Система за проследяване GPS - мнения ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: осем цилиндрови

Мнение от .::Братоев::. » 17 Фев 2014, 21:20

Имам питанка... някой запознат ли е с тези системи и изобщо някой има ли опит с проследяващи устройства за автомобили? Общо взето ме интересува как максимално мога да си защитя колата от недоброжелатели? GPS , скрити копчета блокиращи запалване , гориво или нещо подобно.
Търсих в нета информация и попаднах на няколко сайта но нямам идея надежни ли са. Те разбира се добре са си рекламирали продуктите но доколко може да им се вярва... :confused:
Та ако някой се е сблъсквал с подобен казус и е минал по тоя път ще съм благодарен да получа адекватен съвет.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Re: Система за проследяване GPS - мнения ?

Мнение от Rosendo » 17 Фев 2014, 21:56

.::Братоев::. написа:Имам питанка... някой запознат ли е с тези системи и изобщо някой има ли опит с проследяващи устройства за автомобили? Общо взето ме интересува как максимално мога да си защитя колата от недоброжелатели? GPS , скрити копчета блокиращи запалване , гориво или нещо подобно.
Търсих в нета информация и попаднах на няколко сайта но нямам идея надежни ли са. Те разбира се добре са си рекламирали продуктите но доколко може да им се вярва... :confused:
Та ако някой се е сблъсквал с подобен казус и е минал по тоя път ще съм благодарен да получа адекватен съвет.

Аз ползвам vivafeet на виваком. 16лв. на месец струва и мога да знам всеки един момент къде е колата. Също може да се вади справка за определен период (от едикояси дата до едикояси дата в едиколкоси часа) къде се е движил автомобила, къде е имал престой, с каква скорост и т.н.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2013 Mercedes-Benz GLK 250 Bluetech
Мечтае да кара: Porsche Panamera Turbo S
Детайли за колата: Track Package

Мнение от Valve-tronic » 17 Фев 2014, 22:24

Аз на Х5 съм ползвал такава услуга от М-тел. Условията бяха подобни като на Виваком. Даже, ако си спомням правилно, като се стартираше двигателят трябваше да се натисне един бутон, като в противен случай ми звъняха да ме питат аз ли съм я запалил. На моя позната даже и се били обаждали да й казват, че не й била заключена, а престоят бил твърде дълъг - да не би да си била забравила колата отключена.

Чувал съм обаче, че при тази система джамбазите за всеки случай увивали цялата кола с алуминиево фолио, което възпрепятствало сигнала от предавателя към сателита /клетките/.
88 E30 318i, 95 E36 318i, 97 E39 525tds, 02 E53 3.0d, 06 E83 3.0d, 08 W204; 12 W212

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 17 Фев 2014, 22:54

Аз ползвам системата на М-тел за служебните коли. И да Ви кажа честно си е доста добра, справки колкото си искаш може да прави, ние сме си пуснали и горивото да следи. А относно покритието, хваща и на повечето подземни паркинги, според колко желязо има отгоре. Но това със фолиото ми се струва несериозно, нали тая кола трябва да се движи и без да буди подозрение. Пробвали сме да увием сензора за GPS със станьол от шоколад и нищо не стана.

И още нещо, системите имат и собствено захранване, което е добре да се сменя периодично. Гаранцията му е около 6 месеца, но малко след това дава фира. Хубавото е че не е скъпо, нещо от сорта на 18лв беше.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 17 Фев 2014, 22:58

Крадците вероятно разполагат с тапи за GPS-а и по тоя начин моментално го правят неефективен.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 17 Фев 2014, 23:11

Цецко, телефона ли ми нямаш :)
Иначе, ако е по гсм мрежа и особено сега модерните заглушители срещу преписването на учениците в даскало , не знам дали няма да го убие.
А това с покривалата е докато я закарат някъде да я разкостят и после да намерят гпс-а и да го махнат.
Иначе не е голяма хамалогия да си го сложиш и да се вържеш към някой опер.
Нашите само имат някакъв софт и във всеки един момент знаят къде е колата.
Все си мисля, че сериозни крадци нищо няма да ги спре.
Това май са повече системи за пишлемета и наркомани.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 (E53) facelift
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: sport package 3.0D

Мнение от eLiTyY » 17 Фев 2014, 23:14

някакви отзиви за тези дали са читави? https://locatorbg.com/products/avl :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 17 Фев 2014, 23:26

Ето мнението на един колега за Вивафлийт: "Колеги,говори ли ви нещо услугата ''Вивафлийт''? 19.12.13 12:13

Ето сега ще ви разажа за какво става дума.
В средата на август в офиса дойде зализан, млад интелигентен промоутър и ми промотира услугата "Вивафлийт"- GPS- проследяване.
Офертата беше зашеметяваща. Ако подпиша веднага:
-16.50 на месец + безплатно GPS устройство с безплатен първи месец.
И аз, имайки безрезервно доверие в Виваком , скочих като крава -монтафонка и подписах за 35 устройства.
И ... с това хубавото свърши.
Почна лошото, което с течение на времето се промени в ужасно.
Оказа се,че Вивателецът е пропуснал да спомене , че за роуминга трябва да се доплатят още 10 лева.И аз пак си викам - ами добре- 26 лева- пак не е толкова зле.
И тръгнаха камионите.
Само , че :
- 15 % от устройствата дефектираха още с напускането на страната- в Сърбия и Румъния.
- актуализацията на местоположението МПС-тата се извършва през 20-30 минути .
-Няма възможност за искане на текущо положение . Когато те решат- тогава ти го показват.
- има отклонения на МПС- то от 100-150 км от показаното
-Местоположението на МПС то извън България не се показва като град,улица, магистрала, а само и единствено като като полярни координати- иди и разбери къде е в момента.
- и най- сладкото Вивател запазва за накрая-когато ти дойде сметката виждаш , че не е за 26 лева на камион а, а е за 60 лева.Защото импулсите на GPRS-а са надхвърили включените в пакета.Хем ти пускат инфо през 30 мин, хем те праскат с 60 лева на МПС .
И се започна новата идилия.
90 дни вивателецът "оправяше нещата", защото станала грешка.Ту ми пускаше кредитни известия(ама така и не ги видях), ту ми слагаше по як пакет, та да влеза в 26 лева , ту не знам какво си. И така до днес, когато окончателно, разбрах , че всичко е лъжа и измама.
Услугата Вивафлийт просто не става.
ПРЕДУПРЕЖДАВАМ!!!!
ВСЕКИ , КОЙТО МИ ИМА ПОНЕ МАЛКО ДОВЕРИЕ, ДА НЕ СКЛЮЧВА ДОГОВОР С ВИВАТЕЛ ."
Ето ви още:
"Точно същата неописуема простотия ми се случи с Vivafleet. Преди ме беше срам да си призная, че са ме къпали с хладка вода повече - от 3 месеца неуморна борба с Виваком, в редултат на което вече отказах услугата. Оказа се като в оная приказка"Дала баба пара да се хване на хорото - дала 2 - и не може да се пусне. При агитацията от страна на дамата-консултант, аз попитах дали ако не е удачна системата мога да се откажа и тя ми отговори - твърдо "да" по всяко време, а в последствие се оказа, че независимо от моето желание и независимо от това, че услугата не работи коректно или въобще не работи, аз трябва да плащам абонамента до края на, забележете, 24-месечния договор. По едно време ми се струваше по-вероятно да избягам от смъртта, но не и от Виваком. Все пак се успокоих, че не съм само аз прецаканата, но и Виваком започнаха да се изживяват като монополисти в последната една година и половина, както беше преди с М-тел."
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 17 Фев 2014, 23:53

bum_bum написа:Крадците вероятно разполагат с тапи за GPS-а и по тоя начин моментално го правят неефективен.

Именно :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 18 Фев 2014, 0:06

И защо се занимавате с глупости?!
Ето това струва няколко лева, слага се в запалката и на 5м от колата няма никой(GPS,GSM,радио)
Car-Anti-Tracker-GPS-Jammer-Isolator.jpg

А вместо да плащате абонамент, си купувате един китаец (Mini GPS Tracker 30-50-100лв)със SIM карта и като му пратите SMS и той ви
отговаря с SMS с GPS координатите на колата в момента!
Ако искате го криете в колата,слагате го на каишката на кучето или в чантата на жената! :mhihi:
21725_b.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 18 Фев 2014, 0:14

dr.peshev написа:И защо се занимавате с глупости?!
Ето това струва няколко лева, слага се в запалката и на 5м от колата няма никой(GPS,GSM,радио)
Car-Anti-Tracker-GPS-Jammer-Isolator.jpg

А вместо да плащате абонамент, си купувате един китаец (Mini GPS Tracker 30-50-100лв)със SIM карта и като му пратите SMS и той ви
отговаря с SMS с GPS координатите на колата в момента!
Ако искате го криете в колата,слагате го на каишката на кучето или в чантата на жената! :mhihi:
21725_b.jpg

Е нали няма и GSM, как да му прата на китаеца смс, или да чакам да си го дръпнат това от запалката, ма то тогава каквото и да е като го дръпнат това и ще има поне един импулс да покаже къде е колата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 18 Фев 2014, 0:19

Идеята ми беше,че ако дойдат подготвени ,никой GPS не помага!
По-добре евтин китаец без абонамент , а с една предплатена SIM карта!
Ако китаеца отговори и имате смелост-отивате да си я вземете! :bang:
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 18 Фев 2014, 2:36

Единствения шанс е да има система която активно да кара колата да казва... да тук съм, през интервал от време. 30 сек примерно. Като не отговори определено време примерно 2 мин... пращаш качулките :) За такова нещо обаче ти трябва изключително надежден начин да пренасяш информацията. Не знам до колко ГСМ операторите имат такава надеждност. Всичко друго е complete bullshit и се преодолява. Естествено и това е податливо на атаки, щото някой може да отговаря вместо колата, но реално това е в порядъци по-трудно от заглушаването, ако е направено както трябва и няма да си струва усилията за един автомобил.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 18 Фев 2014, 12:02

Нали ви е ясно, че тоя форум се чете от тия, които крадат коли и чупят прозорци. Такива теми определено не са за обсъждане във форум, кой какво и как си е направил по колата за да не му я вдигнат. ;)
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320 i
Мечтае да кара: Е90 пак бензин

Мнение от ивайло81 » 18 Фев 2014, 13:22

Според мен по-добре си купи един "бастун" , иначе казано заключващо устройство за волана. Има в разни сайтове заглушаващи устройства за гпс. Сега колите ги крадат с електроника. Сложи един бутон да прекъсва захранването, заключи волана и нека крадеца влезе с оная машинка за 9000 евро да кодира ключа. Да го видя как ще я открадне. Просто се върнахме назад с тая техника. Имаше и една алармена система мисля на Вайпър около 400 лв може и повече да е. Самото дистанционно е с дисплей и показва дали е заключена колата, вкл. ли е алармата и т.н. Най-важното е, че като загуби връзка с алармата, тоест някой заглуши примерно сигнала дистанционното почва да свири за да те информира. Тоест в постоянна връзка е с алармата. Е сега ако паркираш на 1 км. от дома, май няма смисъл от такава и пак се връщаме на "бастуна" . Аз на моята имам едно допълнително заключващо устройство монтирано на волана на фирмата http://www.abloy.com/en/abloy/abloycom/Solutions/.

Следваща

Назад към Извън Темата