Лепене на винетка с опция за отлепяне?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46

Лепене на винетка с опция за отлепяне?

Мнение от Empty_Head » 07 Фев 2014, 12:48

Здравейте, имам годишна винетка и две коли и ме вълнува въпроса, как мога да места винетката по колите, без да и навредя? Чувал съм, че има някакви трикове с фолио, но всяка година нали уж ги осъвършенстват и реших първво да попитам, тъй като в търсачката не намерих нищо.

ПС. Ненужно е, колегите хейтъри да прецакват темата с разни мнения по-добре си купи направо две и тн. Аз съм си направил сметките и си имам собствено мнение по-въпроса. Та ако някой може да помогне ще съм благодарен. :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Re: Лепене на винетка с опция за отлепяне?

Мнение от xerial » 07 Фев 2014, 12:59

Никви трикове не ти трябват... просто я долепваш лека за стъклото , колкото да се захване без да търкаш и притискаш и после се отлепя без никакви проблеми и следи....
Специализирах се с ползването на седмични винетки :mhihi: Мразя да остане лепило по стъклото :mhihi:
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 07 Фев 2014, 12:59

Вземаш найлонка тип от кутията на цигари, разлепяш я винетката и внимателно поставяш новата отгоре тъй като на това, което ще отлепиш има едни цифри и надпис. По това познават дали е само "сложена" или залепена както трябва.

едит : говоря за годишна
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46

Мнение от Empty_Head » 07 Фев 2014, 13:07

Ако го направя така, както казва колегата xerial и недай си боже, лъскавия стикер посредата се докосне за джама, после ще си остане там. (Поне така си мисля)

Нужно ли е да ползвам найлона от цигари? Мислех си дали има вариант, да я ползвам с оригиналното си фолио на което е залапена? Само да го изрежа по нея, тъй като има аванс от страни и малка лепенка с бар кода под нея? :dunno:
Последна промяна Empty_Head на 07 Фев 2014, 13:16, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 07 Фев 2014, 13:15

Empty_Head написа:Ако го направя така, както казва колегата xerial и недай си боже, лъскавия стикер посредата се докосне за джама, после ще си остане там.

Нужно ли е да ползвам найлона от цигари? Мислех си дали има вариант, да я ползвам с оригиналното си фолио на което е залапена? Само да го изрежа по нея, тъй като има аванс от страни и малка лепенка с бар кода под нея? :dunno:

с опаковачно фолио се прай то си се лепи и отлепя перфектно само ше гледаш да я залепиш за него докато е на ролката,че се усуква.После изрязваш излишното около нея става много добре.

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 07 Фев 2014, 13:17

То става да я лепнеш така, ама вече не трябва ли да си напишеш и регистрацията на винетката?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 07 Фев 2014, 13:20

Vanqu1sh написа:То става да я лепнеш така, ама вече не трябва ли да си напишеш и регистрацията на винетката?

:nono: току що си взех моята и няма такива филми

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v_p_m » 07 Фев 2014, 13:21

Empty_Head написа:Ако го направя така, както казва колегата xerial и недай си боже, лъскавия стикер посредата се докосне за джама, после ще си остане там.

Намираш си някакво прозрачно фолио изрязваш 2 бройки(с размерите на винетката) лепиш ги на 2 те коли (с некво прозрачно лепило) след което отгоре си слагаш винетката . Като искаш да иде на другата кола просто я лепиш на другото фолио :ok:

п.п Не можеш да използваш оригиналното(или поне без риск да те хванат) препоръчвам ти да си вземеш от това което е по книжарниците(използват го за подвързии) най голямото предизвикателство е да залепиш плътно фолиото към прозореца така че да не се виждат балончета, празни пространства и тн.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525д 2001
Мечтае да кара: F13 с М буквичка.

Мнение от DiMIcha84 » 07 Фев 2014, 13:26

Аз съм чувал и за друг метод, само че не ми се е налагало да го пробвам. Намазваш с олио повърхността на винетката и така я залепяш, само че пак да кажа, че не съм го пробвал и незнам дали няма опасност да си прецакаш винетката.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 07 Фев 2014, 13:28

DiMIcha84 написа:Аз съм чувал и за друг метод, само че не ми се е налагало да го пробвам. Намазваш с олио повърхността на винетката и така я залепяш, само че пак да кажа, че не съм го пробвал и незнам дали няма опасност да си прецакаш винетката.

остава малко оцет и сол на вкус :mhihi:

Абе как ги мислите тия неща целия джам ще стане мазен кат баница да не говорим и че ще се свлече надоло винетката.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 07 Фев 2014, 13:32

Може да се намаже с глюкоза/ като мед/ прозрачна има я в маркетите. Аз така практикувам. Ползвам и оригиналното фолио като на него трия със спирт надписа ;)
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 07 Фев 2014, 13:35

Абре веднъж да не стане както искаш или полицая да забележи схемата и ще излезнеш бая напред с кинтите
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

Потребител
Аватар
Кара: BMW разбира се:)

Мнение от kalpazaninabg » 07 Фев 2014, 13:38

Няма нужда от друго фолио, 3 години си карам с оригиналното на винетките. Процедурата е следната: Купуваш винетка, вземаш лакочистител и с памуче разкарваш черния надпис - напи и така става чисто фолио, после вземаш ножичка и изрязваш по финно ръба на винетката остатъчното фолио, после си вземаш едно лепило за хартия - от тия стиковете, къде се отварят с въртене - по 1 лв. са, после мажеш с малко слюнка и от малко от това лепило на винетката и лепиш на прозореца, притискаш. Маха се като подкачиш после по ръба винетката с фолио от стикер например за застраховката. Следващия път само малко слюнка, лепило си има, като поизчезне лепилото слагаш малко и така нататък. Успех :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '96 Е34 tds touring Individual
Мечтае да кара: E34 M5 Touring

Мнение от exvitermini » 07 Фев 2014, 13:47

Аз не мога да разбера тъпата система да имаш винетка за всеки автомобил, въпреки, че едновременно не се ползват извънградско. :kuku: МАЛОУМИЕ и ОГРАБВАНЕ НА НАРОДА е този пропаднал закон. Аз имам два автомобила, които никога до сега не се е налагало да излизат едновременно по път изискващ винетка. Но и на двата автомобила се налага през годината да излизат и то често, като отпада варианта със седмични винетки. Демек си купувам 2 винетки и карам по супер пътища. :bowdown: Евала, продължавайте да ни доите и ограбвате, скоро няма и да има от кой да взимате. Има къде по-гъвкави и честни модели за таксуване ползване на пътната инфраструктура, за съжаление едва ли ще се приложат в нашата фускин систем. :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: head turner и екзотики
Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

Мнение от Convertible » 07 Фев 2014, 13:50

май само аз си взимам 2 винетки за двете коли :dunno:
Изображение
"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него

Следваща

Назад към Извън Темата