От кой път си взехте шоф. изпит?
Модератор: Общи модератори
От кой път си взехте шоф. изпит?
Здравейте колеги
понеже има тема за автоматиците, книжките и разни томболи
споделете от кой път си вземахте листовките и кормуването
няма място за лъжене или поне няма да е доблестно, а и нищо срамно няма ако има скъсани. Също така ако искате споделете от семейството ви (деца, сестри, братя, родители и т.н. - само роднински връзки) ако знаете.
Нека започна аз
от всички роднини само аз единствен си ги вземах и двата от първия път
всеки един член на фамилията е късан само на листовки. На листовките имах 3 грешки (тогава така се оценяваха - три сбъркани въпроса, при пет късаха), а на кормуването имах една генерална грешка и тя беше, че влязох в шахта докато минавах покрай детска градина с чавета по тротоара и ги наблюдавах да не скочат отпреде
Накрая на изпита изпитващия ми каза "Виждам, че караш, щот ти трябва книжка, а не просто за да имаш"
което си е истина - буквално 3 дена след навършването ми на 18 вече бях с кетап в ръка.
Да не говорим, че в деня на изпита падна страшен сняг и по правило нямаш право да караш преди изпита, а инструктора ми заяви "Ако стигнеш в тоя сняг - ще ходиш на изпит, ако ли не за друга дата"
естествено нямаше проблеми въпреки обстановката
Вие сте
edit : също така какви категории имате? И в кой град ви беше кормуването?
Аз съм със А и B (М не мисля, че е нужно да се споменава) и ги карах във Велико Търново

edit 2:

понеже има тема за автоматиците, книжките и разни томболи

Нека започна аз
от всички роднини само аз единствен си ги вземах и двата от първия път

Накрая на изпита изпитващия ми каза "Виждам, че караш, щот ти трябва книжка, а не просто за да имаш"

Да не говорим, че в деня на изпита падна страшен сняг и по правило нямаш право да караш преди изпита, а инструктора ми заяви "Ако стигнеш в тоя сняг - ще ходиш на изпит, ако ли не за друга дата"

Вие сте

edit : също така какви категории имате? И в кой град ви беше кормуването?
Аз съм със А и B (М не мисля, че е нужно да се споменава) и ги карах във Велико Търново

edit 2:

Последна промяна doomy525 на 12 Фев 2014, 14:32, променена общо 2 пъти
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Re: От кой път си вземахте шоф. изпит?
Имам всички категории без D (просто не ми трябва) всички изпити съм взел от първия път,без почерпки и връзки а не да не са ми предлагали и да съм нямал възможност,просто има някой неща в живота където по-трудния начин ти излиза по-евтино занапред...
Аман от посерковци с платени книжки...

Аман от посерковци с платени книжки...

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- red_bull92
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)
Аз съм от Кюстендил и тук си карах шофьорсите курсове, листовките ги везх от 1-вия път с 1-на грешка и я открих при проверката още преди да предам листовките, но нали нямаш право на поправка си остана грешката, а кормуването го взех от 2-рия път. В книжката си за сега имам "В" и "М" (понеже я дават с "В"-то иначе не бих я карал) категории, но смятам да изкарам абсолютно всички без "А"-тата за мотор. За мен е много по голяма тръпка да дрифтя с кола, отколкото да карам мотор още повече, че на мотора не си на закрито и ти е студено зимата, вали те дъжд, като е мокро има много голяма вероятност да ти поднесе на някой завой и да паднеш лошо и т.н. ... Сега събирам пари за Е46-ца и смятам към лятото вече да я взимам и да почвам с тунинга 

Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
- HackeD
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E92 330D
Всичко от първия път. Имам "B" и "M". 

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Листовки от първия, кормуване от втория
После се оказа, че на първото кормуване, само аз не съм се бил подсигурил
На втория карах по странен маршрут, но бях по-спокоен и го минах перфектно, въпреки че бяха скъсали всички преди мен

Брат ми и той беше изгърмял на кормуването поради незнание на правилника
Вече обаче е много изкривено взимането, въпреки камерите. Все гледат да има скъсани... масово си плащат... Както казах, на първото кормуване, само аз не се бях подсигурил

Брат ми и той беше изгърмял на кормуването поради незнание на правилника

Вече обаче е много изкривено взимането, въпреки камерите. Все гледат да има скъсани... масово си плащат... Както казах, на първото кормуване, само аз не се бях подсигурил

- Bareck
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: ///M
Карах я в Благоевград,всичко си взех от първия път...
Последна промяна Bareck на 12 Фев 2014, 12:08, променена общо 1 път
- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
Листовките ги взех от първия опит, обаче на кормуването ме скъсаха защото тръгнах да заобикалям една дупка, а в това време колата зад мен е предприела изпреварване и не я видях, при второто ми явяване на изпита вече нямаше проблеми. В последствие реших, че ще ставам моторист и изкарах и А категория, тука обаче в пълна степен важи лафа при автомобилите, че книжка кола не кара (в моя случай мотор) и след три падания реших, че пистовите мотори не са за мен и се отказах от тази си страст.
- ociata
- кандидат ентусиаст
-
Явявал съм се на три изпита (1 листовки за В и 2 кормувания за В и за А). Всичко е гръмнато от първия път
На листовките имах 1 грешка, но съм почти сигурен че сега ако седна да ги решавам ще ме скъсат
Ако се броят задгранични опити - късан съм на листовките в САЩ 1 път. Щото нали си мислех че листовките са си листовки на всякъде по света и така просто се явих с БГ подготовката

Ако се броят задгранични опити - късан съм на листовките в САЩ 1 път. Щото нали си мислех че листовките са си листовки на всякъде по света и така просто се явих с БГ подготовката

- mermenkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d e39
Шофьор любител кат. В
София от първия път, листовките на косъм с 5 грешки

София от първия път, листовките на косъм с 5 грешки

Листовките от 1вия път, без да съм чел нито правилник, нито закони, само с решаване на листовки в интернет. Кормуването от 2рия път, както се вика, с 200 марки и една прасе /ма баш 200 марки си бяха де/
Инак инструктора ми беше "страшен"
Теоритична подготовка - 0 часове
Извънградско каране - 0км
Шофиране на тъмно - 0км
Шофиране по магистрала - 0км
Изпреварване , техники и прочие - 0
И после що има война по пътищата
За 2004г говоря, надявам се сега да са по нормални нещата

Инак инструктора ми беше "страшен"
Теоритична подготовка - 0 часове
Извънградско каране - 0км
Шофиране на тъмно - 0км
Шофиране по магистрала - 0км
Изпреварване , техники и прочие - 0
И после що има война по пътищата

За 2004г говоря, надявам се сега да са по нормални нещата

Не Мы такие, Жизнь такая
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
B от първия път, листовки с нула грешки, кормуване една щото се заядох със изпитващия 

- alioshev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 525d
- Мечтае да кара: F82 ///M4
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Листовките от първи път с 2 грешки на регулировчика.. (и сега ми е проблем тоя маняк) добре ,че карам в малък град и никога няма такъв образ на кръстовището.
Кормуването от 2 рия път ,взех та минах на жълто (кажи речи към червено по негови думи).
А правилника го учех доста а и доста знаци съм се връщал да целувам за да ги запомня
Кормуването от 2 рия път ,взех та минах на жълто (кажи речи към червено по негови думи).
А правилника го учех доста а и доста знаци съм се връщал да целувам за да ги запомня

- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Малееее,чудя се да почвам ли да обяснявам!
Имам Б и М. Явявах се в град Сливен! Преди години листовките бяха с червен и син цвят на номерата им! Червените по-лесни,а сините по-трудни! На изпита даваха по една от цвят,но всяка беше от две листовки пъхнати в плик. Например лицето е листовка номер 5,а гърба номер 35. Сутринта си вървя пеш към КАТ и чета листовки,като бяха сложени в найлонов джоб-лице номер 1 и гръб номер 40
. Вървя и чета,вървя и чета
Сядам в стаята да ни раздават листовки и ми се пада листовка-лице номер 1 и гръб номер 40
За 2 минути е готова. Проверяващия вика-момче,нещо не ти е ясно ли? Аааа,казвам готов съм. Дава втората и тя за 2-3 мин и излизам! Отвън инструктора шашнат казва,знаех си че ще те изгонят
Но на кормуването ме скъсаха и то не знам кой беше прав и кой беше крив! Първа кола бях в кръстовище,ляв завой. Навлязал съм в кръстовището,но изчаквам отсрещните коли да се изнесат! Но много коли и аз чакам ли чакам
Светофара светва жълто и се изнасям,но изпитващия казва,че нямам право и ме скъса! Спирам,вадя правилника и му показвам какво пише,че трябва да освободя кръстовището,но на него жена му май не беше му дала сутринта и ме скъса!
На другия ден се явявам пак-на друга кола,друг изпитващ! Да вметна,че преди мен караше един ром,бе направо циганин
Карахме лада петица
човека кара само на втора и изпитващия пита дали не знае,че има и други скорости,а той отговаря,че е карал до сега на жигула и изведнъж го качват на лада и му е ново
Качвам се аз,и човека казва-карай до КАТ за да си подадеш документите за книжката и после ще ме закараш до нас и си готов! Така и стана,отидохме в КАТ,подадох документите и готово! 

Но на кормуването ме скъсаха и то не знам кой беше прав и кой беше крив! Първа кола бях в кръстовище,ляв завой. Навлязал съм в кръстовището,но изчаквам отсрещните коли да се изнесат! Но много коли и аз чакам ли чакам

На другия ден се явявам пак-на друга кола,друг изпитващ! Да вметна,че преди мен караше един ром,бе направо циганин

- enerdjy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 535d
- Мечтае да кара: F90 M5
Всичко от първият път.Листовките ги взех на косъм с 4 грешки
кормуването без никакви проблеми.Изпитващият само ми вика "виждам, че можеш да караш, но много ми се моткаш"
щото аз си карах бавничко да знам, че няма да имам проблеми 
П.П - това не означава, че и аз съм карал само на втора

П.П - това не означава, че и аз съм карал само на втора

"If one day speed kills me don't cry because i was smiling" - Paul Walker