Лепене на винетка с опция за отлепяне?
Модератор: Общи модератори
68 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
Лепене на винетка с опция за отлепяне?
Здравейте, имам годишна винетка и две коли и ме вълнува въпроса, как мога да места винетката по колите, без да и навредя? Чувал съм, че има някакви трикове с фолио, но всяка година нали уж ги осъвършенстват и реших първво да попитам, тъй като в търсачката не намерих нищо.
ПС. Ненужно е, колегите хейтъри да прецакват темата с разни мнения по-добре си купи направо две и тн. Аз съм си направил сметките и си имам собствено мнение по-въпроса. Та ако някой може да помогне ще съм благодарен.
ПС. Ненужно е, колегите хейтъри да прецакват темата с разни мнения по-добре си купи направо две и тн. Аз съм си направил сметките и си имам собствено мнение по-въпроса. Та ако някой може да помогне ще съм благодарен.

- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Re: Лепене на винетка с опция за отлепяне?
Никви трикове не ти трябват... просто я долепваш лека за стъклото , колкото да се захване без да търкаш и притискаш и после се отлепя без никакви проблеми и следи....
Специализирах се с ползването на седмични винетки
Мразя да остане лепило по стъклото 
Специализирах се с ползването на седмични винетки

Вземаш найлонка тип от кутията на цигари, разлепяш я винетката и внимателно поставяш новата отгоре тъй като на това, което ще отлепиш има едни цифри и надпис. По това познават дали е само "сложена" или залепена както трябва.
едит : говоря за годишна
едит : говоря за годишна
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
Ако го направя така, както казва колегата xerial и недай си боже, лъскавия стикер посредата се докосне за джама, после ще си остане там. (Поне така си мисля)
Нужно ли е да ползвам найлона от цигари? Мислех си дали има вариант, да я ползвам с оригиналното си фолио на което е залапена? Само да го изрежа по нея, тъй като има аванс от страни и малка лепенка с бар кода под нея?
Нужно ли е да ползвам найлона от цигари? Мислех си дали има вариант, да я ползвам с оригиналното си фолио на което е залапена? Само да го изрежа по нея, тъй като има аванс от страни и малка лепенка с бар кода под нея?

Последна промяна Empty_Head на 07 Фев 2014, 13:16, променена общо 1 път
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Empty_Head написа:Ако го направя така, както казва колегата xerial и недай си боже, лъскавия стикер посредата се докосне за джама, после ще си остане там.
с опаковачно фолио се прай то си се лепи и отлепя перфектно само ше гледаш да я залепиш за него докато е на ролката,че се усуква.После изрязваш излишното около нея става много добре.
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
То става да я лепнеш така, ама вече не трябва ли да си напишеш и регистрацията на винетката?
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Vanqu1sh написа:То става да я лепнеш така, ама вече не трябва ли да си напишеш и регистрацията на винетката?

Empty_Head написа:Ако го направя така, както казва колегата xerial и недай си боже, лъскавия стикер посредата се докосне за джама, после ще си остане там.
Намираш си някакво прозрачно фолио изрязваш 2 бройки(с размерите на винетката) лепиш ги на 2 те коли (с некво прозрачно лепило) след което отгоре си слагаш винетката . Като искаш да иде на другата кола просто я лепиш на другото фолио

п.п Не можеш да използваш оригиналното(или поне без риск да те хванат) препоръчвам ти да си вземеш от това което е по книжарниците(използват го за подвързии) най голямото предизвикателство е да залепиш плътно фолиото към прозореца така че да не се виждат балончета, празни пространства и тн.
- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
Аз съм чувал и за друг метод, само че не ми се е налагало да го пробвам. Намазваш с олио повърхността на винетката и така я залепяш, само че пак да кажа, че не съм го пробвал и незнам дали няма опасност да си прецакаш винетката.
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
DiMIcha84 написа:Аз съм чувал и за друг метод, само че не ми се е налагало да го пробвам. Намазваш с олио повърхността на винетката и така я залепяш, само че пак да кажа, че не съм го пробвал и незнам дали няма опасност да си прецакаш винетката.
остава малко оцет и сол на вкус

Абе как ги мислите тия неща целия джам ще стане мазен кат баница да не говорим и че ще се свлече надоло винетката.
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Може да се намаже с глюкоза/ като мед/ прозрачна има я в маркетите. Аз така практикувам. Ползвам и оригиналното фолио като на него трия със спирт надписа 

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Абре веднъж да не стане както искаш или полицая да забележи схемата и ще излезнеш бая напред с кинтите
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- kalpazaninabg
- Потребител
-
- Кара: BMW разбира се:)
Няма нужда от друго фолио, 3 години си карам с оригиналното на винетките. Процедурата е следната: Купуваш винетка, вземаш лакочистител и с памуче разкарваш черния надпис - напи и така става чисто фолио, после вземаш ножичка и изрязваш по финно ръба на винетката остатъчното фолио, после си вземаш едно лепило за хартия - от тия стиковете, къде се отварят с въртене - по 1 лв. са, после мажеш с малко слюнка и от малко от това лепило на винетката и лепиш на прозореца, притискаш. Маха се като подкачиш после по ръба винетката с фолио от стикер например за застраховката. Следващия път само малко слюнка, лепило си има, като поизчезне лепилото слагаш малко и така нататък. Успех 

- exvitermini
- младши ентусиаст
-
- Кара: '96 Е34 tds touring Individual
- Мечтае да кара: E34 M5 Touring
Аз не мога да разбера тъпата система да имаш винетка за всеки автомобил, въпреки, че едновременно не се ползват извънградско.
МАЛОУМИЕ и ОГРАБВАНЕ НА НАРОДА е този пропаднал закон. Аз имам два автомобила, които никога до сега не се е налагало да излизат едновременно по път изискващ винетка. Но и на двата автомобила се налага през годината да излизат и то често, като отпада варианта със седмични винетки. Демек си купувам 2 винетки и карам по супер пътища.
Евала, продължавайте да ни доите и ограбвате, скоро няма и да има от кой да взимате. Има къде по-гъвкави и честни модели за таксуване ползване на пътната инфраструктура, за съжаление едва ли ще се приложат в нашата фускин систем. 

- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
май само аз си взимам 2 винетки за двете коли 

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
68 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5