"Пазенето" на паркоместа

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

"Пазенето" на паркоместа

Мнение от ylaine » 19 Фев 2014, 12:22

Всички знаем за практиката за пазене на място с касетки, кашони, бутилки, столчета и т.н. Одобрявате ли подобни изпълнения? Какво правите, когато единственото свободно място е "заето" по подобен начин? Сигнализирате ли необходимите органи? И кои всъщност са те?

младши ентусиаст
Аватар

Re: "Пазенето" на паркоместа

Мнение от Doberman_vas » 19 Фев 2014, 12:32

Спирам, премествам го, паркирам си.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 19 Фев 2014, 12:40

Никога не съм го правил, но щом човека живее или работи там а аз се изсипвам от някъде си уважавам правото му да се опита да си запази мястото. Не местя нищо и не правя опити да паркирам на тези места.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 19 Фев 2014, 12:45

Защо ли по чужбината, няма такива пазения, дори в градове с по-голям трафик и трудност за паркиране от София, Пловдив и др??
По-същия начин, някои хора си пазят мястото пред блока, дори има вдигнати навеси. Надали има човек, който да не се е сблъсквал с тези неща в България, да са му рязали или пускали гуми, кривене на чистачки и др екстри.
За мен това е уникална простотия, но това е положението, материала е такъв..
Във Варна, има един платен паркинг, в бившото лятно кино Тракия, та там, шефа-врат на паркинга е завзел и улицата пред паркинга, никой не може дори да спре, камо ли да паркира, ама никой не го закача
Гледам много хора толерират тези неща и тук, по същата логика, като се отиде НА село, някои хора ги бият, понеже не са от там.
Последна промяна alekangg на 19 Фев 2014, 12:51, променена общо 3 пъти

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 19 Фев 2014, 12:45

подобна байганьовщина трябва да се наказва с глоби от общината, като иска паркомясто да си го купи от общината, а за търговските обекти да е задължително
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 19 Фев 2014, 12:46

Аз одобрявам и точно за това не ходя с кола в центъра.Плащане на сметки,телефони,разходки,кафета - пеша.
Тъпо е да спреш пред магазина на някой и заради тебе да му се наложи да пресича улицата докато си разтоварва стоката.
Или пък някой сутрин да си изпраска колата пред вкъщи и да стои там до 18ч :kuku: луд ли е къф е , то за живущите няма място че и нашия си решил да спира.Трябва да има съобразителност няма как.
Веднъж една блейка от някъде си така беше спряла че цял ден нямаше как да изкарам колата,така ми обърка деня че като се сетя още ми скачат нервите :ranting:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 19 Фев 2014, 12:50

Твърдо против - има си законен начин, а не чували с картофи, туби с вода, щайги и т.н. Цената преди две години беше 350лв/месец.

За тези, които са им запушвали гаражите - защо не звъните на общинарите с паяците? :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Мнение от toncho83 » 19 Фев 2014, 12:55

Doberman_vas написа:Спирам, премествам го, паркирам си.

И аз така.Имало е и скандали.
Изключение правят случаи,когато ще се сменя дограма или ще се прави ремонт.Като махат старата дограма и хвърчат отломки и не е приятно да си паркирал колата отдолу.Веднъж ми се случи.Бяха заградили мястото с кошове и аз ги преместих на тротоара(мислех си,че някой си го е нарочил).По-късно разбрах,че съм направил грешка-за щастие само прахоляк имаше.

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 19 Фев 2014, 12:58

Doberman_vas написа:Спирам, премествам го, паркирам си.

:yes:
Преди да сменя работата работех на Софроний. Та преди да пуснат метрото ходех на работа с колата и много обичах, като стигна там и от месарския магазин са сложили две касетки. Слизам, махам касетките и си паркирам. След това си платиха парко ясто, обозначиха го и никога не съм спирал там.
С две думи-има си начини. С кашоните и касетките не се съобразявам. Имало е случаи да ми кажат, като хората- "Извинявайте, чакаме стока" Тогава пак се разбираме нормално и си премествам колата. Ама излезе ли да ми навиква някой няма как да стане.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 19 Фев 2014, 13:00

alekangg написа:Защо ли по чужбината...

Защото тук не сме "чужбината".. Общината не е направила достатъчно свободни паркинги защото от тях няма далавера, а и ще подядат работещата иначе уж на загуба "Паркинги и гаражи". (М/у другото много странно име след като паркингите им са улиците нерядко разчертани като такива в разрез с ЗдВП, а гаражи не знам да имат :dunno: ).

За мен човек живеещ на някакво място на което често идват хора от други места да паркират, защото не им се дават 2-3лв за синя зона има някакво поне морално право да се опита да си запази място пред тях. Пак казвам, живял съм на такова място повече от 10 години и никога не съм го правил.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 19 Фев 2014, 13:16

ociata написа:Твърдо против - има си законен начин, а не чували с картофи, туби с вода, щайги и т.н. Цената преди две години беше 350лв/месец.

За тези, които са им запушвали гаражите - защо не звъните на общинарите с паяците? :dunno:

350лв на месец ... и за кое :kuku: нямаш право на бариера , нямаш право на никаква сигнализация освен няква смешна табела която най-вероятно повечето ще се направят че на са я видели.
И на кое отгоре аз да давам на "братята" 350лв.
Търговските обекти - кое по напред :dunno: задължително трябвало да бъде я стига , тва да не ви е Виена.
Щом повечето не сте гледали филма усещане , ако ще и 3500лв да давам на месец това вас няма да ви спре да си паркирате където ви скимне.
Друг е въпроса че на повечето улици паркирането е забранено , ама никой не го бърка , та къф е смисъла аз да плащам :dunno:
Това е кооперацията в която аз живея.Асфалтираното място в дясно е собственост на живущите , асфалтирано е от нас , по точно нашите бащи и дядовци (бог да ги прости) и в тоя момент някой идва и си спира там и аз кво прая????Ще ми иска да му вадя фактура че съм си платил ли?И после да му се извиня сигурно.Ама тва пак се търпи до няква степен , ама да ми спре на 50см от гаража и да си заебе кочината там цял ден , кой е Бай Ганьото в случая?
https://maps.google.com/maps?q=%D0%B3%D ... 7,,0,29.24
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 19 Фев 2014, 13:30

Какво трябва да се види от тази снимка? Ако кажеш, че червения автомобил ти пречи :kuku:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 19 Фев 2014, 13:35

alekangg написа:Какво трябва да се види от тази снимка? Ако кажеш, че червения автомобил ти пречи :kuku:

Ти пък... :mhihi: , синият бус е паркирал точно пред гараж!
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 19 Фев 2014, 13:39

Binev_OuT написа:350лв на месец ... и за кое :kuku:

За предимство най-близкия паяк да дойде възможно най-бързо и да го махне от твойто място. Малко хора си позволяват да спират на служебен абонамент.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 19 Фев 2014, 13:39

Ако проблема е в буса и гаража е зад него, съм съгласен на 100%

Следваща

Назад към Извън Темата