутална работата. Най-много ги замести с някакви резонатори, ама и там стават филми с ламбда сондите и не знам към кой да те насоча да ти изолира тези вторите сонди, мониторните...

http://www.extreme-tuning.bg/bg/contacts
Другия вариант за сносно звучене е нещо от по-сериозните марки - Суперспринт (имат със сигурност за X-овете), Eisenmann и т.н.
Не махай катализаторите, че ще стане брутална работата. Най-много ги замести с някакви резонатори, ама и там стават филми с ламбда сондите и не знам към кой да те насоча да ти изолира тези вторите сонди, мониторните...

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
и тея от суперспринт стават,е верно не са като на крафта 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Явор написа:и тея от суперспринт стават,е верно не са като на крафта
Е верно е 3000-4000лв вместо 300, за нещо което после никой няма да го оцени. Разбирам да слага колектори или спортни катализатори да търси марковото, ама след катализатора назад почти няма значение какво има, още повече човека търси само звук.
Слагай едни прави тръби след катализатора и си готов. Чувал съм няколко коли направени така не звучат прекалено шумно или дразнещо особено пък В8. Стига да оставиш катализаторите и колекторите на местото им.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- МИТАКА1654
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
- Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi
Колега,аз карам Грандчероки 5.2 в8,махнах само катализатора и звука е потресаващ,като е на равна газ не се чува,но като подадеш е о,майко,според мен иди да ти премахнат софтуерно задните сонди и първо си махни само катализаторите,да не ти стане много шумен.
- armani78
- кандидат ентусиаст
-
Мерси колеги за мненията! Днес ходих до Крафт на околовръстното,говорих с един от маисторите които ми каза в НИКАКЪВ случаи да не махам катализаторите....Предложи ми 2 варианта.Единия е да се махнат задните гърнета и да се сложат тръби,дригия вариант е да ми сложат някакви гърнета,около 300-400 лв щяло да излезе.Трябвало да съм там че да пробваме и двата варианта като покарам и преценя кои звук ми харесва.Маистора каза че ако е негов джипа нямало да пипне нищо....а и разхода се вдигал? Не знам какво да правя,това мое желание се е породило от това какви звукове съм чувал от двигатели като моя.По-добре другия път като чуя такъв звук/правен/ да спра колегата и да го питам кои и къде му го е правил.Приемам още мнения и съвети,мерси колеги.
П.С. Между другото,казаха ми за същия Х като моя,на които са махнали катализаторите,почнал е да върви повече и имал хубав звук....
Наи важното е че след махането на катализаторите не са пипали нищо защото сам се бил адаптирал и нямало проблем с ламбда сондите??!!
П.С. Между другото,казаха ми за същия Х като моя,на които са махнали катализаторите,почнал е да върви повече и имал хубав звук....
Наи важното е че след махането на катализаторите не са пипали нищо защото сам се бил адаптирал и нямало проблем с ламбда сондите??!!

- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
armani78 написа:
Това колко пъти и аз съм го чувал за какво ли не ..... "нищо не съм пипал, махнал съм и е по-добре даже"

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
Ами ходи пробвай щом ти дават различни варианти. Ама я опъни малко и по магистралата дали на дълъг път няма да те вбеси, защото и тоя момент го има 

Лето две и седемнаесто.
на ес500, модел в220 махнати задни гърнета и прави тръби с амг накрайници отзад е супер , чува се само като я напънеш и то не е дразнещо или като астра без гърне...
пробвай си махни гърнетата и да ти заварят накрайниците от твоите гърнета на края на тръбите, 4,4 нали е с двуцевки накрая, и ще е както ти изглежда оригинално, а звука ще се подобри
имаше един инж.Лазаров из София знам че беше добър потърси го в нета , а и доста колеги май го посетиха мисля че цените са му нормални
пробвай си махни гърнетата и да ти заварят накрайниците от твоите гърнета на края на тръбите, 4,4 нали е с двуцевки накрая, и ще е както ти изглежда оригинално, а звука ще се подобри
имаше един инж.Лазаров из София знам че беше добър потърси го в нета , а и доста колеги май го посетиха мисля че цените са му нормални
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Карал съм ръмжащ V8, отначало е кеф ама на извънградско е малко натоварващо
Не се увличай много 

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
barty написа:Карал съм ръмжащ V8, отначало е кеф ама на извънградско е малко натоварващоНе се увличай много
Мдааа, малко боли глава

Лето две и седемнаесто.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
това което са ти обяснявали в сервиза на запад му викат muffler delete и наистина е доста евтин и имащ ефект ''тунинг'' при осмаците и тн.
ето един Х 4.4 http://www.youtube.com/watch?v=AfKlk_L0ceA
ето един Х 4.4 http://www.youtube.com/watch?v=AfKlk_L0ceA
armani78 написа:Здравейте колеги.Пусках такава тема и във форума на Хиксовете но не получих искания отговор.Понеже тук се чете от повече колеги,мисля че ще има по- голям ефект от въпроса ми.Искам някой който наистина знае къде да отида в София за да ми направят звука на джипа по-добър,в смисъл струва ми се тих,а все пак е осмак?Мисля че и катализаторите са за махане,но от 2-3 сервиза ме връщат,не смеят да ги пипат...Ще съм благодарен за всеки смислен съвет,ако може от колеги дето са ходили в евентуалния сервиз които ще ми препоръчат/за София само/. Джипа е Х5 4.4 .Благодаря, предварително!
Обърни се или към Драго (Екстриййм тунинг - Бобо) за генерация или към Маднес (вероятно ще ти предложат готов и качествен вариант, но на доста висока цена).
Странно, но скоро карах МЛ55 АМГ с фабрични ауспуси и не усетих нужда да трябва да са ми по-шумни! Достатъчно гръмки си бяха! При 4.4. на БМВ не е ли така (не съм карал и затова питам)?
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2