Да се върне ли казармата?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ски и свири на цигулка

Да се върне ли казармата?

Мнение от super_mario » 13 Фев 2014, 16:29

Да-63%

Не-36%

Не мога да преценя-1%

Общо гласували: 798
Това е извадка от един сайт ,в който са гласували, а вие какво мислите тук колеги?
Аз лично си мисля,че трябва да има казарма днешната младеж да се научи на ред,дисциплина и т.н. защото след казармата навремето младежите ставаха мъже , а сега са пълни п.д.расляци.
Казарма на 100%
п.с.-ако модераторите решът може и като анкета да я направят,че аз незная как :dunno:
БМВ е религия чада мой ,споменаването на Марката до марки като опел и други кокошарници е обидно ! Карайте си там недозавиващите, балонообразни, бавнооборотни автомобилчета, чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 опела!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535d
Мечтае да кара: F90 M5

Re: Да се върне ли казармата?

Мнение от enerdjy » 13 Фев 2014, 16:35

ДА!
"If one day speed kills me don't cry because i was smiling" - Paul Walker

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 13 Фев 2014, 16:40

Нека всеки след като каже, За или Против, да напише и дали е ходил в казарма, че имаше една поговорка - на чужд гръб и 100 тояги са малко.
И добре е да се каже дали задължителна или не, също е важен въпрос.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 13 Фев 2014, 16:50

Не съм ходил, смятам, че е загуба на време. Не смятам, че е нужно, за да се научиш на ред и дисциплина.

П.П. Принципно не е лошо да си военен, но не ме влече.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат
Мечтае да кара: Десет цилиндрово Е60
Детайли за колата: Много бавна

Мнение от Beat » 13 Фев 2014, 16:52

Аз съм на 21 и честно казано съжалявам, че няма казарма. Иска ми се да отида, не само за да се докажа пред баща ми и приятелите му, които не знам колко пъти са ми казвали "Ако имаше казарма ; Защо я махнаха казармата", а и наистина моите набори (голямата част от тях) са пълни олигофрени или супер разглезени момченца.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 13 Фев 2014, 16:58

Ама защо е задължително да станеш супер сериозния и "неразглезен" като излезеш? Военните, които познавам и сме близък набор... са супер лигльовци до един. Това, че са военни, не ги е направило сериозни.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 13 Фев 2014, 17:00

Ми отивай бре ! Има си наемна войска - свободен си ! В отговор на мнението на beat
Нямам намерение да защитавам чужди интереси !
Темата ми е малко болна, поради факта че татко е бил военен !
Не виждам особен смисъл от това някой да избива комплекси с това че има по-висок чин !
Реално въпросната идеология е умряла отдавна - няма СССР, няма какво да се защитава !
Казармата е била задължителна с цел по-добра подготовка на населението при евентуален сблъсък м/у двете суперсили !
Отговорът ми е Не !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 13 Фев 2014, 17:09

Проблема е много по-дълбок от възпитанието на младите хора. Служил съм 18 месеца и за мен беше изцяло позитивно изживяване. Освен чисто техническите неща, които съм научил не по-малко важно ми беше и че се научих да се подчинявам и впоследствие и да командвам. С радост бих се върнал ако всичко това можеше да се повтори. Много днешни келеши, които не знаят на кой свят са ако попаднат в казармата каквато беше преди 20-30 години биха се пречупили и ще станат хора.

От друга страна България имаше ако не се лъжа над 200к редовна войска и над 2 милиона запасни. Сравнително добре обучена и с добра бойна готовност. Ракетни войски с изключително силно възпиращо действие срещу всякакви комшийски мераци, много танкове, силна авиация, добър флот впредвид района на действие и т.н..
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат
Мечтае да кара: Десет цилиндрово Е60
Детайли за колата: Много бавна

Мнение от Beat » 13 Фев 2014, 17:13

ивчо написа:Ми отивай бре ! Има си наемна войска - свободен си ! В отговор на мнението на beat
Нямам намерение да защитавам чужди интереси !
Темата ми е малко болна, поради факта че татко е бил военен !
Не виждам особен смисъл от това някой да избива комплекси с това че има по-висок чин !
Реално въпросната идеология е умряла отдавна - няма СССР, няма какво да се защитава !
Казармата е била задължителна с цел по-добра подготовка на населението при евентуален сблъсък м/у двете суперсили !
Отговорът ми е Не !

Наемната войска няма много общо с това, което е било казармата. До колкото знам е било място, където човек се научава на много неща, които само са в + в живота. Доброволното записване няма нищо общо. Допълнение към това е, че казармата е била основно в комунистическите години, когато военните са били сила и наистина смисъла на казармата е бил не само да има наборна войска, а наистина да научи младите на важни житейски уроци! Да, свободен съм, мога да се запиша, но няма, защото както писах сегашните военни нямат много общо с предишните. Отделно съм студент и нямам никакво намерение да прекъсвам образованието си за платен стаж в армията. А колкото до самите военни - познавам бивши и настоящи такива и си имам впечатления, а и от мненията на мои познати - за да си военен не се изисква да имаш много акъл, както през комунизма, така и сега.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 13 Фев 2014, 17:18

На 23 съм. Не съм служил, но с удоволствие бих отделил няколко месеца за казарма, стига да не е повече от една година. :lalala:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d e39

Мнение от mermenkov » 13 Фев 2014, 17:28

Асолютно против във вида в който беше!
п.с. Не я съм посещавал 8)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ски и свири на цигулка

Мнение от super_mario » 13 Фев 2014, 17:30

Аз съм бил в казарма и сега си спомням само хубавите неща,нови приятели,луди истории и т.н.
Проблема е ,че без мама и тате няма кой да ти направи закуската, да ти опере гащичките и да ти избърши дупето да ти оправи леглото,там няма компютър няма мотаене по кафенцата!С автомата на рамо и бичи караул сам в гората,или цял ден мърширувай като луд. Било е въпрос на чест и престиж да си за малко войник на родината си. Поне да се нучат да си оправят леглата и да не са като Жорко от рекламата дето на 60 г.спи у майка си.
БМВ е религия чада мой ,споменаването на Марката до марки като опел и други кокошарници е обидно ! Карайте си там недозавиващите, балонообразни, бавнооборотни автомобилчета, чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 опела!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 13 Фев 2014, 17:32

Аз предлагам да пишем и кой набор сме, че иначе става "смешно" !
Както бум писа - едно време е било другo, сега е нищо общо !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 13 Фев 2014, 17:43

Колегата Бум-бум го е описал много точно. С тази разлика, че на него му е харесало ...
Смисъла на казармата е да се научиш на ПОДЧИНЕНИЕ и в голямата си част на абсолютни простотии..."Първо изпълняваш ,после мислиш"
След казармата е имаше и запас ...
Система за смилане на РАЗЛИЧНИТЕ !

Колкото пъти се сетя толково пъти ми се повдига! /от системата /

Иииии всъщност защо трябва да се подчиняваш и да си дисциплиниран ? - ЗА ДА СИ ПОСЛУШЕН !!! /на системата /

Смисъла от казармата- Две пропиляни години от живота ми !

Тези, които плачат за казармата чисто и просто / за мен/ завиждат на тези, които няма да опитат това "щастие"

Разглобявам калашник за 10 секунди , леглото ми е опънато като струна , марширувам като пич , лъскам плочки с финес , ям за 2 минути .... :smoke:
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 13 Фев 2014, 17:51

Да се върне
Последна промяна BAYRON на 13 Фев 2014, 17:52, променена общо 1 път
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Следваща

Назад към Извън Темата